Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.904
|
čitano: 18.272.414
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Auti - ultimativna tema

Tako je, ako uzimate kasko, nipošto euroherc ili jadransko, nećete se usrećiti. I Croatia nije neka sreća, ali ova sva su najgora.

Svi smo mi Mentalist.
16 godina
neaktivan
Re: Auti - ultimativna tema
Jakovp kaže...

Možeš sam mijenjati lampice, nije prelagano ali nije ni preteško, a atest na manju snagu nemoj ni pokušavati, to kod nas ne prolazi.

Znam da lampice rikavaju u PSA autima, ali u audiju...

Rikavaju na svim autima, tvorničke Hella ili Bosch se mogu pokazati x puta trajnijima, što u pravilu i jesu, od aftermarketa za kojima često posežemo u nadi za boljim a ujedno što jeftinijim osvjetljenjem, iako se nazivno radi o žaruljama iste specifikacije 12V 55W.

Ništa čudno, nije topla voda ni neko otkriće. Osim francuza koji su po tome prilično "popularni", ne znam da vijek trajanja žarulja igdje više ima veze sa samim autom, u smislu marke. Čista stvar stabilnosti napona i učestalosti paljenja/gašenja tj. korištenja.

Da radim godišnje 5000km, možda bi mi trajala četiri puta duže, dakle umjesto godinu, četiri. Ovako kad radim bliže 20tkm i učestalo ju šokiram prekidačem tokom dana pet puta tamo-vamo (pogotovo zimi kad moraju stalno kratka/dnevna goriti) - ništa čudno.

No big deal..to je samo glupa žarulja, od 10 ili 110kn, biraš. {#} Dok sam imao tvorničke, trajale su tri, četiri godine bez problema.

Nego, sad nabasao na YT-u na budale, uvjetno rečeno, jer izgleda sistem radi, koji sa pastom za zube poliraju farove. {#} Ne znam šta da kažem, gledam sedmi video upravo, još uvijek ne mogu vjerovati odakle ideja uopće, a onda tek da li je fejk ili ne idem razmišljati.

In the name of tragedy..
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.1.2014 18:27 (thedream).
14 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Gledao sam par videa kada poliraju farove i većinom svi izvana poliraju,ali meni se na mercedes čini kao da su mi iznutra mutna a ne izvana.

16 godina
moderator
thedream kaže...
Nego, sad nabasao na YT-u na budale, uvjetno rečeno, jer izgleda sistem radi, koji sa pastom za zube poliraju farove. {#} Ne znam šta da kažem, gledam sedmi video upravo, još uvijek ne mogu vjerovati odakle ideja uopće, a onda tek da li je fejk ili ne idem razmišljati.

Daleko su oni od budala, vjeruj mi.

Stvar provjereno radi, isprobano na frendovom Puntu...kod sebe nemogu probati kad su stakleni farovi pa ne matiraju{#}

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
17 godina
Auti - ultimativna tema

Obavezno Total Quartz u taj HDi, mislim da je ovo ok.

Sto se tice obveznog osiguranja, koliko je tesko srediti 50% bonusa i na drugi automobi?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina
neaktivan
thedream kaže...

Pasta za zube danas ima mikro zrnca kao pijesak i trljanjem se dobiva efekt brusnog papira, pročitao sam par puta na internetu kako izgrebani cd/dvd kojeg laser teže očitava, se sa pastom za zube "pobrusi" i poslje laser bez problema očitava sadržaj sa cd-a/dvd-a (naravno to je moguće samo kod plićih urezoritna), mada nije mi ni palo na pamet time polirat farove, ali moguće je. {#}

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

svašta se može zubnom pastom polirati... ali wtf imaš specijalnu pastu za poliranje plastičnih površina i košta cca 50kn {#}

EDIT: BWAHAHA pogledajte kako ludi turci vade motor iz auta..

https://www.facebook.com/photo.php?v=10152201210107704

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.1.2014 20:30 (nine).
14 godina
neaktivan

Pozdrav

zanima me na što je najvažnje obratiti pozornost prilikom kupnje polovnog auta od 10 + godina  

NA OVOM FORUMU SVAKI PUT KAD OTVORIM NOVU TEMU ILI NESTO PITAM MORAM DVA PUTA PITATI TJ PONOVITI DA BI MI NETKO ODGOVORIO...PA PITAM SE PITAM ZAŠTO :/
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

U servisnoj knjižici piše da je sljedeči servis na 169tkm.

Pa onda promjenim ulje,ako treba i filter?

Ima alarm ali još nisam skužio kako ga isljučit/uključit {#}

voltaža a.k.a. napon, amperaža a.k.a. struja, omaža a.k.a. otpor, vataža a.k.a. snaga, hercaža a.k.a. frekvencija, (mega, giga)bajtaža a.k.a. kapacitet memorije, kelvinaža a.k.a. temperatura
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.1.2014 21:05 (RaZ0R9111).
15 godina
neaktivan
ante5656 kaže...

Pozdrav

zanima me na što je najvažnje obratiti pozornost prilikom kupnje polovnog auta od 10 + godina  

Na sve {#}

RaZ0R9111 kaže...

U servisnoj knjižici piše da je sljedeči servis na 169tkm.

Pa onda promjenim ulje,ako treba i filter?

Ima alarm ali još nisam skužio kako ga isljučit/uključit {#}

Uz ulje obavezno ide filter.. A pošto si tek uzeo auto ja bi ti preporučio da promijeniš sve filtere, ulje , ulje u mjenjaču, kočiono ulje te distribuciju. Jer ne znaš kad je što rađeno, a ovako kad napraviš sve si miran duže vrijeme 

16 godina
odjavljen
thedream kaže...

Rikavaju na svim autima, tvorničke Hella ili Bosch se mogu pokazati x puta trajnijima, što u pravilu i jesu, od aftermarketa za kojima često posežemo u nadi za boljim a ujedno što jeftinijim osvjetljenjem, iako se nazivno radi o žaruljama iste specifikacije 12V 55W.

Ništa čudno, nije topla voda ni neko otkriće. Osim francuza koji su po tome prilično "popularni", ne znam da vijek trajanja žarulja igdje više ima veze sa samim autom, u smislu marke. Čista stvar stabilnosti napona i učestalosti paljenja/gašenja tj. korištenja.

Da radim godišnje 5000km, možda bi mi trajala četiri puta duže, dakle umjesto godinu, četiri. Ovako kad radim bliže 20tkm i učestalo ju šokiram prekidačem tokom dana pet puta tamo-vamo (pogotovo zimi kad moraju stalno kratka/dnevna goriti) - ništa čudno.

No big deal..to je samo glupa žarulja, od 10 ili 110kn, biraš. {#} Dok sam imao tvorničke, trajale su tri, četiri godine bez problema.

Pa ono, vozim renaulta, i to oko 18000 km godišnje, svijetla su uvijek upaljena, i često se pale i gase. Tvornička žarulja je najosnovni model od GE, koji košta 18 kn u auto krešo. Prva je izgorila nedavno, nakon malo više od 5 godina, a druga još traje. PSA grupacija su extremi, ali na ostalim autima ne bi smijelo biti prestrašno. Te žaruljice rade uglavnom mali broj sati. Možda se u nekim autima više griju, ali to je onda stvar lošeg dizajna.

Svi smo mi Mentalist.
17 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

zna li itko gdje se mogu voziti sportski automobili u HR ili okolici?

Znam za vozime.hr , a zanima me koje još znate?

Koje nude vožnju na stazi/pisti?

Često budu akcije za vožnju od 30 min u Ferrari 360/430/458 ili Lamborghini Gallardo za nekih 700 kn u Češkoj/Italiji/Slovačkoj.

npr. ovo http://translate.google.hr/translate?hl=hr&sl=it&tl=en&u=http%3A%2F%2Fwww.drivingbox.it%2F

14 godina
neaktivan
ARazer kaže...
ante5656 kaže...

Pozdrav

Na sve {#}

Čistoča pepelajre ???

ako mi ne mislis napisat ono sto trazim radiej ne pis iglupsoti ..ja pitam one bolne točke auta ... naravno da necu gledat  gume i tlak zraka jer je to potrošno ... 

NA OVOM FORUMU SVAKI PUT KAD OTVORIM NOVU TEMU ILI NESTO PITAM MORAM DVA PUTA PITATI TJ PONOVITI DA BI MI NETKO ODGOVORIO...PA PITAM SE PITAM ZAŠTO :/
14 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Koji auto gledas..

Some say that he resined a job in Rome to have a fulltime job in here in London and that all of his legs are hydraulic... all we know is, he's called the Stig.
16 godina
neaktivan
Grobnik.
Optimizam je nedostatak iskustva.
14 godina
odjavljen
pod009 kaže...

Često budu akcije za vožnju od 30 min u Ferrari 360/430/458 ili Lamborghini Gallardo za nekih 700 kn u Češkoj/Italiji/Slovačkoj.

npr. ovo http://translate.google.hr/translate?hl=hr&sl=it&tl=en&u=http%3A%2F%2Fwww.drivingbox.it%2F

mene isto ovo zanima

14 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

{#}

16 godina
neaktivan
Pa rekoh, Grobnik.
Ili neki rent a car. Ne vidim tko bi drugi iznajmio automobile. Bar bi svatko u svom gradu trebao/mogao saznati ima li rent-a-car. kod nas u Brodu ima rentacar, ali ne znam imaju li što god pametnoga. Iako je prošle godine bio F430, i neki Lamborghini na korzu kada je bio autoslalom.
15 godina
neaktivan
ante5656 kaže...
ARazer kaže...
ante5656 kaže...

Pozdrav

Na sve {#}

Čistoča pepelajre ???

ako mi ne mislis napisat ono sto trazim radiej ne pis iglupsoti ..ja pitam one bolne točke auta ... naravno da necu gledat  gume i tlak zraka jer je to potrošno ... 

Pa kad pitaš glupo pitanje očekuj i takav odgovor. Da si dao info koje aute gledaš možda bi ti napisao na šta obratit pozornost, a ovako gledaj sve. A pošto vidim da su ti auti jača strana onda radije uzmi nekog stručnijeg sa sobom

16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Može se netko ljutit koliko hoće, ali razer mu je dobro i rekao. Svaki auto ima svoju manu. Nekome lak otpada na krovu, nekome na gepeku. Nekom curi na desnoj strani, nekome na obje. Pa neka se duri koliko god netko hoće. Ali ne možeš tek tako reć na što da pazim. 

14 godina
neaktivan

Da razer je dijelom u pravu .... ali jednostavno vi ne pokušavate svatit pitanje ...ali nema veze

Ugl ..gledam više auta ... vw golf 4 i 5 , renault megane ,peugeot 307
racunan sve dizel... 

16 godina
pod009 kaže...

grobnik track day - lajkaj na fejsu i cekaj da se objavi kad ce biti (sad neko vrijeme nece najvj, do 3.mj cca)

mozes voziti svasta

R8, F430, Gallardo, Focus, Punto, 600, Clio, itd

17 godina
Auti - ultimativna tema

jel postoji u hr neki rent a car koji renta te super aute ali onaj pravi rent, a ne ovo na pola sata i da s tobom unutra mora bit taj lik koji ti je rento pa ti niko vise ne stane u auto(jer imaju 2 mjesta samo).

14 godina
odjavljen
mar123 kaže...

jel postoji u hr neki rent a car koji renta te super aute ali onaj pravi rent, a ne ovo na pola sata i da s tobom unutra mora bit taj lik koji ti je rento pa ti niko vise ne stane u auto(jer imaju 2 mjesta samo).

trazio po hrvatskoj al nist nisam nasao,osim ove njemacke stranice kazu da dostavljaju po europi,cjena prava sitnica mjesec dana nekih 5k eura, http://www.motion-drive-rental.com/

ak odem na brod kad se vratim mogao bih cak i isprobat gallardo,uz to trebas ostavit 4k pologa,obicnim smrtnicima neisplativo

13 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Ne znam jel bilo, ali auta su...

17 godina
Nitro233 kaže...
mar123 kaže...

trazio po hrvatskoj al nist nisam nasao,osim ove njemacke stranice kazu da dostavljaju po europi,cjena prava sitnica mjesec dana nekih 5k eura, http://www.motion-drive-rental.com/

ak odem na brod kad se vratim mogao bih cak i isprobat gallardo,uz to trebas ostavit 4k pologa,obicnim smrtnicima neisplativo

ma sta ce mi mjesec dana taj auto, treba ti par sati ili 24 sata uvrh glave, cisto da se mos normalno provozat. ali su mi one fore od pola sata glupe.

12 godina
neaktivan
mar123 kaže...

Ja mislim da to možešovdje.

14 godina
odjavljen
TheMenstalist kaže...
mar123 kaže...

Ja mislim da to možešovdje.

dal netko zna kolike se cijene kreću u dotičnoj firmi i na koje vrijeme nude iznajmljivanje?

12 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Probaj ih kontaktirati !

13 godina
Auti - ultimativna tema

Dobili smo ponudu da zamjenimo lagunu za peugeot 307 1.4HDi 2002. godina sa 170000km. Jel ima netko iskustva s tim motorom i automobilom? Čitao sam po netu i svi su zadovoljni tim motorom.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice