Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.940
|
čitano: 18.483.612
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Vaš Auto Snova

Nemojte stavljati lož ulje u novije aute, nipošto. Nije isti kao dizel, ima puno previše sumpora i samo je pitanje vremena kada će oštetiti motor.

Svi smo mi Mentalist.
15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova
Susjed mi automehanicar,vozi renault clio novije generacije,vozi ga na loz ulje vec dugo vrijeme i kaze nema nikakvih problema
16 godina
odjavljen
Vaš Auto Snova

Ok, ali velike su šanse da bude, tj 100% će biti, samo je pitanje vremena. Sumpor nepovoljno utječe na uvjete izgaranja, za koje auto nije dizajniran.

Svi smo mi Mentalist.
16 godina
neaktivan
Re: Vaš Auto Snova

Ja u tvome prethodnome postu vidim greške sa č i ć, briga me za nedostatak kvačica, isto tako vidim greške sa zarezima, itd. I onda nakon toga failaš, jer upravo pišem sa mobitela.

U vezi lož ulja, da oštećuje motor, to moj susjed automehaničar kaže da nema problema.... To nije opravdanje. Znam previše ljudi koji su htjeli tako uštedit, da bi na kraju tu razliku morali potrošiti na (za njih novi) auto.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.7.2012 10:46 (Mitsuoka).
15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

ma stari dizeli podnose ložu bez problema.. čak znam lika koji već 3-4 god. ima VW t4 i sipa u njega staro ulje.. mislim da na 4l ulja doda 1l benzina.. nikada autu nije bilo ništa..

to je ono što odavno tupim... novi dizeli su Qrchina.. sve do prije pumpa dizela znači cca prije 2000-te su bili true dizeli.

Its no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society.
16 godina
neaktivan
nine kaže...

ma stari dizeli podnose ložu bez problema.. čak znam lika koji već 3-4 god. ima VW t4 i sipa u njega staro ulje.. mislim da na 4l ulja doda 1l benzina.. nikada autu nije bilo ništa..

to je ono što odavno tupim... novi dizeli su Qrchina.. sve do prije pumpa dizela znači cca prije 2000-te su bili true dizeli.

Stari?

Mom susjedu je 240D riknuo, toliko o tome...  

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
Vaš Auto Snova

Ljudovi imam omanji problem, sestri je jučer crkao auto, Polo 1.2 TSI, vozila se doma i nekih 50 metara od kuće auto je stao. Dakle moja draga sestrica je na benzinskoj nalila dizel i to do j*benog čepa. E sad, jel se ovo nekom ikada dogidilo i koliki su troškovi? Strah me uopće ić u servis ili kod kakvog majstora...

Variety is the spice of life!
16 godina
neaktivan
Apachy kaže...

Ljudovi imam omanji problem, sestri je jučer crkao auto, Polo 1.2 TSI, vozila se doma i nekih 50 metara od kuće auto je stao. Dakle moja draga sestrica je na benzinskoj nalila dizel i to do j*benog čepa. E sad, jel se ovo nekom ikada dogidilo i koliki su troškovi? Strah me uopće ić u servis ili kod kakvog majstora...

Mome ocu se slično dogodilo sa Mondeom prije koju godinu, doduše obrnuta situacija. Možeš to i sam popraviti, izvlačenjem dizela iz rezervoara, AKKO nema na vrhu onu spužvu koja je kao neka zaštita protiv krađe goriva, a Mondeo je imao. Troška se ne sićan, al eto što je tu je sad, ako nema druge morat ćeš. 

16 godina
neaktivan
Apachy kaže...

kod starijih benzinaca i nije bio takav problem......samo sve izpraznit i očistit....kod novih ne znam kaj možeš očekivat.......al gledaj s pozitivne strane, moglo je bit i obrnuto{#}

kod mene normalno radi.....(osim usranog apple iJpeg-a)
14 godina
protjeran
Vaš Auto Snova

To je još i dobro,samo će ti izliti benzin i očistit i onda ponovno uliti...Stara mi je pričala kako je muž od njene rodice u volkswagena ulio benzin umjesto diesela,i mehaničar mu ga izlio xD to je teži slučaj :D

14 godina
protjeran
Mitsuoka kaže...
nine kaže...

Stari?

Mom susjedu je 240D riknuo, toliko o tome...

Ma,moj susjed je kupio golfa5 iz salona,koji još diesela nije okusio :P

Lož možeš lijevat,al trebaš mijenjat filter nafte svaka 2-3 mjeseca...

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.7.2012 12:13 (Ghettoblaster :)).
15 godina
neaktivan
Apachy kaže...

Moja stara je to isto napravila na Cliu 1.2, ali ona je stala ranije, dok se auto jos nije ugasio, jer je skuzila na racunu. Cupanje pumpe goriva (ispod straznjeg sjedala) i rezervoara, praznjenje kompletno i onda dolijevanje benzina i pali. Nije isa na servis jer brat i zet dosta znaju o autima pa su ga sami rijesili.

--------------------------
15 godina
Vaš Auto Snova

Nešto se ljdui bune u zadnje vrijeme..

Meni je baš ujak prije neki dan u svoj skuter, umjesto benzina, nalio dizel.. Tek je skužio kasnije kada ga je već pokušao upalio par puta ,ali nije mogao krenuti. Sav taj dizel je izlio vani i nalio benzina do čepa. Ispočetka nije nikako htio upaliti  ,ali uz 20+ pokušaja paljenja, na kraju je normalno proradio..

Mogla bi biti ista stvar i sa autom. Najbolje to krivo izliti vani i napuniti pravo gorivo do čepa. Mislim da je još najvažnija stvar u toj priči da se auto nebi ni smio paliti sa krivim gorivom.. Valjda je moguće da će se nešto shebati.

http://www.youtube.com/watch?v=Jl_3Yq36fSg&feature=related
14 godina
protjeran
dv14 kaže...

Nešto se ljdui bune u zadnje vrijeme..

Meni je baš ujak prije neki dan u svoj skuter, umjesto benzina, nalio dizel.. Tek je skužio kasnije kada ga je već pokušao upalio par puta ,ali nije mogao krenuti. Sav taj dizel je izlio vani i nalio benzina do čepa. Ispočetka nije nikako htio upaliti  ,ali uz 20+ pokušaja paljenja, na kraju je normalno proradio..

Mogla bi biti ista stvar i sa autom. Najbolje to krivo izliti vani i napuniti pravo gorivo do čepa. Mislim da je još najvažnija stvar u toj priči da se auto nebi ni smio paliti sa krivim gorivom.. Valjda je moguće da će se nešto shebati.

Da,potegne to u motor i neće da upali...Zato je upalio tek 20--ti put

18 godina
neaktivan
dv14 kaže...

Najveći problem su različita eksplozivna i detonacijska svojstva dizelske i benzinske smjese, toplina i energija koja se oslobađa u procesu izgaranja, te samim time i tlak koji tlači stjenke cilindra, ali i ostale dijelove u konstrukciji, što može igrati veliku ulogu ovisno o čvrstoći konstrukcije cilindra i pokretnih dijelova.

I have nothing to say. Thank you and goodbye.
15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Jeli normalno da dizel motori malo dime pri većim brzinama.. naime,radi se o Opel Corsi 1.3 cdti 2005. godište.

ima 112000 km. Jeli moguće da troši ulje već... planiram kupnju tog auta,normalno prije će ga mehanićar pregledati..samo da vidim vaša mišljenja

15 godina
neaktivan
DuMe kaže...

Jeli normalno da dizel motori malo dime pri većim brzinama.. naime,radi se o Opel Corsi 1.3 cdti 2005. godište.

ima 112000 km. Jeli moguće da troši ulje već... planiram kupnju tog auta,normalno prije će ga mehanićar pregledati..samo da vidim vaša mišljenja

Mislis pri zescem dodavanju gasa?

15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Da

15 godina
neaktivan
DuMe kaže...

Da

Malo dima je normalno, neka ga obavezno mehanicar pregleda i ustanovi je li dim u granicama normale. Ne mora znaciti da je vec poceo dosta trositi ulje.

14 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Da mi neko hoće ovakvo što za rođendan poklonuti {#}

Posjetite www.isz.internationalschool.ba
16 godina
Vaš Auto Snova

glede cdti motora, ja sam primjetio da UZASNO dime cim ih se stisne malo...radilo se to o 1.3 ili 1.9 svejedno oboje dime...1.7 nisam vidio previse da dimi, ali ima i takvih slucajeva...ocito im je to normalno

16 godina
neaktivan
DuMe kaže...

Dizel je, mora dimiti. Pogotovo ako se gazi dok nije postignuta optimalna temperatura tekućina u motoru. I ako je većinom vožen po gradu.

Najjeftinije rješenje je svakih mjesec do dva voziti auto 50-100km po autoputu, da se ispuhuje. To je najzdravije. Ako ni to ne pomogne, onda ti ne gine posjet automehaničaru i čišćenje dizni itd.

Ali trošiti ulje mora, i dimiti mora. Turbina im se pod opterećenjem vrti izuzetnom brzinom i logično je da troši više ulja, pogotovo ljeti, meni je posve normalno postalo da na 40c vani i na autoputu, pogotovo kad se vraćam i idem većinom uzbrdo profilom ceste, na 140-150km/h popije i do 0.5 - 0.7 deci na 1000-1500km. Ništa čudno.

Primjera radi, ja sam od posljednjih 5 000km na autu 4 000km napravio sigurno brzinom od 150km/h jer spavam na autoputu, tri puta sam na moru i nazad bio, plus tamo autoput ST-ŠI-ZD, do Rijeke jednom, Slovenija dvaput itd. + Zagorje. Potrošio sam gotovo 3L ulja.

Vožnjom po gradu 3L ulja mi traju godinu dana, ili više od 12 000km, do redovite izmjene, i onda ga ima u kanti pun k svaki put. Auto ne dimi, jer je ispuhan, ali ulje se troši naravno, kao i gorivo.

Ipak je kod mene i 185 000 na leđima skoro. Sve je dobro dok me ne oplete glava turbine ili set kvačila i zamašnjak, prvi popravak 1 000 eura, drugi valjda 700.

http://www.opelclub.hr/forum/viewtopic.php?f=84&t=25083

Faith divides us. Death unites us.
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.7.2012 8:29 (thedream).
18 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Za sve ljubitelje lože, znam dečka vozi Bmw 525D ...99ta godina i redovito toči ložu...jest da dimi ali ide bez pardona.

18 godina
Vaš Auto Snova

Upisao vozački danas, ako položim sve iz prve izaći će me 7420 kuna. Usporedbe radi, pričao sam sa kolegom iz Srbije, kaže da je kod njih 2800 do 3000 kuna. Naravno, o B kategoriji pričam.

15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

ja platio sve zajedno 2200kn prije cca 11g. {#}

Its no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society.
16 godina
neaktivan
Hacker002 kaže...

Upisao vozački danas, ako položim sve iz prve izaći će me 7420 kuna. Usporedbe radi, pričao sam sa kolegom iz Srbije, kaže da je kod njih 2800 do 3000 kuna. Naravno, o B kategoriji pričam.

Jbte, ja prošao više od 1000kn jeftinije. Kad je ono poskupljenje sta bi tribalo?

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.7.2012 12:20 (Mitsuoka).
18 godina
Vaš Auto Snova

Kakvo poskupljenje prokleto sad opet? Mislim da sam čuo nešto o tome da će se čak dići na 10 somova ali to su bile puste priče, konkretno ništa neznam.

15 godina
Hacker002 kaže...

Uff jbt.. Znači točno 1k eura..

Ja planiram sljedeće godine polagat. Nadam se da do tada opet neće poskupiti..

http://www.youtube.com/watch?v=Jl_3Yq36fSg&feature=related
15 godina
neaktivan
DuMe kaže...

Ako je crni dim, nije to od ulja, to je neizgoreno gorivo ( ubrizgava se više goriva nego što bi trebalo u odnosu na količinu zraka u cilindrima ),

ali ako vuče normalno i malo zadimi kod jaceg dodavanja gasa ne treba ništa dirati.

Ako jače dimi onda može biti da je neispravan senzor protoka zraka, egr ventil, turbina, dizne..

15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

@thedream - Fala na odgovoru,ti isto imaš corsu ili?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice