Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.904
|
čitano: 18.284.668
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
moderator
Re: Auti - ultimativna tema
0verlord kaže...

Šta BMW ne zapisuje kilometre i na ključ?

Pričali smo o pug 307, ne o BMW-u {#}

A na BMW-u ti i ove na ključu riješim {#}

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
18 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Smanjite razinu trolanja i off-topica i valjda se mozete izraziti i bez upotrebe slicica Zdravka Mamica

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Neki lik odlučio prodat Laferrari cijena prava sitnica 2300000€.

http://home.mobile.de/SEMCO#des_188497752

16 godina
XXX-Man kaže...
0verlord kaže...

Šta BMW ne zapisuje kilometre i na ključ?

Pričali smo o pug 307, ne o BMW-u {#}

A na BMW-u ti i ove na ključu riješim {#}

Znači sve se može kad se hoće{#}. Tnx nisam znao mislio sam da se sa ključa ne može brisat da je some one way

Chance of winning a battle is inversely proportional with the amount of polish players on team.
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Našao se s čovjekom danas.

Auto je u besprijekornom stanju,bili smo kod mehaničara i kaže da je sve uredu.

Vlasnica je iz augsburga..

S autom je vozila čamac.

Kupio sam ga za 2400e + 4nove zimske gume(205/55r16)

Nadam se da me bude služio {#}

Testiran je i pri večoj brzini(170) ne lupa niti slini.

voltaža a.k.a. napon, amperaža a.k.a. struja, omaža a.k.a. otpor, vataža a.k.a. snaga, hercaža a.k.a. frekvencija, (mega, giga)bajtaža a.k.a. kapacitet memorije, kelvinaža a.k.a. temperatura
14 godina
neaktivan
luka_cro kaže...

Mislim ja svakak popijem, ali je malo glupo dok me zaustave {#}

Opet ti sa svojim vrlo pohvalnim ponasanjem na cesti i za volanom {#}

14 godina
protjeran
RaZ0R9111 kaže...

Jesi ti svjestan da je frajer taj auto platil manje od 2 soma eura?  Za tu cjenu skoro pa nema ni u njemačkim oglasnicima.

Da mi bar naiđe jedan ko ti sad kad budem prodaval svoju Omegu.

Sretno.

Crkva je zlo 21. stoljeća
17 godina

I koliko te bude na kraju dosao auto (sa svim davanjima i RH tablicama)?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina
moderator
BORG kaže...

I koliko te bude na kraju dosao auto (sa svim davanjima i RH tablicama)?

Vjerojatno skoro još toliko...

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Decki tnx na (ne)podrski :)

Troskovi budu oko 1000e.

S tim da auto moze stajat u garazi dok neprikupim dovoljno za registraciju i ostale troskove.

Bitno da je auto ok i da me sluzi neko vrijeme.

Dok stigne postavim slike :)

voltaža a.k.a. napon, amperaža a.k.a. struja, omaža a.k.a. otpor, vataža a.k.a. snaga, hercaža a.k.a. frekvencija, (mega, giga)bajtaža a.k.a. kapacitet memorije, kelvinaža a.k.a. temperatura
15 godina
neaktivan
RaZ0R9111 kaže...

Decki tnx na (ne)podrski :)

Troskovi budu oko 1000e.

S tim da auto moze stajat u garazi dok neprikupim dovoljno za registraciju i ostale troskove.

Bitno da je auto ok i da me sluzi neko vrijeme.

Dok stigne postavim slike :)

Ma ko bog za 3400e.

Ajde, i da bude kaj lose, pa to je 25000kn nije pola milijuna kuna :D.

13 godina
Auti - ultimativna tema

U Njemačkoj jel postoji neka stranica gdje se mogu jeftino nabavit automobili te na kraju dok kupiš auto u Njemačkoj šta se još dodatno plaća

17 godina
Auti - ultimativna tema

a hebemu pa daj malo citaj reko je neko prije par postova.

13 godina
Auti - ultimativna tema

Hvala 

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Ako sve uredu prođe(a mora)

prošao sam cca 2k eurića jeftinije nego kod nas

najjeftiniji Peugeot 307 2,0HDI 100KW

Btw kolko bi koštala brtva glave na Opel Corsi 1.4i 44kw 1996?

17 godina
Auti - ultimativna tema

ja bi ga na tvom mjestu sad registriro i fino prodo, i zaradio 2k eura.

14 godina
protjeran
hrčak kaže...

Evo ti tablice pa si računaj, za svaki auto je drugačije i do 25%.

Crkva je zlo 21. stoljeća
17 godina
Auti - ultimativna tema

Meni se svida sto ima jako ocuvanu unutrasnjost (barem po slikama je kao nov).

Recimo ovi auti iz RH tog godista, skoro pa svaki je poderan unutra da je to katastrofa.

Jedino kaj mi nikak nepase je boja, koja ti nazalost bude uvijek rusila cijenu.

Sretno sa novim auticem i mislim da si dobro prosao{#}

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.1.2014 3:30 (BORG).
14 godina
Auti - ultimativna tema

Nema do auta kojega je švabo odrzavo, maksimalno vozio 2-3 godine i ide po novog... 

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Mislim da nisi loše prošao za početak, ionako se u konačnici sve svede na to da si ti zadovoljan. Ako se auto pokaže kroz neko vrijeme u redu, to je to. Nažalost mnoge stvari o njemu ne možeš znati na prvi pogled, ali sama činjenica da je auto iz uvoza ne znači ama baš ništa.

I moj je, pa u sad već preko sedam godina vozikanja i preko 100tkm nisam imao nijedan veći problem. Remen kanalni (pukao u vožnji, auto naravno stao) od 100kn ili natezač od 300 ne mogu baš pribrojiti većem trošku, ili što sam morao reklamirati alternator u Njemačku, kupiti svake 2-3g. akumulator itd. Da me svaki auto služi tako odmah bi potpisao.

Uglavnom čitam da nije loš motor (uostalom bio je sam vrh ponude do redizajna i 140ks HDi varijante), ne bi bilo loše posjetiti još nekoliko mehaničara da pogledaju sve vitalne sklopove, preporuka za pregled kod Meića, ako si u blizini Zagreba.

http://www.autoservis-meic.hr/akcije-novosti

Košta ravno 50 eura, a može te poštediti vremena, živaca i bitno, novaca. Motor je dakle ok, morao bi dobro potegnuti obzirom na snagu, ali HDi je kao i svaki turbodizel (pogotovo common-rail!!), paziš na intervale zamjene ulja, paziš na specifikaciju ulja (jako bitno najmanje 505.01), najmanje jednom do dvaput mjesečno ga izvezeš na otvorenu cestu i rastočiš, ne gaziš hladnog, ne gasiš odmah vrućeg, i bude sve ok. Općenito paziš na okretaje, preniski da ga ne ugušiš, previsoki druga krajnost, ali da ga isto ne razvališ u konačnici.

Potrošnja i održavanje koliko sam se raspitao ok, dijelova ima dosta zamjenskih i rabljenih, iako svi nekako naginju 90 i 110ks modelima vjerojatno zbog jednostavnije konstrukcije motora (ali i bitno niže cijene pri kupovini u startu!). Od većih kvarova tu je neizostavno plivajući zamajač, začepljenje FAP filtera, zato bi ga trebalo redovito ispuhivati na otvorenoj, još par caka oko druk ležaja, uglavnom klasika za sve turbodizle.

Sretno.

In the name of tragedy..
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Hvala!

Nadam se da bude sve uredu s njim,provjerili smo ga još u Trgo-Auto u Đurđevcu,spojili su se s laptopom na njemu izgleda da je kilometraža stvarno originalna.

Štoviše automobil je kod mene i eto vraga {#}

Nestane u garažu.

Široka Škoda,širok 307 pa bude neko kraće vrijeme vani pod ceradom.

Drugi tjedan idemo k bilježniku i vjerojatno na registarciju pa javim :)

Zasad evo par slikica.

Ako ko ima kakav savjet kako smanjit troškove carine,homologacije itd neka slobodno javi {#}

Btw što 136Ks radi {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.1.2014 16:46 (RaZ0R9111).
15 godina
neaktivan
RaZ0R9111 kaže...

Btw što 136Ks radi {#}

{#}{#}

sretno {#}

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Ha čuj, troje vrata izvedba, relativno lagana karoserija, prilično momenta 330nm ako se ne varam, vuče vjerojatno odlično već od 1500-1750rpm, a potrošnja ispod 7L, morao bi imati veoma slične performanse kao i Golf V sa 2.0TDi 140ks, taj ide odlično, u par primjeraka sam se vozio relativno nedavno. Ako je auto održavan u smislu tekućina i filtera, te ispuhan kako sam ti rekao na otvorenoj cesti, ide jako jako dobro (a i da se čipati/remapati, no to ti nisam rekao..{#}).

Pregorila maloprije žaruljica hehe, H1 Osram Nightbreaker+, nakon godinu dana. Stavio unutra odmah Philips Bluevision Ultra, isti k. Glavno da je bolja od tvorničkih žutih, svjetla ima osjetno više i snop je bijeliji, meni dovoljno.

Trebao bi baš testirati one Xenon look na ebayu, prijatelj mi kaže da ih je imao nekoliko (sve od istog frajera uzimao), da svijetle odlično (pogotovo vs. tvorničke), traju debelo preko pola godine ovisno i o autu i stabilnosti napona, a par košta 20kn. {#} Oko 3500-4000K je snop, u granicama dopuštenog, s te strane ni sa policijom ne bi smjelo biti problema.

EDIT: Vidim i fine felgice, nije loše. 16? Jedino je boja auta ono..{#}{#}{#} haribo gumeni bombon, ali fora je, navikneš se.

EDIT2: Ti nemoj na njega stavljat skupe žarulje u farove {#}, crkavaju ionako na izvol'te..pa bolje one sa ibeja po 20-50kn par, nego da jedna toliko košta, ili više.{#}

In the name of tragedy..
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.1.2014 17:06 (thedream).
16 godina
odjavljen
Auti - ultimativna tema

Ajme pola godine traju žaruljice?

Dajte nemojte biti smiješni, to je katastrofa, meni traju već 5 godina...

Svi smo mi Mentalist.
16 godina
neaktivan
Jakovp kaže...

Dobro za tebe.

In the name of tragedy..
18 godina
neaktivan
Jakovp kaže...

Velika mana Peugeota pogotovo prvih generacija...

a ni Ph2 nije imun..isto vrijedi i za 206, 307...

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

330Nm je..Vuće i više nego solidno,čak bolje nego Fabia 1,9TDI vRS mk1

Prodavač ga je propuhao..Kaže da je prema GPS-u išao 211km/h. Prošao je  705km(od Augsburga do njegove kuće) sa 1 spremnikom(doduše još je i ostalo)

Stvarno sam zaprepašten i iznenađen :)

Budem malo pogledao na ebayu pa si kupim žaruljice za rezervu(jel je dovoljno jednostavno da mogu doma izmjenit ili moram na servis?)

Felge su 16"

Zadnje gume su Pirelli P6 a prednje Bridgestone Turanza, dimenzija 205/55r16 91V

Dosta su izlizane,ali svejedno idu gore zimske.

Koje osiguranje mi preporučujete?

Imam 50% u Eurohercu(preko tatine police) ili 50% u Basleru(preko djedove).

Btw dali je moguće remapat na manju snagu?(negdje sam to pročitao) pa  na atest i registrirat ga kao 107ks?

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.1.2014 17:35 (RaZ0R9111).
16 godina
neaktivan
RaZ0R9111 kaže...

Osiguranje? A najjeftinije u današnje vrijeme, koje drugo. Ako imaš 50% mislim, nemaš šta razmišljati.

Ziga će ti kao vlasnik 307 reći bolje za izmjenu žaruljica, ja ti mogu staviti samo citat s neta od jednog lika (valjda radi u Pugu):

Im a Peugeot tech and 307 bulbs can be a real pain if you have never done them before.
You have to remove the large black circular cover at the rear of the headlamp(there will be two on each lamp one for dip beam and one for main beam)
Then pull off the two pin connector, usually quite tight but they do come off with a wiggle.
Then push the clip in that retains the bulb at the top and push to the left, they hook behind a little finger thats part of the headlamp.
Remove the bulb, fit the new one (with the lug at the top, its easy to fit it upside down so be carefull) and refit the clip (much easier to refit than remove)
Put on the connector and refit the cover.
If you have sausage fingers like me its some times easier to remove the large red and black connector that goes on the back of the lamp.

Good luck with it.

Što se tiče FabijeRS TDi i tvog, još si malo nahajpan, kako volim reći, onako - placebo efekt te drži, ali u svakom slučaju taj motor prilično dobro ide.. 

EDIT: Na manju snagu? Ne bi osobno takve budalaštine izvodio radi parsto kn razlike.

In the name of tragedy..
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.1.2014 17:41 (thedream).
16 godina
odjavljen
Auti - ultimativna tema

Možeš sam mijenjati lampice, nije prelagano ali nije ni preteško, a atest na manju snagu nemoj ni pokušavati, to kod nas ne prolazi.

Znam da lampice rikavaju u PSA autima, ali u audiju...

Svi smo mi Mentalist.
15 godina

Na pakiranju OSRAM žarulja piše da im je trajanje duplo kraće od "regularnih" žarulja i na to pristaješ kad kupuješ OSRAM žarulje. Ja ih osobno imam već godinu dana iako je deklarirani rok trajanja 6 mjeseci. Unatoč tomu uzet ću ih ponovno kad ove pregore {#}

Što se tiče same zamjene, na nekim autima to je vrlo jednostavno (kao npr na mojem), na drugima, uglavnom novim autima, je nemoguće bez odlaska u servis (ergo, zakon koji propisuje da svatko mora imati rezervne žarulje u gepeku je besmislen). Doduše, za nekoga tko nikad nije mijenjao žarulje, i tamo gdje se one lagano mijenjaju, bit će mu teško. Uvijek je dobro da vam netko pokaže prvi put, kasnije je jednostavno. 

Što se tiče osiguranja, naravno da ćeš uzeti tamo gdje imaš 50%. Kao što rekoh ranije, ljudi ne gledajte cijenu već koliko lako ta osiguravajuća kuća priznaje štete po polici. Zarada im nije u prodaji polica, već u ne isplati (ne priznavanju) šteta. 

Mirno more nikad nije stvorilo dobrog mornara
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice