Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.911
|
čitano: 18.345.086
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Vaš Auto Snova
domac5 kaže...

to je taj zvuk nema tu rasprave {#}

A jesi ga ćuo u leru {#}

(na 1.07 min videa)

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.2.2013 22:05 (1BIT).
16 godina
neaktivan
1BIT kaže...
thedream kaže...

Nisam ni gledao iskreno, ne da mi se prtljati s tim, čim nije moj auto prilično sam suzdržan, plus kad ne znam ni što radim ni što tražim. Poslati ću je ili svom majstoru ili neka ide u prvi servis koji nađe, samo da nije ovlašteni.

5min posla kad netko zna što radi, samo velim kako je to kod mene jednostavno.

Inače opet se aktualizirala priča o tuningu, ovaj put kod Citiusa, vjerojatno odo sa plaćom oko 10.03. {#}, na VAG koncern i TDi ima opasnu akciju, rezultat je oko 115-120ks, sa sadašnjih 90. I garantira da ne dimi ništa više no sada, ako je motor ispravan.

Mjerenje snage na valjcima prije i poslije tuninga itd., sve uključeno u cijenu. Jedva čekam, bit će rokenrola smouk on d votr. {#}  Druga i gas do poda, batman.

Sad kad si spomenuo chip tuning, čisto informativno me zanima, jel te onda tehnički ispadne skuplje ili i dalje plaćaš kao da imaš 90Ks

Isto ga košta jer nitko osim njega i čip majstora ne zna da je auto čipiran{#}

16 godina
neaktivan
veki22 kaže...

Aha, hvala na odgovoru, to je onda bolje od kakvih sportskih filtera ili skidanje katalizatora jer se fizički nemože uočit da je išta mjenjano {#}

15 godina
1BIT kaže...
veki22 kaže...

Aha, hvala na odgovoru, to je onda bolje od kakvih sportskih filtera ili skidanje katalizatora jer se fizički nemože uočit da je išta mjenjano {#}

ima od frenda brat venta iz 96'...cipiran sa 90 na 120 ks...vozi se normalno na 3 obrtaja, digne sklopku i auto povuce ko blesav hahah...

Ako si opalio TU, opali i HVALA da znam tko si
15 godina
neaktivan
Penryn kaže...
RuskeGTT kaže...

zamrzio sam turbodizele ispod 100ks

turbo rupa, nis ne idu, ne vucu...

zivjela atmosfera koja vuce i ispod 1500 kako spada, unatoc 60tak konja...

Ne kužim, tebi je recimo bolji 1.9SDI sa 64ks nego 1.9TDI sa 101ks?

Ili hoćeš reć da je bolji veći atmosferski dizelaš od manjeg sa turbinom?

mislim da hoce rec da ce SDI u letecem startu npr. u drugoj pri 20-30 km/h bolje reagirat na gas i bit brzi (naravno, sve dok se ovom ne zavrti turbo)...to govorim iz prve ruke jer redovito vozim i 1.9 SDI (Seat) i 1.9 TD (Volvo)

16 godina
reebeech kaže...
Penryn kaže...
RuskeGTT kaže...

Ne kužim, tebi je recimo bolji 1.9SDI sa 64ks nego 1.9TDI sa 101ks?

Ili hoćeš reć da je bolji veći atmosferski dizelaš od manjeg sa turbinom?

mislim da hoce rec da ce SDI u letecem startu npr. u drugoj pri 20-30 km/h bolje reagirat na gas i bit brzi (naravno, sve dok se ovom ne zavrti turbo)...to govorim iz prve ruke jer redovito vozim i 1.9 SDI (Seat) i 1.9 TD (Volvo)

Turbo rupa ne postoji već 10 godina..... A i ako je ima to govori nešto o samom motoru......

Chance of winning a battle is inversely proportional with the amount of polish players on team.
15 godina
neaktivan

ajde molim te objasni malo detaljnije...bas me zanima...i sto to govori o motoru?

16 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Kad te uhvati tuča, treba bit snalažljiv xD

15 godina
neaktivan
Slash 666 kaže...

Dizel nema eksplozivnost?
Baš naprotiv, dizel ima hrpe momenta. 

i kaj ti taj moment znači u životu? mislim da smo tu raspravu već riješili ... konjska snaga daje akceleraciju, ne moment.

@1BIT

da da.. taj zvuk u leru, to je to {#} može imati 800 KS, kad opet zvuči kao kanta.. najdraže mi je na semaforu stojim, ne čujem svoj auto u leru, ali zato čujem sve te traktorčiće oko sebe, nebitno golf 2 ili novi bmw 5 {#}

kao što je mika jednom mudro izrekao, kod benzinera uživaš dok voziš, kod dizela dok točiš.. to je sva filozofija..

Its no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society.
16 godina
neaktivan
RuskeGTT kaže...

LP

Uvijek popularna rubrika humor.

Faith divides us. Death unites us.
13 godina
Vaš Auto Snova

Kakva ti je to izreka kod dizela dok točiš dizel u prosjeku od benzinca troši manje cca 2-3 litre i ima ljepši zvuk i puno bolje starta od benzinca

16 godina
neaktivan

Cek cek, zvuk? Hahahahah  

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
13 godina
Vaš Auto Snova

Benzinac se ne čuje neznaš jel je upaljen ili je ugašen a dizel se dobro čuje

15 godina
hrčak kaže...

Kakva ti je to izreka kod dizela dok točiš dizel u prosjeku od benzinca troši manje cca 2-3 litre i ima ljepši zvuk i puno bolje starta od benzinca

Ljepši zvuk sigurno nema.

Ali ako je tebi lijep zvuk dizela u ler u onda ok..

http://www.youtube.com/watch?v=Jl_3Yq36fSg&feature=related
16 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Ne kužiš ti to, 20g. stara Honda ili nova BMW trojka,petica, auto se sluša, osjeća..{#}{#}{#} Kad čuješ klok-klok-klok, no good..{#}

13 godina
Vaš Auto Snova

Moj stari ima mazdu 2.0 tdi dizel staru 12 godina i nikad nije stala nikad se ništa nije pokvarilo na poslu ima novi ceed benzinac stara 2 godine otišla pumpa pa mijenjač je štekao pa svako malo ulje mijenjaj (sada će kupiti citroen c elysee hdi sa full opremom za 114000 kn )  da vas pitam kako se vama ćini taj auto

citreon dizel u gradu troši 4.8 a benzinac ravnih 9 litara

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.2.2013 8:39 (hrčak).
16 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Citroen, hvala, ne hvala. Ja im preko elektronike ne mogu prijeći.

13 godina
Vaš Auto Snova

A kakva je škoda octavia rabljena najnoviji model

16 godina
neaktivan
hrčak kaže...

A kakva je škoda octavia rabljena najnoviji model

U svakom slučaju provjerenija, imamo jednu u firmi za službeni.

http://www.njuskalo.hr/auti/skoda-octavia-1.9-tdi-oglas-6994751

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.2.2013 8:46 (thedream).
13 godina
Vaš Auto Snova

Koji auto bi se najviše isplatio do 130000 kn što veći 

18 godina
hrčak kaže...

Svašta ćemo naučit na ovom forumu...

Nije mi jasno kak ovi likovi iz Ferraija, Lamborghinija i slični njima nisu skužili da dizel ima ljepši zvuk i bolje starta od benzinca, pa da umjesto V12 benzinca u Ferrari F12 strpaju 2.0 TDI folcvagenov... Ono, da se ljepše čuje i bolje starta...

PC RULES!!!
16 godina
neaktivan
hrčak kaže...

Benzinac se ne čuje neznaš jel je upaljen ili je ugašen a dizel se dobro čuje

{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina
odjavljen
nine kaže...
i kaj ti taj moment znači u životu? mislim da smo tu raspravu već riješili ... konjska snaga daje akceleraciju, ne moment.

@1BIT

da da.. taj zvuk u leru, to je to {#} može imati 800 KS, kad opet zvuči kao kanta.. najdraže mi je na semaforu stojim, ne čujem svoj auto u leru, ali zato čujem sve te traktorčiće oko sebe, nebitno golf 2 ili novi bmw 5 {#}

kao što je mika jednom mudro izrekao, kod benzinera uživaš dok voziš, kod dizela dok točiš.. to je sva filozofija..

Baš naprotiv, upravo moment daje ubrzanje, jer višak momenta svladava moment inercije, naravno što ga više imaš raspoloživog, to ćeš brže ubrzati. Kad se voziš konstantnom brzinom, nema više momenta inercije, samo otpori trenja i zraka, a za to svladati ti treba snaga, što brže ideš su veći otpori, dakle treba ti više snage.

Zato električni auti trgaju poluosovine, ali imaju nešto slabije maksimalne brzine.

Svi smo mi Mentalist.
15 godina
Vaš Auto Snova
Šta se svađate oko toga koji motor ima ljepši zvuk? to je sve do ukusa a o ukusu se ne raspravlja... ja obožavam zvuk dizela... sere mi se kad čujem npr. astru gtc, pa to ko da je na struju, dobro je onaj gore reko nezna se jel upaljen...
Ako si opalio TU, opali i HVALA da znam tko si
16 godina
neaktivan
nine kaže...

@1BIT

Ma treba njima ugradit onu start&stop funkciju da ih utiša malo, bar bi onda na semaforu odmorio uši {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.2.2013 9:24 (1BIT).
16 godina
odjavljen
domac5 kaže...
Šta se svađate oko toga koji motor ima ljepši zvuk? to je sve do ukusa a o ukusu se ne raspravlja... ja obožavam zvuk dizela... sere mi se kad čujem npr. astru gtc, pa to ko da je na struju, dobro je onaj gore reko nezna se jel upaljen...

Eto jbg, ja baš obožavam zvuk auta na struju... Tako da u pravu si, stvar ukusa i ne treba raspravljati.

Svi smo mi Mentalist.
18 godina
Jakovp kaže...

Eto jbg, ja baš obožavam zvuk auta na struju... Tako da u pravu si, stvar ukusa i ne treba raspravljati.

Voliš tišinu? {#}

Nema do V8 ako ćemo o zvukovima {#}

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
16 godina
neaktivan
Jakovp kaže...

Dođi u Zagreb i provozaj se par puta u tramvaju, zvuk je isti {#}

18 godina
domac5 kaže...

Dizel ima isti zvuk i u leru i na 3000 okretaja (više od toga tak ionak ga nema smisla vrtit). I to je klepetavi zvuk bez ikakvih lijepih nota...

Zašto je to tako? Zato jer 99% dizela danas ima turbinu, a oni koji znaju princip rada turbo motora, znaju da ti motori na račun performansi gube zvuk, zato jer ispušni plinovi prije ulaska u auspuh prolaze kroz turbinu, pa je prema tome jako teško dobit nekakav ljepši zvuk. Ono roktanje što se čuje kod dizela je zvuk eksplozija smjese u cilindru, jer je kod dizela puno veći omjer kompresije nego kod benzinca (dizeli nemaju svječica, smjesa se u cilindru zapali i eksplodira zbog iznimno velikog tlaka u cilindru, za razliku od benzinskih motora kod kojih se zapaljenje smjese postiže svječicom). 

Što se zvuka tiće, ista stvar je i kod benzinaca sa turbinom, imaju slab ili skoro pa nikakav zvuk... Čuje se samo fućkanje...

Zato meni nema do atmosferskog benzinca, imaš zvuk na ispuhu, imaš zvuk na usisu, imaš performanse... 

PC RULES!!!
13 godina
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice