kako ga spojiti sa PCpreko usb?ne prepoznajte ga po defaultu
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Da meni se to dogadja isto, nekad i sa whatsuppom i viberom. Mislim da je to jer stalno gasim aplikacije s onom lijevom tipkom... Valjda...
Cemu uopce to gasenje aplikacija?
Nisam nikad razumio ljude koji imaju potrebu svako malo uci u task manager i pogasiti sve.. Jos smjesnije je na kavi kad sjednes s nekim a on otvori neku apk, pa task manager da je ugasi, i zakljuca mob, i tako svako malo.. Ne zna sta ce s rukama u pauzi izmedju cigara? :D
Nekad je to gasenje aplikacija mozda i imalo smisla kad su telefoni bili osjetno slabijih performansi.. Ali danas ne vidim uopce potrebu, jer kao prvo, baterija moze osjetno krace trajati jer mob svaki puta iznova mora pokretati apk.. Android sam po sebi regulira sve pozadinske procese, pali i gasi kako njemu treba da bude optimiziran i da ti ne osjetis stekanje u svakodnevnom radu..
a sta je npr s onim aplikacijama koje su ostale u pozadini raditi a ne pokrecu se automatski, igrice itd?
Za to ti postoji ono ogranicenje pozadinski procesa.. I to je ono sto android obavlja fantasticno iz mog iskustva.. Znaci ako si ga stavio bubam na 2 procesa, igras igricu, pogledas what, to su dva, iz whatsa udjes u treci program, on automatski gasi drugi proces, i tako u krug.. Naravno iz krajnosti u krajnost neki gase ogranicavanje, neki smanje upravo na 1-2 procesa pa se bune kad ne radi sve kako treba.. Ostavis automatski i miran si, sustav ce sam sve optimizirati da se ti ne moras sekirati..
Nadam se da nije offtopic. Mali info:
Mi Note 3 s Top-One (aliexpress.com) za 5 dana DHL-om. Naručeno u nedjelju dostavljeno danas. Tražio sam da ne stavljaju svoj rom, zapakirani mob. Moguće da je to razlog brzine.
Ja sam na preporuku uzeo na xiaomiforsale, https://www.xiaomiforsale.com/en/phones/312-note-3-pro-332.html
Ugl., trenutno, manje više na stanju nemaju ništa od proizvoda. Informacija da se PRO model očekuje za 1-2 tjedna je netočna! U mail prepisci rekli da očekuju isporuku tokom ožujka. Kada sam prije 2-3 tjedna uzeo i platio, uvjeravali su me da će isporuka biti do kraja veljače.
Sada mi je malo žao. Trebao sam uzeti od Top-One.
Ne znam da otkažem, il da se strpim.. bemu!
Ja sam na preporuku uzeo na xiaomiforsale, https://www.xiaomiforsale.com/en/phones/312-note-3-pro-332.html
Ugl., trenutno, manje više na stanju nemaju ništa od proizvoda. Informacija da se PRO model očekuje za 1-2 tjedna je netočna! U mail prepisci rekli da očekuju isporuku tokom ožujka. Kada sam prije 2-3 tjedna uzeo i platio, uvjeravali su me da će isporuka biti do kraja veljače.
Sada mi je malo žao. Trebao sam uzeti od Top-One.
Ne znam da otkažem, il da se strpim.. bemu!
Ista situacija. Otkazah vec jednom s Giztopa (nisu ga ni oni jos poslali drugima, zavlace od sijecnja), otkazivati s Xiaomiforsale ne namjeravam. Jedini imaju garanciju vezanu uz servisni centar u EU (Ceskoj) i jos pokrivaju troskove slanja prilikom eventualnih reklamacija.
Mislim da je Top-One jedini koji PRO modele isporucuje odmah. Nedostatak je garancija (mob se najvjerovatnije, bas kao i na Giztopu, salje u Kinu). Nije problem kupiti i zamijeniti display u slucaju loma (kojeg ti garancija ionako ne pokriva), problem je kad ti mob dodje s nekom hardverskom greskom. Osobno jos nisam sreo zivog covjeka koji je reklamirani mob poslao u Kinu i dobio isti natrag (servisiran).
Nadam se da nije offtopic. Mali info:
Mi Note 3 s Top-One (aliexpress.com) za 5 dana DHL-om. Naručeno u nedjelju dostavljeno danas. Tražio sam da ne stavljaju svoj rom, zapakirani mob. Moguće da je to razlog brzine.
Meni je za Redmi Note 3 Pro s Top-Onea trebalo 8 dana samo da pošalju, isto bez promjene ROMa. Naručio sam ga 16.2., poslali su ga tek prekjučer, 24.2., ali zato je DHL zbilja nevjerojatno brz, prekjučer(u srijedu) je krenuo iz Kine, jučer su ga prepakirali u Londonu i jutros je već bio u Zagrebu. Nadam se da će kod mene biti u ponedjeljak jer HP Express dostavlja za DHL izvan Zagreba.
Pozdrav. I ja sam u pon naručio pro verziju sa top-onea. Do sad sam dobio samo tracking broj iz engleske. Dok ne dobijem broj iz Kine prema engleskoj znači, Jel to znaci da još nije poslan?
Pozdrav. I ja sam u pon naručio pro verziju sa top-onea. Do sad sam dobio samo tracking broj iz engleske. Dok ne dobijem broj iz Kine prema engleskoj znači, Jel to znaci da još nije poslan?
Da. Meni su ga stvarno poslali 6 dana nakon što sam dobio taj prvi tracking number.
http://en.miui.com/thread-33320-1-1.html
moze li mi netko skiniti ove drivere jer se ja nemogu registrirati nikako na ovu stranicu
http://en.miui.com/thread-33320-1-1.html
moze li mi netko skiniti ove drivere jer se ja nemogu registrirati nikako na ovu stranicu
Evo mirror link.
hvala cromaki
imam jos jedno
kako god drzo screen rotation on/off i dalje mi okreće okrene tj. bilo ugašeno ili upaljeno...šta god stavim isto (rom je zadnji kineski sve stable)
Probaj pobrisati cache iz Recovery, trebalo bi funkcionirati ako iskljucis preko toggle buttona.
Neznam imaju li i ostali sličam problem, ja ga ne mogu potvrditi pošto nemam navedeni device.
ustvari djelomicno radi malo sam se krivo izrazio
neradi mi rotacija samo u pregledniku slika...znaci i kad je na off okrece ih a svugdje dalje (npr surfanje) je iskljucno...
Otvori Gallery App i drži menu key.
Vidjet češ opciju "Auto rotate images". Nadam se da će to pomoći.
Otvori Gallery App i drži menu key.
Vidjet češ opciju "Auto rotate images". Nadam se da će to pomoći.
oso sam u system applications i naso gallery app
tu ima opcija auto rotate i to stavio na off i sad radi
tnx
Imate neku preporuku za što čišći ROM? Tata ima MTK verziju koja je došla(bar mi tako izgleda) s nekim neslužbenim ROMom sa hrpom kineskih aplikacija, ne radi ni fingerprint sensor niti OTA update, pa bi htio to riješiti, a ne znam gdje uopće tražiti s obzirom da ga na XDA uopće nema, a xiaomi.eu i sl. nisu baš jako pregledni. I kako mogu provjeriti je li bootloader otključan?
Imate neku preporuku za što čišći ROM? Tata ima MTK verziju koja je došla(bar mi tako izgleda) s nekim neslužbenim ROMom sa hrpom kineskih aplikacija, ne radi ni fingerprint sensor niti OTA update, pa bi htio to riješiti, a ne znam gdje uopće tražiti s obzirom da ga na XDA uopće nema, a xiaomi.eu i sl. nisu baš jako pregledni. I kako mogu provjeriti je li bootloader otključan?
Napravi acc na miui.com i zatrazi unlock ovdje, jer je sigurno zakljucan(traje do 2 tjedna cekanje, primil budes potvrdu). Do tad, mozes instalirat eu rom sa SPtools, OVDJE je tutorial.
Napravi acc na miui.com i zatrazi unlock ovdje, jer je sigurno zakljucan(traje do 2 tjedna cekanje, primil budes potvrdu). Do tad, mozes instalirat eu rom sa SPtools, OVDJE je tutorial.
Hvala! Njemu neću ni unlockati bootloader, trebam se samo riješiti kineskih aplikacija, a koliko vidim to mogu i sa lockanim, neke veće modifikacije mu ne trebaju.
Meni je za Redmi Note 3 Pro s Top-Onea trebalo 8 dana samo da pošalju, isto bez promjene ROMa. Naručio sam ga 16.2., poslali su ga tek prekjučer, 24.2., ali zato je DHL zbilja nevjerojatno brz, prekjučer(u srijedu) je krenuo iz Kine, jučer su ga prepakirali u Londonu i jutros je već bio u Zagrebu. Nadam se da će kod mene biti u ponedjeljak jer HP Express dostavlja za DHL izvan Zagreba.
Ja sam ga naručio još 1.2.2016. i prvi tracking number (od Kine do UK) mi je poslan 20.2. - znači da je tada otprilike mobitel poslan. No moj je još uvijek u UK -.-"
Nisam ni zabrinut, doci ce kad tad :) aal vidis kak neki brze produ kroz taj proces...
Jel jos netko ima problema sa mi remote aplikacijom? Na rn2 sam normalno prebacivao na grundig tv-u al sad na rn3 nece

ovo više nema smisla
rmn3 pro sam platio još 17.01.
a oni meni svaki put odgovaraju
da se strpim još tjedan dana
Evo i moj je Pro model jucer stigao na adresu :)
Eeh sad, doso mi je sa stable ROMom, bez google appsa...Ugl, za Pro model, koji je the best ROM za staviti?
Eeh sad, doso mi je sa stable ROMom, bez google appsa...Ugl, za Pro model, koji je the best ROM za staviti?
jel ti stigao sa official ROM-om ili nekom skuhanom verzijom ROM-a?
što se tiče raspoloživosti PRO modela, ljudi morate shvatit da je službeni datum izlaska (releasea) 3.3., a preorder znači da ste naručili proizvod unaprijed prije njegovog releasea, dakle to znači da će ga poslati 3.3. (i to ne svi dućani).
fora s pro modelom je bila u tome da se u 1. mj još nije znao datum izlaska, ali se po forumima već baratalo s datumom u 3. mjesecu pa se u biti moglo i znati da će to potrajati.
e sad jel bilo pametno naručivati u 1. mj mobitel koji se šalje u 3. mj pokazati će ovaj mjesec jer logično je da se prvo šalje ljudima koji su ga prvi i naručili. to u praksi znači da i onaj koji naruči pro model za cca par dana da i on može čekati do 2-3 tjedna da mu uopće pošalju mob jer se može desit da broj primjeraka bude puno manji od broja narudžbi. Update: cijena pro modela u preorderu je danas ista kao i u 1. mj.
Moje informacije od ljudi iz Giztopa su da će mob biti dostupan ovog popodneva te da će ga uskoro poslati.
Inače, što se samog moba tiče, mob je vrlo brz, brži i od flagshipa iz 2015., ali kamera mu je prema prvim recenzijama posve prosječna, čak se tvrdi i lošija no u mtk verziji. Možda softver to popravi, ali ne vjerujem da može napravit veliku razliku. Navodno i škripuckaju oni plastični dijelovi, to je nešto što nisam iskusio niti u puno manje razvikanim kineskim markama. U gotovo svemu ostalome mob je zvijerka...
U svakom slučaju za tu lovu (219 dolara, ponovno stara cijena na Giztopu) i razliku od samo 20 dolara od obične verzije, ovo je best buy mob na tržištu. Onome tko želi bolju kameru doduše neće bit teško izdvojit za neki mob kao One plus 2 ili slično.
U preorderu je sada i novi Mi5, predstavljen pred tek koji dan, koji ima cijenu nešto malo veću od One plus 2 (s popustom). Ali za te mobove treba doplatiti 1000 kn pa i skoro duplo u odnosu na RMN3 Pro.
Da nemam DSLR, uzeo bi jedan od tih moba s dobrom kamerom, ovako mi je svejedno kakvu kameru imam u mobu.
jel ti stigao sa official ROM-om ili nekom skuhanom verzijom ROM-a?
Nisi mene pitao, ali i moj je stigao jučer od istog prodavača, mene je pitao hoću li čekati da mi on stavi multi-language ROM ili da mi pošalje sealed in box. Naravno, uzeo sam ovaj neotvoreni, tako da je official ROM, ali ovisi što zatražiš.
Ako budem imao vremena kasnije mogu napraviti malu usporedbu MTK i Snapdragon verzije, najviše me zanima kamera. Za sada ih nisam direktno uspoređivao, ali ne osjetim neku razliku između ta 2 modela u normalnom korištenju, ali vidjet ću kad ih uzmem jedan pored drugog.