Zvučnici od 100.000 kuna?

poruka: 51
|
čitano: 9.903
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Zvučnici od 100000 kuna???
devil kaže...
mislim treba naglasiti da je audiofil samo drugi naziv za snob kretena. ima ljudi koji se kunu u zlatne cince. mislim ljudi moji to se ne cuje razlika. a i nije da bi mu isla krv iz uha da mu neko pusti mizuiku na zvucnicima vulgaris. preseravanje, nist drugo.
to ljudi kupuju jer mogu , ne zato jer cuju razliku.
 totalka si u krivu...
zar ti nije lijepše čut neki zvuk koji može imat lijep i čisti bass il neki koji  samo šušti i pokušava to emitirati, al mu ne uspjeva isti takav je primjer s visokim tonovima, tj s svim tonovima ako imaš dobar sluh.
isto tako ono pojačalo od 1 k kn nemože ono što može ono od 5 k kn, npr. ovaj od 5 k kn ima više đekova(neznam kak se to piše) i ima jaču snagu i može bolje raspodjelit zvuk i bolje će iskoristit zvučnike koje ima na raspolaganju...
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
17 godina
neaktivan
Zvučnici od 100000 kuna?

Ma ima toga jedan primjer je IONSKI zvucnik frekventni raspon mu je ogroman a cijene su isto tako jos ogromnije.

AMD Phenom 9950 2,6(OC3,0) /Zalman 8700LED/), DFI LanParty DK790FX M2RS, 2X 2GB OCZ, Reaper 1066MHz, Club3D Radeon 4870, Hiper 730W.
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.11.2008 21:45 (ManchesterUTD).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Može koštati toliko, prije možda pola godine je u nekoj emisiji, mislim red carpet, bilo govora o zvučnicima za kućnu uporabu, neznam točno koji proizvođač, koštaju preko 100.000 kn, i da je nekoliko komada kupljeno u Hrvatskoj. Mislim da se radilo o 5.1 sistemu.

Plin je za kuhanje, dizel je za traktore, a benzin je za aute!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

e decki moji... jeb'ti to kad imas z5500 za 2500kn manje više.

progooglajte malo.. 505 w rms a ide do 1010 rms samo tu se gubi, al na 700-750 je zvuk bez krčenja.

ako nekom ovo malo neka pogleda veličinu zvučnika. veliki kao dlan, a membrana jos manja.. ima likova sa takva 2-3.. i to jos ne prelazi granicu od 1000€.

pa sad ti meni reci jel se isplati tolko davat.. ja sam isto svojevrsni audiofil.. ali tolko dat.. mislim da nema smisla

Intel Q6600, Asus P5K Pro,Seagate 500 gb HDD, 4 GB RAM 667 mHz, GeCube 4870 512 mb, Corsair TX 750, Antec Nine Hundred, Logitech G5 Rev.2, Logitech UltraX-flat, Logitech Z-5500, Samsung 206bw
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Da puno je za "obične ljude", ali one kojima je godišnja zarada nekoliko mil. kuna, eura ili čega već to nije problem priuštiti.

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Zvučnici od 100.000 kuna?
avaSt kaže...

progooglajte malo.. 505 w rms a ide do 1010 rms samo tu se gubi, al na 700-750 je zvuk bez krčenja.

ako nekom ovo malo neka pogleda veličinu zvučnika. veliki kao dlan, a membrana jos manja.. ima likova sa takva 2-3.. i to jos ne prelazi granicu od 1000€.

pa sad ti meni reci jel se isplati tolko davat.. ja sam isto svojevrsni audiofil.. ali tolko dat.. mislim da nema smisla

I ti sebe zoves audiofilom :) :) 500 W rms , ha , ha ,ha dobro se nasmijah. A drugo nije bitna snaga nego kvaliteta zvuka. Bas me zanima kako si dosao do ovih 700 bez krcanja, sto ti to opce znaci ??? Sto si mjerio izlaznu snagu ? Znas li koliko ti opce napajanje treba za 500W rms izlazne snage pojacala ? Moram si ovaj tvoj post staviti u sig da se nasmijem svaki dan kad ga vidim :) :)
17 godina

Ja sam uzeo ove

http://www.optimum-online.hr/shop/view_product.php?product=1801081&PHPSESSID=35f078d142cc5679542dfbc1d6d9f435

1000W snage a samo 235kn, ne vidim zašto trošiti 2500kn za z5500, a još imaju samo 500W

17 godina
neaktivan
segregator kaže...

Ja sam uzeo ove

http://www.optimum-online.hr/shop/view_product.php?product=1801081&PHPSESSID=35f078d142cc5679542dfbc1d6d9f435

1000W snage a samo 235kn, ne vidim zašto trošiti 2500kn za z5500, a još imaju samo 500W

Krivo gledaš :

Zvučnici Labtec Pulse-485 2.1, 1000W PMPO, važan je ovaj podatak - Total RMS power: 28 watts RMS

Zvučnici LOGITECH RTL Z-5500 Digital, 5.1, Total RMS power: 505 watts RMS

17 godina

istina, i z5500 imaju 1010W PMPO, ali mislim da tih 10W više ne vrijedi 2500kn veću cijenu

http://www.konikom.hr/p3697/zvucnici-logitech-z5500-5.1-505w-rms/product_info.html

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.12.2008 12:57 (segregator).
17 godina
neaktivan
Pixel kaže...
avaSt kaže...

I ti sebe zoves audiofilom :) :) 500 W rms , ha , ha ,ha dobro se nasmijah. A drugo nije bitna snaga nego kvaliteta zvuka. Bas me zanima kako si dosao do ovih 700 bez krcanja, sto ti to opce znaci ??? Sto si mjerio izlaznu snagu ? Znas li koliko ti opce napajanje treba za 500W rms izlazne snage pojacala ? Moram si ovaj tvoj post staviti u sig da se nasmijem svaki dan kad ga vidim :) :)
 cekaj.. kud brzas..

ovo mi je za doma.. u vikendici imam prostoriju sa pravim ozvučenjem, ako znas sta je bose onda znas sta mislim.. neznam sad kolko je prava snaga al znam da sam dobivo mnoge prituzbe kad je bilo  "samo" na pola Osmijeh
Intel Q6600, Asus P5K Pro,Western Digital 500 gb HDD, 4 GB RAM 667 mHz, GeCube 4870 512 mb, Corsair TX 750, Antec Nine Hundred, Logitech G5 Rev.2, Logitech UltraX-flat, Logitech Z-5500, Samsung 206bw
17 godina
neaktivan
segregator kaže...

istina, i z5500 imaju 1010W PMPO, ali mislim da tih 10W više ne vrijedi 2500kn veću cijenu

http://www.konikom.hr/p3697/zvucnici-logitech-z5500-5.1-505w-rms/product_info.html

Kao što prije rekoh krivo gledaš, ne gledaj PMPO podatak to je samo za reklamu, več RMS, a razlika je 28wats prema 505wats.
16 godina
avaSt kaže...
Pixel kaže...
avaSt kaže...

cekaj.. kud brzas..

ovo mi je za doma.. u vikendici imam prostoriju sa pravim ozvučenjem, ako znas sta je bose onda znas sta mislim.. neznam sad kolko je prava snaga al znam da sam dobivo mnoge prituzbe kad je bilo  "samo" na pola Osmijeh

Izlazna snaga ovisi  o razini ulaznog signala tako da nekome moze krcati na pocetku, nekome na pola , nekome nikada .....
Znam sto je bose, a jos bolje znam da netko tko zeli dobar HIFI zvuk i poznaje audio problematiku ne kupuje  bose.  
Znas li ti recimo sto je  npr Classe , Wadia, Accuphase, Pass, Wilson Audio,  Krell...  da sad ne nabrajam bezveze  imena, ali ako se hoces pohvaliti brendom onda bose definitivno nije ime  kojim se hvali, prije neki od ovih nabrojanih.
17 godina
Pixel kaže...

Izlazna snaga ovisi  o razini ulaznog signala tako da nekome moze krcati na pocetku, nekome na pola , nekome nikada .....
Znam sto je bose, a jos bolje znam da netko tko zeli dobar HIFI zvuk i poznaje audio problematiku ne kupuje  bose.  
Znas li ti recimo sto je  npr Classe , Wadia, Accuphase, Pass, Wilson Audio,  Krell...  da sad ne nabrajam bezveze  imena, ali ako se hoces pohvaliti brendom onda bose definitivno nije ime  kojim se hvali, prije neki od ovih nabrojanih.

Ovisi o ostaloj opremi...Bose izvrsno paše uz Iphone, Mac, Calvin Klein i Dom Perignon
17 godina
segregator kaže...

To je tako kad odgovaraš, bez da zapravo izguglaš pola linka prije postanja.

RMS i PMPO su zapravo dvije fantastično različite stvari.

Evo jedne nesavršene analogije: ja kupim, recimo, krasno zapakiranu, novu Zastavu Koral 55 na čijoj kutiji (uz zvjezdicu iznad) piše da motor u tom automobilu razvija do 100 000 000 000 000 KS i mislim si kak sam ja pametan da sam je kupio za par tisuća eura, a ima najjači motor ikada u povijesti svijeta, sve dok ne vidim da mi sitno piše dole u dnu kutije, da motor to može razviti samo ako čitav auto nabijem na Tsar bombu, odvalim gas do daske i detoniram. Sve dok to ne napravim, auto će mi razvijati 55 KS, kao i većina Stojadina od 1971. naovamo.

Očito: 55 KS bila bi RMS snaga, a 100 TKS bila bi PMPO snaga.

PMPO (skraćenica za: Peak Music Power Output) je zapravo bezobrazan marketinški trik i besmislena veličina koja nije dio niti jednog standarda. Najčešće se koristi odnos u kojem je vršna snaga nekog sustava zapravo dvostruka sinusna (RMS) snaga, tako da bi neki proizvođač zvučnika po 13 kn na svoje velebno stereo pojačalo u tom proizvodu koje može isporučiti 10 W snage po kanalu u periodu od možda par milisekundi i sa nespecificiranom količinom izobličenja, uredno nalijepio naljepnicu 40 W PMPO - naravno, ova brojka se nerijetko može pomnožiti sa faktorom 10. Spomenimo samo da se ova cifra također iznosi uz pretpostavku savršenih 100% učinkovitosti pojačala (bez gubitaka na toplinu i slično). U stvarnosti, većina kućnih pojačala ima učinkovitost oko 60% u najboljem slučaju.

RMS (skraćenica za: Root Mean Squared) je zapravo statistička mjera neke mjerene veličine koja može poprimiti i pozitivne i negativne vrijednosti, a samim time je osobito korisna kod promatranja sinusoida (sasvim slučajno, izmjenična struja ima oblik sinusoide). Kod mjerenja audio snage, RMS snaga pojačala se deklarira kao maksimalna kontinuirana snaga koju pojačalo neprestano može isporučiti UZ dozvoljeni stupanj izobličenja signala (tzv. THD i to najčešće 1% na 1 kHz), za razliku od PMPO-a koji mjeri vršnu i trenutnu (~10 ms) snagu pojačala bez specifikacije izobličenja (dakle, bez neke mjere kvalitete zvuka).

Ukratko - PMPO je astronomska glupost, a RMS snaga je jedino bitna.
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.12.2008 20:53 (Quantum).
17 godina

@avaSt:

Kao što ti je Pixel rekao, otkud si isfurao tih 700-750W ja neznam stvarno. Da zvučnici mogu trpiti 500W, mislim da mogu jer sam svoje Z-2300 satelite na pojačalo od 50W RMS i radilo je dosta pojačano neko vrijeme bez problema (200Hz High-Pass filter uključen) tako da mislim da mogu izdržati to što piše u specifikacijama iako mislim da su ubiti malo slabiji.

Pojačalo mislim da im može isporučiti dosta snage, a što se napajanja tiće Z-2300 ima dosta velik pa pretpostavljam i moćan toriodni trafo.

Ti kad slušaš muziku glasnije (ne max ali blizu) na Z-5500 mislim da ne prelaziš 350W jer za promjenu od +3db (primjetna projena glasnoće) trebaš duplu snagu tako da bi za +3db trebao 700W što ipak mislim da nebi izdržali dulje od 10ak sec. Btw, tih 1010W PMPO je čista glupost i to netreba ni gledati.

Kad slušaš "na pola" vjerujem da ne prelaze ni 80W sve skupa. ;)

Zvučnici mogu biti glasni i sa 50 pravih vata tako da snaga nije bitna toliko. Bitni su osjetljivost, kvaliteta zvuka, kvaliteta pojačala, damping faktor pojačala, impendancija sustava i još hrpa parametara, također je jako bitna i kutija u kojoj je zvučnik jer mora biti napravljena po parametrima zvučnika.

@Pixel:

Ako se pojača previše nema tog ulaznog signala dovoljno kvalitetnog koji će u tom trenutku omogućiti kvalitetan zvuk bez distorzije jer se pojačalo previše mući pri velikim snagama, a ni zvučnicima nije lako :)

Specifikacije za snagu od Logitech zvučnika su čini mi se dani pri 10% THD (ukupna harmonijska distorzija) što je već po meni lagani clipping pojačala i/ili zvučnika tako da je zvuk već dosta izobličen pri tim glasnoćama i nikakav ga ulazni signal ne spasi :)

@segregator:

Ako ikad budeš imao priliku usporedi svoje zvučnike sa Z-2300 pa ćeš vidjeti šta je razlika u svim područjima, da ne spominjemo sa Z-5500. Možda će te to navesti da se informiraš o snagama i zvučnicima i zapitaš: "Zašto moji zvučnici nemogu izbiti staklo sa vitrine i tresti pod i slike na zidovima, a imaju 600W PMPO više od ovih Z-2300 koji to mogu?"

Samo da napomenem kako doma imam još jedne zvučnike (DIY) koji su me došli 300kn (imao sam ih spojene na neku staru liniju koju sam imao od prije). To basa nema baš ali  ima kvalitetniji i glasniji zvuk od Logija Z-2300 (osim basa). Jesam li spomenuo da oba zvučnika zajedno mogu progutati max. 40W RMS što je duplo manje od para Logijevih satelita? Tako da snaga nije sve!

Iako sateliti od Logija nisu bogznašto, subwoofer moram pohvaliti, da ga kupuješ samog za sebe, isplati se dati 1000kn za sub u kutiji sa pojačalom i još dva kanala za satelite jer to čudo rastura za svoju cijenu po pitanju glasnoće, dubine basa, pristojnog kicka i sasvim ok kvalitete zvuka.

0 0 hvala 0
17 godina

Ma vama je sad krivo što ste potrošili hrpu novaca, a zvučnici su vam samo 10W jači od mojih (1000w vs 1010W) pa smišljate neka nebulozna objašnjenja

17 godina
neaktivan

Samo ti uživaj sa tvojih 1000wata.

17 godina

Imao sam i ja jedne od 1000W PMPO, uuuuuuuuuh šta je to treslooooo, bolje od diska je bilo. ;)

Samo 100kn su koštali. Mislim da sam ja još bolje od tebe prošao :D

Zvučnici su stvarno strava bili, mogi su čak do 80db potegnuti, strava!!!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

RMS je najbitnije gledati.

A za PMPO bio je jedan primjer da je to kao kad hoćeš izmjeriti snagu auta tako da ga baciš iz aviona i gledaš kojom će brzinom udariti u tlo.

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.12.2008 19:40 (Joka).

0 0 hvala 0
16 godina
Vido kaže...

@Pixel:

Ako se pojača previše nema tog ulaznog signala dovoljno kvalitetnog koji će u tom trenutku omogućiti kvalitetan zvuk bez distorzije jer se pojačalo previše mući pri velikim snagama, a ni zvučnicima nije lako :)

Specifikacije za snagu od Logitech zvučnika su čini mi se dani pri 10% THD (ukupna harmonijska distorzija) što je već po meni lagani clipping pojačala i/ili zvučnika tako da je zvuk već dosta izobličen pri tim glasnoćama i nikakav ga ulazni signal ne spasi :)

Ne moras audiofilu i to tehnicke struke objasnjavati prijenos signala i sl.  Cool
Inace, bas volim citati ovakve teme o dobrom zvuku i igrackama od parsto kuna Smijeh
17 godina
moderator
segregator kaže...

Ma vama je sad krivo što ste potrošili hrpu novaca, a zvučnici su vam samo 10W jači od mojih (1000w vs 1010W) pa smišljate neka nebulozna objašnjenja

Ja sam mislio da je ovaj lik ozbiljniji (djelovao je tako, (pametnije?)), dok nisam procitao ovaj post.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice