Nije mi radio niti Troubleshooter...pa sam uradio "REFRESH" i sad je dobro 
Koliko si ti puta u zadnjih 10 dana reinstalirao windowse?
Previše za normalnog čovjeka 
Al dobro...imao sam jedan glupi problem kojeg nitko nije znao riješiti pa zbog toga...
zanima me koliko je vama zauzece ram-a u trenutku kad nista ne radite. meni kad je sve pogaseno je uvijek oko 40% a s chromom upaljenim oko 53%.
Dok god nema problema bas me briga ;)
To je tebi puno ili malo?
Nisam ga kupio da zjapi prazan....
firefox 3 taba od kojih jedan vrti YT fukk screen plus torent u pozadini 23% (16 gb)
BTW 40% od koliko? 2GB 4GB 32 GB?
od 4gb
pa nije da me zivcira to ali opet s chromom (koji voli rame i adblockom) 52% od 4gb. sve ostalo su windows procesi ili ostali (zvuk, grafa..)
Treba biti 100%.. Koja korist od praznog rama...
Ja imam 16 gb i 2 ssd u raid 0 tako da ni SWAP ne i bio strasan....;)
upravo nadogradio na CU 
zanima me koliko je vama zauzece ram-a u trenutku kad nista ne radite. meni kad je sve pogaseno je uvijek oko 40% a s chromom upaljenim oko 53%.
Vjerojatno ti uzima oko 1.7gb, što je ajmo reći ok.
SkorvY
Ja imao instalaciju od 2011, tek sam prošli tjedan upgrejdao na 10 :)
Korištena svakodnevno za posao.
Bog ekipo,
da se nadovežem na priču o particijama.
Slika prva prikazuje stanje predinstalirane windows 8.1 na koju je napravljena clean install windows 10 bez diranja ostalih particija,
dakle win 10 je išlo na particiju C.
Slika druga prikazuje stanje nakon brisanja svih particija osim dviju na kojim su mi podaci (PODACI i LENOVO).
Nije mi jasna ona particija od 16 mb naziva Other.
Može li mi netko to pojasniti?
OEM recovery/install je oduvijek bio NAMJERNO zakompliciran.. (kome nije jasan razlog..?) .. -VLK key.
svaki može biti sličan-drugačiji i razlikuje se po generacijama-verzijama/buildovima. Specijalne particije su upravo to, kao i njihov naziv, služe smetanju.
Kako da ovo obrisem moze pomoc?
Pokreni apk čišćenje diska iz start menija i poklikaj da obriše i sistemske datoteke.
Pokreni apk čišćenje diska iz start menija i poklikaj da obriše i sistemske datoteke.
kaj da napisem u start? probo apk nema baca nikaj
Od Windowsa Disk Cleanup.
Nema tu imam samo 30mb
Pa klikni dole na gumb "Clean up system files", onda kada ti se pojavi prozor,čekiraj SVE !!!
Pa dobro, kaj ti smeta tih par megabajta?
Kaj ne možeš obrisati sada tu mapu kao Admin jednostavno desni klik/delete?
Ako si čekirao "Previous Windows Installation(s)", trebala ti je nestati i Win.old mapa, čudno što je još uvijek tamo!
Evo ti opcije koja će to sigurno riješiti:
Type:CMD in the search and hit Ctrl+Shift+Enter to open Command Prompt as administrator;
Click Yes when UAC dialog shows up;
Type: RD /S /Q %SystemDrive%\windows.old in the Command Prompt and hit Enter.
Then Windows.old folder will be deleted in Windows 10 without any obstacles. One thing that you should note is that do remember to launch Command Prompt as administrator.
Evo ti opcije koja će to sigurno riješiti:
Type:CMD in the search and hit Ctrl+Shift+Enter to open Command Prompt as administrator;
Click Yes when UAC dialog shows up;
Type: RD /S /Q %SystemDrive%\windows.old in the Command Prompt and hit Enter.
Then Windows.old folder will be deleted in Windows 10 without any obstacles. One thing that you should note is that do remember to launch Command Prompt as administrator.
Koji luck imam lol
Zanima me kako i što postavit u win10 da mogu dijelit folder preko mreže među dva računala? Gledo sam po netu, ali nisam uspio.
desni klik share advanced share i stavis da dijele i podesis prava....
desni klik share advanced share i stavis da dijele i podesis prava....
Aj jednom i od tebe neka korist.....
Kaj si to nick promijenio ?

Promijenuo nick? Ima od mene koristi kad pricam sa odraslim ljudima a kad pricam sa djecom spustim se na njihov nivo ;) Jbg navika ;)
Išao sam properties zatim na zajedničko korištenje i pod advance sharing stavio kvačice na full control, change i read. No kada idem pristupit tom folderu na drugom računalu izbaci "is not accessible... the network name cannot be found".
user&pass + omogućen mrežni file share .. tad browsaš mrežu i vidiš (ili utipkaš UNC path ili ip..)