Ako se opticki medij cuva kak treba bit ce pouzdan i naravno kako je kolega spomenuo gore kupujte malo kvalitetnije kao TDK ,SONY
Ako se opticki medij cuva kak treba bit ce pouzdan i naravno kako je kolega spomenuo gore kupujte malo kvalitetnije kao TDK ,SONY
da, ja svoje medije NE POSUĐUJEM, držim ih u original kutiji, ne onih platnenim keferčićima ili košuljicama gdje podatkovni sloj dotiče omot.
I svi rade.
A ne kao ekipa školaraca ovdje, am kupe low quality CD/DVD za 0,5 kn i onda to drže u spindlu i još posuđuju okolo...takav medij da je ne znam koliko kvalitetan ne može dugo trpiti takvu tortutu.
pa čak i da meni neki otkaže čitljivost ipak sam ostao bez 700MB /4,5GB podataka (koje ću moć u kratkom vremenu povratit), a ne 250/320/500GB/1TB ako je u pitanju HDD!!
A upravo mi se to dogodilo prije par dana...Ostao bez 400GB muzike koju sam godinama skupljao (još s kraja 80tih). I nek neko kaže da je HDD pouzdan.
Nijedna vrsta zapisa (bilo magnetska ili optička ili poluvodička) nije pouzdana. Backup, backup, backup...
kolko ja znam postoje strucnjaci koji mogu vratit podatke izgubljene s hdd-a koji je krepo. ima u zagrebu takvih radiona.
kolko ja znam postoje strucnjaci koji mogu vratit podatke izgubljene s hdd-a koji je krepo. ima u zagrebu takvih radiona.
Ma najcesce ih moze vratiti i sam korisnik. File scavenger i slicni programi su mi dosad uvijek vratili podatke, da kucnem u drvo. Nisam dosad imao Bas mehanickih havarija osim prilike kad sam s bicikla prosuo hard po cesti(budala ga stavio u vrecicu od kruha) pao mi Dvaput. A i onda sam dobar dio spasio. Hddovi su donedavno bili najjeftiniji, najbrzi, najkompaktniji(kad pricamo o Tb podataka),plus sto se lako brise i preslaguje masa datoteka. Stoga, glavni hard+syncani backup je imho win.
Ma najcesce ih moze vratiti i sam korisnik. File scavenger i slicni programi su mi dosad uvijek vratili podatke, da kucnem u drvo. Nisam dosad imao Bas mehanickih havarija osim prilike kad sam s bicikla prosuo hard po cesti(budala ga stavio u vrecicu od kruha) pao mi Dvaput. A i onda sam dobar dio spasio. Hddovi su donedavno bili najjeftiniji, najbrzi, najkompaktniji(kad pricamo o Tb podataka),plus sto se lako brise i preslaguje masa datoteka. Stoga, glavni hard+syncani backup je imho win.
znas kako vratit podatke sa "potrganog" harda? moj prijenosni od 2 tb je pao sa stepenica i nesto se shebalo tako da vise disk ne radi.
da, i meni je prdno Barracuda ES2 pa mi se čini da NITKO ne može vratit podatke, tako da nije svaki kvar isti i vejrojatnost da ćeš povratit podatke kad elektronika ili mehanika zakaže je 1%.
Ako ode elektronika, popravak je u 99% slučajeva uspješan jer samo treba pronaći isti takav disk i zamijeniti ju.
Odošmo u off
onda, zna li netko gdje ima za kupiti blu ray kutije(one plave)?
Ako ode elektronika, popravak je u 99% slučajeva uspješan jer samo treba pronaći isti takav disk i zamijeniti ju.
Odošmo u off
da, al aj mi nađi ispravan Barracuda ES2 sa isim P/N brojem. koliko ljudi moram kontaktirati da bi našao HDD??
još smo u OFF....