Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.873
|
čitano: 18.236.123
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Vaš Auto Snova

Bivši trener je imal crnog 525 tds, pa kad se dofural pred klub, to je roktalo ko stara prasica. U vožnji malo bolje, ali se i dalje dosta čuje, pogotovo u gradskoj kad lovi moment.

Ovo za dizel u cabrio neću komentirati, isto prilično glup stav (po meni), no tu smo da mislimo - različito.

-pa naravno, zato smo tu razmjenimo mišljenja i prokomentiramo stavove

Cilj cabria je po meni vjetar u kosi, a ne zvuk dizel motora, tak da je stav glup, ne znam, meni baš i nije.

Ko voli zvuk dizela ne treba bacati pare na cabrio; samo nek probuši par rupa fi-10 u kokpitu, i eto ti veselja.

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.9.2013 19:24 (daniel.hajdinjak666).
14 godina
odjavljen
Vaš Auto Snova

http://www.autoscout24.hr/Details.aspx?id=233422996&cd=635059569550000000&asrc=st|fs

WTF ?  Ova cijena mi je pre pre niska za takav auto.

16 godina
neaktivan
Re: Vaš Auto Snova
daniel.hajdinjak666 kaže...

Bivši trener je imal crnog 525 tds, pa kad se dofural pred klub, to je roktalo ko stara prasica. U vožnji malo bolje, ali se i dalje dosta čuje, pogotovo u gradskoj vožnji.

Star motor (ako je to onaj na kojeg mislim a vjerojatno je = do 2000g., oznaka M51), i pitanje u kakvom je stanju bio, i kako održavan. Taj 25tds u varijanti od 105kW-140ks, koliko već, im je dosta problema i imao koliko sam svojevremeno čitao, u svim modelima, pogotovo sedmici gdje je bio prenapregnut obzirom na 2T tešku limuzinu.

Faith divides us - Death unites us.
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.9.2013 19:19 (thedream).
18 godina
neaktivan
Phantom_RI kaže...

http://www.autoscout24.hr/Details.aspx?id=233422996&cd=635059569550000000&asrc=st|fs

WTF ?  Ova cijena mi je pre pre niska za takav auto.

Njemac ukrao Rumunju a onda isti prodao pod dug Rusu....

i sad taj rus nema što s tim autom pa prodaje ukradenu robu :)

svašta je moguće {#}

15 godina
Vaš Auto Snova

530d je najbolji izbor. Mislim da se taj 525tds nije baš proslavio po pitanju kvalitete i održavanja.

Ništa ne ostavljam nezavrš
17 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Zanima me kak komentirate ovo.

Lik iz okolice kupio Mercedes CLS 500, 2005god, 130 000km, ugraden plin, 306ks za 21 000eura.

Takoder malo dalje od mene decko kupio BMW 530 2005god, cini mi se 265ks, neznam koliko km isto za 20 000eura.

Neki frajer isto iz sela kupio BMW 335i, isto oko 300ks, 2004god, 110 000km opet 18 000eura.

Dakle za 20 000eura se moze kupit pravi auto dok i za tu lovu mozes kupit novi auto ali nesto tipa proo ceed, clio, astra, polo i sl.

Također mi smo dali nekih 34 000 eura za hondu, auto od "samo" 160ks.

I sad naravno ovaj treci se kurci ispred kafica kako ima dobar skup brz autmobil, drolje padaju na koljena, ja sa satrane gledam, sjedam u svoj duplo skuplji auto i krecem LAGANO kuci....

I zato me uvijek to zanimalo dal bi rade kupili novi auto ili neki stariji(za istu lovu) koji ima bolju opremu ili je jaci??

Danas se ne ispali kupovati novi auto, pogotovo ako placas gotovinom osobno, drugo je ako je na firmu vozilo... 

Mjera čovjekova stvarna karaktera je ono što bi učinio kada za to nitko ne bi saznao...
16 godina
Vaš Auto Snova

Kupio bih si neku drlju i amen ! Honda sa 130 KS i 900 KG. ne treba mi ništa više. S obzirom koliko novaca imam. 

Btw, i dalje da imam novaca kao ti kupio bih si Accorda prije bilo kojeg Mercedesa. ;D 

Optimizam je nedostatak iskustva.
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.9.2013 19:38 (turbojc).
17 godina
luka_cro kaže...

Lik iz okolice kupio Mercedes CLS 500, 2005god, 130 000km, ugraden plin, 306ks za 21 000eura.

Takoder malo dalje od mene decko kupio BMW 530 2005god, cini mi se 265ks, neznam koliko km isto za 20 000eura.

Neki frajer isto iz sela kupio BMW 335i, isto oko 300ks, 2004god, 110 000km opet 18 000eura.

Dakle za 20 000eura se moze kupit pravi auto dok i za tu lovu mozes kupit novi auto ali nesto tipa proo ceed, clio, astra, polo i sl.

I sad naravno ovaj treci se kurci ispred kafica kako ima dobar skup brz autmobil, drolje padaju na koljena, ja sa satrane gledam, sjedam u svoj duplo skuplji auto i krecem LAGANO kuci....

I zato me uvijek to zanimalo dal bi rade kupili novi auto ili neki stariji(za istu lovu) koji ima bolju opremu ili je jaci??

Danas se ne ispali kupovati novi auto, pogotovo ako placas gotovinom osobno, drugo je ako je na firmu vozilo... 

tvoja honda ni u kojem slucaju nije duplo skuplji auto. jer kao prvo trenutno je tvoja honda duplo jeftinija od ovih nabrojanih, a kao drugo kad su bili novi svi opet su ovi u ducanu kostali duplo vise.

14 godina
odjavljen
luka_cro kaže...

Ja osobno ne bi nikada kupovao novi auto, jedino da baš imam para na bacanje ili da si mogu priuštiti novi auto druga priča.

Lijepo je sjesti u auto a na satu 0 km, sve u foliji, miris po novome, ali čim sjedneš u njega i upališ ga te ga izvezeš iz salona padne 

mu cijena, a da se naći automobila sa par tkm za manju lovu.

Dok recimo ovi automobili što si naveo,  svi za žešče kur*enje, ja bi za 20 000 eura kupio nešto tipa Alfe 159, Insignie, nije tolio nametljiv 

auto kao Merc, BMW... No to su auti klasa "picolovac" a večinom se voze samo zbog tih sponozoruša, jer recimo ja znam u manjem gradu.

ako imaš brži auto normalno sponzice idu odmah na onoga tko ima recimo auto od 110-120 ks nego nekoga tko vozi Polo  SDI.

A da ne govorim o brdu likova što kupuju takve aute od 20 000 e iz klase kao CLS a kuća urušena a u hladnjaku par pašteta....

EDIT: Da zaključim, za cca 20 000 eura, ja osobno kao mlađi vozač, A3 novije generacije sa 1.9 TDI motorom do nekih 10 000 eura, a 10 000 eura na stranu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.9.2013 19:46 (Phantom_RI).
16 godina
neaktivan
luka_cro kaže...

A šta se tu ima komentirati uopće, a da je suvislo. Svatko je kupio po svom ukusu i nekoj osobnoj preferenciji. Nema se smisla petljati. Moćni benzinci unazad 5-7 godina starosti su veoma isplativi jer postoji veoma ograničena potražnja za njima, a ima ih priličan broj po oglasnicima, što im automatski spušta cijenu, i kupca dovodi u prilično povoljan položaj, pogotovo ako ima keš, da se svašta ispregovarati, samo tako. Nitko ne 30k eura keša nije imun u današnje vrijeme.

Takva situacija gdje se u jednu ruku vlasnici rješavaju takvih auta iz x razloga a ponajviše racionalizacije, po logici jednom smrkne, drugom.., rezultira u tome da možeš kupiti visoku klasu za praktički cijenu primjerice nove Opel Insignije, koja je odličan automobil, da se razumijemo, no ne ide u istu rečenicu sa Merc CLS-om.

Plin je tu obavezan gotovo, kako si i primjetio. Ali kažem, svatko je kupio što je htio, roditelji ti vjerojatno nemaju, ne vjerojatno, nego sigurno, afinitete - da kupe 335i za obiteljsku limuzinu, još reci coupe hehe.

Accord je odličan auto, ja se ne bi opterećivao, praktički je best buy kad pogledaš što dobivaš, i da ipak prilično dobro drži cijenu, uz ljutu konkurenciju. Mislim na Accorde tvojeg godišta, ne one iz 1990.

17 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Uglavnom srž mojeg problema je to što viđam svakodnevno kako čovjek kupi recimo bmw 316 2000god i on je veći frajer nego netko tko kupi novi Hyundai i30, Pro Ceed, Astru i sl.

To me oduvijek kopkalo {#}

Ne vidim ni jedan razlog zasto bi se rade vozio u 15god starom autu nego u bilokojem novom autu {#}

I zasto ni u jednom autoklubu na onim stranicama di su popisani svi auti nema alfe 159 i kolko sam skuzio opcenito nema nigdje reklama za taj auto, kolko opce kosta novi?

na http://www.alfaromeo.hr/hr/#/modeli/vozila isto nema 159

Mjera čovjekova stvarna karaktera je ono što bi učinio kada za to nitko ne bi saznao...
16 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Ukusi i tipični balkanski mentalitet. Naravno, u nekim stvarima je vjerovao ili ne - BMW 3 i nakon 15 godina ispred nove Kie. Ponajviše mislim na materijal izrade pojedinih dijelova.

18 godina
Vaš Auto Snova

ajde posto imam 3 auta, traktor,quad i moped pa cu malo opisati.

C5 od oca, sluzbeni auto, 2.0hdi oko 136ks. fin auto, ljepi dizajn (barem meni), hidroaulicki ovjes. mekan kao pero, idealan za dulja putovanja, ali je francuz, kvari se, panti na vratima škripe, nekak imam dojam kak da je nekim djelovima zastario. no ok limuzina.

Merc 220cdi 2007g od dede. Isto fin auto. 2.2 sa 170ks. ide ljepo, odrzvanje cak i ni nije tak skupo (oko 1800kn mali servis. ali ide ja mislim preko 8l ulja u njega), ali je rega i osiguranje oko 9k kn ak se ne varam (kasko). umjerena potrosnja, ali je nizak jako, sjedala su neudobna, nis nije bolji ili losiji od C5 samo se placa ime. 

C-max, moj auto (premda glasi na oca ali ja ga 99% vremena vozim), poviseno sjediste, pregledan, sjedala nit su udobna niti neudobna, pouzdan (za sad) s obzirom na km, trosi oko 5,5l, veliki gepek. servis mali oko 800kn. gume oko 600kn jedna (dunlop). djelovi nisu skupi. 

quad mi je za gušt, je da trosi između 10 i 15l na 100km ali me ne dira. rađe njega naganjam nego forda. 

Moped, dobar stari APN 6 sa 5 brzina, ide svukud, potrosnja ? koda da je i nema. ali s nabavkom quada je stojao samo pa sam ga prodal, jos imam Automatica ali ga ne vozimo.

Ocu reci da meni ne igra ulogu jel vozim C5, forda ili merca, nije mi bitno misljenje drugih tipa: imas doma Mercedesa zakaj njega ne vozis, ali nekak najrađe forda. nije zato kaj je kao "moj" nek radi toga kaj nije neki kramp, a nije ni neki ultra skupi auto. nek onak prosjek. 

jednom zgodom je prijateljici bio rođendan, nedaleko od mene mozda 3-4km. od oca C5 je bio na popravku ili nesto tako slicno, a Forda je uzeo otac jer je otisao s majkom nekamo. uglavnom nebitno, ali doma mi je bio samo mercedes. posto djed nije isao nikamo dopustio mi je da uzmem njegov auto. ja isprva nisam htio ali je rekao da slobodno. pa reko ajde. tak ja otisao na rođendan, parkirao, i naravno proslavili mi. da bi drugi dan meni prijateljica rekla kak su se neke cure raspitivale kao da sam ja neki bogatun kaj vozim mercedesa, a neki decki su kao komentirali kao da se spreseravam s tim autom. (inace nisam, nego to je bila takva situacija). tak da zavisi od situacije i od mjesta kako i koji nacin voziti. ovaj merc je slicna situacija kao kod luke, ima oko 50t km a star je oko 6g. isto ga se pazi i mazi a skupo je placen, a skoro se ne vozi. zali boze bacenih novaca. i bile su kao neke spike po selu kad su djed i baka kupili auto da kao "ima se moze se" i takve gluposti. ali to je dedi bio san imati i voziti takav auto, covjek je radio 45g u njemackoj krvavo, pa ako njega veseli voziti takav auto mene jos vise.

Po meni merc ne spada u nasu lokaciju gdje mi zivimo. preskup je, steta ga je voziti po takvim rupama. tak da za nas je dovoljan neki prosjecni auto, pouzdan, i da je jeftino odrzavanje. ko voli nek izvoli. a da se zenske pale na BMW, Mercedes, Audi... to je vec dokazano s puno primjera. ne dira me. nek se i ostali Ku*ce s njima nemam nis protiv. no prava zenska ce osobu suditi po necem unutarnjem a ne po onome sto on vozi. 

eto tolko od mene. tak da nedam forda dok se ne rasiplje. niti ga nem mjenjal za audia nema sanse. ipak ih vise naklanem v Forda nek v Audia {#}{#}{#}{#}{#} stay tuned {#}

18 godina
Vaš Auto Snova

Je konzervativnog dizajna, al bas mi je nekako ugladjeno-pritajen...

Klik

Steta kaj nema vise V6 u sebi...

Truth in engineering.
15 godina
luka_cro kaže...

I zasto ni u jednom autoklubu na onim stranicama di su popisani svi auti nema alfe 159 i kolko sam skuzio opcenito nema nigdje reklama za taj auto, kolko opce kosta novi?

159-ka se prestala proizvoditi. A cijene su bile paprene. "Dizelaši startaju s 220.622 kuna za 1.9 JTD (120 KS) Progression, dok je za 2.4 JTD Distinctive potrebno izdvojiti 272.322 kune."

Tako da.. Stvarno moraš biti lik da kupiš novu, pogotovo kada im cijene bezobrazno padaju. Sad ih se može naći za 10k eura.

Kad smo već kod Alfi, čisto me zanima. Koliko je ta marka cijenjena i rasprostranjena u Njemačkoj? Ima li kao i ovdje status "trash auta"?

Planiram o preseljenju u Njemačku u narednih godinu - dviju, a pošto su mi Alfe draga auta, maštam o jednoj GT 1.9 JTD. Samo ko zna kakvo je stanje sa održavanjem i dijelovima tamo.

18 godina
neaktivan
luka_cro kaže...

Uglavnom srž mojeg problema je to što viđam svakodnevno kako čovjek kupi recimo bmw 316 2000god i on je veći frajer nego netko tko kupi novi Hyundai i30, Pro Ceed, Astru i sl.

To me oduvijek kopkalo {#}

Zavist je gadna stvar kolega {#}

17 godina
Vaš Auto Snova

sta se on uopce zali, ima hondu accord, male se i na to lijepe ko muhe na govno.

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.9.2013 20:47 (mar123).
17 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Pricate o smijesnim stvarima. Zar bi trebao kupiti auto da se zenska pali na njega? Onda ja ispadam veca kurva nego ona.

16 godina

Ni najmanje.

Kriteriji su puno veći danas, tako da može proći samo premium marka. Nikakve Honde, VWovi, Alfe, Mazde i kompanija, pa makar ti kupio novog.

Al imaš bemburu staru 20 godina, je ti si faca.

Iskreno me to ne dira, ak ti jedino zanimljiv moj auto(a s time onda i lova), {#} moš biti Miranda Kerr(ok, tu bi još razmislio{#}) al me ne zanimaš.

14 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Male fufice jos pali i audi r8, dali bi sad trebao prodati sve sto imam, dignuti kredit i kupit ga? E pa nema sanse.

Watercooled CPU. Bubni PP, ako te nešto zanima :) Sponsored by Noiseblocker.
17 godina
neaktivan
dv14 kaže...
luka_cro kaže...

159-ka se prestala proizvoditi. A cijene su bile paprene. "Dizelaši startaju s 220.622 kuna za 1.9 JTD (120 KS) Progression, dok je za 2.4 JTD Distinctive potrebno izdvojiti 272.322 kune."

Tako da.. Stvarno moraš biti lik da kupiš novu, pogotovo kada im cijene bezobrazno padaju. Sad ih se može naći za 10k eura.

Kad smo već kod Alfi, čisto me zanima. Koliko je ta marka cijenjena i rasprostranjena u Njemačkoj? Ima li kao i ovdje status "trash auta"?

Planiram o preseljenju u Njemačku u narednih godinu - dviju, a pošto su mi Alfe draga auta, maštam o jednoj GT 1.9 JTD. Samo ko zna kakvo je stanje sa održavanjem i dijelovima tamo.

Ozbiljno?? To bome nisam znao...
Pa sta sad Alfa ima samo Mito i Gulietu? 

15 godina
Vaš Auto Snova

Jep.

Mito, Giulietta (+ quadrifoglio verzije) i nova Alfa 4C. To je to.

14 godina
protjeran
Vaš Auto Snova

Čudnu politiku teraju kad razvijaju 4C umjesto nove 159 ili 166 za široke mase?! Nije ni čudo da propadaju.

15 godina
Vaš Auto Snova

Mislim da su za 2014/15 najavili još par modela.

Alfa Romeo Spider, i Giulia (zamjena za 159).

Vjerojatno će izgledati ovako nekako:

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.9.2013 21:58 (dv14).
18 godina
neaktivan
dv14 kaže...

Mislim da su za 2014/15 najavili još par modela.

Alfa Romeo Spider, i Giulia (zamjena za 159).

Vjerojatno će izgledati ovako nekako:

Giulia mi  izgleda super, više kao nasljednica GTjke..

17 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

OMG moji snovi o crvenoj alfi su propali :(

Bezveze sam bacao drkice do sad ako je nikad necu imat(novu crvenu ofc).

LOL imaju samo 2 auta, ovu alfu 4c ne racunamo.

a bas steta... 

16 godina
neaktivan
daniel.hajdinjak666 kaže...

Čudnu politiku teraju kad razvijaju 4C umjesto nove 159 ili 166 za široke mase?! Nije ni čudo da propadaju.

Prvo stiže nasljednica 159-ke (Giulia), a onda 166 (Alfetta) + 2 SUV-a. Buduće Alfe će imat zadnji pogon, odustaju od prednjeg, a Mito i Giulietta neće dobit nasljednike.

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.9.2013 22:12 (veki22).
15 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...

Umro sam na 1:25 hahahhahahahhaha

Na 2:44 ne može skrenit haahah

Neeeego, dan započeo NSX-om, a na poslu je bilo ovih igračkica:

McLaren MP4-12C

Mercedes SLS AMG Black Series, G 63 AMG, C 63 AMG i SLS AMG Cabrio

Lambo Aventador i Gallardo

BMW 6

Bentley ContiGT Cabrio

Porsche 911 Carrera 4S Cabrio, Porsche 911

Chevy Corvette

Rolls Royce Drophead

Maserati Granturismo

Audi RS4 Cabrio

Crysler 300C limuzina

Seat Leon Cupra R

Mercedes ML63 AMG

EDIT: E da, par vlasnika ovih vozila je govorila tečni jugoslavenski. 

Imam i ja slika detaljnijih od aventadora stavi kasnije imam i video aventadora startup,rev,acc i kako se nije mogao isparkirat :D Stavim sutra kad dodem iz skole

Nego zanima me jel se može di u Zagrebu/Hrvatskoj iznajmit tako neki sportski auto(ferrari,lambo,GT-R... sve osim porschea) i kolko to kosta vidio sam neki smart car rental imaju ferrarija 2 al nepisu nigdje cjene 

Ono što možeš sutra,ne ostavljaj za danas.
17 godina
Vaš Auto Snova

moze, sat vremena je otprilike 1500 kn.

18 godina
neaktivan
zelenbic kaže...

Imam i ja slika detaljnijih od aventadora stavi kasnije imam i video aventadora startup,rev,acc i kako se nije mogao isparkirat :D Stavim sutra kad dodem iz skole

Nego zanima me jel se može di u Zagrebu/Hrvatskoj iznajmit tako neki sportski auto(ferrari,lambo,GT-R... sve osim porschea) i kolko to kosta vidio sam neki smart car rental imaju ferrarija 2 al nepisu nigdje cjene 

Može se rentati, koliko sam čuo uvjet je min 24 godine života, ne smiješ biti novopečeni vozač, a rentanje je klase automobila Ferrari 355 oko 1900kn + gorivo.

Naravno ugovor ukoliko nešto sjebeš na autu, sve troškove popravka plaćaš ti.

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.9.2013 22:35 (Ziga).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice