Veliki problem sa reinstalacijom xp-a

poruka: 32
|
čitano: 7.651
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Na prijateljovom laptopu sam isao napraviti reinstalaciju xp-a....prvi problem koji se pojavio je bio da mu nije radio cd rom tako da nisam uspio preko cd-a nista napraviti....zatim sam prekopirao cijeli setup na prijenosni disk i pokrenuo setup...sve je bilo ok....instalacija se pokrenula, odabrao praticiju gdje cu ih instalirati, obrisao stari xp...prilikom instalacije mi nije uspio kopirati dva file-a: presetup.cmd i setupORG.exe....ja sam to samo ignorirao i zavrsila se instalacija i pokrenuo restart....dosao je boot screen windoswa i kad mi je se trebala pokrenuti ostala instalacija izbacio mi se error da se ne moze nastaviti jer nema doticna dva fajla....kad stisnem ok pokrene se restart i opet isto....stalno se vrti u krug....

Ne vidim neko rjesenje osim da na svoj eksterni disk dignem xp i pokrenem na njegovom laptopu pa zatim ponovno pokrenem instalaciju na njegovom laptopu...ima li netko neki drugi prijedlog....

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Veliki problem sa reinstalacijom xp-a
zambata kaže...

Na prijateljovom laptopu sam isao napraviti reinstalaciju xp-a....prvi problem koji se pojavio je bio da mu nije radio cd rom tako da nisam uspio preko cd-a nista napraviti....zatim sam prekopirao cijeli setup na prijenosni disk i pokrenuo setup...sve je bilo ok....instalacija se pokrenula, odabrao praticiju gdje cu ih instalirati, obrisao stari xp...prilikom instalacije mi nije uspio kopirati dva file-a: presetup.cmd i setupORG.exe....ja sam to samo ignorirao i zavrsila se instalacija i pokrenuo restart....dosao je boot screen windoswa i kad mi je se trebala pokrenuti ostala instalacija izbacio mi se error da se ne moze nastaviti jer nema doticna dva fajla....kad stisnem ok pokrene se restart i opet isto....stalno se vrti u krug....

Ne vidim neko rjesenje osim da na svoj eksterni disk dignem xp i pokrenem na njegovom laptopu pa zatim ponovno pokrenem instalaciju na njegovom laptopu...ima li netko neki drugi prijedlog....

Možda pomoću usb memori stika,imaš tu na forumu uputstva ...
16 godina
neaktivan

ne moze pomocu njega jer mi u BIOS-u nema opcije da boota sa usb-a

16 godina
neaktivan

probaj izvaditi njegov disk iz laptopa i spojiti ga na svoj komp. onda iskopčaš svoj disk , i preko svog cd/dvd-a instaliraš...poslije samo vratiš disk

Asrcok 775 Dual Vsta Pentium D Dual Core 3,4 Ghz @ 3,83 Ghz 2 Gb RAM ATI Radeon X1700 FSC
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Znači u BIOS-u nema opcije botanja sa USB-a ,ne radi DVD-rom... Daj napiši koji je model laptopa, pa se možda netko javi sa kakvim prijedlogom.

0 0 hvala 0
16 godina
zambata kaže...

-mora imati opciju (nemoguće da je toliko star...)
-ideja (od Royala...) za vađenjem diska i instalacijom na drugom kompu, može ako su iste (bar slične) konfiguracije.
C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
ihush kaže...
zambata kaže...

-mora imati opciju (nemoguće da je toliko star...)
-ideja (od Royala...) za vađenjem diska i instalacijom na drugom kompu, može ako su iste (bar slične) konfiguracije.
 ma i meni je bilo čudno da nema tu opciju...samo mora prvo uštekati usb pa upaliti i u BIOS-u odabrati USB drive ili Removable drive (ovisi o biosu)
Asrcok 775 Dual Vsta Pentium D Dual Core 3,4 Ghz @ 3,83 Ghz 2 Gb RAM ATI Radeon X1700 FSC
16 godina
neaktivan

pa izgleda da je moguce...ovo je neka cudna verzija BIOSA....nije kao na mom kompu....evo par slika laptopa....nemam pojma koja je ovo marka...

17 godina
neaktivan

Probaj malo proguglati,tak da u tražilicu upišeš  naziv greške koju ti izbacuje. Ja sam našel ovo -

Manually copy SetupORG.exe and presetup.cmd from the i386 folder to the WINDOWS\SYSTEM32 folder. Restart the computer and continue with setup.

Complete Intro:

I got this error while working with a difficult laptop, a Fujitsu Siemens L1310G. The normal boot process with a XPSP2 with DriverPacks and Nlite was not working. The DVD drive was uncooperative, probably dirty or damaged, it would not boot even with a Verbatim DVD-R. The last 4.5 Gigs of the hard drive became a FAT32 partition. All the sources for the install were copied there. The first part became a 70 Gig partition of FAT32. The DOS system on D: was transferred to the first partition and it became C:.

C: 70 Gigs (installation destination)
D: 4.5 Gigs (Copy of slipstreamed install from DVD)

Booting off C:, I went to D:\I386 and entered WINNT to begin setup.

The DOS-based portion of XP Setup was unable to copy SETUPORG.EXE and PRESETUP.CMD. I choose continue.
Setup finished and restarted the computer, then the error showed up as the previous poster indicated.

I pressed OK at the error, let the computer reboot, choosing to boot into DOS. On the boot-menu the DOS options looks like 'Microsoft Windows', meaning the DOS version was v7.1. It may also say 'Previous Operating System on C:'.

COPY D:\I386\SETUPORG.EXE C:\WINDOWS\SYSTEM32
COPY D:\I386\PRESETUP.CMD C:\WINDOWS\SYSTEM32

Restart the computer and allow it to continue setup.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

mislim da je jedini nacin dizanje xp-a preko lan-a .... ili da se kupi novi cd-rom Izlanuo se

17 godina
neaktivan
Naš kaj me zbunjuje.

Veliš, kopirao si sve na prijenosni disk.

Kakav je to prijenosni disk?

Kako si pokrenuo instalaciju ak nemreš bootat prek USBa?
I have visited the hidden parts of the world. I have fought in both world wars, served the liberty in many others. I have saved the world from alien invasions and mutants. I have won the olimpics, and i was awarded the world footballer of the year award. I'm a gamer. And what have you done recently?
17 godina
neaktivan
zambata kaže...

Cekaj malo!Ti si prekopirao cd sa windowsima na prijenosni hard?0 bodova jer u tom slucaju nije botabilan.
World championships:7,GP started:250,GP wins:91,Podium finishes:154,Pole positions:68,Fastest laps:76,Points:1,369
16 godina
neaktivan

to je 2.5''prijenosni disk 160GB...kopirao sam sve sa cd-a i usao u disk i samo pokrenuo setup...tako sam instalirao windowse...tj. krenuo instalirati

17 godina
neaktivan
Ne možeš to tako iz nekoliko razloga.

1. Sam disk nisi napravio bootabilnim.
2. Ako ti komp nema opciju bootanja sa usb uređaja niš od toga.
I have visited the hidden parts of the world. I have fought in both world wars, served the liberty in many others. I have saved the world from alien invasions and mutants. I have won the olimpics, and i was awarded the world footballer of the year award. I'm a gamer. And what have you done recently?
17 godina
neaktivan

Lijepo ti je čovjek par postova gore napisao da ručno prekopiraš te dvije datoteke.. Da li si probao?

Odabrao Đelo Hadžiselimović, preveo Saša Kolka. tekst čitao Miljenko Kokot..
16 godina
neaktivan

Evo dam ti ja par načina kako bi mogao to odraditi bez CD-Rom-a

Kopiraš preko usb-a I386 folder na HDD...

klikni na start>>run

C:\i386\winnt32 /syspart:D\ /tempdrive:D:\

Replace C by the letter of the drive where you have copied the i386 folder, and D by the letter of the drive where you want to install Win XP.
This command will install all necessary files for the installation on the destination drive, and mark it like active.
After the process has ended, you stop your computer, put your future drive alone, and boot on it, the installation will continue the process.
You can add /unattend, with this last option, the installation program will take all the parameters of your actual configuration (use theis only if the drive is going to be used on the same PC)

____________________________________________________________________________________________________________________

I sad malo drugačiji ali sličan način

This is a tested solution. You must have a working computer with windows xp/2000 already installed and a copy of the entire cd to be copied to the new hard disk.

1 With the new hard drive installed into your working computer, format the hard drive from "my computer" using NTFS.
Make note of the drive letter of the new disk. In this example the drive letter will be X. Replace the drive letter with whatever yours is.

2 Copy the windows installation cd to a folder in the new hard drive. Remember where you put them. ex: X\setup

3 goto start > run > type cmd > press enter.

4 In the black cmd window, type "x:"

5 Navigate to the location of the saved windows cd. ex: Type "cd setup\i386" You should see "x:\setup\i386>" as the prompt.

6 Type winnt32 /syspart:x: /tempdrive:x:

7 This will run an installation program. When asked, choose new install. Don't modify the structure of the disk to NTFS (if it asks) don't download updates. You'll need to know your cd key.

8 The computer will reboot when the files are copied. When this happens, power down the computer, remove the new hard disk and install it into the other computer. The normal setup program should resume.

If it complains about the lack of a boot disk, check to make sure that you have the hard drive setup to act as a boot disk, in the bios.

The drive letter may not be C: when you go to install windows, check the internet for solutions. Google and Altavista are your firends.

I have tried installing windows from the dos prompt, with no success, as of yet. There may still be a way, though.

If you need further help, look at the help file winnt32.hlp on the cd. x:\i386\winnt.hlp

Pokušaj i sretno..

Uzalud je čitati, ako ništa ne naučiš ništa iz tog što si pročitao... http://www.kozul.comuv.com/forum/
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ne mogu ja nista prekopirati niti kopirati kad ne mogu uopce uci u windowse....proces inastalacije je stao negdje u sredini tako da mislim da je jedina opcija kupiti novi cd-rom...

17 godina
neaktivan

Imam originalni XP Home Edition i sad kada ga reinstaliram upišem onaj originalni kod s kutije, ali me uvijek pita da ga moram registrirat telefonski ili preko interneta, a već sam ga bio prije prijavio ne ja nego oni kgdje sam ga kupio. Kako to riješiti?

Area-51 m15x

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Razer_Copperhead kaže...

Imam originalni XP Home Edition i sad kada ga reinstaliram upišem onaj originalni kod s kutije, ali me uvijek pita da ga moram registrirat telefonski ili preko interneta, a već sam ga bio prije prijavio ne ja nego oni kgdje sam ga kupio. Kako to riješiti?

Pa tako što ćeš ga aktivirati! Nikako drugačije nemože!
Uzalud je čitati, ako ništa ne naučiš ništa iz tog što si pročitao... http://www.kozul.comuv.com/forum/
17 godina
neaktivan
Bellatrix kaže...
Razer_Copperhead kaže...

Opet?
Area-51 m15x
16 godina
neaktivan
Razer_Copperhead kaže...
Bellatrix kaže...
Razer_Copperhead kaže...

Opet?
Pa da. trebalo bi bit sve ok. Ako nebude radilo preko interneta onda zovi Microsoft(ako si zaista kupio original windowse).
Mislim da još nisu ukinuli telefonsku podršku za XP.
17 godina
neaktivan
Bellatrix kaže...
Razer_Copperhead kaže...
Bellatrix kaže...
Razer_Copperhead kaže...

Opet?
Pa da. trebalo bi bit sve ok. Ako nebude radilo preko interneta onda zovi Microsoft(ako si zaista kupio original windowse).
Mislim da još nisu ukinuli telefonsku podršku za XP.
 Dobio sam ga kada sam kupovao PC za posao. :))
Area-51 m15x
17 godina
Razer_Copperhead kaže...
Bellatrix kaže...
Razer_Copperhead kaže...

Opet?
 Mozes ga aktivirat koliko hoces ja sam orginal aktivirao preko 15 puta stari mi doneso sa posla.
Q6600 OC @ 3.0Ghz, 4GB 1066Mhz Corsair, HD4870 512MB OC 790 1000, Gigabyte EP35-DS3, TT Soprano, Logitech Wave + MX 518, Z-4 MSI Wind U90x : Atom 1.6Ghz, 1Gb DDRII, Intel® 945GS, 80 GB, XP home
17 godina
neaktivan

OK! Hvala vam.

Area-51 m15x

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
S Viste na XP bez gubljenja podataka.

Mogu li s Viste prijeći tj. napraviti upgrade ili kako bi se to već zvalo na XP, a da pritom ne gubim nikakve podatke?

@ Sorry na off-topicu.Sramim se

Area-51 m15x
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.4.2009 21:37 (Razer_Copperhead).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: S Viste na XP bez gubljenja podataka.
Razer_Copperhead kaže...

Mogu li s Viste prijeći tj. napraviti upgrade ili kako bi se to već zvalo na XP, a da pritom ne gubim nikakve podatke?

Misliš na Downgrade!
Vjerujem da možeš podaci neće stradati.
17 godina
neaktivan
Bellatrix kaže...
Razer_Copperhead kaže...

Misliš na Downgrade!
 A je li postupak isti kao i s upgradeom? Bootam s CD-a i odaberm tamo downgrade ili je kako drugačije?
Area-51 m15x
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.4.2009 21:43 (Razer_Copperhead).
16 godina
neaktivan
Razer_Copperhead kaže...
Bellatrix kaže...
Razer_Copperhead kaže...

Misliš na Downgrade!
 A je li postupak isti kao i s upgradeom? Bootam s CD-a i odaberm tamo downgrade ili je kako drugačije?
 Mislim da je isti.
Iskreno nisam radio nikad downgrade ali s velikom vjerojatnošću pretpostavljam da je to isto kao i upgrade!
16 godina

-ne postupak nije isti... downgrade je samo s novim -predinstaliranim OSom, ako korisnik želi lincenca pokriva XP.

Nijedna starija (u odnosu na noviju) verzija windoza nedozvoljava 'reinstalaciju-downgrade'.

Podatci nemaju veze s OSom, znači backup (adresar, favoriti itd...), format, insert CD... i nakon pola sata Xp logo je na ekranu.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
ihush kaže...

-ne postupak nije isti... downgrade je samo s novim -predinstaliranim OSom, ako korisnik želi lincenca pokriva XP.

Nijedna starija (u odnosu na noviju) verzija windoza nedozvoljava 'reinstalaciju-downgrade'.

Podatci nemaju veze s OSom, znači backup (adresar, favoriti itd...), format, insert CD... i nakon pola sata Xp logo je na ekranu.

Znači najbolje mi je sve spremiti na disk i zatim reinstalirat OS?
Area-51 m15x
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice