savršeni windowsi za koje nije bilo virusa i super su radili
ŠTO VI MISLITE ?
savršeni windowsi za koje nije bilo virusa i super su radili
ŠTO VI MISLITE ?
Ne slažem se baš skroz,najviše je bio poljuvan win 2000/me...
98-ica SE je svoje vrijeme bio relativno dobar OS, ali daleko od toga da su to bili najbolji Windowsi ikad! Ko kaže da onda nije bilo virusa? Bili su gori nego sada! Pa kad PII sa 32, 64 ili 128 MB RAM-a "popuši" virus jedva se boota, a i očisti ga je bila prava mudrolija. Mi smo u firmi tada imali mrežu (1997-2001) s većinom Pentium I i II, a OS je bio Win98SE. Koliko sam puta morao skidati s interneta razne fixtool-ove za različite viruse koje update-ovani anti-virus programi nisu uopće prepoznavali. Bilo ih je da, stvarno puno i to opakih. Od boot sector virusa do onih koji su grizli sistemske file-ove uzrokovajući nestabilnost sistema i njegov neizbježni pad, šireći se mrežom, printajući kodove na sve mrežne printere itd. Osim toga Win98 SE na Pentiumu I i II nakon par mjeseci intenzivnijeg rada samo u Officu uzrokuje takvu fragmentaciju diska da se performanse i samo bootanje znaju usporiti i za 50 %. Jedini način je formatirane i ponovna instalacija što na tim kantama zna potrajati. Samo umrežavanje, konfiguriranje i najobičnija instalacija drivera je dosta kompliciranija u odnosu na nove verzije Windowsa. I ukupna stabilnost 98-ice je ipak daleko od današnjih standarda.
Nadam se da se šališ . Nisam nikada, nikada sreo nekoga tko je rekao da su Win ME/2000 stabilni. Ovo me dobro nasmijalo.
Vidim da mnogi nemaju blage veze o porijeklu pojedine verzije windowsa, pa im preporučam ovaj link za edukaciju
http://www.levenez.com/windows/history.html
Inače kod mene je još uvijek pola PC-a na win2000 a pola na XP, isto tako i serveri pola na win2000 server a pola na win2003 server. Mijenjam jedino kad dođu novi PC-ejci
Koji su najbolji a koji ne osobna je stvar i stvar iz iskustva. Koliko je ko imao problema sa pojedinim verzijama, da je po meni još bi svi radili na winNT 4.0. Naravno oni nisu bili predviđeni za igre.
Meni je Millenium bio najbolji do pojave SP2 za XP
Šta je ovo - 6.svibanjska šala,pa svima je poznato da su Win98 najgori operativni sustav izdan od Microsofta. Mislim da sam jedno ljeto reinstalirao Win98 50 puta u 2 tjedna ,bez pretjerivanja,i dan danas mi cd key iskače pred očima :)
WinXP mi je znao izdržati po godinu i nešto bez da ga se treba reinstalirati ,i to sa frekventnim instaliranjem programa ,raznim podešavanjima i deinstalacijama,dakle registry je bio krcat.
Win98 nebi preporučio nikome nikad,a od starih OS-a win2000 kao što su neki naglasili ili jednostavno pređeš na "dark side of the force" ,pustiš bradurinu i instaliraš si neki distro Linuxa,danas svakako ide Ubuntu ili Kubuntu ako netko voli estetiku KDE-a.
Win 98 Sux Dix
Nadam se da se šališ . Nisam nikada, nikada sreo nekoga tko je rekao da su Win ME/2000 stabilni. Ovo me dobro nasmijalo.
Kada vidim kojih pacijenata ima na ovom forumu, postane mi žao što sam se registrirao.
DEČKI DA VAM PRIZNAM MALO... JUČER MI JE BILO DOSADNO VIDIO SAM SVE I SVAKAKVE BUDALAŠTINE OD TEMA I PALO MI NAPAMET DA NAPRAVIM NEKU GLUPU DA VIDIM HOĆE LI ITKO IŠTA REĆ I ETO VIDIM DANAS VELIKI BUM. KOLIKO JE LJUDI NA OVO ODGOVORILO NEŠ STRAŠNO DA VAS JE TEMA TOLIKO DIRNULA
ISKRENO: JA U ŽIVOTU NISAM IMAO WINDOWS 98 , SAMO SAM NA NETU NAŠAO DA SU TO WINDOWSI BILI BEZ VIRUSA JER IM NIJE NI TREBALO VIRUSE RADITI KAD SAM SAD SAZNAO DA SU SE RUŠILI SAMI OD SEBE, NISAM ČAK NIKAD NI RADIO NA NJIMA, JESAM NEŠ SITNO ALI NA SESTRIČNINOM KOMPU....
ETO MALO ZEZANCIJE NIJE ŠKODILO....
Evo jedna tema za raspravu o windowsima koje skoro nitko ili bolje rečeno nitko više ne koristi
Mislim da su to jedini savršeni windowsi za koje nije bilo virusa i super su radili, samo da je uzeti te windowse i malo ih preurediti bilo bi super....
ŠTO VI MISLITE ?
Evo jedna tema za raspravu o windowsima koje skoro nitko ili bolje rečeno nitko više ne koristi
Mislim da su to jedini savršeni windowsi za koje nije bilo virusa i super su radili, samo da je uzeti te windowse i malo ih preurediti bilo bi super....
ŠTO VI MISLITE ?
Može se to nekome sviđati ili ne, ali meni je 98ME modificiran sa
http://www.litepc.com/98lite.html
radio stabilnije nego XP kod bilo kojeg mog poznanika sve do pojave SP2 za XP-a...onda sam se i ja prebacio
ja samo znam onaj vic idu godine ovo ono kao najgore stvari na svijetu koje su se ikad desije i kao 90-tih godna najgora stvar Windows 98
nikakav 98, xp je najbolji!!!
ja samo znam onaj vic idu godine ovo ono kao najgore stvari na svijetu koje su se ikad desije i kao 90-tih godna najgora stvar Windows 98
Win 98 su bili dobri windowsi za vrijeme u kojm su bili.
Za win 2000 mislim da su zajedno s xp najbolji windowsi (stabilnost) i oni nemaju veze sa Win Me, kao što neki kažu.
I danas u Studentskom centru u Os na računalima su Win 2000. Za sve ozbiljnije korisnike (mislim na one kojima računalo služi za rad, a ne za igranje) win 2000 su dobra radna platforma.
DEČKI DA VAM PRIZNAM MALO... JUČER MI JE BILO DOSADNO VIDIO SAM SVE I SVAKAKVE BUDALAŠTINE OD TEMA I PALO MI NAPAMET DA NAPRAVIM NEKU GLUPU DA VIDIM HOĆE LI ITKO IŠTA REĆ I ETO VIDIM DANAS VELIKI BUM. KOLIKO JE LJUDI NA OVO ODGOVORILO NEŠ STRAŠNO DA VAS JE TEMA TOLIKO DIRNULA
ISKRENO: JA U ŽIVOTU NISAM IMAO WINDOWS 98 , SAMO SAM NA NETU NAŠAO DA SU TO WINDOWSI BILI BEZ VIRUSA JER IM NIJE NI TREBALO VIRUSE RADITI KAD SAM SAD SAZNAO DA SU SE RUŠILI SAMI OD SEBE, NISAM ČAK NIKAD NI RADIO NA NJIMA, JESAM NEŠ SITNO ALI NA SESTRIČNINOM KOMPU....
ETO MALO ZEZANCIJE NIJE ŠKODILO....
ovako, ima pun kufer tema koje su doslovce spamanje, ovdje se bar puno ljudi odazvalo, a muke ti shvatiti da pišem gluposti, još sam i sam rekao i onda mi ti tu donosiš neke LOGIČKE zaključke, HVALA NA PROSVJETLJENJU Elk Cloner, ko da nitko do sad to nije shvatio već, pročitaj malo prijašnje postove od drugih....
rado bi ja ovo izbrisao ali je nemoguće.... ako koji moderator ovo pročita nek briše slobodno temu
Tema je donekle edukativna - eto, javljali su se ljudi koji u isti kos trpaju Windows 2000 i Me, ne znajuci da jedno s drugim nema nikakve veze, odnosno da se radi o operativnim sustavima baziranima na razlicitim jezgrama - nadam se da su ti sad usvojili gradivo. A i javljali su se ljudi koji ocito ne znaju situaciju s virusima pa misle da su virusi dosli s Windowsima XP.
Tema je donekle edukativna - eto, javljali su se ljudi koji u isti kos trpaju Windows 2000 i Me, ne znajuci da jedno s drugim nema nikakve veze, odnosno da se radi o operativnim sustavima baziranima na razlicitim jezgrama - nadam se da su ti sad usvojili gradivo. A i javljali su se ljudi koji ocito ne znaju situaciju s virusima pa misle da su virusi dosli s Windowsima XP.
Eto, otvaranjem malo debilne teme svako ponešto nauči
Upravo tako: NAVODNO.
Kan' se prošlosti, ljudi su davno odbacili kameni kotač i zamijenili ga gumenim pneumaticima