Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.896
|
čitano: 18.263.459
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

ali ima sve probleme prve generacije 1.9 PD motora.. isti drekec. a i 90% poznanika mi vozi aute iz VAG-a.. čuje se svašta.

ja pričam o iskustvima frendova, i dvojice mehaničara.. koji BTW također pljuju po 90% novijih auta, a posebno po VAG-ovim.. VW dizel noviji od 2000te pa na dalje nije ništa bolji od konkurencije, čak podbacuje po pouzdanosti, i to je ona stvar koju ljudi kod nas odbijaju prihvatiti.

mislim ono, kao da ti pričaš o nekim fact-ovima, koje su sada tvoje reference?

i ako nemaš reference, posluži se malo google-om i vidjet ćeš kako PD zna opaliti po džepu. ni CR nije bogom dan, ali je bolji.

tako da ako ništa stojim iz onog precijenjeno, prevelik rizik, i najveća mogućnost od svih auta na tržištu da je skinuto puno kilometara.

EDIT: istina nisam 100 zicer za PD-a od 105 ks, jer takvog nitko od poznatih nema.. ali 130ks je nedajbože..

dobri stari TDi je way to go.. ali jbg tržište traži ekonomičnije i jače/brže, a ne super pouzdano.

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.10.2013 15:07 (nine).
16 godina
neaktivan
Re: Vaš Auto Snova
nine kaže...

ali ima sve probleme prve generacije 1.9 PD motora.. isti drekec. a i 90% poznanika mi vozi aute iz VAG-a.. čuje se svašta.

ja pričam o iskustvima frendova, i dvojice mehaničara.. koji BTW također pljuju po 90% novijih auta, a posebno po VAG-ovim.. VW dizel noviji od 2000te pa na dalje nije ništa bolji od konkurencije, čak podbacuje po pouzdanosti, i to je ona stvar koju ljudi kod nas odbijaju prihvatiti.

i ako nemaš reference, posluži se malo google-om i vidjet ćeš kako PD zna opaliti po džepu. ni CR nije bogom dan, ali je bolji.

tako da ako ništa stojim iz onog precijenjeno, prevelik rizik, i najveća mogućnost od svih auta na tržištu da je skinuto puno kilometara.

Te spike su mi u startu idiotske, to znaš i sam. Svi imamo frendove kvragu i mehaničare. Pa ono, moj vs. tvojšema. Ne,hvala, pa možemo valjda zrelije od toga. {#} A to što netko u PD sipa neodgovarajuće ulje pa mu odu bregasta, glava, turbina bla bla..to zaista nije problem motora, pogotovo ne 1.9 PD-a, kojem kako je kolega gore rekao pogotovo, u samoj knjižici stoji što i kako sipati i kako održavati auto. Objektivan problem postoji kod zamašnjaka jer dvomaseni odlaze ispod 100.000km agresivnije vožnje, umjerenom dožive i 200tkm, iako velim, jednomaseni malo zapinje, može se staviti ali i duže traje.

Ne znam mislim, na četiri VAG foruma što domaća, što strana sam regan i pratim ih više-manje redovno, nisu valjda svi VAG-manijaci, pa ljudi uredno i pose*u fail, kad se radi o failu. Ali ako je motor ok, onda je ok mislim. Ne znam zašto izmišljati nekakav hejt.

Najveća mogućnost? Po čemu? Jer ih se najviše proda / uveze, jedino to. Ništa lakše ni kompliciranije nije skinuti km na Opelu ili Fiatu, a CDTi i JTD bi imali iste probleme kao i taj 1.9 PD, to znaš i sam, da ih se na isti način tretira. Uostalom ima i tu na temi ljudi koji voze JTD pa neka kažu i negativnosti svojih - frendova i mehaničara. Dapače.

A da su precjenjeni, opet vezano uz ovo gore - jesu jer ih hipnotizirana masa kupuje, a druga stvar je što ih možeš servisirati sa šarafcigerom valjda koliko je sve dostupno i jednostavno kad digneš haubu ( i to znaš i sam jer si vozio VAG). Treća bi bila što ima milijun zamjenskih i rabljenih dijelova vrlo pristupačne cijene.

Tako da sve ima svoje zašto i kako.

EDIT: Taj 130 PD je išao u VAG Golf 4, Audi A3 kao moj fejslift i još par modela. Isto oprečna mišljenja, koliko sam čitao, ima ekipe koja je ulupala pola vrijednosti auta, a ima i onih koji su ga čak i čipirali do ibera (170+ks) i traje.

In the name of tragedy..
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.10.2013 15:18 (thedream).
15 godina
neaktivan
thedream kaže...

1. Najveća mogućnost? Po čemu?

2.  a druga stvar je što ih možeš servisirati sa šarafcigerom valjda koliko je sve dostupno i jednostavno kad digneš haubu ( i to znaš i sam jer si vozio VAG).

3. Treća bi bila što ima milijun zamjenskih i rabljenih dijelova vrlo pristupačne cijene.

1. zbog narodnih običaja? i u švabiji im masivno skidaju kilometra, a kamoli kod nas {#}

2. not so true..

3. true dat.. ali budimo realni ni za konkurenciju nije teško nabaviti dijelove.. od koreje, preko japana, do italije i francuske i štagod ti još padne na pamet.. za sve možeš dijelove nabaviti.

ne živimo više u socijalizmu da moraš po farmerke u italiju {#}

problem je generaliziranje.. ljudi aute iz VAG-a uzimaju zdravo za gotovo, nepoderivo, nepogrešivo.

ima i bojlih auta.. ima i lošijih.. kod izbora auta treba uvažiti samo jedno pravilo:

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
18 godina
rooswelt1991 kaže...
dv14 kaže...

lol

Čisto me zanima, zna netko koliko koštaju one custom registracije? Ne one gdje biraš brojke i zadnja slova nego gdje baš piše neki tekst. Danas recimo u gradu vidio auto sa registracijom "ZD - PERICA"

8000kn i traju ti 5 godina {#}

Mogli ste već odgovorit čovjeku kako spada a ne napisat ništa..

Kao prvo, nekošaju toliko već oko 4500 tisuće kuna, +-500kn.

Drugo. Ti kad kupiš normalne tablice one vrijede dok god ih ne skineš s auta, promjeniš tablice itd, zapravo mogu trajati stalno, a ove nakon 5 godina isteknu i moraš opet platit taj iznos. Znači ti i dalje svake godine imaš normalno osiguranje i tehnički i sve, samo što nakon 5godina moraš opet nove tablice kupit.

17 godina
Hacker002 kaže...

Izgleda da je ipak bliže mojoj brojci, jer je cijena 6720kn za firme i tvrtke, i za to treba dobiti posebno odobrenje od MUP-a.

Ključna riječ je za Firme i tvrtke, i cijena je tu bez PDv-a, dakle kad se sve zbroji, nešto više od 8000kn.

Izvor

Več odavno je sam na nekom forumu raspravljao o tome, odnosno o zabrani istog. Po meni je to nepotrebno pros€ravanje...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
18 godina
nine kaže...

EDIT: istina nisam 100 zicer za PD-a od 105 ks, jer takvog nitko od poznatih nema.. ali 130ks je nedajbože..

dobri stari TDi je way to go.. ali jbg tržište traži ekonomičnije i jače/brže, a ne super pouzdano.

Kakav dokaz hoces da je 1.9TDi PD od 130KS otkotrljao 500 000 km i jos radi ko zmaj u jednom autu, u drugom 300 000 km - isti vlasnik.

Motori netaknuti osim turbine koja je promjenja jednom na oba auta.

Christa ti, daj nemoj vise...

Drek, drek, drek, drek + drek = VW... {#}

Kako ti ne dojadi...

Svi su ludi pa su ti isti vlasnici tolikih VAG dizela...

Truth in engineering.
15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

a kaj zamašnjake i dizne nisu mijenjali u 300-500k km.. to ni sam sebi ne vjeruješ {#}

znači SAMO... 1 zamašnjak, 4 dizne i turbo su vrijednost jednog takvog golfa 4.. talking bout risk {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.10.2013 16:13 (nine).
16 godina
neaktivan
nine kaže...

a kaj zamašnjake i dizne nisu mijenjali u 300-500k km.. to ni sam sebi ne vjeruješ {#}

znači SAMO... 1 zamašnjak, 4 dizne i turbo su vrijednost jednog takvog golfa 4.. talking bout risk {#}

Opet jeftinije prođe nego kupiti Hondu koja troši 15 litara spram njegovih 5. Samo računaj godišnje.. Sve to dođe manje-više na isto, s tim da je Batistin primjer ekstreman jer se radi o jednom vlasniku i puno km. Obično se VAG-ovci rješavaju auta prije takvih nedaća...{#}, iako su šanse ajde, da te pokenjaju baš sve tri odjednom, relativno malene..

In the name of tragedy..
15 godina
neaktivan
thedream kaže...

Obično se VAG-ovci rješavaju auta prije takvih nedaća...{#}, iako su šanse ajde, da te pokenjaju baš sve tri odjednom, relativno malene..

BOLD: a jeli {#} a onda ga netko i kupi i nahebe kao jedan od mojih frendova {#} prisjetimo se rizika o kojem ja pričam.

ostatak: u pravilu unutar 200-250k će te zadesiti sve 3 barem jednom... nekima će zamašnjak i na 100k riknuti.. nekima će i turbo prije riknuti (dok će nekima i nadživjeti tih 250k)..

ah i zaboravih komentirati potrošnju.. čudno u tebe funkcionira matematika čini mi se.

zapravo čak nekako imam osjećaj da ti i ne ide loše matematika, nego da preuveličavaš ili preoduzimaš kako be pokušao iz mene izvući neku reakciju {#} (u ovu kategoriju ćemo uključiti i onaj KR tuning pokušaj)

zapravo i ne čudi me, s obzirom na koliko ja reakcija iz drugih izvlačim na ovom forumu {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.10.2013 16:39 (nine).
17 godina

Vidim priča se o Volkswagenima, pa da ja nešto kažem pošto imam kod kuće Golf 5 2.0 TDI, Tiguna 2.0 TDi i Golf 6 1.6 TDI.

Golf 5  ima trenutno  170tkm, svi servisi u ovlaštenom od samog početka, jedino što je do sad bilo mjenjano je EGR ventil, sve ostalo su bili redovni servisi, najskuplji je bio kad se mjenjao zupčasti i pumpa cca 2000kn.Servis se radi svakih 15tkm, i dođe me cca 1100kn.

Tiguan do sada samo redovni servisi, ima 90tkm.

Golf 6 isto samo redovni servisi za sada.

Imali smo i donedavno Passat 1.9 tdi, 340tkm je kod nas napravio , novi kupljen. osim redovnog servis ( pločice, ulje, vod. pumpa, svi filteri ... ) mjenjana je 1 dizna, rukavci i pumpa za gorivo.

Da danas to vozilo vozi kod drugogo vlasnik bez problema.

Ponosni vlasnik PS3 i nekoliko desetaka original igara / http://www.accredo.hr/ http://www.mcsi-design.net/
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.10.2013 17:14 (kostolomac).
16 godina
neaktivan
nine kaže...

Ja volim kad ti svoju potrošnju spustiš na 8. {#}

Pazi, da budemo objektivni sad - činjenica je da će jedan od, ili sva tri od ta vitalna dijela, rekao bih, TDI motora, otići u njegovom životnom vijeku. Ukoliko si sileđija, možda samo i pehist, i nekoliko puta.

Ali argument je jednostavno preslab ako kupiš takav auto sa 200k pa kenjaš. Ne drži vodu jednostavno, i sam spominješ kilometražu, da radiš 20k godišnje to je 10 godina, krenimo od 0km, ili preko 10 godina vozikanja. Nije tako dramatično zar ne? Ili je.

Mislim najbolji su mi ljudi koji popuše, kako ti veliš, mit o neuništivosti TDI motora, kupe ga sa skinutih 150tkm, zapravo ima valjda duplo, i u roku 2-3 godine ostave u autu pola njegove vrijednosti. Naravno da je takvima VAG smeće.

Onima koji su mu ga prodali, i 10+ godina vozili bez problema, nije. Možda je i u tome caka, složit ćeš se. Nije da i jedni i drugi nisu u pravu, dapače. Ali ne znam kako objektivno sagledati rabljeni TDI, to je veoma teško osim ako ne poznaš prijašnjeg vlasnika, i uvjetom da je to i prvi vlasnik. Onda možemo biti realni.

Ovo sve ostalo, moj frend, tvoj frend, ovaj kolega koji kupuje V, njemu se može samo savjetovati kao što i jesam, da sve dobro pogleda. Na kraju krajeva eto, ni kilometraža nije presudna, ali dosta toga sugerira, bar što budući vlasnik od servisa može očekivati. To sam i napisao ako se ne varam, da pita, što je odrađeno, što ne.

Tako da zaključim, ne možeš reći da je 1.9 PD smeće, na temelju toga što se netko negdje opekao. Motor je spram 2.0 vrlo pouzdan, a sa čipom na cca. 136ks, kažu mi po forumima, ide čak i  uvjerljivije nego 2.0 140 PD.

In the name of tragedy..
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.10.2013 16:53 (thedream).
15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

poanta je da se taj auto isplati nov, i riješiš ga se sa 150-200k i daš nekoj drugoj budali da se dalje hebe sa njime..

u glavnom si sam naveo sve potencijalne kvarove i teorije kao i ja.. ne vidim uopće više po čemu sam ja u krivu. poanta je da je to riskantan auto za kupiti, i da bi ga trebao uzeti samo iz pouzdanih izvora, što si opet i sam potvrdio.

i BTW molim te nađi di sam rekao da moj auto troši 8l.. imaš gajbu pive {#} istina rekao sam u teoriji bi išlo, ali meni je prosjek 10l.

ako ćemo tako, onda ti garantiram da meni tamo neki TDI nebi zicer trošil 5l, uvjeren sam da bi bilo bliže 7 {#} moj gnojf TDi je trošio 8..

evo ti potvrda tvoje matematike potrošnje/održavanja..

evo uzet ćemo primjer mog auta i frendovog gnojfa 4 (onog notorious one)..

on je kupio auto par mjeseci prije mene, platio je auto 8700€

ja sam platio auto 6300€ (za te pare sam mogel uzeti SDI u to doba).. to je 2400€ razlike, ili oko 18k kn. razliku cijene uzimam u obzir jer TDi nije precijenjen po ovdašnjim forumašima, a i benziner je uvijek osjetno jeftiniji. {#}

recimo da njemu auto troši 6, a meni 10l (4l razlike).. mislim da je fer za usporedbu. (iako bi svatko normalan npr uspoređivao gnojfa sa nekim civicom 1.6 koji osjetno manje troši od ludače)

znači za 18k kn uz recimo prosječnu cijenu od 10kn i razliku potrošnje od 4l/100km, ja sam se matematički gledano vozio (ako me matematika ne vara) oko 45k km po istoj potrošnji samo na početnu razliku cijene.

krepa jedna dizna od 5k kn, ja se vozim godinu dana po njegovoj potrošnji. meni nebu dizna krepala jer ja imam MPI..

zapravo meni u 4 godine nije ništa krepalo, a on je ostavio par soma eura.. znači ja se još uvijek vozim jeftinije od tog frenda, i vozit ću se još barem par godina jeftinije, a vozim 2.0 benzinca picolovca, a on plače uz svoj traktor {#} stvarno ma zabezekne logika kod nekih ljudi ponekada

16 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Izgubio volju, dvije stranice su i previše kakav sam danas u glavi. Not right in the head, kako kaže onaj u Braveheartu Irac, tako nešto..

In the name of tragedy..
15 godina
nine kaže...
thedream kaže...

Obično se VAG-ovci rješavaju auta prije takvih nedaća...{#}, iako su šanse ajde, da te pokenjaju baš sve tri odjednom, relativno malene..

BOLD: a jeli {#} a onda ga netko i kupi i nahebe kao jedan od mojih frendova {#} prisjetimo se rizika o kojem ja pričam.

ostatak: u pravilu unutar 200-250k će te zadesiti sve 3 barem jednom... nekima će zamašnjak i na 100k riknuti.. nekima će i turbo prije riknuti (dok će nekima i nadživjeti tih 250k)..

ah i zaboravih komentirati potrošnju.. čudno u tebe funkcionira matematika čini mi se.

zapravo čak nekako imam osjećaj da ti i ne ide loše matematika, nego da preuveličavaš ili preoduzimaš kako be pokušao iz mene izvući neku reakciju {#} (u ovu kategoriju ćemo uključiti i onaj KR tuning pokušaj)

zapravo i ne čudi me, s obzirom na koliko ja reakcija iz drugih izvlačim na ovom forumu {#}

Nine čemu takva mržnja prema VW i općenito VAGU-u? Šta je toliko teško podnjet da rade odlične automobile? Da, u startu su skuplji od konkurencije, ali tu cijenu opravdaju i zadrže je pri ponovnoj prodaji. Dizel? Imam osjećaj da svaki put kad pročitaš tu riječ ti otpadne 10-ak dlaka s glave. Jel nije logično da se npr. VW-ovi  bolje prodaju jer su u segmentima kakvim trebaju "običnim ljudima" jednostavno bolji (u većini slučajeva)? I onda dođe nine prodavat priču da je benzin i jašpanac majka.. pa da možda tebi, nekima nije i šta sad, ti si pametan ostali su glupi?  Činjenica je da ne znaš ili jednostavno ne želiš napisat golf nego gnoj, zašto? Zato što si iskompleksiran činjenicom da se po tebi jedan takav "shit" na njuškalu cijeni daleko više od prelude ili šta? Stvarno mi nisi jasan ko čovjek, kako možeš imat toliko snage mrzit Golfa. VW, VAG, njemačke automobile? Pratim temu odkad sam registriran i na 90% tvojih postova padam sa stolice jer naprosto ne vjerujem u tu tvoju maštu "benzin, snaga koja me vuče u život" (c) nine. Reko frend, imam frenda, frend imo iskusvo s ovim, frend ima lotusa bla bla su stvarno priče na razini koje će kupit samo idioti. 

[G] Sapko
15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

pfft evo još jednoga kojem sam trn u oku.. {#}

gledaj dečec, nisam dobil žuti za trollanje jer pogodi kaj? ne trollam... talk to the hand {#}

umjesto da svakih 6 mjeseci postaš da ti se ne sviđaju moji postovi, mogao si malo i sudjelovati u temi i za početak pokazati što voziš (tj. pokazati razlog zašto ti se ne sviđaju moji postovi {#}, a ako se ne varam ti si bio onaj kome se ne sviđa ovaj smajlić {#}).. zaradi si kredibilitet da pričaš samnom u ovoj temi, jer ove šprehice sa kompleksima i slični pokušaji bashanja ne djeluju ni od ljudi koje poznajem, a kamoli nekog annon-a.. možeš početi sada

17 godina
Vaš Auto Snova

nine nemoj biti ljut sto te dizeli koji trose duplo manje od tvog "picolovca" operu na semaforu :-P

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.10.2013 19:02 (bik).
15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

hehehe.. dao sam ti računicu gore malo više. {#}

ajmo početi od prve stavke, cijene tog vozila pa ti mogu izračunati koliko se godina vozim po istoj potrošnji... ili u slučaju novog vozila mogu ti izračunati koliko se godina vozim 4 free za razliku u cijeni {#} ali TU za pokušaj {#}

ipak je matematika egzaktna znanost, i bilo kakvo suprotstavljanje računici je vrijeđanje inteligencije {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.10.2013 19:01 (nine).
16 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Nine, zažmiri..{#}{#}

Ovaj mi je inače baš mrakača, vjerojatno jedini Mk4 Golf koji bi vozio (i bez izraza da mi ga netko pokloni {#}...), stvarno izvana i iznutra, motorčina extra..

Nisam pojma imao da crveni TDI znači 150ks, taj motor je vjerojatno nekakva VW ekskluziva ili šta? Nisam ga u Audijima tog godišta viđao, Seatima, Škodama itd., varam se?

Gugl kaže 220km/h, YT i više, 320nm momenta, potrošnja oko 7 kombinirana, limited nekakav edition, i sa 4motion je dolazio..

Još ću se na to zakačiti, pa jel moguće..

In the name of tragedy..
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.10.2013 19:13 (thedream).
17 godina
Vaš Auto Snova

po tvom bi svi trebali voziti benzince jer se kao dodje na isto , wtf? koliko ti uopce prelazis godisnje? 

15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

sa preludom trenutno 4 godine i 2 mjeseca, 52k km.. baci sam računicu

i naravno da nisam rekao da je svima isplativije.. {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.10.2013 19:16 (nine).
17 godina

to je nista, zato ni ne razumijes ljude koji na cesti provodu 3puta vise km godisnje od tebe tj voze dizela.

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.10.2013 19:30 (bik).
18 godina
thedream kaže...

Nine, zažmiri..{#}{#}

Ovaj mi je inače baš mrakača, vjerojatno jedini Mk4 Golf koji bi vozio (i bez izraza da mi ga netko pokloni {#}...), stvarno izvana i iznutra, motorčina extra..

Nisam pojma imao da crveni TDI znači 150ks, taj motor je vjerojatno nekakva VW ekskluziva ili šta? Nisam ga u Audijima tog godišta viđao, Seatima, Škodama itd., varam se?

Gugl kaže 220km/h, YT i više, 320nm momenta, potrošnja oko 7 kombinirana, limited nekakav edition, i sa 4motion je dolazio..

Je, neka verzije cetvorke u , ajmo rec, GTD izvedbi.

To je bila limitirana serija.

Ni sam nisam znao do jedno prije 2 god...

Kako god bio lijepi autic, skoro svaki smotanac ga vozi i napravi cirkus od njega i zato mi je vec na vrh glave kad ga vidim na cesti :D

Truth in engineering.
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.10.2013 21:04 (Batista).
18 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Nine kakav ti je diff na ludi?

16 godina
neaktivan
thedream kaže...

Nine, zažmiri..{#}{#}

Taj motor je išao samo u Golfa 4/Boru, Leona/Toleda i u trojac Alhambra/Galaxy/Sharan. Audi i Škoda ga nisu imali.

Ima još jedna, najjača varijanta 1.9TDI-a i to sa 160 konja i 330nm{#} posebno rađen samo za Ibizu Cupru.

Evo test dotične Cupre

EDIT: Eto jedne na Njuškalu http://www.njuskalo.hr/auti/seat-ibiza-1.9-tdi-cupra-oglas-8992622

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.10.2013 21:02 (veki22).
16 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Taj golf je kao iphone, precjenjen i gdje god se okreneš ga vidiš...{#}

Prevladava i na meetinzima

15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

@bik

ne voljeti dizel ne podrazumjeva ne shvaćati njegovu svrhu {#}

svatko bi za sebe trebao moći izračunati što mu se više isplati, ali se nekako ustalilo u društvo da je dizel jedina i najisplativija opcija.

zapravo moram priznati da su sve ove rasprave jako besmislene i nitko ne može tu napraviti optimalnu računicu, jer mi ljudi se češće oslanjamo na razne vanjske utjecaje, hirove, brandove i tuđe ideje, nego na vlastitu glavu, pamet i zdrav razum. što je najgore tuđe ideje i misli pretvaramo u vlastite i u činjenice kao takve.. svi smo pod sličnim utjecajima, samo neki manje, a neki više {#}

ja sam svjestan da pretjerujem sa svojim izjavama.. preuveličavanje je isto jako karakteristično za ljudsku osobnost {#}

...ali na kraju krajeva me te rasprave zabavljaju jer volim proučavati reakcije i razmišljanja ljudi.. {#} super mi je kako par mojih riječi može pobuditi val mržnje i vatre {#}

a što se tiče stava o VAG-u ovoga foruma, sklon sam razmišljanju da poprilično dobro reprezentira glas naroda. {#}

@Penryn

deferencijal? klasični..

neke izvedbe van EU imaju ATTS.. a ako uspijem pribaviti h22a7, on ima torsen LSD.

16 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Jučer je kraj mene prošao novi Leon Cupra FR... 

Koji sex od auta eeeeeeej. Zaljubio sam se. 

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
18 godina
neaktivan
nine kaže...

@Penryn

deferencijal? klasični..

neke izvedbe van EU imaju ATTS.. a ako uspijem pribaviti h22a7, on ima torsen LSD.

Znači ipak je obični otvoreni. Naah, h22a7 + njegova getriba ti je pod must have

15 godina
1BIT kaže...

Taj golf je kao iphone, precjenjen i gdje god se okreneš ga vidiš...{#}

Prevladava i na meetinzima

Točno to. Na svakom koraku možeš vidjeti Golfa. Ne znam jesam li jedini, ali volim aute i nisam jedan od onih koji želi imati isti auto kao svaka druga osoba na ovim prostorima.

Druga stvar, ma što god vi pričali, velike razlike u kvaliteti među današnjim autima NEMA. Sve je više manje isti qrac. I Kia, i Hyundai, i Renault, i VW. Naravno, ima razlika, ali da je nešto značajno, čisto sumnjam.

Prije je glavni izvor zarade bio prodaja auta, ali sad su skužili kako je ipak veća zarada u dijelovima. I čisto sumnjam da bilo koji novi Golf, Mercedes itd. može kvalitetom i dugotrajnošću preći Golfa 2, W123 i slična, peri-deri čuda.

Osobno nemam ništa protiv VW-a ni protiv Golfa, ali jednostavno kad čujem one priče, pa kad vidim svaka 2 metra po jedan primjerak, jednostavno ga nebi kupio. Ma koliko on kvalitetan bio. Kratko rečeno, dosadan i precijenjen auto. Bar meni.

Ništa ne ostavljam nezavrš
18 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...

Jučer je kraj mene prošao novi Leon Cupra FR... 

Koji sex od auta eeeeeeej. Zaljubio sam se. 

Slažem se, s ovim redizajnom.. Seat je napokon počeo ličiti na nešto...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice