Ja sam se u live for speed-u izvježbao da mijenjam u nižu sa međugasom, tako da ću vjerojatno to raditi i kad položim.

Ja sam se u live for speed-u izvježbao da mijenjam u nižu sa međugasom, tako da ću vjerojatno to raditi i kad položim.
Dragi kolege forumaši i vozači...
Jeste li ikad probali zakočiti pomoću lijeve noge na papučicu kočnice? :)
Probajte..ali nemojte da je itko iza/ispred vas
i budite obavezno vezani da koji slucajem ne završite nosom u volanu.
i budite obavezno vezani da koji slucajem ne završite nosom u volanu.
i stavite auto u ler da se ne ugasi, jel
Za sve one koji su dali TD:
LFS zasluzuje biti daleko popularniji nego sto trenutno jest.
Sličan rezultat se dobije ako podigneš desnu nogu s poda kod kočenja.
Btw nemojte spojlat Top Gear, rano je još...
nasao sam si dream car:
MOJ ODABIR
Moja verzija:
169.083 kn
GT 2.0T 220
Moj odabir :
Motori : EUROSUPER
Vanjski izgled
0 kn
BIJELA GLACIER (369)
Unutrašnjost
0 kn
Prednja sjedala RS / Tamnosiva unutrašnjost
Moje opcije :
2.400 kn
Paket R-LINK BOSE
4.000 kn
Paket EASY
0 kn
Prednja sjedala podesiva po naklonu+vozačevo po visini i u lumbalnom dijelu
0 kn
Presvlake od tkanine
1.000 kn
Bose dodatci
6.800 kn
Panoramski krovni otvor s el. otvaranjem
750 kn
Djeljiva stražnja klupa sa središnjim naslonom za ruke
2.470 kn
Multifunkcijski ekran Renault Sport za R-Link
2.200 kn
Kamera straga za pomoć pri parkiranju + senzori sprijeda i straga
sa trosarinama 220tkn ovako opremljen
(pocetak filmica kad tari i na 4:10 kad pali gume, ostalo nije toliko vazno ako ne kuzite kao i ja francuski xD)
SEDMICA MOJA :( kad cu te dobiti xD
Opa!!! RuskeGTT postaje obiteljski čovjek..hothatch mu je premali...pa prelazi na karavanče
Pa večina vozača koji se utrkuju koče s lijevom nogom. I koristi '' međugas '' baš zato da im auto ne trgne ako su negdje u zavoju. Ne vjerojatno da ima ljudi koji nisu čuli za to. Bar u ovoj temi.
nasao sam si dream car:
Dolazi dijete ili planiraš?
Pa večina vozača koji se utrkuju koče s lijevom nogom. I koristi '' međugas '' baš zato da im auto ne trgne ako su negdje u zavoju. Ne vjerojatnoda ima ljudi koji nisu čuli za to. Bar u ovoj temi.
A na ovom forumu sve puno vozača koji se utrkuju...
O potrebi međugasa u svakodnevnoj vožnji mislim da nema smisla raspravljati.
Prodali smo golfa 3, pa sada tražimo drugi obiteljski auto, pošto će ga većinom voziti ja( kada položim na ljeto) i sestra pa nesmije biti više od 80kw,i obavezno mora biti diesel. Pa je tata gledao ovaj focus, spustio bi čovjek cijenu na nekih 2500eura, nigdje nije ogreban niti razbijen, dosta očuvan i tak čini se uredu, šta vi mislite o njemu i jel zna tko kakvih problema ima taj focus pa da obratimo pažnju na to.
Prodali smo golfa 3, pa sada tražimo drugi obiteljski auto, pošto će ga većinom voziti ja( kada položim na ljeto) i sestra pa nesmije biti više od 80kw,i obavezno mora biti diesel. Pa je tata gledao ovaj focus, spustio bi čovjek cijenu na nekih 2500eura, nigdje nije ogreban niti razbijen, dosta očuvan i tak čini se uredu, šta vi mislite o njemu i jel zna tko kakvih problema ima taj focus pa da obratimo pažnju na to.
Znam da stariji - običan TD nije bio oličenje kvalitete, bar po pričama koje sam osobno čuo, ali TDCi motori su praktički nepoderivi, pogotovo ovaj 90ks iz Focusa.
Uzmi u obzir servisne intervale, te da te vjerojatno čeka izmjena kvačila i zamašnjaka u idućih godinu - dvije, možda i ranije, ovisno o samom trenutnom stanju.
Na tu cijenu auta još pripremite cca 1000 eura za veliki servis (kompletna distribucija, ulje, filtri, po potrebi akumulator, pakne/diskove)
Pogledat ćemo u kakvom je stanju auto pa ćemo viditi, tata se dosta razumije u aute pa će vidjeti šta bi sve trebalo mijenjati.
To ne mora nužno biti potrebno. Bar ne ta cifra. Evo ja sam svog uzeo pred godinu dana i nisam mijenjao ništa. I ništa mu nije bilo, danas pali kao i prvog dana, nigdje ne curi, sve pet.
Sve to ovisi o stanju auta (a ono opet ovisi o cijeni), a iz ponašanja vlasnika možeš zaključiti kako se prema autu odnosio pa onda vidjeti što dalje. Naravno, ovo moje je izolirani slučaj jer je preporučljivo promijenit dosta dijelova kod kupnje rabljenog, ali čisto informativno, nije uvijek 4000 za auto i još 1000 za servis.
Ja bi radije gledao 1.8tdci 115 konja kod Fokija, bolje ide, troši skoro pa isto kao slabiji i kvalitetniji je motor. Jest da je malo skuplji, al po meni se isplati investirat u njega.
http://www.njuskalo.hr/auti/ford-focus-1.8-tdci-oglas-10515738
Kad se uzima auto od nepoznate osobe kaj god da on veli ja bi radije izmjenio remenje, sve tekućine i filtere, košta malo više, ali kaj je sigurno je sigurno. Danas nažalost nemreš ljudima ništa vjerovat.
Ja bi radije gledao 1.8tdci 115 konja kod Fokija, bolje ide, troši skoro pa isto kao slabiji i kvalitetniji je motor. Jest da je malo skuplji, al po meni se isplati investirat u njega.
http://www.njuskalo.hr/auti/ford-focus-1.8-tdci-oglas-10515738
Kad se uzima auto od nepoznate osobe kaj god da on veli ja bi radije izmjenio remenje, sve tekućine i filtere, košta malo više, ali kaj je sigurno je sigurno. Danas nažalost nemreš ljudima ništa vjerovat.
To nam je malo previše novaca,a i 85kw je.
Mladi vozač, nisam to vidio. Hebem ti taj zakon nesretni.
Opa!!! RuskeGTT postaje obiteljski čovjek..hothatch mu je premali...pa prelazi na karavanče
nasao sam si dream car:
Dolazi dijete ili planiraš?
decki mir! kakvo dijete? jos sam premlad :P moram se nauzivati...
osim hothatcheva pale me uzasno karavani, pogotovo ovako sportskog stiha...
dok ja budem mogao kupit si takvog, tad ce biti vrijeme za dijete xD
naravno uz mog plavog za po grobniku :P
btw danas sam si dao oduska malo (predivno vrijeme u ri, nakon jedno 2 tjedna kise -.-)...nesto sam i snimao, ali mislim da je bolje da ne stavim tu, ne radi murije (BMK za njih) nego radi nekih ljudi koji me znaju, pa bi preko njih imao frke na fejsu (neki ljudi znaju biti ljubomorni i kroje pravdu kao da su oni sami najbolji i najuzorniji vozaci), a to mi se ne da - ako je tko zainteresiran posaljem mu na PM
roknut cu samo 2 slikice
moram i ja par HDR shotova svoje ludače uzeti.. hebene slike
jos kad bi znao kako su nastali, sa kojom bajom od aparata :)
obrada znaci puno
A na ovom forumu sve puno vozača koji se utrkuju...
O potrebi međugasa u svakodnevnoj vožnji mislim da nema smisla raspravljati.
Za obični međugas nema uopće nikakve potrebe u normalnoj vožnji. S druge strane u trkama se bez njega praktički ne može, jer downshift bez njega rezultira ili prevelikim seljenjem težišta na prednji kraj, ili blokiranjem stražnjih kotača kod auta na stražnji pogon. Znači gubi se na stabilnosti a uz to i na vremenu.
A za međugas sa duplim kvačilom.. za njim nema potrebe od kad mjenjači imaju sinkrone, a to je unazad nekakvih 30ak godina. Zadnji za kojeg znam je fićo, on nije imao sinkron prve brzine i kod njega se moralo stati da bi se ubacilo u prvu brzinu. Ili ako si htio u vožnji iz 2. u 1. morao si napravit međugas sa duplim kvačilom, što je trebalo sa osjećajem znat jer ako ne pogodiš lijepo okretaje čuo bi klasično hrčššiz getribe.
I takav međugas i danas može bit koristan ako vam je recimo koji sinkron istrošen pa ne radi dobro svoj posao(mjenjač teško ide u nižu brzinu), pa vi tim međugasom odradite njegov posao. Samo što je to u početku poprilično teško, pa treba par tjedana uhodavanja. Ili jednostavno skinut getribu dolje i promijenit sinkron koji je jeftinjak, al tu ima dosta posla koji nije jeftinjak.
evo ja danas odvozio i malo medugasirao i uspio ubaciti iz 2. u 1. bez problema i bez zaustavljanja...iskreno nisam mislio da cu uspjeti bez krcenja :D
evo ja danas odvozio i malo medugasirao i uspio ubaciti iz 2. u 1. bez problema i bez zaustavljanja...iskreno nisam mislio da cu uspjeti bez krcenja :D
Što inače ti krči često iz 2. u 1.? Čak i kod skroz male brzine?
pa ne, nisam to nikad radio prije, pa sam ocekivao da ce malo zakrciti
pa ne, nisam to nikad radio prije, pa sam ocekivao da ce malo zakrciti
Pa taj međugas bi ti napravio suprotno, ako ti je npr. sinkron prve loš i inače teže upada u prvu, sa pravilnim međugasom bi upalo glatko i bez ikakvih zvukova. Što si radio, druga, izbacio iz brzine, pustio kvačilo, dao gas, i onda u prvu?
inace iz druge ravno u ler...danas sam na skretanju bez stajanja pri negdje 20-25 kmh iz 2. ravno u 1. sa nekim medugasom, neznam dal su okretaji pali na nulu ili sam ih uspio odrzati...nisam pratio rpm
decki mir! kakvo dijete? jos sam premlad :P moram se nauzivati...
osim hothatcheva pale me uzasno karavani, pogotovo ovako sportskog stiha...
dok ja budem mogao kupit si takvog, tad ce biti vrijeme za dijete xD
naravno uz mog plavog za po grobniku :P
btw danas sam si dao oduska malo (predivno vrijeme u ri, nakon jedno 2 tjedna kise -.-)...nesto sam i snimao, ali mislim da je bolje da ne stavim tu, ne radi murije (BMK za njih) nego radi nekih ljudi koji me znaju, pa bi preko njih imao frke na fejsu (neki ljudi znaju biti ljubomorni i kroje pravdu kao da su oni sami najbolji i najuzorniji vozaci), a to mi se ne da - ako je tko zainteresiran posaljem mu na PM
roknut cu samo 2 slikice
Karavane mrzim, ne znam zašto, ali odvratni su mi, svi odreda. Hatch, coupe i limuzina uvijek prije karavana.
Slikice su odlične, HDR u PS-u digne sliku 200% ako ga se zna koristiti... Nego, jel to editirano ili je stvarno bilo snijega u Bakarcu? Pozicija je super inače.
Evo još jedna moja, editirana na kompu, kad smo već kod HDR-a.