Zvučnici od 100.000 kuna?

poruka: 51
|
čitano: 9.920
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Zvučnici od 100000 kuna???

Da li može tako nešto postojat??? Sad sam čuo od nekoga da je dobio za rođendan zvučnike koji koštaju 100000 kuna (slovima - sto tisuća kuna)... WTF!?

Nekako mi je to previše za zvučnike...

CPU AMD Athlon 6000+, MBO Gigabyte GA-MA790FX-DS5, GPU Sapphire Radeon HD4870, DDR2 Kingmax 4 Gb 800MHz (4x1 Gb) PSU Corsair TX750W
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Zvučnici od 100000 kuna???

Ko je taj netko.možda bill gates.To u Hrvatskoj ne postoji ako postoji ispravite me.

Hakiranje je umjetnost a ne zločin.
17 godina
neaktivan
If ignorance is bliss, then knock the smile off my face!
17 godina
neaktivan

Sve moze kostat kolko god oces ak stavis dovoljno dijamanata na kuciste ili dovoljno veliko ime... A sad bas da vrijedi svaku kunu, eh....

www.dice3d.com - Online portfolio

0 0 hvala 0
17 godina
 Koliko to stranih jezika govori???

CPU AMD Athlon 6000+, MBO Gigabyte GA-MA790FX-DS5, GPU Sapphire Radeon HD4870, DDR2 Kingmax 4 Gb 800MHz (4x1 Gb) PSU Corsair TX750W
17 godina
neaktivan

A tek cijene audiofilskih pojacala?!Imao sam prilike cut cjevno pojacalo od nekih 50000$.Svaka cast tom zvuku al previse je to.

Svi smo mi dr.Šimić!!!

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
unique83 kaže...
 Koliko to stranih jezika govori???

neznam al čini mi se sve...čak i marsovski

čitao sam u jednom broju...mislim da je HI-FI...il tako nešto...i to je bio pregled onih od 90000 kn...bilo kako se rade i od kojih materijala...
i mislim da je tweeter od dijamanata   al ne za ukras već zbog boljeg zvuka Neodlučan
prebolesno....
If ignorance is bliss, then knock the smile off my face!
17 godina
neaktivan
mislim treba naglasiti da je audiofil samo drugi naziv za snob kretena. ima ljudi koji se kunu u zlatne cince. mislim ljudi moji to se ne cuje razlika. a i nije da bi mu isla krv iz uha da mu neko pusti mizuiku na zvucnicima vulgaris. preseravanje, nist drugo.
to ljudi kupuju jer mogu , ne zato jer cuju razliku.
i nogom u guzicu je korak naprijed
17 godina

A ja mislim da si ti u krivu. Vjerojatno ti nije preseravanje kad netko opali 100,000+ Eur za BMW ili mecku?

Ja se najezim kad cujem nekog kako slusa muziku na plastikana kompjuterskim zvucnicima. I kad cujem pametnjakovice koji tvrde da ne postoji razlika izmedu CDa i MP3.

***** Maxxy *****
17 godina
neaktivan

Budi bez brige ovo nije ništa čudno, u glazbenim studijima koriste i puno skuplje , a nema veze sa dijamantima i sl.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Focalova Grande Utopia mislim da košta tako nešto oko 100000kn, možda i više, nisam siguran sada

Ma sve iznad 20k kn za 5.1 sustav sa pojačalima i svim potrebnim je previše po meni za kućnu upotrebu. I toliko je previše ali ajmo reći da iam razlike u nekim stvarima ali preko stvarno neznam ima li. Konkretno ovi B&W Nautilus su meni užasno ružni i da imaju neznam kakav zvuk to bi meni letilo van iz kuće, prodao bi ih  da ih dobijem.

0 0 hvala 0
16 godina
Zvučnici od 100000 kuna?

Ne komentirajte stvari o kojima nemate pojma, pogotovo nemojte vrijedjati ljude.

Ja bi rado udomio jedne takve vrhunske zvucnike jer mi je HIFI hobi (a jednom ih planiram i udomiti).

Mogu razumjeti da ljudi koji slusaju mp3-ce na plasticnim pc zvucnicima nemaju osjecaj kako glazba stvarno treba zvucati, ali to ne znaci da nema ljudi kojima je to bitno i koji cuju takve detalje.

I zapravo cijena nije toliko pretjerana jer se tek za taj iznos moze dobiti jedan zaista vrhunski zvucnik. E sad da li to zaista mora toliko kostati to je druga prica, ali tako su trenutno postavljene stvari.

Ima u HIFI-u i puno prodavanja magle kao i svagdje ali za dobru opremu ipak treba dobro i platiti ali na kraju kupac dobije vrhunski zvuk i onaj kome je to bitno znat ce to cijeniti.

Netko ce dati malo bogatstvo na auto (a istu funkciju moze postici i 100X jeftinijim autom), neko ce dati hrpu love na neku utamkicu da gleda hrpicu ljudi kako se napucavaju loptom na travnjaku.  Hocu reci svatko ima nesto sto ga veseli i glupo je osudjivati nekoga samo zato sto imamo druge interese i ne raqzumijemo strast doticne osobe za svojim hobijem.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Zvučnici od 100000 kuna?

mmmmmmmmmmmolim od čega su ti zvučnici od zlata i dijamanata i govore sve svijetske jezke

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Zvučnici od 100000 kuna?

A sto nikad nisi cuo da se u cijeni proizvoda nalazi i trosak razvoja i da je uracunata i cijena znanja koje je bilo potrebno za izradu takvih zvucnika.

Ako ces gledati na cijenu utrosenog materijala onda bi vecina proizvoda imala cijenu od 1% do 10% od one u maloprodaji.

17 godina
Zvučnici od 100000 kuna?

pa voli (i moze) nek izvoli.

Osobno, imam cijeli set B&W (2,2,1+1) zvucnika sa Harman Kardon pojacalom. cijena? ne pitajte..

i, vjerujte mi, RAZLIKA SE VIDI, tj. ČUJE!

http://zupadesigns.com http://www.theTGC.org Dennis Ritchie"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity.
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.10.2008 11:48 (puma1400).

0 0 hvala 0
16 godina
puma1400 kaže...

pa voli (i moze) nek izvoli.

Osobno, imam cijeli set B&W (2,2,1+1) zvucnika sa Harman Kardon pojacalom. cijena? ne pitajte..

i, vjerujte mi, RAZLIKA SE VIDI, tj. ČUJE!

Ajde sokiraj nas cijenom Iznenađen
A ja sam nekako uvjeren da ti cijeli sustav ne kosta kao samo jedna moja komponenta Smijeh
A da se razlika cuje, cuje se t omoze cuti svatko sa normalnim sluhom.
Jedino kako se ide prema visim klasama razlike su sve suptilnije i tu vec treba dosta iskustva da se uoce
17 godina
Pixel kaže...

A sto nikad nisi cuo da se u cijeni proizvoda nalazi i trosak razvoja i da je uracunata i cijena znanja koje je bilo potrebno za izradu takvih zvucnika.

Ako ces gledati na cijenu utrosenog materijala onda bi vecina proizvoda imala cijenu od 1% do 10% od one u maloprodaji.

cijena materijala samo djelomicno moze odrediti kvalitetu, ali stvarno u manjoj mjeri.

Npr dva kvalitetna srednjetonska/bas zvucnika (scanspeak, seas,...) kostaju oko 500€, plus to treba kupiti i visokotonce, zatim drvo, rezanje, lakiranje, obrada i sve ostalo pak dodze isto par stotina eura minimalno. Znaci vec smo iznad 1000€! A to je bez stotina i stotina radnih sati inzinjera koji mora fino stimati komponente, isprobavati razne kombinacije i sl.

Ako netko napravi zvucnik od 50 000kn koji svira kao ovaj od 100 000, evo dizem kredit u kupujem ga.

Sada ce brzo hifi sajam u zagrebu, pa ako nekoga zanima vrhunski zvuk moze tamo mozda i cut nesto od toga (jedino hotelske sobe nisu bas za prezentaciju)

I valja spomenuti, da ako netko za zvucnike da 100 000kn (evo  bas nekidan bio slusati b&w 801, cija je cijena tu negdje), onda mora dati i za pojacalo i predpojacalo barem  50 000, pa cd player sigurno jos 20-30 da bi to sve radilo kako treba. To je kao da imas ludi motor u autu, a gume one najjeftinije  sa obicnog auta.

Jednom kada cujes kvalitetan stereo sistem od cca 1500-2000€, svi ovi 2.1 i 5.1 zvucnicki kompeti su doslovno smjesni u pogledu kvalitete reprodukcije :)
"A developer is a machine that converts coffee into code"
16 godina
Meni su poznate cijene drivera i izrade zvucnika jer sam ih nekoliko slozio bas iz razloga sto se tu nesto moze i ustedjeti
17 godina
neaktivan
Zvučnici od 100000 kuna?

Takav sistem sigurno nece netko kupit da slusa trance ili Mile Kitica.Audiofili slusaju iskljucivo snimke sa ploca i cd playera koji su dvokomponentni:posebno cd transport a posebno elektronika.Imao sam prilike uzivo cuti cjevno pojacalo od smijesnih 2x7 watta.Nakon par trenutaka sam zasutio jer toplina i finoca zvuka koju proizvodi je nevjerojatna.

Svi smo mi dr.Šimić!!!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Zvučnici od 100000 kuna?

meni ta cijena za zvucnike nije nist cudno

ja sam u osnovnu iso s frendom ciji je stari kupio zvucnike rucno slagane u danskoj od strane sonya(ili u tak nekoj drzavi)

dopremani su posebnim kamionom i kostali su oko 150 000 kn

a u dnevnoj ima kolekciju od preko 1500 cd- s klasicnom i crnačkom glazbom

to kao slusa dok radi na kompu(inženjer građevine)

Psssssst Zecovi spavaju 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
F1-IVO kaže...

Takav sistem sigurno nece netko kupit da slusa trance ili Mile Kitica.Audiofili slusaju iskljucivo snimke sa ploca i cd playera koji su dvokomponentni:posebno cd transport a posebno elektronika.Imao sam prilike uzivo cuti cjevno pojacalo od smijesnih 2x7 watta.Nakon par trenutaka sam zasutio jer toplina i finoca zvuka koju proizvodi je nevjerojatna.

E sad bas i nisi u pravu, znam dosta audiofila i svatko slusa nesto drugo, od klasike do elektro glazbe. Sve to zvuci daleko bolje na nekom dobrom sustavu.
I ovo o dvokomponentnim playerima (transport plus dac) je zapravo rijetkost, vecinom se slusaju klasicni cd playeri pogotovo sto ima dosta vrhunskih modela pa nema potrebe za odvojenom kombinacijom.
A cijevi naravno da imaju svoju toplinu. Iako zapravo cilj nije topi zvuk nego vjerno reproducirani zvuk.
7w je za normalno slusanje cak dovoljno jer kod normalnog slusanja pojacala ionako rade na 5-10 wata
17 godina
neaktivan
Zvučnici od 100000 kuna?

Ja sam vidio jedne od 900.000 kuna, tako da od tad vjerujem u sve...

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo ti u ovom cjeniku ima jedan sub od 194.980kn

http://www.mediaaudio.hr/site/upload_clog/jbl_home_1_07.pdf

Processor: Intel Core 2 Quad Q6600 8MB, MBO: 4×2.4GHz, MB Gigabyte EP45-DS3 RAM: DDR2 8GB PC6400 (800MHz), Kingmax Monitor: Samsung SM 2232BW, 1680x1050 Router: LINKSYS WAG200G Grafička: Gigabyte HD2400XT HDD: Segate 500GB Napajanje: FORTRON 450W
16 godina
neaktivan
Zvučnici od 100000 kuna?

Mogu reci samo da sve ima svoju cijenu. Usput imao sam priliku cuti kako zvuci harman kardon kucno kino kod prijatelja koje košta oko 3 000 eura, nebiste vjerovali kolika je razlika s jednim LG-ijem kojeg posjedujem. Zvuk je fantastičan, pod se trese ko lud kad se pojača malo jače, ono nešto neopisivo

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Zvučnici od 100000 kuna?

ma to je za ljude koji imaju "uho" za to,recimo moj jedan prijatelj moze skuzit razliku u zvučniku od 10.000 i 50.000 eura,a ja se mučim...

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign. HAHA-in your face!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
nick kaže...

ma to je za ljude koji imaju "uho" za to,recimo moj jedan prijatelj moze skuzit razliku u zvučniku od 10.000 i 50.000 eura,a ja se mučim...

Nema šanse da razliku primijeti i pas, a kamoli ti. Ista stvar je što primjerice jedan aston martin košta 10miliona kuna, dok bmw košta 250k kuna.
17 godina
neaktivan
Zvučnici od 100000 kuna?

Ja sam imao priliku prosustvovati usporedbi zvučnika Logitech neš,neš(njihovi najbolji) i Nekih od 70000$

Ovi logitechovi zvučnici ko zvučnici samo što - imaju drveno kućište i spajaju se onim klemama

A ovi - neko posebno drvo,zlatni spojevi,neki dijamantni pojačivač,pojačalo,predpojačalo(sve u jednom "malo" većem zvučniku)ispravljač,ručna obrada mambrane,neki anti shake sistem da se ne osjeti treskanje tvari dok se sluša glazba jer to navodno "ruši" ugođaj

I uglavnom razlika je nevjerovatna - na ovim od 70k$ mogu ja kao neznalac razaznati svaki instrument - zvuk čist sve rječi razumijem,a ovi Logijevi - jako jasni,jako čisti sad kad bi ih čuo reko bi da su super,al kad sam ih čuo poslje onih zvučali su ko shit.

Tako da nije to sžabe bačen novac - ok možda nije samo zbog kvalitete zvuka vrijedno dat 70k$,ali hej - tko voli - nek izvoli

Sve u gore napisanom tekstu je zaštićeno autorskim pravima.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
nick kaže...

Ma nije ti ovdje razlika zbog cijene.
Kod zvucnika se cuje razlika i u istoj cjenovnoj kategoriji.
Zvucnici su komponenta koja najvise utjece na zvuk i svaki zvucnik ima neki svoj karakter i bas zato ih je lako rspoznati.
16 godina
neaktivan
Zvučnici od 100000 kuna?

Pa to je mozda ozvucenje za koncerte (i to neko dobro)

0 0 hvala 0
17 godina
sudac kaže...

Pa to je mozda ozvucenje za koncerte (i to neko dobro)

apsolutno NE!

kucno ozvucenje dobro kosta 100k Kn..... procitaj gornje posteve malo pa ces vidjet....

Ps. UBUDUCE; NE OZIVLJAVAJ ZABORAVLJENU TEMU OSIM AKO NEMAS NEKI DOBAR RAZLOG!!
For The Glory Of My Asshole!! http://zupadesigns.com http://www.theTGC.org Dennis Ritchie"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice