ali ima sve probleme prve generacije 1.9 PD motora.. isti drekec. a i 90% poznanika mi vozi aute iz VAG-a.. čuje se svašta.
ja pričam o iskustvima frendova, i dvojice mehaničara.. koji BTW također pljuju po 90% novijih auta, a posebno po VAG-ovim.. VW dizel noviji od 2000te pa na dalje nije ništa bolji od konkurencije, čak podbacuje po pouzdanosti, i to je ona stvar koju ljudi kod nas odbijaju prihvatiti.
mislim ono, kao da ti pričaš o nekim fact-ovima, koje su sada tvoje reference?
i ako nemaš reference, posluži se malo google-om i vidjet ćeš kako PD zna opaliti po džepu. ni CR nije bogom dan, ali je bolji.
tako da ako ništa stojim iz onog precijenjeno, prevelik rizik, i najveća mogućnost od svih auta na tržištu da je skinuto puno kilometara.
EDIT: istina nisam 100 zicer za PD-a od 105 ks, jer takvog nitko od poznatih nema.. ali 130ks je nedajbože..
dobri stari TDi je way to go.. ali jbg tržište traži ekonomičnije i jače/brže, a ne super pouzdano.

A to što netko u PD sipa neodgovarajuće ulje pa mu odu bregasta, glava, turbina bla bla..to zaista nije problem motora, pogotovo ne 1.9 PD-a, kojem kako je kolega gore rekao pogotovo, u samoj knjižici stoji što i kako sipati i kako održavati auto. Objektivan problem postoji kod zamašnjaka jer dvomaseni odlaze ispod 100.000km agresivnije vožnje, umjerenom dožive i 200tkm, iako velim, jednomaseni malo zapinje, može se staviti ali i duže traje.

stvarno ma zabezekne logika kod nekih ljudi ponekada
, a ako se ne varam ti si bio onaj kome se ne sviđa ovaj smajlić