to ljudi kupuju jer mogu , ne zato jer cuju razliku.
to ljudi kupuju jer mogu , ne zato jer cuju razliku.
Ma ima toga jedan primjer je IONSKI zvucnik frekventni raspon mu je ogroman a cijene su isto tako jos ogromnije.
Može koštati toliko, prije možda pola godine je u nekoj emisiji, mislim red carpet, bilo govora o zvučnicima za kućnu uporabu, neznam točno koji proizvođač, koštaju preko 100.000 kn, i da je nekoliko komada kupljeno u Hrvatskoj. Mislim da se radilo o 5.1 sistemu.
e decki moji... jeb'ti to kad imas z5500 za 2500kn manje više.
progooglajte malo.. 505 w rms a ide do 1010 rms samo tu se gubi, al na 700-750 je zvuk bez krčenja.
ako nekom ovo malo neka pogleda veličinu zvučnika. veliki kao dlan, a membrana jos manja.. ima likova sa takva 2-3.. i to jos ne prelazi granicu od 1000€.
pa sad ti meni reci jel se isplati tolko davat.. ja sam isto svojevrsni audiofil.. ali tolko dat.. mislim da nema smisla
Da puno je za "obične ljude", ali one kojima je godišnja zarada nekoliko mil. kuna, eura ili čega već to nije problem priuštiti.
progooglajte malo.. 505 w rms a ide do 1010 rms samo tu se gubi, al na 700-750 je zvuk bez krčenja.
ako nekom ovo malo neka pogleda veličinu zvučnika. veliki kao dlan, a membrana jos manja.. ima likova sa takva 2-3.. i to jos ne prelazi granicu od 1000€.
pa sad ti meni reci jel se isplati tolko davat.. ja sam isto svojevrsni audiofil.. ali tolko dat.. mislim da nema smisla
Ja sam uzeo ove
http://www.optimum-online.hr/shop/view_product.php?product=1801081&PHPSESSID=35f078d142cc5679542dfbc1d6d9f435
1000W snage a samo 235kn, ne vidim zašto trošiti 2500kn za z5500, a još imaju samo 500W
Ja sam uzeo ove
http://www.optimum-online.hr/shop/view_product.php?product=1801081&PHPSESSID=35f078d142cc5679542dfbc1d6d9f435
1000W snage a samo 235kn, ne vidim zašto trošiti 2500kn za z5500, a još imaju samo 500W
istina, i z5500 imaju 1010W PMPO, ali mislim da tih 10W više ne vrijedi 2500kn veću cijenu
http://www.konikom.hr/p3697/zvucnici-logitech-z5500-5.1-505w-rms/product_info.html

istina, i z5500 imaju 1010W PMPO, ali mislim da tih 10W više ne vrijedi 2500kn veću cijenu
http://www.konikom.hr/p3697/zvucnici-logitech-z5500-5.1-505w-rms/product_info.html

@avaSt:
Kao što ti je Pixel rekao, otkud si isfurao tih 700-750W ja neznam stvarno. Da zvučnici mogu trpiti 500W, mislim da mogu jer sam svoje Z-2300 satelite na pojačalo od 50W RMS i radilo je dosta pojačano neko vrijeme bez problema (200Hz High-Pass filter uključen) tako da mislim da mogu izdržati to što piše u specifikacijama iako mislim da su ubiti malo slabiji.
Pojačalo mislim da im može isporučiti dosta snage, a što se napajanja tiće Z-2300 ima dosta velik pa pretpostavljam i moćan toriodni trafo.
Ti kad slušaš muziku glasnije (ne max ali blizu) na Z-5500 mislim da ne prelaziš 350W jer za promjenu od +3db (primjetna projena glasnoće) trebaš duplu snagu tako da bi za +3db trebao 700W što ipak mislim da nebi izdržali dulje od 10ak sec. Btw, tih 1010W PMPO je čista glupost i to netreba ni gledati.
Kad slušaš "na pola" vjerujem da ne prelaze ni 80W sve skupa. ;)
Zvučnici mogu biti glasni i sa 50 pravih vata tako da snaga nije bitna toliko. Bitni su osjetljivost, kvaliteta zvuka, kvaliteta pojačala, damping faktor pojačala, impendancija sustava i još hrpa parametara, također je jako bitna i kutija u kojoj je zvučnik jer mora biti napravljena po parametrima zvučnika.
@Pixel:
Ako se pojača previše nema tog ulaznog signala dovoljno kvalitetnog koji će u tom trenutku omogućiti kvalitetan zvuk bez distorzije jer se pojačalo previše mući pri velikim snagama, a ni zvučnicima nije lako :)
Specifikacije za snagu od Logitech zvučnika su čini mi se dani pri 10% THD (ukupna harmonijska distorzija) što je već po meni lagani clipping pojačala i/ili zvučnika tako da je zvuk već dosta izobličen pri tim glasnoćama i nikakav ga ulazni signal ne spasi :)
@segregator:
Ako ikad budeš imao priliku usporedi svoje zvučnike sa Z-2300 pa ćeš vidjeti šta je razlika u svim područjima, da ne spominjemo sa Z-5500. Možda će te to navesti da se informiraš o snagama i zvučnicima i zapitaš: "Zašto moji zvučnici nemogu izbiti staklo sa vitrine i tresti pod i slike na zidovima, a imaju 600W PMPO više od ovih Z-2300 koji to mogu?"
Samo da napomenem kako doma imam još jedne zvučnike (DIY) koji su me došli 300kn (imao sam ih spojene na neku staru liniju koju sam imao od prije). To basa nema baš ali ima kvalitetniji i glasniji zvuk od Logija Z-2300 (osim basa). Jesam li spomenuo da oba zvučnika zajedno mogu progutati max. 40W RMS što je duplo manje od para Logijevih satelita? Tako da snaga nije sve!
Iako sateliti od Logija nisu bogznašto, subwoofer moram pohvaliti, da ga kupuješ samog za sebe, isplati se dati 1000kn za sub u kutiji sa pojačalom i još dva kanala za satelite jer to čudo rastura za svoju cijenu po pitanju glasnoće, dubine basa, pristojnog kicka i sasvim ok kvalitete zvuka.
Ma vama je sad krivo što ste potrošili hrpu novaca, a zvučnici su vam samo 10W jači od mojih (1000w vs 1010W) pa smišljate neka nebulozna objašnjenja
Samo ti uživaj sa tvojih 1000wata.
Imao sam i ja jedne od 1000W PMPO, uuuuuuuuuh šta je to treslooooo, bolje od diska je bilo. ;)
Samo 100kn su koštali. Mislim da sam ja još bolje od tebe prošao :D
Zvučnici su stvarno strava bili, mogi su čak do 80db potegnuti, strava!!!
RMS je najbitnije gledati.
A za PMPO bio je jedan primjer da je to kao kad hoćeš izmjeriti snagu auta tako da ga baciš iz aviona i gledaš kojom će brzinom udariti u tlo.
@Pixel:
Ako se pojača previše nema tog ulaznog signala dovoljno kvalitetnog koji će u tom trenutku omogućiti kvalitetan zvuk bez distorzije jer se pojačalo previše mući pri velikim snagama, a ni zvučnicima nije lako :)
Specifikacije za snagu od Logitech zvučnika su čini mi se dani pri 10% THD (ukupna harmonijska distorzija) što je već po meni lagani clipping pojačala i/ili zvučnika tako da je zvuk već dosta izobličen pri tim glasnoćama i nikakav ga ulazni signal ne spasi :)

Ma vama je sad krivo što ste potrošili hrpu novaca, a zvučnici su vam samo 10W jači od mojih (1000w vs 1010W) pa smišljate neka nebulozna objašnjenja