Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.876
|
čitano: 18.237.206
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Vaš Auto Snova

Mišljenja o Ford Fiesti, 2011. godište pa na dalje? Recimo ovaj.

Kakvi su im motori, potrošnja i održavanje?

Tražim neki mali noviji autić za po gradu uglavnom, da ne troši previše i da je jednostavan (jeftin) za održavanje. 

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
13 godina
Vaš Auto Snova

Odluka je pala na citroen c3 medvešćak + automatska klima vti 82 konja 86000 kn ili peugeot 208 5 vrata vti 82 konja + još neka oprema 88000 kn koji je bolji izdržljiviji jeftino održavanje itd

medvešćak oprema

3 stražnja naslona za glavu,

ABS + REF + AFU,

Bočni zračni jastuci,

Daljinsko centralno zaključavanje,

Džepovi na poleđini prednjih sjedala,

Električni vanjski retrovizori,

Impulsni pokazivač smjera,

Isofix sustav na stražnjim bočnim sjedalima,

Klima uređaj,

LED dnevna svjetla,

Prednji električni podizači stakala (sekvencijalni podizač vozačevog 

stakla),

Preklopiva stražnja klupa 2/3-1/3,

Progresivni servo upravljač,

Putno računalo,

Radio CD MP3 + 4 zvučnika s jack utičnicom,

Regulator / limitator brzine,

Sjedalo vozača podesivo po visini,

Unutarnje kromirane kvake,

Upravljač podesiv po visini i dubini,

Utičnica 12 V sprijeda,

Zračni jastuk za vozača i suvozača,

Zračne zavjese,

Zvučno upozorenje i žaruljica nezakopčanog sigurnosnog pojasa 

vozača i suvozača.

Dio armaturne ploče i središnja konzola u sjajnoj crnoj boji,

Dodatno zatamnjena stražnja bočna i stražnje staklo,

Osvježivač prostora,

Paket kromirani look (vanjske kromirane kvake, kromirana letvica 

na prednjem braniku, na bočnim staklima i na stražnjem staklu te 

kromirani okviri prednjih svjetala za maglu),

Rezervni kotač smanjenih dimenzija,

Svjetla za maglu,

Ukrasni poklopci kotača 16" Nuclear (Airflow uz e-HDi),

Unutrašnjost tkanina Rayados Mistral,

Upravljač presvučen kožom,

Vanjski kromirani retrovizori (nosači u crnoj boji).

16 godina
neaktivan
Re: Vaš Auto Snova
Pero Dinamit kaže...

Mišljenja o Ford Fiesti, 2011. godište pa na dalje? Recimo ovaj.

Kakvi su im motori, potrošnja i održavanje?

Tražim neki mali noviji autić za po gradu uglavnom, da ne troši previše i da je jednostavan (jeftin) za održavanje. 

Vjerujem da 2011 može biti samo bolji, evo 2009 test.

Meni se jako dopada vanjskim dizajnom, a potrošnja je 5-7.5/8 litara za 1.25 Duratec, to je već prilično zastupljen njihov motor, dulje vrijeme je na tržištu.

U članku stoji i da je ovjes fenomenalan, pročitaj svakako.

Faith divides us - Death unites us.
16 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Ja bi 208 uzeo između ta dva ponuđena.

Faith divides us - Death unites us.
18 godina
neaktivan
hrčak kaže...

Odluka je pala na citroen c3 medvešćak + automatska klima vti 82 konja 86000 kn ili peugeot 208 5 vrata vti 82 konja + još neka oprema 88000 kn koji je bolji izdržljiviji jeftino održavanje itd

Odluka će pasti nakon što odeš u auto kuće i napraviš testnu vožnju. Našturb slikama ne možeš izabrati "mladenku" treba ju isprobati, dodirnuti plastike, osjetiti ugođaj za volanom, prostorom u kabini...

Peugeot 208 brijem ima i ESP u opremi.

Održavanje za tu klasu automobila je identično s obzirom da su pogonski motori PSA grupacije isti

13 godina
Vaš Auto Snova

Vi bi uzeli 208 iako ovaj ima više opreme 

jučer sam ih zvao u peugeot i rekli su da se nemože staviti automatska klima to me jedino smeta

16 godina
neaktivan
hrčak kaže...

Vi bi uzeli 208 iako ovaj ima više opreme 

jučer sam ih zvao u peugeot i rekli su da se nemože staviti automatska klima to me jedino smeta

Koja je oprema 208? Ako je Access oprema nema nadoplate za automatsku klimu, tek u Active opremi se može nadoplatit. Ili ako je auto već iskonfiguriran i na lageru isto se nemože stavit.

208 mi je osobno ljepši, C3 je ko buhtla.

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.9.2013 12:45 (veki22).
18 godina
veki22 kaže...

thedream kaže...

Sve to stima decki ali nekak mi je Ford prirastal srcu, vezu me ljepe uspomene (if you no what i mean {#} {#}).  a i znam mu povjest. realno gledajuci meni netreba tak veliki auto, ali ipet ima mjesta u njemu, prostran je. nije ni na odmet kaj ima 193 cm. nekak me sve vise vuce da ne mjenjam. ipak je Ford, Ford {#}

kaj se tice audia, da to je onaj kaj ima onaj branik u jednom komadu. znaci redizajn. nije iz uvoza kolko znam. kupljen je tu kod nas. nema neku dodatnu opremu osim automatske klime, alu felgi i maglenki. i dvoja vrata.

a imam jos vremena da ramislim ali mislim da cu ipak ostati vjeran Fordu.

16 godina
neaktivan
Lord_Marko kaže...
veki22 kaže...

thedream kaže...

Sve to stima decki ali nekak mi je Ford prirastal srcu, vezu me ljepe uspomene (if you no what i mean {#} {#}).  a i znam mu povjest. realno gledajuci meni netreba tak veliki auto, ali ipet ima mjesta u njemu, prostran je. nije ni na odmet kaj ima 193 cm. nekak me sve vise vuce da ne mjenjam. ipak je Ford, Ford {#}

kaj se tice audia, da to je onaj kaj ima onaj branik u jednom komadu. znaci redizajn. nije iz uvoza kolko znam. kupljen je tu kod nas. nema neku dodatnu opremu osim automatske klime, alu felgi i maglenki. i dvoja vrata.

a imam jos vremena da ramislim ali mislim da cu ipak ostati vjeran Fordu.

Ja te razumijem, sa Fordaljkom znaš na čemu si, kako je vožen i održavan i pošto si zadovoljan s autom nemaš potrebu mijenjat. 

Jedino da probaš provozat A3 da vidiš kak bi ti sjeo da ti poslije nebude žao kaj se nisi mijenjao.

18 godina

bumo vidli. ima jos vremena. barem 4-5mj. jos niti auto nije na prodaju tj na njuskalu vec je to ovak bila ponuda. bratic mi vozi A3 isto 105ks tdi ali onaj sportback ili tak nes s 5 vrata. mislim auto je super, ali mi nekak nije to to. {#}

15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

ma zemi si audija, da možeš lakše mlade sponze brati naokolo {#} kaj misliš zakaj je luka uzeo a4 {#}

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.9.2013 15:42 (nine).
18 godina

neznas ti nine kako te iste padaju na Forda. magnet jbt {#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#} {#}

17 godina
neaktivan
nine kaže...

ma zemi si audija, da možeš lakše mlade sponze brati naokolo {#} kaj misliš zakaj je luka uzeo a4 {#}

prije mozda da, ali sad su i drofulje tehnicki napredovale pa kad vidi auto veli pffff ovo je 97'god u to ne ulazim... {#}

Mjera čovjekova stvarna karaktera je ono što bi učinio kada za to nitko ne bi saznao...
15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

ma to su samo žene, lako se daju zahebati.. {#} nabavi samo ovakav prednji branik..

...i neke prednje farove sa fancy ledicama, i ko nov {#} odmah na ebay-u naručiš i paket od 100 kondoma {#}

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
18 godina
Vaš Auto Snova
Vidis nine situaciju kod luke! Ipak je moj 10g mlađi. Kršim zakon od 80kw pa se napale na to. A kad vide da mogu i prijateljice stat i ostala sranja onda je to rjesena stvar. :)
14 godina
protjeran
Vaš Auto Snova

Tvoj Ford je klasa više od tog Audija. Ja na tvom mjestu ne bi mjenjal, a da ne govorim o komforu i poziciji vozača.

16 godina
Vaš Auto Snova

Ajd sad da ti i ovo kažem. 

To je dakako prije svega tvoja stvar(ako si vlasnik vozila, ili ako ti glasi na nekog u obitelji onda treba razgovarati o tome).  

Svakako ako ćeš razmišljati o zamjeni, prije svega dobro provjeriti drugi auto. Prednost dakako ako poznaš dobro čovjeka pa znaš kako je auto održavan i njegovan. S druge strane imaš vlastiti auto za koji znaš sve. Ako će već doći do dijela da  razmatraš opciju zamjene, svakako se uvjeriti da ti auto odgovara i da si zadovoljan istim. 

Također ne bi bilo loše(kako se kaže- staviti sve na papir) definirati što konkretno tvoj auto mora imati, što bi bilo poželjno, bez čega se može. Zatim proći po tim točkama s jednim i drugim autom i vidjet što su čije prednosti. Također i definirati prioritete, pa ako recimo jedan auto ima 2 elementa više prema onoj tablici potreba, da li su zapravo ta dva elementa više vrednija od neke druge prednosti. Znam da je puno posla, ali je to prije svega ogromna i bitna odluka za najvjerojatnije sljedećih nekoliko godina. Tako da treba prilično pažljivo donjeti odluku.

S mojeg gledišta, ja bi svakakoo probao auto, ali isto tako od početka bi ogromnu prednost na gore spomenutoj home-made vagi, imao Ford, čisto zbog same povijesti odnosa(čuj ovo, bogte zvuči ko nešto nastrano{#}), veličine auta. Tako da bi Audi s druge strane morao biti poprilično bolji u drugim elementima, pogotovo onim bitnima, da bi imao nek šanse, a što čisto sumnjam da bi uspio kompletno nadoknaditi i prestići. Tako da bi konkretno najvjerojatnije to pozitivno završilo za Forda.

13 godina
protjeran
Vaš Auto Snova

A majko.

Koja razlika u cijeni.

Zadnji amortizeri u Tokiću me koštaju 750 kn KOMAD

U Pegasu isti takvi Monroe 470kn komad.

Bravo Tokić.

P.S

Prednje pločice u Tokiću 320 kn, u Pegasu 190 kn. Isti proizvođać.

Eto, svi s japancima i koreancima trk u Pegas po dijelove. Najeftiniji.

18 godina

@mystik. jedino kaj mi je kod audia + je to kaj ima manje km i kaj bi ga "legalno" mogo voziti. a kod forda je plus kaj ima handsfree ugrađen, veci je, malo trosi, imam 2 seta novih guma, novi akumulator, novi prednji tvrđi amortizeri, kvacilo i dvomaseni zamasnjak zamjenjen, vodena pumpa i remeni isto tako i znam ga u dusu. u obitelji od prvog km. inace auto je na oca jer je imao bonus na osiguranje (nije za bacit, i ne patimo na koga je kaj). on je i mislio zamjenu auta napraviti kad ga je odkupio od firme, ali se ispostavilo da je solidan auto te smo ga ostavili. tak da mislim da cu ipak ostaviti Forda i vozit ga dok se ne raspadne. a opet ak bi mjenjao morao bih nadoplatiti covjeku. te prijenos i porez itd. uglavnom bzvz a u konacnici mozda cak nisam ni profitiral.

16 godina
Lord_Marko kaže...

@mystik. jedino kaj mi je kod audia + je to kaj ima manje km i kaj bi ga "legalno" mogo voziti. a kod forda je plus kaj ima handsfree ugrađen, veci je, malo trosi, imam 2 seta novih guma, novi akumulator, novi prednji tvrđi amortizeri, kvacilo i dvomaseni zamasnjak zamjenjen, vodena pumpa i remeni isto tako i znam ga u dusu. u obitelji od prvog km. inace auto je na oca jer je imao bonus na osiguranje (nije za bacit, i ne patimo na koga je kaj). on je i mislio zamjenu auta napraviti kad ga je odkupio od firme, ali se ispostavilo da je solidan auto te smo ga ostavili. tak da mislim da cu ipak ostaviti Forda i vozit ga dok se ne raspadne. a opet ak bi mjenjao morao bih nadoplatiti covjeku. te prijenos i porez itd. uglavnom bzvz a u konacnici mozda cak nisam ni profitiral.

S ovim je sve rečeno. 

15 godina
Vaš Auto Snova

Get low {#}

Ništa ne ostavljam nezavrš
17 godina
umirem koji je ovo fail! mora da se vaj stil automobila jako cijeni :)
Steam: charmander2005 || Origin: Bassotronic || Xfire: charmander1 || Skype: thebass999
15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

OMFG kao da se natječu koji ima boljeg kita za nasukavanje na nepostojani nagib {#}{#}

lik na 2:35 se 3-4 puta popravljao, ne može zakrenuti kotače koliko su mu zakucani pod blatobran.. {#}

ima ih par koji su toliko spušteni da stružu po ravnome {#} lik na 4:25 si je odvalio branik {#}

njima treba lupiti 5 puta veću cestarinu pri registraciji {#}{#}

18 godina
Vaš Auto Snova

wtf?!?!?!{#} kak to porlazi na tehnickom? ili japanci ili kinezi (koj god narod da jesu) nemaju tehnicki? 

kak kad idu na servis, kak dignu auto na dizalicu. jbt ja moram cmaxa dignuti za prve blatobrane da more ruka od dizalice ispod auta a kako tek ovi {#}

16 godina
Vaš Auto Snova

Vjerojatno imaju hidrauličke amortizere s kojima ispravljaju kotače kada je to potrebno. 

Kebo ih ona tko im je dao volan u ruke btw. :D 

Optimizam je nedostatak iskustva.
16 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Umro sam na 1:25 hahahhahahahhaha

Na 2:44 ne može skrenit haahah

Neeeego, dan započeo NSX-om, a na poslu je bilo ovih igračkica:

McLaren MP4-12C

Mercedes SLS AMG Black Series, G 63 AMG, C 63 AMG i SLS AMG Cabrio

Lambo Aventador i Gallardo

BMW 6

Bentley ContiGT Cabrio

Porsche 911 Carrera 4S Cabrio, Porsche 911

Chevy Corvette

Rolls Royce Drophead

Maserati Granturismo

Audi RS4 Cabrio

Crysler 300C limuzina

Seat Leon Cupra R

Mercedes ML63 AMG

EDIT: E da, par vlasnika ovih vozila je govorila tečni jugoslavenski. 

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.9.2013 20:45 (Mitsuoka).
18 godina

to su oni nizozemci (ak se ne varam) kaj imaju neki kao challenge? bilo na 24 sata ujuto

16 godina
neaktivan

Ima ih od svugdje, talijani, francuzi, nizozemci, njemci, švicarci,...

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova
nisam se prestao igrati jer sam ostario, već sam ostario jer sam se prestao igrati
14 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Taj stil spustanja auta se zove Stance. Evo jedna stranica na kojoj ima dosta takvih auta, ali ima i malo "normalnijih"

http://www.stancenation.com/

I hit the CTRL key but I'm still not in control!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice