Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.896
|
čitano: 18.264.435
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen
Vaš Auto Snova

koliko vidim i stariji modeli drze paprenu cijenu

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.11.2013 14:10 (Nitro233).
13 godina
Vaš Auto Snova

I mi ćemo uskoro možda prodati Lagunu :D pa smo našli Golf IV 1.9sdi 2000g. sa 200k kilometara za 3500€. Jel se isplati to kakvi su motori čuo sam a i vidio da su prešli po 400k kilometara.

13 godina
Re: Vaš Auto Snova
macgyver 53 kaže...

I mi ćemo uskoro možda prodati Lagunu :D pa smo našli Golf IV 1.9sdi 2000g. sa 200k kilometara za 3500€. Jel se isplati to kakvi su motori čuo sam a i vidio da su prešli po 400k kilometara.

Taj sdi nije malo slab motor

13 godina
Vaš Auto Snova

Pa neće se vozit utrke s njim.

16 godina
neaktivan
macgyver 53 kaže...

Nemaju snage za prestići bicikl ali po dugotrajnosti su vjerojatno među 3 najtrajnija koja je VAG ikad izbacio van. Potrošnja je kao kod mene na TDi-ju 90 ali velim, nekakvo ganjanje zaboravi u startu, čak i u primisli.

Moglo bi izgledati dosta škripavo na autoputu također. Inače za taj novac i sa toliko km imaš sigurno i TDi 90 koji sam spomenuo, čak bi se dalo naći i oko 150tkm ako je neki dedek u igri, prvi vlasnik možda itd.

Treba samo tražiti. Dijelova imaš kao u priči, filteri su p*zdarija koliko koštaju, kao i ulje, gume nisu skupe, rega također.

Sve u svemu - vidio sam ih (bivših) policijskih također sa preko 450tkm.

http://www.testvoznja.net/index.php?option=com_content&view=article&id=278:golf-iv-sdi&catid=48:nekategorizirano&Itemid=72

Tu ti je jedan sa preko 700tkm, prvi motor.

http://www.autoportal.hr/index.php/novostic/4611

Od skupljih servisa ti praktički ostaje samo zupčasti, trebalo bi odmah i ovjes provjeriti, vilice, diskove, amortizere, ispod haube alternator, akumulator u kakvom je stanju. Ima posla, nađi nekoga tko se kuži u VAG svakako, odmah će ti reći sve.

EDIT: Osim TDi-ja 90, uzmi u obzir da za tu lovu već ide JTD Stilo, kojem bi čak dao prednost, performanse su neusporedive a održavanje također nije preskupo. Samo je u konačnici motor prilično složeniji pa s vremenom može doći do većih troškova i lupanja glavom od zid.

EDIT II : Ovo je recimo zgodno s vremenom ubaciti, i nije preskupo.

http://www.smchiptuning.com/585/vw-golf-iv-1.9-sdi-68

In the name of tragedy..
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.11.2013 15:04 (thedream).
13 godina
Vaš Auto Snova

Čitao sam malo po netu i piše da imaju dvije verzije sdi motora od 64ks i od 68ks i kao da ovaj motor od 64ks nevalja.

17 godina
thedream kaže...

EDIT II : Ovo je recimo zgodno s vremenom ubaciti, i nije preskupo.

http://www.smchiptuning.com/585/vw-golf-iv-1.9-sdi-68

Koliko je sigurno čipirati aute? Ima li kakvih štetnih posljedica na motor? Jeli to ide u knjižicu vozila, dali je amo reć legalno?

Gledam za moj Bmw 118d sa optimumom se dobije nekih 40ks šta je poprilično a cjena nije extremna. I čitao sam da čak potrošnja ide malo dolje, istina? Ako je neko malo više upoznat s čipiranjem može li malo objasnit.

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.11.2013 15:18 (RePlaY).
17 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

SDI je preslab motor, to se ne odnosi na brzinu, vec na to kako "vuče" općenito. Znači sjedneš 5 ljudi u auto, i cim ide malo veća strana, moraš mu vratiti prvu brzinu. To je taj problem. Ako ćeš već Golfa gledaj nekog 1.9 TDI-a od 105ks. Provjeren motor.

16 godina
neaktivan
Gman kaže...

SDI je preslab motor, to se ne odnosi na brzinu, vec na to kako "vuče" općenito. Znači sjedneš 5 ljudi u auto, i cim ide malo veća strana, moraš mu vratiti prvu brzinu. To je taj problem. Ako ćeš već Golfa gledaj nekog 1.9 TDI-a od 105ks. Provjeren motor.

Nema ga u četvorci koju on gleda. 90/110, kasnije 101/115/130. Jače teško i da će naći za tu cijenu, bilo je 150tki limited edition crveni znak TDI/ i sa 4motionom.

Za 3500e sve što nađe od turbaka može i hoće ga u najskorijoj budućnosti prilično skupo koštati. Zaboravio sam gore od većih sr spomenuti neizostavno zamašnjak/set kvačila.

EDIT: Jeste razmišljali o 1.6 benzincu, ne troši previše a izbjegneš skuplje troškove kod TDi-ja i anemičnost SDi-ja?

Ne naravno nužno sa 200k na satu, ali..

http://www.njuskalo.hr/auti/vw-golf-iv-1.6-zamjena-reg-godinu-dana-oglas-8521297

Stilo koji sam spominjao :

http://www.njuskalo.hr/auti/fiat-stilo-1.9-jtd-oglas-9583060

Pored njega SDi čak i uz sve prednosti oko troškova održavanja ne bi uzeo..

In the name of tragedy..
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.11.2013 15:40 (thedream).
13 godina
Vaš Auto Snova

Ako budeš gledo ove 1.6 sr motore gledaj isključivo sa plinom . Troše u prosjeku 9 litara plina ( 60% grad i 40 % otvorena cesta ) tako da ti potrošnja s plinom ispadne ista kao da vozis dizel . A što se izdržljivosti tiče kod mog oca u firmi imaju 6 Octavia sa tim motorom i sve su prešle preko 400 k km u 5 godina bez ijednog kvara . 

17 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Benzinski motori 1.6 su također dobri. Sa predinstaliranim i atestiranim plinom ga se isplati uzeti. A sad, uzeti 1.6 benzin, pa naknadno stavljati plin, ne isplati se bas. 

14 godina
neaktivan
macgyver 53 kaže...

stari mi ga ima tmn nekidan napunia 230k km .. nije bilo problema potrosnja oko 6l +- 1l kako vozis!

Some say that he resined a job in Rome to have a fulltime job in here in London and that all of his legs are hydraulic... all we know is, he's called the Stig.
13 godina
Vaš Auto Snova

Nećemo uzimat benzinca dizel nam treba jer će na auto ići kuka. A ovaj Golf što sam spominjao prodaje ga jedan naš poznanik pa sam zato pitao za SDI. Iako se i meni više sviđa TDI jer je 68ks stvarno malo.

17 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Na auto ide kuka, i šta vi mislite povući sa 68ks?

13 godina
Gman kaže...

Na auto ide kuka, i šta vi mislite povući sa 68ks?

Zato bi radije i uzeli neki sa tdi motorom. Iako smo u Astri F 1.7d sa 68ks vozili jednom 250kg kukuruza {#}

još je bilo u gepeku :D još je bilo u gepeku :D
16 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Naručio zimske gume upravo, nisu financije trenutno dopuštale išta skuplje, izbor je pao na VRedestein Snowtrac 3.

Ovdje su svrstane u top 8 zimskih guma, završile 6.

http://www.autoexpress.co.uk/wheels-and-tyres/60718/vredestein-snowtrac-3

A u direktnim osvrtima vozača dobile su vrlo visokih 86%, za tu cijenu.

http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Vredestein/Snowtrac-3.htm

Malo više o samoj cijeni, koja je stvarno smiješna, sve 4 gume su me izašle sa popustom 1500kn. Na 12 rata preko MasterCarda sam ih uspio uzeti, i uz besplatnu dostavu.

Za balansiranje i montažu ću se snaći, saznao sam par mjesta gdje već od 30kn/guma vrše.

Toliko. {#}

Hehe, a snimi video, ko metak..{#}

In the name of tragedy..
15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Pas milu mater,nešto mi počelo zviždat u mašini i auto mi malo trese..izgleda da je veći kvar u pitanju... 

18 godina
Vaš Auto Snova

ja neznam dal da stavim zimske ili ne. mislim po danu je ok jer je temperatura prek 10c. ali po noci i pogotovo sad po kisi je koma. nisam pametan. 

17 godina
neaktivan
Lord_Marko kaže...

ja neznam dal da stavim zimske ili ne. mislim po danu je ok jer je temperatura prek 10c. ali po noci i pogotovo sad po kisi je koma. nisam pametan. 

ak se puno vozis stavi, ako ne nema potrebe vrlo jednostvno {#}

Mjera čovjekova stvarna karaktera je ono što bi učinio kada za to nitko ne bi saznao...
16 godina
moderator
Lord_Marko kaže...

Stavi, već su počela izlijetanja zbog loših guma...kod mene prošle noći 6 komada na istom zavoju...

luka_cro kaže...

Jako glup savjet.

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.11.2013 14:30 (XXX-Man).
17 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...
Lord_Marko kaže...

Stavi, već su počela izlijetanja zbog loših guma...kod mene prošle noći 6 komada na istom zavoju...

luka_cro kaže...

Jako glup savjet.

zasto? 
Na audiju nikad nisam imao zimske gume, jedino mama na mercedesu ima. 
Kad je snijeg malo opreznije voziti, a po vecem snijegu ionak ne vozim. 

Mjera čovjekova stvarna karaktera je ono što bi učinio kada za to nitko ne bi saznao...
16 godina
neaktivan
luka_cro kaže...

zasto? 

Ne možeš s parkinga izaći kad padne 30cm kao prošle godine, provjereno. Uostalom ljetna guma se ponaša potpuno drukčije od zimske u tim temperaturnim uvjetima, praktički ti grip dođe i po suhoj cesti kao da na plastikama voziš.

Nemoj da te tko od ovih nadobudnijih ovdje čuje, takvi biseri bi stvarno trebalo pod čizmu moderatorske cenzure doći, osim ako su trolanje. A i za to isto postoji terapija.

Da živi u Splitu ili Šibeniku, Zadru, vjerojatno mu ne bi trebala dva seta guma, ali na kontinentu ili gdje su uvjeti ispod 7c dnevne zimi nemaš o čemu razmišljati.

Situacija je čak tolika u korist zimskih guma da čak i stare bolje prolaze od ljetnih novijeg datuma. Nemaju isti sastav ni ponašanje pogotovo kad je vani minus.

Možeš voziti ne znam kako oprezno ali razbit ćeš se garant s ljetnim gumama ako je cesta zaleđena ili po utabanom snijegu. Osim ako se ne voliš igrati Loeba po gradu, plus što će te policija kazniti kad se razbiješ.

In the name of tragedy..
17 godina
neaktivan
thedream kaže...

A ok, kak kome pase, ali ja ih ne mislim stavljati. Za moje potreba ljetne gume me odlicno sluze.

btw. susjed ima na opel vectri vec valjda 15god iste gume i svaki dan ide na posao i ljeti i zimi.

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.11.2013 14:51 (luka_cro).
16 godina
moderator
luka_cro kaže...

zasto? 

thedream ti je sve rekao.

Voziti po zimi sa ljetnim gumama je teži kretenizam, bilo snijega ili ne. Razlika je u samom ponašanju guma i držanju za podlogu kod niskih temperatura.

Ti ovdje nisi nikako mjerodavan davati savjete o vožnji jer ili trolaš ili nemaš blage veze o tome...koja je od te dvije opcije u pitanju je sasvim nebitno.

Uostalom ti si svoje vozačke (ne)sposobnosti ovdje već dokazao, nema potrebe da to opet radiš.

Da ne mislim da si ozbiljan zalijepio bih ti karton za trolanje (opet).

luka_cro kaže...

A ok, kak kome pase, ali ja ih ne mislim stavljati. Za moje potreba ljetne gume me odlicno sluze.

btw. susjed ima na opel vectri vec valjda 15god iste gume i svaki dan ide na posao i ljeti i zimi.

Drago mi je da želiš popunit državni proračun, a i dati serviserima posla {#}

Zapravo...uvjeren sam da nisi nikad ni sjeo za volan po pravom snijegu pa onda možeš preko zime i skinut kotače Smijeh

Ma što 15, mora da su stare barem 35 {#}

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.11.2013 15:00 (XXX-Man).
14 godina
odjavljen
luka_cro kaže...
thedream kaže...

Ja ne kužim takve likove.

Pa čovječe bar da staviš protektirane, bar one nisu skupe, bitno da ti posluže bolje od zimskih.

Ja sam osobno iz  Gorskog kotra, prošlu zimu sam na Astru stavio 4 protektice, 175/65/14 dimenzije, sa montažom i balansiranjem me ispalo oko 900 kuna, i svaki dan putovao 30 km na posao po največem snijegu i super su se držale.

17 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Proketice su dobre jednu sezonu, eventualno dvije. Ali su kasnije za baciti.

Ja na Pajeru idem mijenjati gume ovu zimu, sacekati cu jos mozda mjesec dana, Wrangler-ke padaju najvjerojatnije. {#}

14 godina
odjavljen
Gman kaže...

Proketice su dobre jednu sezonu, eventualno dvije. Ali su kasnije za baciti.

Ja na Pajeru idem mijenjati gume ovu zimu, sacekati cu jos mozda mjesec dana, Wrangler-ke padaju najvjerojatnije. {#}

S obzirom na cijenu meni su savršene. 4 gume 900 kn, znam da bi me recimo UG8 došao 470 kuna, Sava S3 koju je imao frend na Golfu 380 kuna, tako da..držim se protektica.

16 godina
moderator
Phantom_RI kaže...

S obzirom na cijenu meni su savršene. 4 gume 900 kn, znam da bi me recimo UG8 došao 470 kuna, Sava S3 koju je imao frend na Golfu 380 kuna, tako da..držim se protektica.

Puno je to...frend je nabavio za 150kn/kom negdje.

13 godina
Vaš Auto Snova

A kakve su sava eskimo zimske iz Spara

17 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Meni auto ide ok i sa ljetnim gumama i necu stavljat nikakve zimske, niti nikakve protektirane(ne znam niti kakve su to).

I dosta sad o gumama, ja uvijek nesto kazem na ovom forumu i svi pljuju.

pa koji cu quratz dati 2000kn za gume da se mjesec dana vozim kad pada snijeg, ceste po kojima vozim ionak su ciste, a u gorice nejdem kad ima snijega na cesti i gotovo.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice