- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nisam ni gledao iskreno, ne da mi se prtljati s tim, čim nije moj auto prilično sam suzdržan, plus kad ne znam ni što radim ni što tražim. Poslati ću je ili svom majstoru ili neka ide u prvi servis koji nađe, samo da nije ovlašteni.
5min posla kad netko zna što radi, samo velim kako je to kod mene jednostavno.
Inače opet se aktualizirala priča o tuningu, ovaj put kod Citiusa, vjerojatno odo sa plaćom oko 10.03.
, na VAG koncern i TDi ima opasnu akciju, rezultat je oko 115-120ks, sa sadašnjih 90. I garantira da ne dimi ništa više no sada, ako je motor ispravan.
Mjerenje snage na valjcima prije i poslije tuninga itd., sve uključeno u cijenu. Jedva čekam, bit će rokenrola smouk on d votr.
Druga i gas do poda, batman.
Sad kad si spomenuo chip tuning, čisto informativno me zanima, jel te onda tehnički ispadne skuplje ili i dalje plaćaš kao da imaš 90Ks
Isto ga košta jer nitko osim njega i čip majstora ne zna da je auto čipiran
Aha, hvala na odgovoru, to je onda bolje od kakvih sportskih filtera ili skidanje katalizatora jer se fizički nemože uočit da je išta mjenjano 
Aha, hvala na odgovoru, to je onda bolje od kakvih sportskih filtera ili skidanje katalizatora jer se fizički nemože uočit da je išta mjenjano 
ima od frenda brat venta iz 96'...cipiran sa 90 na 120 ks...vozi se normalno na 3 obrtaja, digne sklopku i auto povuce ko blesav hahah...
zamrzio sam turbodizele ispod 100ks
turbo rupa, nis ne idu, ne vucu...
zivjela atmosfera koja vuce i ispod 1500 kako spada, unatoc 60tak konja...
Ne kužim, tebi je recimo bolji 1.9SDI sa 64ks nego 1.9TDI sa 101ks?
Ili hoćeš reć da je bolji veći atmosferski dizelaš od manjeg sa turbinom?
mislim da hoce rec da ce SDI u letecem startu npr. u drugoj pri 20-30 km/h bolje reagirat na gas i bit brzi (naravno, sve dok se ovom ne zavrti turbo)...to govorim iz prve ruke jer redovito vozim i 1.9 SDI (Seat) i 1.9 TD (Volvo)
Ne kužim, tebi je recimo bolji 1.9SDI sa 64ks nego 1.9TDI sa 101ks?
Ili hoćeš reć da je bolji veći atmosferski dizelaš od manjeg sa turbinom?
mislim da hoce rec da ce SDI u letecem startu npr. u drugoj pri 20-30 km/h bolje reagirat na gas i bit brzi (naravno, sve dok se ovom ne zavrti turbo)...to govorim iz prve ruke jer redovito vozim i 1.9 SDI (Seat) i 1.9 TD (Volvo)
Turbo rupa ne postoji već 10 godina..... A i ako je ima to govori nešto o samom motoru......
ajde molim te objasni malo detaljnije...bas me zanima...i sto to govori o motoru?
Dizel nema eksplozivnost?
Baš naprotiv, dizel ima hrpe momenta.
i kaj ti taj moment znači u životu? mislim da smo tu raspravu već riješili ... konjska snaga daje akceleraciju, ne moment.
@1BIT
da da.. taj zvuk u leru, to je to
može imati 800 KS, kad opet zvuči kao kanta.. najdraže mi je na semaforu stojim, ne čujem svoj auto u leru, ali zato čujem sve te traktorčiće oko sebe, nebitno golf 2 ili novi bmw 5 
kao što je mika jednom mudro izrekao, kod benzinera uživaš dok voziš, kod dizela dok točiš.. to je sva filozofija..
LP
Uvijek popularna rubrika humor.
Kakva ti je to izreka kod dizela dok točiš dizel u prosjeku od benzinca troši manje cca 2-3 litre i ima ljepši zvuk i puno bolje starta od benzinca
Cek cek, zvuk? Hahahahah
Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Benzinac se ne čuje neznaš jel je upaljen ili je ugašen a dizel se dobro čuje
Kakva ti je to izreka kod dizela dok točiš dizel u prosjeku od benzinca troši manje cca 2-3 litre i ima ljepši zvuk i puno bolje starta od benzinca
Ljepši zvuk sigurno nema.
Ali ako je tebi lijep zvuk dizela u ler u onda ok..
Ne kužiš ti to, 20g. stara Honda ili nova BMW trojka,petica, auto se sluša, osjeća..

Kad čuješ klok-klok-klok, no good..
Moj stari ima mazdu 2.0 tdi dizel staru 12 godina i nikad nije stala nikad se ništa nije pokvarilo na poslu ima novi ceed benzinac stara 2 godine otišla pumpa pa mijenjač je štekao pa svako malo ulje mijenjaj (sada će kupiti citroen c elysee hdi sa full opremom za 114000 kn ) da vas pitam kako se vama ćini taj auto
citreon dizel u gradu troši 4.8 a benzinac ravnih 9 litara
Citroen, hvala, ne hvala. Ja im preko elektronike ne mogu prijeći.
A kakva je škoda octavia rabljena najnoviji model
A kakva je škoda octavia rabljena najnoviji model
U svakom slučaju provjerenija, imamo jednu u firmi za službeni.
http://www.njuskalo.hr/auti/skoda-octavia-1.9-tdi-oglas-6994751
Koji auto bi se najviše isplatio do 130000 kn što veći
Svašta ćemo naučit na ovom forumu...
Nije mi jasno kak ovi likovi iz Ferraija, Lamborghinija i slični njima nisu skužili da dizel ima ljepši zvuk i bolje starta od benzinca, pa da umjesto V12 benzinca u Ferrari F12 strpaju 2.0 TDI folcvagenov... Ono, da se ljepše čuje i bolje starta...
Benzinac se ne čuje neznaš jel je upaljen ili je ugašen a dizel se dobro čuje

@1BIT
može imati 800 KS, kad opet zvuči kao kanta.. najdraže mi je na semaforu stojim, ne čujem svoj auto u leru, ali zato čujem sve te traktorčiće oko sebe, nebitno golf 2 ili novi bmw 5 
kao što je mika jednom mudro izrekao, kod benzinera uživaš dok voziš, kod dizela dok točiš.. to je sva filozofija..
Baš naprotiv, upravo moment daje ubrzanje, jer višak momenta svladava moment inercije, naravno što ga više imaš raspoloživog, to ćeš brže ubrzati. Kad se voziš konstantnom brzinom, nema više momenta inercije, samo otpori trenja i zraka, a za to svladati ti treba snaga, što brže ideš su veći otpori, dakle treba ti više snage.
Zato električni auti trgaju poluosovine, ali imaju nešto slabije maksimalne brzine.
@1BIT
Ma treba njima ugradit onu start&stop funkciju da ih utiša malo, bar bi onda na semaforu odmorio uši 
Eto jbg, ja baš obožavam zvuk auta na struju... Tako da u pravu si, stvar ukusa i ne treba raspravljati.
Eto jbg, ja baš obožavam zvuk auta na struju... Tako da u pravu si, stvar ukusa i ne treba raspravljati.
Voliš tišinu? 
Nema do V8 ako ćemo o zvukovima 
Dizel ima isti zvuk i u leru i na 3000 okretaja (više od toga tak ionak ga nema smisla vrtit). I to je klepetavi zvuk bez ikakvih lijepih nota...
Zašto je to tako? Zato jer 99% dizela danas ima turbinu, a oni koji znaju princip rada turbo motora, znaju da ti motori na račun performansi gube zvuk, zato jer ispušni plinovi prije ulaska u auspuh prolaze kroz turbinu, pa je prema tome jako teško dobit nekakav ljepši zvuk. Ono roktanje što se čuje kod dizela je zvuk eksplozija smjese u cilindru, jer je kod dizela puno veći omjer kompresije nego kod benzinca (dizeli nemaju svječica, smjesa se u cilindru zapali i eksplodira zbog iznimno velikog tlaka u cilindru, za razliku od benzinskih motora kod kojih se zapaljenje smjese postiže svječicom).
Što se zvuka tiće, ista stvar je i kod benzinaca sa turbinom, imaju slab ili skoro pa nikakav zvuk... Čuje se samo fućkanje...
Zato meni nema do atmosferskog benzinca, imaš zvuk na ispuhu, imaš zvuk na usisu, imaš performanse...
Kakav je ovaj auto:http://www.njuskalo.hr/auti/mazda-323-sedan-2.0-ditd-oglas-7322400