Ta verzija Windowsa ti je iz 2015.godine i ostaje bez podrške 10.10.2017. Skini ISO s Microsoftove stranice i napravi upgrade ili još bolje, napravi kompletnu reinstalaciju Windowsa.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nisam mislio da instalira os od početka.
morrisoN
Uglavnom treba naći upgrade assistant da krene upgrade.
morrisoN
Ma ne, dobar si link posalo. Ja sam mu preporučio clean install jer kad se nadograđuje sustav sa dosta starije verzije na skroz novu, kasnije se znaju pojaviti problemi. Reinstalacijom Windowsa ne bi trebao imati nikakvih problema. 
Uglavnom treba naći upgrade assistant da krene upgrade.
zapravo, bolje je skinuti install... jer assistant radi isto, ali samo privremeno-temp.. jednokratno. (istina, eliminira npr key-aktivaciju.. i neke postavke, ali to je najsporednije). Optimalnije je skinuti isoinstall i imati ga, višekratno, za bilo koji drugi/budući mogući problem, npr repair boota ili po potrebi clean install. Vremenski za DL nema bitne razlike, osim što kod klasičnog DL može user skinuti veći iso (mixana verzija home/pro, 32-64 i odabrati jezik.. automatika skida identično postojećem stanju). Assistant je = install (procedura), okrljašten za dodatne opcije.
..
Keylogger se vrlo lako primjeti. Da bi isti radio, mora biti uključen cijelo vrijeme i imat pokrenut svoj servis. Moje računalo to nema...
-ne, odnosno, nisi ni blizu 'pravih' .. odnosno, ne mora biti ni blizu tvog računala (chip) i možeš ili ne moraš uzeti kao hint, nemaš baš nikakvog načina zaštititi se, vidjeti i sl. 'prave' keylogere ili takav soft.. ono što vidiš je za juzerske mase koje klikaju po YT. Backdorovi, bilo što, nije čak ni na nivou win jer je MS u tim gabaritima nevažan-mali.. micro :) ... protokoli koji su osnova mreže, interneta, sigurnosti.. ssl, routeri-firmware, kompletna mreža je 'backdor' velikih igrača i baš ništa neće promijeniti tvoj osjećaj da imaš kontrolu ili da je neki os (ne)siguran. Može i linux, isto je..
..
Keylogger se vrlo lako primjeti. Da bi isti radio, mora biti uključen cijelo vrijeme i imat pokrenut svoj servis. Moje računalo to nema...
-ne, odnosno, nisi ni blizu 'pravih' .. odnosno, ne mora biti ni blizu tvog računala (chip) i možeš ili ne moraš uzeti kao hint, nemaš baš nikakvog načina zaštititi se, vidjeti i sl. 'prave' keylogere ili takav soft.. ono što vidiš je za juzerske mase koje klikaju po YT. Backdorovi, bilo što, nije čak ni na nivou win jer je MS u tim gabaritima nevažan-mali.. micro :) ... protokoli koji su osnova mreže, interneta, sigurnosti.. ssl, routeri-firmware, kompletna mreža je 'backdor' velikih igrača i baš ništa neće promijeniti tvoj osjećaj da imaš kontrolu ili da je neki os (ne)siguran. Može i linux, isto je..
Takve poruke volim! Male, ali jasne. 😊
Windows 10 je onda isto keylogger (ili je bio, onu opciju za gašenje ne pronalazim). Do nedavno su skupljali keystrokeove korisnika za "poboljšanje pretraživanja". Ionako i Google vidi što tipkam i sve ogromne kompanije vide pa mi je svejedno.
Nadogradnji ili baš instalaciji? Daj malo detaljnije opiši, koju grešku javlja?
Meni ovo izgleda kao da imaš neispravni bootabilni medij. Skini ISO odavde, pa onda napravi bootabilni USB preko Rufusa.
Zašto Rufusa a ne MediaCreationTool od Microsofta?
Ja s njim nisam još imao problema.
Ovo je zato jer nisi ko sav normalan narod radio update.
Meni ovo izgleda kao da imaš neispravni bootabilni medij. Skini ISO odavde, pa onda napravi bootabilni USB preko Rufusa.
-zašto rufus? što je čaroban ili nešto spešl.. i btw, već je korišten, moguć uzrok problema. mctool radi svoj posao, svi alati za izradu boot medija rade istu stvar, rufus nudi opcije koje juzer mora znati..
Ja bi reko : "Rufus nudi opcije koje juzer ne mora znati"
Puno lakše nešto zezneš sa Rufusom nego sa MCT-om, u biti sa mct-om nemreš niš zeznut!
Može biti i da mu je u biosu neš krivo namješteno!
Some people are so poor... all they have is money!
Pa čim skida update za "nešto", znači da to "nešto" postoji na računalu!
Pa čim skida update za "nešto", znači da to "nešto" postoji na računalu!
Logično.
-zašto rufus? što je čaroban ili nešto spešl.. i btw, već je korišten, moguć uzrok problema. mctool radi svoj posao, svi alati za izradu boot medija rade istu stvar, rufus nudi opcije koje juzer mora znati..
Ja bi reko : "Rufus nudi opcije koje juzer ne mora znati"
Puno lakše nešto zezneš sa Rufusom nego sa MCT-om, u biti sa mct-om nemreš niš zeznut!
Može biti i da mu je u biosu neš krivo namješteno!
Ako je Rufus bez veze i težak za korištenje, zašto onda ne Windows USB/DVD Download Tool? Još je jednostavniji za korištenje nego MCT. Odabereš ISO, klikneš USB ili DVD i voilà!
Ja sam s MCT imao problema tj. nisam mogao napraviti bootabilni USB. Konstantno mi je dolazila error something happened i to nikako nisam mogao riješiti. Na kraju sam napravio bootabilni USB preko Rufusa za dvije minute i sve radi bez problema.
Inače za izradu koristim taj Windows USB/DVD Download Tool, ali on se mora reinstalirat pa onda njega koristim samo kad na tom istom računalu radim reinstalaciju.
Znao sam par puta koristiti MCT i ostale programe za ISO mount Windowsa na USB ali nijedan nije tako jednostavan,brz i siguran kao Rufus. Najsigurnije skinuti kompletan ISO,skenirati odgovarajuči USB odnosno defragmentirati ga i pustiti Rufusa da obavi svoje i voila Rufus RULE!
Sve 5, ali Rufus je za one koji znaju s njim raditi (pravilno podesiti opcije).
Zato sam mu ja i predložio MCT, nemre s njim kaj zeznut a i dobro obavi posao (barem ja nisam imao nikakvih problema)

Ne znam kako vi, ali ja nikad ne diram te opcije u Rufusu. Samo odaberem ISO pokrenem proces i sve radi.
Šta imaš podešavat samo se sve podesi, samo ubaciš ISO i amen.
Rufus sam koristio na starijim windowsima, a otkako je desetke i MCT ne vidim koji će mi krc rufus kad svakako skidam sa MCT windowse i direktno na usb ih napravi bootabilnim.
Ja ne razumijem
Šta imaš podešavat samo se sve podesi, samo ubaciš ISO i amen.
Rufus sam koristio na starijim windowsima, a otkako je desetke i MCT ne vidim koji će mi krc rufus kad svakako skidam sa MCT windowse i direktno na usb ih napravi bootabilnim.
Podešavaš MBR/GPT, BIOS/UEFI, ovisno o potrebi, starosti MBO, podešenosti Biosa i željenog OS-a. Dovoljno za pogriješiti ako neznaš, pogotovo sa Win 10.
Ja ne razumijem
Očito nije prepoznat procesor zbog overclock-a.
Da, ima jedna opcija koja ima tri mogućnosti. Koristiš ili prvu ili zadnju i to je to. Ako mu prva (zadana) iz nekog razloga neće bootati, proba zadnju. Na svim računalima na kojima sam instalirao Windowse, instalirao sam ih s bootabilnog USB-a napravljenim Rufusom i to s prvom opcijom. Nikad ni najmanjeg problema.
Uzeo sam potpuno novi PC i sad me zanima kakva je shema s win 10. Skinem s njihove stranice,stavim na usb,a onda kupim kljuc(bilo ebay ili dalje) i kad instaliram sam ukucam taj kod.
I to je to u pravilu ili moram jos nes radit?
Ključ upisuješ prilikom instalacije i to je to.