WINDOWS 98 najbolji windowsi ikad (NAVODNO) zaključana tema

poruka: 73
|
čitano: 13.507
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
WINDOWS 98 najbolji windowsi ikad (NAVODNO)

Evo jedna tema za raspravu o windowsima koje skoro nitko ili bolje rečeno nitko više ne koristi

Mislim da su to jedini savršeni windowsi za koje nije bilo virusa i super su radili, samo da je uzeti te windowse i malo ih preurediti bilo bi super....Cool

ŠTO VI MISLITE ?

DODANO DRUGI DAN:

DEČKI DA VAM PRIZNAM MALO... JUČER MI JE BILO DOSADNO VIDIO SAM SVE I SVAKAKVE BUDALAŠTINE OD TEMA I PALO MI NAPAMET DA NAPRAVIM NEKU GLUPU DA VIDIM HOĆE LI ITKO IŠTA REĆ I ETO VIDIM DANAS VELIKI BUM. KOLIKO JE LJUDI NA OVO ODGOVORILO NEŠ STRAŠNO DA VAS JE TEMA TOLIKO DIRNULAViče

ISKRENO:  JA U ŽIVOTU NISAM IMAO WINDOWS 98 Smijeh, SAMO SAM NA NETU NAŠAO DA SU TO WINDOWSI BILI BEZ VIRUSA JER IM NIJE NI TREBALO VIRUSE RADITI KAD SAM SAD SAZNAO DA SU SE RUŠILI SAMI OD SEBE, NISAM ČAK NIKAD NI RADIO NA NJIMA, JESAM NEŠ SITNO ALI NA SESTRIČNINOM KOMPU....VičeVičeViče

ETO MALO ZEZANCIJE NIJE ŠKODILO.... Belji seSmijeh

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.5.2008 23:18 (themoviekiller).

0 0 hvala 0
17 godina
RE: WINDOWS 98 najbolji windowsi ikad (NAVODNO)
themoviekiller kaže...

Evo jedna tema za raspravu o windowsima koje skoro nitko ili bolje rečeno nitko više ne koristi

Mislim da su to jedini savršeni windowsi za koje nije bilo virusa i super su radili, samo da je uzeti te windowse i malo ih preurediti bilo bi super....Cool

ŠTO VI MISLITE ?

Ja mislim da ti baljezgas. Ma kako nije bilo virusa??? Sta je to toliko super radilo?
A sta je sa onim "This program has performed an illegal operation and will be shut down" zbog cega se svima komp restartao "miljon" puta, pa onda "invalid page fault", pa "blue death screen".....
Da si ti ikada vidio 98-cu nebi ti sad ovdje "mlatio praznu slamu".

Hebate... sad bi ti ja oduzeo taj XP ili VISTU, i instalirao  ti 98-cu na komp, pa probaj "drkati" sa tim.

No matter how fantastic your latest and greatest PC is, you will be able to buy it for half the price in 12 months
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.5.2008 23:41 (croart).
17 godina

Ma baljezgari. Imo sam 98 i pod 1. je spora, pod 2. nema nikakvih (kak da se izrazim) gluposti koje dolaze uz recimo XP. Ali me najviše smetalo kada izvadim CD a onda se pojavi onaj prozor šta želim napraviti i 3 opcije od toga nijedna ničem nesluži a kada se toga riješiš onda odma BSOD.

Kublach
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Windows 2000, najstabilniji.

0 0 hvala 0
17 godina

Nadam se da se šališ Cool. Nisam nikada, nikada sreo nekoga tko je rekao da su Win ME/2000 stabilni. Ovo me dobro nasmijalo. Smijeh

Kublach
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kublach kaže...

Nadam se da se šališ Cool. Nisam nikada, nikada sreo nekoga tko je rekao da su Win ME/2000 stabilni. Ovo me dobro nasmijalo. Smijeh

pokretenil? me nije 2000. mladez danasnja nije pametna. 2000 su najbolji windowsi. sigurno. jedini windowsi koje preporucam( na starije kompove doduse) i jedini windowsi koj ce naci mjesto u mojoj kuci. nije ni xp sa sp2 los ali prije sp1 je xp bil perverzno bzr. onda jos dok si imal 9 godina ti, znas?  nije u redu da se takve gluposti tu pisu. pogotovo od strane ljud koj ocito pojma nemaju.

i nogom u guzicu je korak naprijed
17 godina

Moje misljenje je da nikad nece biti savrsenih windowsa,da je 98 tolko savrsen nebi se niti radio win xp,isto kao i vista iako za vistu treba pricekati jos sp2 pa onda tek prijeci na nju

Amd Phenom x4 9500|
Sapphire Hd3870 Toxic 512mb ddr4|
2 x 1gb kingmax 800mhz dc|
gigabyte GA-MA770-ds3|
hdd wd 320gb|
psu xilence 500w
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
toxic kaže...

Moje misljenje je da nikad nece biti savrsenih windowsa,da je 98 tolko savrsen nebi se niti radio win xp,isto kao i vista iako za vistu treba pricekati jos sp2 pa onda tek prijeci na nju

Ne, u krivu si. Treba pričekati na patch2 za patch za sp2  i onda prijeći (heuristički dokazano kroz povijest). Smijeh
17 godina
moderator
themoviekiller kaže...

M vi niste skužili što sam htio reći... Nekažem da je danas 98 bolji nego kažem za ono vrijeme kad je napravljen kako je to super bilo

Ne znam jesi li pod tim mislio na Windowse, no Windows 98 nikad nije bio "super", bio je to nestabilan OS koji bi se u najboljem slucaju mogao opisati kao "vrlo dobar" i to samo zbog funkcionalnosti. Glede stabilnosti je bio jadan, isto kao i sigurnosti, samo sto sigurnosni problemi nisu bili toliko istaknuti jer je Internet bio daleko manje popularan nego danas, jer nije bilo toliko pisaca virusa itd.
themoviekiller kaže...
i nije bilo virusa
Ne znam gdje si ti zivio - itekako je bilo virusa i to virusa koji su napadali na nizoj razini od danasnjih - boot-sekotori, DOS itd. A bilo je vec i tada virusa posebno namijenjenih Windowsima.
themoviekiller kaže...
je bilo dosta grešaka ali ipak u ono vrijeme je to bilo nešto kao danas što je nama XP ali XP koliko god nam se danas čini funkcionalan i super nemože se usporediti s 98 (ne po preformansama nego po kvaliteti koju očigledno neki ne kuže)

ovo što ste vi sad rekli je ko da uspoređujete NOKIU 3310 i najnoviu NOKIU (uzimam primjer), naravno da je novije bolje ali uzmi jednu i drugu NOKIU i zaigraj s njma nogomet ili ih bacaj u zrak na visinu od 20m pa da padnu na pod

što misliš koja je kvalitetnije napravljena? NOKIA 3310

e tako je ova usporedba s windowsima

O kakvoj konkretno "kvaliteti" pricas? BTW Usporedba ti je glupa i besmislena. Tim vise sto je, kako stvari stoje, sigurnost OS-a obrnuto proporcionalna popularnosti - naravno da je "hakerima" najvise primamljiv najpopularniji OS, iz ocitog razloga.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
devil kaže...
Kublach kaže...

pokretenil? me nije 2000. mladez danasnja nije pametna. 2000 su najbolji windowsi. sigurno. jedini windowsi koje preporucam( na starije kompove doduse) i jedini windowsi koj ce naci mjesto u mojoj kuci. nije ni xp sa sp2 los ali prije sp1 je xp bil perverzno bzr. onda jos dok si imal 9 godina ti, znas?  nije u redu da se takve gluposti tu pisu. pogotovo od strane ljud koj ocito pojma nemaju.

Slazem se, sto ti ljudi pricaju, win 2000 je bio u svoje vrijeme daleko najstabilniji i najbolji OS.

Zlo i Naopako
17 godina

Win2k SP4. Po meni najstabilniji. Al dodje nova tehnologija jbg. Kontam da predjem na server 2k8. Ima ovih caka za workstation stvari, beton

1337
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Meni je Millenium bio najbolji do pojave SP2 za XP Cool

17 godina
neaktivan

Ma dajte ljudi - Windows 3.11 i DOS sistemi pale - sta ce vam Viste kojekakve 64bitne kad mozete imat pravi 16/8 bitni sustav.Sta ce vam DX10 kad mozete imat komp bez grafickog API-a.Jao cekajte pa ja sam zaboravio na jedan jos bolji OS Win95/98.Ah to su bili dani - rušenje 5 puta dnevno.Sejf mod kad god neš pokušaš.Kad se sjetim suza krene.Podrška do neznamnisamsadtocnokolko RAM-a(mislim 128).Sto je Aero u usporedbi s obicnim Win suceljem.

P.S. - Mir na Bliskom Istoku

C2DE4400@default :-(
8600GT512Mb
2GB Crucial Balistix
19" ASUS LCD
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

XP je najstabilniji zasad.... Bar po meni. Mislim da Vistu još nisu dovoljno usavršili, te mislim da je toliko rasprostranjena zbog onih sranja koja samo žderu memoriju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Win 95/98/me se uopce nemogu usporedzivati sa nt win (3.5/4/2000/xp/vista), ali sto se tice stabilnosti, nekako mi je najvise ostao u sjecanju win nt 4, valjda zato sto je imao ona tri i pol programa koja sam vrtio pa ga nije imalo sto srusiti.

#define QUESTION ((bb) || !(bb))
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Šta je ovo - 6.svibanjska šala,pa svima je poznato da su Win98 najgori operativni sustav izdan od Microsofta. Mislim da sam jedno ljeto reinstalirao Win98 50 puta u 2 tjedna ,bez pretjerivanja,i dan danas mi cd key iskače pred očima :)

WinXP mi je znao izdržati po godinu i nešto bez da ga se treba reinstalirati ,i to sa frekventnim instaliranjem programa ,raznim podešavanjima i deinstalacijama,dakle registry je bio krcat.

Win98 nebi preporučio nikome nikad,a od starih OS-a win2000 kao što su neki naglasili ili jednostavno pređeš na "dark side of the force" ,pustiš bradurinu i instaliraš si neki distro Linuxa,danas svakako ide Ubuntu ili Kubuntu ako netko voli estetiku KDE-a.

Win 98 Sux Dix

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

potpisujem u potpunosti.

win 98 je zlo s kojeg sam s odusevljenjem otisao.

Prosla instalacija XP-a je trajala cca 2 i pol godine, a nova je dosla samo iz razloga sto sam stavio novi hdd.

win 98 s druge strane se formatirao u prosjeku jednom mjesecno.

jedno vrijeme sam cak koristio i Mandrake 10/11 koji je IMHO puno bolji od win98.

Mislim da je bespotrebno usporedzivati dvije stvari koje se ne mogu usporedzivati ili traziti dobre osobina win98.

Bio je dobar i svi su ga koristili samo zato sta su morali. Alternativni OS-ovi tada nisu bili popularni a windows je bio JEDINI os za kojeg su se tada pisale knjige a pirati su samo njega kopirali...

Pobrkao sam svoje namjere sa svojim mogućnostima.
17 godina
protjeran

Ne slažem se baš skroz,najviše je bio poljuvan win 2000/me...

phhh,k'o da me briga,potpis...'ko to još piše...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ovdje zapravo treba reći da je operativni Windows 98SE (a ne nestabilni Windows 98) sustav koji je u svoje vrijeme bio dobro ispoliran i zakrpan i da je to sustav koji je napravio malu revoluciju u korištenju računala sa svojim novim grafičkim izgledom (u odnosu na Windows 3.11) i funkcionalnostima (npr.  Plug&Play). Virusi su problem koji ne treba vezati za neku verziju operativnog sustava i oni su zlo koje se ne može izbjeći (osim korišenjem globalno manje zastupljenih operativnih sustava kao što je Linux). Tvrdnja da je "najbolji ikada" je vrlo hrabra i iz razloga što se svakim operativnim sustavom nude nova okruženja, nove funkcionalnosti i novi problemi. WindowsXP je danas sigurno (sa svojim SP3) najstabilniji i najsigurniji sustav koji je stvoren u Microsoftu. Tako vjerojatno neće biti za par godina.

0 0 hvala 0
17 godina

Meni su Windows 98 bili bolji recimo od Milleniuma!

Samo usporedivanje 98-ice i XP-a nema smisla - normalno da je XP bolji!

Amd Athlon64 X2 6400+ Black Edition, Thermaltake V1, Gigabyte GA-M56S-S3, 4GB DDR2 800 Kingmax, Powercolor Radeon 2600xt 256Mb DDR4, Forton Blue Storm 2 500W, Seagate 250GB, Samsung 205BW 20" Widescreen, Thermaltake Armor Jr., Logitech Z-2300, Logitech LX 500
17 godina

Svi su windowsi bili dobri u svoje vrijeme (osim Viste, njezino vrijeme jo nije doslo)

Po meni je glupo raspravljati i uspoređivati nesto sto je nastalo prije deset godina i danas, pogotvo kad je rijec o OS-u!!

PC RULES!!!!

0 0 hvala 0
17 godina

Ajde da nešto rasčistimo.

W2000 nemaju veze sa Windows ME.

ME su vjerojatno najgori Windowsi ikad napravljeni.

W2000 + SP4 + SP4 rollout - najbolje što sam ikad instalirao.

No, kako je već rečeno, noviji programi rade isključivo na XP i novijim OS-ovima. pa sam prisiljen raditi na XP.

Radio sam kao sistem inžinjer u firmi i gdje god sam mogao, instalirao sam W2000, nikad problema.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja iz osobnog iskustva mgu reći sljedeće. Windowsi 95 meni osobno bolji windozeri od 98. Ta 98 se rušila sama od sebe. Dođem u jutro zapalim komp kad ono ništa nestali windozeri 98. Win ME, 2000 isto nešto tipa 98. Za sad sam najzadovoljniji sa XP, nikad nisam imal problema i rade jako zadovoljavajuće. Tako da se ne bih složio sa (navodnim) zaključkom u naslovu. Cool

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
// Nećete vjerovati, ali ima još uvijek ljudi koji na računalima imaju instalirane Windows98 ili WinME ili Win2000 i za ono kaj njima treba sve u svemu šljaka i dela. Mislim da je Win98SE razumnije instalirati na računala s 128MB ili manje rama, te s procesorom slabijim od 1GHz. Tu bi se XP ipak dosta "patio i mučio".
17 godina

Ja sam imao tu (ne)srecu pa sam radio na win98 (kasnije SE) nekih 8 (slovima: osam Cool) godina. SE instalacija mi je znala trajati i do 2 godine. Bitno je samo cistiti sistem i biti uredan.

Opinion is like an as*hole, everyone has it!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
// Npr. treba ti računalo samo za Office ili Internet ili samo za slušanje i snimanje mp3 muzike, ili tak nekakve manje zahtjevnije stvarčice, ja bih preporučio oglasnik gdje za male novce možeš pronaći "staru mašinu" Pentium III, 700 do 1000MHz, 128MB rama i Win98SE, i rješio si problem sa samo nekih parstotina kunića. Mislim, to je idealno rješenje za one koji su u škripcu s penezima. A još ako se malo kužite u računala, te stare kante se daju jako lijepo urediti i srediti.
17 godina
protjeran

Kolikoi se pIII od 700 mhz dao clockat???

phhh,k'o da me briga,potpis...'ko to još piše...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Dobre su mi ove besmislene rasprave. Da se razumjemo, ja sam prvi zagovornik teorije "ako radi ne popravljaj", ali 98ma???? Prije svega, obićni win98 su bili čisto i nestabilno smeće. win98se su već na nešto ličili, ali su bili jedan od onih OSova s kojim "treba znat". U prijevodu znači da ne gledaš tamo gdje ne smiješ, i radiš po utabanim procedurama koje provjereno rade. Išlo je do te mjere da sam ja na papiru imao zapisan postupak instalacije drivera, jer ako bi stavio nekim drugim redom, BSD već pri bootu, i jedini lijek je bio ponovo čekat instalaciju. Sigurnost je bila na nuli (tada nije bilo toliko važno, al se isto uz tako mali broj opasnosti događalo da prečesto padaju), brzina za tadašnje pojmove moram priznat impresivna. Možda su svima ostali u sjećanju kao neki blistav OS zbog flopa po imenu ME, jer je on bio sve to samo sporije i nestabilnije. On se rušio kad bi krivo pogleda u monitor, iz neobjašnjivih razloga. Sve u svemu 98se nije bila ništa posebno, samo nije bilo NIKAKVE alternative u tim trenutcima (monopol???)  :-)

0 0 hvala 0
17 godina
rkahler kaže...

Ajde da nešto rasčistimo.

W2000 nemaju veze sa Windows ME.

ME su vjerojatno najgori Windowsi ikad napravljeni.

W2000 + SP4 + SP4 rollout - najbolje što sam ikad instalirao.

No, kako je već rečeno, noviji programi rade isključivo na XP i novijim OS-ovima. pa sam prisiljen raditi na XP.

Radio sam kao sistem inžinjer u firmi i gdje god sam mogao, instalirao sam W2000, nikad problema.

Da... Sramim se

Skužio sam na teži način.
ME ima DOS jezgru, a 2000 NT. Sorry.

Kublach
17 godina
neaktivan
themoviekiller kaže...

Windowsi bez virusa ne postoje. Kod starijih verzija to nije bilo izraženo toliko zbog toga jer je Internet bio u povojima (kod nas pogotovo), dok danas je situacija daleko drukčija.

I, OS koji se ruši svakih 2 mjeseca sam od sebe teško se može nazvati savršenim.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice