DXVA i radeon HD 3650 neće!!

poruka: 12
|
čitano: 3.492
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
DXVA i radeon HD 3650 neće i neće!!

dajte pomozite,

više mi jednostavno neće playati mkv fileove (h264), ustvari skužio sam da mi neće playati ni jedne fileove koje koriste grafičku za dekodiranje.

e sad ..  zašto neće i što je otišlo kvragu, ne znam. Prije 2 dana sve je radilo okej. Išao sam malo istraživati i skužio da mi DXVA checker javlja, da mi grafička ne podržava hardwaresko dekodiranje, što je krivo.

Probao sam staviti nove drivere i opet ne radi.

Ako pokrenem VLC koji ne koristi DXVA (x386), onda sve radi, ali kad god želim iskoristiti grafulju onda ne radi.

Imam instalirane Win 7 Professional (x64) i za playanje koristim MPC-HC(x64) i nisam nikad instalirao niti jedan codec pack ili ffdshow ili tako nešto.

Molim bez savjeta tipa, pa gledaj sve s VLC-om ili instaliraj si KMplayer ili tako nešto. Želim riješiti problem (bez da moram formatirati w7), a ne mijenjati navike.

Zahvaljujem na pomoći.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.11.2009 11:39 (Seabro).

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

reinstalacija drivera samo?

tj. codeca?

imo sam tu grafu

i men ise to dogodilo...al igro mslučaja drugi dan sam kupio grafu hd4670, nevezano za ovaj problem...baš se poklopilo

može bit da je do same grafe

www.ddoxy.blogspot.com my xFire -- ddoxy, http://doxyzagorec.mybrute.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

stavio sam zadnji catalyst koji imaju za w7 x64 i ne radi, a codece.. ne znam kaj bi tu reinstalirao.. kad nemam niti jedan codec instaliran, jer MPC sve to ima u sebi.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

EVO

skini si odavde i pri instalaiji stavi kvačice na sve codece pa probaj ponovo

www.ddoxy.blogspot.com my xFire -- ddoxy, http://doxyzagorec.mybrute.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

evo da se javim nakon dosta vremena

problem koji sam gore opisao još uvijek postoji

ne mogu natjerati ATI Radeon HD 3650 karticu da vrti HD filove preko sebe.

U među vremenu sam probao:

windows 7 (32bita) + Catalyst 9.12 + MPC Home Cinema = neće

windows 7 (32bita) + Catalyst 9.12 + Haali Matroska bla bla... + MPC Home Cinema = neće

windows 7 (64bita) + Catalyst 9.12 (64bita) + Haali Matroska bla bla... + MPC Home Cinema = neće

windows 7 (64bita) + Catalyst 9.12 (64bita) + K-Lite Codec pack + MPC Home Cinema = neće

windows 7 (64bita) + Catalyst 9.12 (64bita) + K-Lite Codec pack  + MPC Home Cinema (64bita) = neće

windows 7 (64bita) + Catalyst 9.12 (64bita) + MPC Home Cinema (64bita) = neće

windows 7 (64bita) + Catalyst 9.12 (64bita) + MPC Home Cinema = neće

windows 7 (64bita) + Catalyst 8.1, 8.3. 9.1, 9.2, 9.8 (32/64bita) + MPC Home Cinema = neće

windows 7 (64bita) + Catalyst 8.1, 8.3. 9.1, 9.2, 9.8 (32/64bita) + MPC Home Cinema (64bita) = neće

windows vista (32bita) + Catalyst 9.12 + MPC Home Cinema = neće

windows XP (32bita) + Catalyst 9.12 + MPC Home Cinema = neće

jel mi može netko molim vas objasniti jesam ja debil ili kaj.. u čem je problem

obično bi se vodio po ovom članku, ali nakon milijon pređenim kilometara sa googleom još uvijek nisam našao riješenje

http://nunnally.ahmygoddess.net/watching-h264-videos-using-dxva/

dajte molim vas pomozite.

Što je najsmješnije, u zadnjem broju bug-a, u rubrici pitanja i odgovori, dečko pita da li mijenjati neku Radeonku x1950 za HD 3650 i uredništvo mu lijepo preporuča da je, kao ... iako mu je procesor slabiji bar može iskoristiti karticu za gledanje filmova u full HD-u.

- Je da, ne znam kak!!!

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.1.2010 18:47 (Seabro).

0 0 hvala 0
17 godina

Kod mene radi normalno kak se i vidi dole na prvoj slici a na drugoj je kak to izgleda kad je iskljuceno normalno isto imam HD 3650. Prvo deinstaliraj sve druge video playere s kompa Gom, VLC i slicno osim MPCHC i sve ostale codec packove koje imas znaci Klite bio koji ili FFdshow i ak imas jos kaj sve deinstaliraj pa probaj onda.Cool

http://i50.tinypic.com/nplxzc.jpg

http://i47.tinypic.com/2jbwk1x.jpg

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

nemam kaj deinstalirati kad nisam ništa ni instalirao, ono čista instalacija windowsa je.

znam kak izgleda jer doma imam nvidiju i stvar na njoj radi bez beda!

koje drivere imaš instalirane i jel imaš 64 bit (os/software) ili 32 bit (os/software), aj mi please napiši specifikacije drivera grafičke, w7, software-a

0 0 hvala 0
17 godina

Možda film nepodržava...

Uglavnom kod mene na lapu radi (HD3470) na compu sa integrušom (HD3300) i radilo je sa HD4870 i sada sa HD5850.

Samo sam skinuo k-lite megacodec i prilikom instalacije se izabere lots of stuff with player i odabereš mpc homecinema.

Kada se instalira pokreneš mpc i stisneš "O" (options) i odeš output, i staviš na "EVR custom pres.**"

Ugasiš player i onda pokreneš HD film koji je u h.264 ili x.264 codecu spremnik može biti AVI, Matroska...

Dok se film vrti upališ task manager i vidiš dali je opterećenje procesora ispod 5% (meni se izmjenjuje 1%-0%)

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: DXVA i radeon HD 3650 neće!!
Seabro kaže...

nemam kaj deinstalirati kad nisam ništa ni instalirao, ono čista instalacija windowsa je.

koje drivere imaš instalirane i jel imaš 64 bit (os/software) ili 32 bit (os/software), aj mi please napiši specifikacije drivera grafičke, w7, software-a

Kod mene je to uvijek radilo na XP 32 bit na bilo kojim driverima za 3650. Sad imam Windows 7 Ultimate 32 bit a verziju drivera za graficku vidis na fotki i MPCHC mi je jedini video player vec odavno samo njega koristim i nist drugo. U podesenjima MPCHC je sve po defoltu znaci nista nije dirano jer nema potrebe DXVA radi automatski na tom playeru nit su stavljane dodatne kvacice pod Options tj ovo kaj vidis i to je to.Cool

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.1.2010 19:38 (rambox).
17 godina
neaktivan
RE: DXVA i radeon HD 3650 neće!!
Hyperion kaže...

Možda film nepodržava...

Uglavnom kod mene na lapu radi (HD3470) na compu sa integrušom (HD3300) i radilo je sa HD4870 i sada sa HD5850.

Samo sam skinuo k-lite megacodec i prilikom instalacije se izabere lots of stuff with player i odabereš mpc homecinema.

Kada se instalira pokreneš mpc i stisneš "O" (options) i odeš output, i staviš na "EVR custom pres.**"

Ugasiš player i onda pokreneš HD film koji je u h.264 ili x.264 codecu spremnik može biti AVI, Matroska...

Dok se film vrti upališ task manager i vidiš dali je opterećenje procesora ispod 5% (meni se izmjenjuje 1%-0%)

ma sve je to meni jasno.. prošao sam sve te opcije 100 puta, isprobavao sa DXVA Checker-om 1000 puta i opet ništa..

imam nekih 250GB-a raznog HD video materijala, što od testnih klipića preko HD trailera i cijelih HD filmova.. i s niti jednim neće

rambox kaže...
Seabro kaže...

Kod mene je to uvijek radilo na XP 32 bit na bilo kojim driverima za 3650. Sad imam Windows 7 Ultimate 32 bit a verziju drivera za graficku vidis na fotki i MPCHC mi je jedini video player vec odavno samo njega koristim i nist drugo. U podesenjima MPCHC je sve po defoltu znaci nista nije dirano jer nema potrebe DXVA radi automatski na tom playeru nit su stavljane dodatne kvacice pod Options tj ovo kaj vidis i to je to.Cool

da znam to. al ne znam zake meni ne radi. Mislim, friško instaliram windowse i stavim samo drivere i MPC-HC i neće

Jel može biti nešto hardware-ski??? jel može biti da je grafička "rekla doviđenja"???

17 godina

Ak su frisko instalirani windowsi bilo XP SP2  ili Vista ili 7 i ak nisu neka specijalna prepravljena i podesena verzija a takvih ima.  Kod tebe je grafika vjerojatno u banani ne znam kaj bi drugo bio ak uopce ne radi nit na nijednom sistemu.Nevinašce

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

samo da javim da sam riješio stvar

znači ovo se dešavalo:

- instaliram friško windowse (7-ica, x64)

- instaliram zadnji Catalyst

- instaliram MPC- Home cinema

i dobijem qurac... (priložen screenshot)

znači film se učita (vidi se po tome što otvori media player točno u proporcijama u kojima je film, pokaže da kao koristi DXVA, ali u status baru piše cijelo vrijeme "stopped" i ne može se pokrenuti film koliko god puta klikao na "play"

a kako sam to riješio????

na onaj najpritivniji način!! Promjenio sam grafičku karticu

- Upiknuo sam u kutiju Radeon-ku HD 4760, instalirao drivere i sve je prošljakalo.

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.1.2010 10:44 (Seabro).

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice