Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.860
|
čitano: 18.222.840
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Vaš Auto Snova
veki22 kaže...

Nema veze sto je 10w40 ulje, ne zahtijevaju svi auti 5w40, a i taj mazdin dizel nije novi motor. A ovo sa guscim uljem pred zimu nije tocno, zimi bi bilo bolje rjede ulje jer se brze ugrije i lakse podmazuje na niskim temperaturama dok je motor hladan.

Krivo sam napisao izgleda, na ovaj post sam se referirao sa bosanskog portala.

Za Bosnu i klimatske promjene Bosne je najbolje koristit ljeti 10-40W Sintetika (posebno na autima starijim sa mnogo kilometara) . Zimi je najbolje 5-40W Sintetika. Sto je rijedje ulje zimi to je bolje a ljeti sto gusce( ne previse ) to bolje za motor jer ljeti su vrucine velike a tako i motora,svako stanjivanje ulja je stetno za motor. Prosjecna tezina ulja je 10-30W ljeti i cak zimi. Al motor sa mnogo kilometara je vremenom se potrosio i tako izgubio svoju kompresiju idealnu,gusce ulje ce mu pomoci da povrati kompresiju i takodjer da podmazuje idealno pokretne dijelove kao sto su lezaji ,radilica,klipovi,hidro podizaci ,klackalice itd. Ko ima auto sa ono sredjne kilometara na motoru nek koristi 10-30W Sintetiku ( ljeti ) ko ima vise kilometara nek slobodno koristi ljeti 10-40W Sintetiku ( ljeti ) i nema brige.

To bi valjda sad bilo točnije, osobno sipam 7g. neovisno godišnjem dobu 5W40, nemam nikakvih problema. Lupanje koje sam primjetio je ustvari zamašnjak koji je očito pri kraju, majstor kaže još kakvih godinu-dvije max, 15-20k km.

Faith divides us - Death unites us.
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.9.2013 9:36 (thedream).
16 godina
neaktivan
thedream kaže...
veki22 kaže...

Nema veze sto je 10w40 ulje, ne zahtijevaju svi auti 5w40, a i taj mazdin dizel nije novi motor. A ovo sa guscim uljem pred zimu nije tocno, zimi bi bilo bolje rjede ulje jer se brze ugrije i lakse podmazuje na niskim temperaturama dok je motor hladan.

Krivo sam napisao izgleda, na ovaj post sam se referirao sa bosanskog portala.

Za Bosnu i klimatske promjene Bosne je najbolje koristit ljeti 10-40W Sintetika (posebno na autima starijim sa mnogo kilometara) . Zimi je najbolje 5-40W Sintetika. Sto je rijedje ulje zimi to je bolje a ljeti sto gusce( ne previse ) to bolje za motor jer ljeti su vrucine velike a tako i motora,svako stanjivanje ulja je stetno za motor. Prosjecna tezina ulja je 10-30W ljeti i cak zimi. Al motor sa mnogo kilometara je vremenom se potrosio i tako izgubio svoju kompresiju idealnu,gusce ulje ce mu pomoci da povrati kompresiju i takodjer da podmazuje idealno pokretne dijelove kao sto su lezaji ,radilica,klipovi,hidro podizaci ,klackalice itd. Ko ima auto sa ono sredjne kilometara na motoru nek koristi 10-30W Sintetiku ( ljeti ) ko ima vise kilometara nek slobodno koristi ljeti 10-40W Sintetiku ( ljeti ) i nema brige.

To bi valjda sad bilo točnije.

E to je to. Ja u svog golfa tocim inace inu super 5 15w40 koja se pokazala super, od izmjene do izmjene potrosi oko 3, 4 deci ulja, a ulje mijenjam svakih 5000kn. Zimi stavim 10w40 jer sa 15w40 hidropodizaci dosta lupaj kad ga ujutro hladnog palim, dok sa 10w40 ne.
13 godina
Vaš Auto Snova

Ovo je zadnja ponuda samo bez filtera za pelud i ulje kvalitetnije total 5w 40 5 litara 290 kn

16 godina
neaktivan
veki22 kaže...

E to je to. Ja u svog golfa tocim inace inu super 5 15w40 koja se pokazala super, od izmjene do izmjene potrosi oko 3, 4 deci ulja, a ulje mijenjam svakih 5000kn. Zimi stavim 10w40 jer sa 15w40 hidropodizaci dosta lupaj kad ga ujutro hladnog palim, dok sa 10w40 ne.

Ti imaš dvojku jel da? Tako i moj tetak u TAS-a sipa 10w40, ali cijelu godinu. Potrošnja isto do pola litre od izmjene. Ne znam iskreno na koliko mijenja, valjda jednom godišnje, jer ne radi puno km, to mu je treći auto u obitelji.

Faith divides us - Death unites us.
16 godina
neaktivan
thedream kaže...
veki22 kaže...

Ti imaš dvojku jel da? Tako i moj tetak u TAS-a sipa 10w40, ali cijelu godinu. Potrošnja isto do pola litre od izmjene. Ne znam iskreno na koliko mijenja, valjda jednom godišnje, jer ne radi puno km, to mu je treći auto u obitelji.

Da dvojku imam. Zapravo se preporuca 10w40 za 1.6d kao sto on toci, ali vecina vozi na super 5 jer je jeftinije, a dobro je. Ma u njega da natocis zvjezdino ulje ne bi se bunio:) Jednom sam sipao forol 15w40 jer mi ga je frend besplatno dao i nikad vise, smece od ulja. Od izmjenr do izmjene sam morao nadolit 3 litre, trosio ga je ko sumanut i vise je dimio. Vratim se na super 5 i potrosnja padne na par deci i ne dimi vise.
15 godina
neaktivan
veki22 kaže...
Vratim se na super 5 i potrosnja padne na par deci i ne dimi vise.

{#}{#}{#}

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
16 godina
neaktivan
nine kaže...
veki22 kaže...
Vratim se na super 5 i potrosnja padne na par deci i ne dimi vise.

{#}{#}{#}

Haha, znas na kaj sam mislio, jedva si docekao:) Evo da se ispravim, dimi, ali manje:)
15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

ma znam {#} ali sam jednostavno morao {#}

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
16 godina
neaktivan
nine kaže...

ma znam {#} ali sam jednostavno morao {#}

Da nisi komentirao zabrinuo bi se:)
18 godina
@mika2210 fino izgleda. Jel to parking kod outleta u sv. Kriz zacretje ?
13 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Slikano na Os street race-u {#}

13 godina
Xperiax1 kaže...

Slikano na Os street race-u {#}

Za tih par dizela sa race nije ni čuda da dime . To su 1.9 TDI motori sa turbinama od 3.0 TDI mapirani na 250-300 konja :) 

13 godina
Vaš Auto Snova

Pogledajte na slici

jer auto treba 2 klizača zupčastog remena jedan skupli a jedan jefitniji a imaju istu šifu proizvoda

18 godina
Lord_Marko kaže...

Da, ja sam doma kilometar od tog outleta...

PC RULES!!!
17 godina
Vaš Auto Snova

Jel imate koje gume za preporučit da su 205/55/16 ljetne oko 600kn?

Šta kažete na ove? Nerazumin se puno ali čine mi se dobre po tim specifikacijama.

16 godina
Vaš Auto Snova

decki cestitam nam 500tu stranicu :)

16 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

A ja 501.!

(pitanje je da li će ovo biti na 501.) 

EDIT:

Pridružujem se čestitkama za 500. stranicu! 

Got a gun, in fact I've got two, that's okay man, cause I love God
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.9.2013 19:09 (Slash 666).
15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

E bravo decki, nek ste nasrali 500str. {#} 

NHF {#}

16 godina
Vaš Auto Snova

Da je samo dizela, i Golfa ! Nasrat ćemo još toliko, barem. {#}

Optimizam je nedostatak iskustva.
13 godina
protjeran
Vaš Auto Snova

Meni uvijek prva :D.

"Novije poruke gore".

Danas krenuo s poliranjem farova.

Šmirgl 800 pola sata, 2000 pola sata pa polir pasta.

Šteta kaj nisam slikal prije/poslije. Sutra moram završit s poslom.

Kak stvari trenutno stoje, ovo je jedini način za dulje rješavanje problema s mućenjem farova izvana.

Kasnije samo jednom mjesečno s polir pastom proć i mirna bosna.

18 godina
mika2210 kaže...
Lord_Marko kaže...

Da, ja sam doma kilometar od tog outleta...

ja imam jedno 20km. bio neki dan. ja sam mislio da si ti bas u Krapini

16 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Jel ćuo netko za Equus, nešto kao mustang sa znakom zbunjenog konja ferraria{#}, po mom mišljenju izgleda dosta dobro, a tako se i čuje, mada je tipićno Američki {#}

12 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Moj auto snova  -Mitsubishi Lancer EVO IX-    zato sto je to auto koji se moze koristiti za razne stvari,utrke,voznu gratskim ulicama,ali znamo vec za sta su takvi auti. {#}

Taj auto ima pogon na sva 4 kotaca,ima predivan zvuk motora,japanac jee :) nije nesto ekskluzivno ali je auto koji je priraso mome srcu  otprilike prije 3 godine i od tad ga proucavam....vidio sam ga na jednom rally-u i taj auto je po makadamu jednostavno klizio,bio ga je uzitak gledati,imao je onaj grub stil takvih automobila,ali je bio nekako poseban.....evo zato je to moj auto snova {#}

Nikad nereci nikad!!
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.9.2013 0:08 (croatia324231).
14 godina
protjeran
croatia324231 kaže...

Taj auto ima oba pogona

Kakva su ti to oba pogona?

12 godina
neaktivan

na sva cetiri kotaca* moja pogreska

Nikad nereci nikad!!
14 godina
neaktivan
1BIT kaže...

Jel ćuo netko za Equus, nešto kao mustang sa znakom zbunjenog konja ferraria{#}, po mom mišljenju izgleda dosta dobro, a tako se i čuje, mada je tipićno Američki {#}

moj covjek, kad zavrsim fax pocinjem radit za neki stari musle car :D npr stari camaro ili dodge chalenger :P

al za sad od starog laguna 3.0 v6 radi dobro posao :D 

Potpis.
14 godina
Vaš Auto Snova

Imate svega, od motora do pickup-ova, uživajte. American muscle {#}

Ja sam Bošnjak i time se dičim, kome smeta lopatom ga spičim !
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.9.2013 1:33 (ramzocro-HCR).
14 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

18 godina
Lord_Marko kaže...

ja imam jedno 20km. bio neki dan. ja sam mislio da si ti bas u Krapini

Ma jok... Iz Dukovca sam, ak znaš di je to...

Uglavnom, do Rosesa imam 15 minuta pješke {#}

PC RULES!!!
15 godina
Vaš Auto Snova

Nova Alfa 4C. Meni vrhunski izgleda.

Ništa ne ostavljam nezavrš
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice