WindowsXP x64 prelazak

poruka: 9
|
čitano: 2.474
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
WindowsXP x64 prelazak

Dobro jutro.

Ovako sada koristim WinXP 32-bitnu verziju, pa sam zelio da predjem na x64 verziju,e sad me konkretno zanima sta cu dobiti , u performansama cjelokupno (igre,aplikacije,programi.,.....)

Konfa koju imam je;

Intel® Pentium® D Processor 925 @ 3.00GHz Prelser

ASUS P5PL2

Palit nVIDIA GeForce 9500GT 1G DDR2

160GB HDD WD160AAJS

2GB RAM DDR2 @ 800MHz Apacer

Vrijedili uopce raditi format, radi prelazka na x64.

I ako neko mi neko moze otprilike reci razliku u procentima izmedju x86 i x64 , bilo bi fino :)

Uglavnom osjetil se razlika.

HVALA

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.8.2011 6:05 (BR1cK).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
WindowsXP x64 prelazak

Ne, nećeš ništa dobiti sa prelaskom na 64bit verziju XP-a.

Koliko me pamćenje služi, kada sam ja to htio napravit dok sam koristio XP predomislio sam se jer je dosta ljudi reklo da dosta programa ne radi dobro pod tom verzijom.

Tako da drž se 32bit-ne verzije XP-a. {#}

War - The Only Solution To Keep Humanity
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.8.2011 6:31 (D.N.R.).
Moj PC  
4 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Re: WindowsXP x64 prelazak
da imas neki posteni procesor npr.. dvojezgreni(64 bitni) i bar 4 gb rama onda bi ti preporucil 64 bitnu verziju operativnog sistema ovako si siso srednji prst
Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Chrome-a
16 godina
neaktivan
WindowsXP x64 prelazak

neces dobiti nista jer je xp64bit pun bugova...ostani gdje jesi.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
protjeran
geek_boy1 kaže...
da imas neki posteni procesor npr.. dvojezgreni(64 bitni) i bar 4 gb rama onda bi ti preporucil 64 bitnu verziju operativnog sistema ovako si siso srednji prst

ovaj je 64bitni, da je istinski dualac nije.

16 godina
malina22 kaže...

neces dobiti nista jer je xp64bit pun bugova...ostani gdje jesi.

-nije problem u bugovima, nego (za taj OS, to vrijeme) nepostojanju dovoljnog broja certificiranih drivera, kao i besmisleno osim u slučaju servera, pa se tad opet koristi server verzija OSa.

-točno, neče dobiti ništa osim možda problema.

-većina aplikacija (pogotovo igara) je 32bit. Performanse ne ovise o broju bitova nego o optimizaciji i snazi računala. U ovom slučaju je vjerojatniji pad performansi nego povećanje...

-potrebe (aplikacije) i hardware s driverima trebaju odrediti koji OS će se korstiti. Naravno svi ''power useri'' znaju da je veći broj 'jači'.. tak misle i za 32-vs-64 bita. Ponekad čak po istom kriteriju tvrde da je x86 jači od 64... {#}

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
WindowsXP x64 prelazak

Da imaš hrpu RAM-a (6-8GB) pametnije bi ti bilo preći na W7x64 nego na XP64, a ovako ostani gdje jesi. Čak i da imaš, recimo, 4 gige, granično je, ne bi imao radi čega prelaziti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Schumix kaže...

Da imaš hrpu RAM-a (6-8GB) pametnije bi ti bilo preći na W7x64 nego na XP64, a ovako ostani gdje jesi. Čak i da imaš, recimo, 4 gige, granično je, ne bi imao radi čega prelaziti.

Na win7 ni lud, jer igram CS aktivno , i fps mora biti 100 lock.

kad instaliram win7 bude 70,ide mi na neku stvar  bi ga razbio.

Win7 tek kad novi PC budem uzimao.

14 godina
protjeran
WindowsXP x64 prelazak

necu prelaziti hvala svima na odgovorima :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice