Zanimljivo...
No meni osobno operativni sustav služi za 3 stvari: posao, posao... i posao. Stoga, što će mi taj eyecandy touch? Osim da mi zauzima sistemske resurse?
"WOW od tada cu moci shiftat prstom između DW i PS!! Zamisli!"
Inace moram priznat da vrlo dobro izgleda, no nisam se nadao da ce W8 ići u tom smjeru (feature over stability).
I dan danas mi W7 šteka, iako imam original, update.an i samo originalan Adobe Paket instaliran.
Sve je to zgodno, al kako objasnit klijentu, nakon što mu instaliraš super novi OS koji ga je opalio po džepu za 200 eura, zašto taj OS izgleda kao da radi na uvećanom Nokia smartphoneu a ne kako je navikao zadnjih 5-10 godina na Windowsima?
Ne kontam ovaj Microsoftov koncept razvoja... Osobno bi mi puno draže bilo nešto manje, brže i stabilnije, pa makar izgledalo kao Win3.1...
Sve je to zgodno, al kako objasnit klijentu, nakon što mu instaliraš super novi OS koji ga je opalio po džepu za 200 eura, zašto taj OS izgleda kao da radi na uvećanom Nokia smartphoneu a ne kako je navikao zadnjih 5-10 godina na Windowsima?
Ne kontam ovaj Microsoftov koncept razvoja... Osobno bi mi puno draže bilo nešto manje, brže i stabilnije, pa makar izgledalo kao Win3.1...
Izgleda da nisi gledao video... (preskoci na 3:02)
Zanimljivo, vrlo zanimljivo.
Glupost, da zelim ove panele na svom PC-u onda bi stavio nekakav widget.
Os za mobitele je os za mobitele, os za PC je os za PC. Oni se ne mogu unificirati.
Ovaj koncept je za ljude koji nista korisno ne rade na svojim racunalima. Sucks!
Čista i bezvezna glupost. Ono samo usporava radi i dosta je nezgodno za korištenje. Microsoft se ponaša kao da svi mislimo na facebook i sl. smeća.
Neka radije oni predstave neke bitnije promjene. Npr. ne bi iblo loše da implementiraju podršu za ext4 i sl. dadotečne sustave.
Nadam se da će ovo biti samo nekakav widget ili jedna od aplikacija unutar Windows Livea. Stvarno ne kužim što je ovdje korisno ... usto, čini se da je preporučeno koristiti touch screen ekran, koji dođe jako puno.
Os za mobitele je os za mobitele, os za PC je os za PC. Oni se ne mogu unificirati.
Ovaj koncept je za ljude koji nista korisno ne rade na svojim racunalima. Sucks!
Tebi je jasno da je takvih jedno 95 % korisnika računala? Čisto sumnjam da ću ikada koristiti nešto što mi prikazuje 5 vijesti po jednu rečenicu preko cijelog 23" monitora, no valjda i to nekoga veseli.
Tebi je jasno da je takvih jedno 95 % korisnika računala? Čisto sumnjam da ću ikada koristiti nešto što mi prikazuje 5 vijesti po jednu rečenicu preko cijelog 23" monitora, no valjda i to nekoga veseli.
Ma svejedno, ako su vec isli na ovakav izgled zasto nisu napravili widgete za to.
Ma svejedno, ako su vec isli na ovakav izgled zasto nisu napravili widgete za to.
Pa koliko vidim u drugom dijelu videa, normalno sučelje ostaje ispod ovog, ovo je valjda samo nekakva aplikacija ili nešto takvo, tako da ne bi trebalo biti problema. Zgubidani kojima se ovo sviđa će to koristiti, mi ćemo koristiti staro sučelje, i svi sretni i zadovoljni. Nema razloga da se oko ovoga uznemiruješ u rano jutro ;)
jedna riječ: UŽAS ! Jaoo kamo su oni krenuli... probao sam u windows phone i stvarno je brz ali generalno mi se taj sustav ne svidja,pogotovo ovi menui, iskreno nevidim svrhu ovog pocetnog screena na PCu. Nadam se da ce se to moc iskljucit inace je ovo koma a i izgleda tako.
I BY THE WAY :tko ima touchscreen monitor !?
Funkcionalno gledajući...totalno bezveze...sve je to fino sto su oni prikazali i super sljaka na touch ekranu ali sta ko nema taj ekran, jer ipak 99% korisnika i dalje koristi mis a sa misem mi ovaj interfejs bi tesko funkcionisao...
Estetski gledano pa i nije lose...ali mi se ipak svidjaju vise dosadasnje iteracije sistema sa klasicnim desktopom...
Kao sto neko rece nadam se da ce ovo biti samo wigdjet i nista vise.
Meni se dopada. Izgleda zanimljivo.
Ja sam mislio da imam ograničen pogled na stvari, ali vidim da ima jos gorih od mene....
Edit: Da ne bude totalni OT ,mislim da ce ovo funkcionirati ok na tabletu dok ce se na PC-u upotrebljavati vise onaj drugi izgled OSa koji se isto moze vidjeti. Ocito je da je metro UI napravljen prije svega za touchscreen, znaci za tablete i slicne uređaje.
Ja sam mislio da imam ograničen pogled na stvari, ali vidim da ima jos gorih od mene....
Ako mislis na mene - ja samo imam praktican pogled na stvari. 99% vremena kojeg provodim na racunalu radim u Outlooku, Visual Web Developeru i slicno. Ovakvo rijesenje sucelja nije prilagodjeno korisniciam sa potrebama kao sto su moje, a ne vjerujem ni da ce se ogroman broj poslovnih korisnika usreciti sa ovim.
Sto mozes imat na ovim tabovima? Twitove? FB postove? Vremensku prognozu? RSS feed? Sto?
Zašto nije? Pa imaš klasično sučelje koje možeš koristiti za svoj posao.
a baš ste ubojice inovativnosti.
Meni se čini baš suprotno, da UI ide sve više i više prema jednostavnosti korištenja i sve većoj funkcionalnosti.
Što fali tome da kad podigneš PC odmah ti prikaže novosti (sa omiljenih news stranica), što ima na programu (možda čak i video stream sa omiljenog programa), tko ti je od prijatelja online itd. sve pregledno i na jednom mjestu.
I zašto mislite da će se prebacivanje na druge otvorene aplikacije moći raditi SAMO prstićima?
Za one koji se žale da PC koriste samo za posao, a s obzirom da je čovjek na videu rekao kako je sve konfigurabilno, zašto nebi bilo moguće da vas pri bootanju računala dočeka npr. TO-DO lista, gdje je šef poslao zadatke što sve morate napraviti; trenutni status projekta, važni mailovi, kontakt lista kolega i poslovi na kojima su angažirani itd..
Meni se čini baš suprotno, da UI ide sve više i više prema jednostavnosti korištenja i sve većoj funkcionalnosti.
Što fali tome da kad podigneš PC odmah ti prikaže novosti (sa omiljenih news stranica), što ima na programu (možda čak i video stream sa omiljenog programa), tko ti je od prijatelja online itd. sve pregledno i na jednom mjestu.
I zašto mislite da će se prebacivanje na druge otvorene aplikacije moći raditi SAMO prstićima?
Za one koji se žale da PC koriste samo za posao, a s obzirom da je čovjek na videu rekao kako je sve konfigurabilno, zašto nebi bilo moguće da vas pri bootanju računala dočeka npr. TO-DO lista, gdje je šef poslao zadatke što sve morate napraviti; trenutni status projekta, važni mailovi, kontakt lista kolega i poslovi na kojima su angažirani itd..
Pa kao sto sam vec rekao - za to postoje widgeti.
Sto se tice boljeg UI i UX... mislim da ovo rijesenje nije bolje od postojeceg. Vec ogranicavajuce. PC nije TV ili mobitel da mu treba ovako jednostavno i ogranicavajuce sucelje.
Pa fali to što se sve to može staviti na jedan ekran s normalnim fontom umjesto na 20 odvojenih sa ogromnim fontom. Tako da umjesto da to sve vidim u 10 sekundi, s ovim mi sučeljem treba 10 minuta. Eye-candy je sučelje, to priznajem, ali volim da imam puno informacija na jednom mjestu umjesto da moram ulaziti u 15 aplikacija da vidim 15 informacija. Nikako mi ne pašu ta jednostavna sučelja, ni ovo, ni ona na novim mobitelima koji isto imaju jako malo informacija s ogromnim fontom. Jednostavno mi je gubitak vremena.
Pa koliko vidim u drugom dijelu videa, normalno sučelje ostaje ispod ovog, ovo je valjda samo nekakva aplikacija ili nešto takvo, tako da ne bi trebalo biti problema. Zgubidani kojima se ovo sviđa će to koristiti, mi ćemo koristiti staro sučelje, i svi sretni i zadovoljni. Nema razloga da se oko ovoga uznemiruješ u rano jutro ;)
Nismo svi sretni i zadovoljni. Microsoft će potrošiti dosta resursa za razvoj ovakvih gluposti. Ono bitno neće niti promijeniti. I tako će nam uvaliti "novi" OS.
Zaključujete što se može a što ne na osnovu kratkog video prikaza. Nemamo pojma što će se od toga moći customizirati, a vrlo je vjerojatno da će se moći sve.
Oni koji će htjeti zasigurno će moći koristiti staro sučelje. U krajnjem slučaju moći će ostati na Win 7. Možda će postojati više izdanja Windowsa, od kojih će jedno biti namijenjeno poslovnjacima sa nešto drugačijim pristupom.
Nemamo pojma o ničemu, a ipak, po običaju, svi se bune protiv promjena i inovacija - ma kakve one bile.
Nisam još ni jednom doživio da se predstavi nešto novo a da se ekipa ne pojavi pljujući po svemu živom. Iako se realno još apsolutno ništa ne zna.
Možete reći "Taj i taj dio mi se ne sviđaju", ali u isto vrijeme ne možete reći "to i to neće biti funkcionalno", jer (ponavljam se znam) nemate pojma.
EDIT:
Što se tiče načina upravljanja sučeljem, vjerujem da će osim touch-screen monitora moći poslužiti i Kinect, za koji sam siguran da će MS uložiti mnogo resursa u popularizaciju.
Već vidim extendani screen na svom telkaču i upravljanje računalom putem Kinecta.
Zaključujete što se može a što ne na osnovu kratkog video prikaza. Nemamo pojma što će se od toga moći customizirati, a vrlo je vjerojatno da će se moći sve.
Oni koji će htjeti zasigurno će moći koristiti staro sučelje. U krajnjem slučaju moći će ostati na Win 7. Možda će postojati više izdanja Windowsa, od kojih će jedno biti namijenjeno poslovnjacima sa nešto drugačijim pristupom.
Nemamo pojma o ničemu, a ipak, po običaju, svi se bune protiv promjena i inovacija - ma kakve one bile.
Nisam još ni jednom doživio da se predstavi nešto novo a da se ekipa ne pojavi pljujući po svemu živom. Iako se realno još apsolutno ništa ne zna.
Možete reći "Taj i taj dio mi se ne sviđaju", ali u isto vrijeme ne možete reći "to i to neće biti funkcionalno", jer (ponavljam se znam) nemate pojma.
Pa kako da komentiram nešto što nisam vidio? Komentiram ovaj video koji su nam dala gospoda iz Microsofta, i ne pljujem već kažem da se meni ne sviđa ta, nazovimo ju, "jednostavnost", koja je u istom prikazana, i da ću vjerojatno ostati na ovom sučelju koje je i u Win7. Ako vidim nešto što će mi se sviđati u sljedećem videu, reći ću da mi se sviđa. Ovo što je ovdje prikazano je zgodno, ali na prvi pogled se čini nefunkcionalno. Nije nemoguće da sam u krivu, i ako ispadne da jesam ću promijeniti mišljenje i priznati da sam u krivu. Neću valjda reći da je dobra promjena ako mi se promjena ne sviđa, a dobra je šansa da ću i sam koristiti te Windowse tako da mi je donekle stalo kako će to izgledati i funkcionirati i bilo bi mi drago da bude što bolje.
EDIT: na tvoj edit, i meni je odmah palo na pamet upravljanje Kinectom s kauča preko TV-a, za to bi bilo odlično. Evo, i pohvalio sam ih, da ne kažeš da samo pljujem ;)
Cudno... Jako... Izgleda lijepo, ali ne izgleda mi pretjerano funkcionalno... Vidjet cemo...
Ne bih se složio :) koristim na istoj mašini linux/KDE4.6 i W7....
Ovaj koncept nije namijenjen za stolna i laptop računala, već za touchscreen netbooks...
Ovo je ni manje ni više samo feature unutar windowsa 8 prilagođen za touch monitore i ekipu. Sve što ste imali prije imat ćete i dosad, dodavanje novih mogućnosti samo je plus tako da ne berem negativne komentare. Recimo isto je i s media centrom u winu 7, ja ga ne koristim ali je ljepo da je tu.
Ovo je ni manje ni više samo feature unutar windowsa 8 prilagođen za touch monitore i ekipu. Sve što ste imali prije imat ćete i dosad, dodavanje novih mogućnosti samo je plus tako da ne berem negativne komentare. Recimo isto je i s media centrom u winu 7, ja ga ne koristim ali je ljepo da je tu.
Jedino će bit ekran za prijavu u stilu WP7, tako san negdi pročita, ovo ostalo će bit mogućnost izbora, ovisno o tvome hardveru i mogućnostima koje imaš.
Jel tko od vas prati nove feature u Win8? Ima li kakvih novosti o novom file systemu? Ili je Win8 samo kozmeticka nadogradnja Win7 sa nekim dodacima za drustvene mreze?