PozZzZzZ ma ovako imam jedan problem::: kojgod OS u zadnjih 1 i po mj installiram nemogu nista ama bas nista igrati stavim vistu i GTA SA nece stavim XP i GTA SA nece stavim W 7 I GTA SA Nece cim udjem u igru nakon MAX 5min Igranja pocne mi stucati onda 10min stuca 2slicise po sekundi maximalno mi daje opa nakon 10min opet 2min normalno pa opet 10min stuca sad neznam do cegaje a prije sam igro i zahtijevnije igre Poput James Bonda 007 quantum of solace I SVE JE SAVRSENO RADILO DO SAD NEDAVNO KAD ME JE POCELO STEKATI PA Ako neko zna do cega bi moglo biti!!!
Ujedno bi zamolio ako neko zna neki program za dizanje Hladnjaka na 95% na AMD Athelonu 64 S939 i NVidi 7900 da vidim da nioje do toga da se pregrijava!!!
((Nikakve OverLockove nisam radio ni nista))
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pogledaj temperature sa Everestom na CPU-u i grafičkoj.
Imas nove drivere za grafičku?
Prije ti je GTA SA radio normalno?
PozZzZzZ ma ovako imam jedan problem::: kojgod OS u zadnjih 1 i po mj installiram nemogu nista ama bas nista igrati stavim vistu i GTA SA nece stavim XP i GTA SA nece stavim W 7 I GTA SA Nece cim udjem u igru nakon MAX 5min Igranja pocne mi stucati onda 10min stuca 2slicise po sekundi maximalno mi daje opa nakon 10min opet 2min normalno pa opet 10min stuca sad neznam do cegaje a prije sam igro i zahtijevnije igre Poput James Bonda 007 quantum of solace I SVE JE SAVRSENO RADILO DO SAD NEDAVNO KAD ME JE POCELO STEKATI PA Ako neko zna do cega bi moglo biti!!!
Ujedno bi zamolio ako neko zna neki program za dizanje Hladnjaka na 95% na AMD Athelonu 64 S939 i NVidi 7900 da vidim da nioje do toga da se pregrijava!!!
1. naziv teme ti je strašno informativan
2. krivo si napisao naziv
3. problem nije u softveru jer si reinstalirao windowse (hmm... jel ti štekaju sve igre ili samo taj GTA:SA?)
4. vjerojatno šteka grafička, provjeri je u drugom kompu
5. ako nije grafika, onda je RAM (Memtest)
6. ako nije 4/5, onda je MB
i nije OverLock nego overclock. i nije athelon nego je Athlon. I nvidia.
EDIT. F1-IVO rješio 1. i 2. 
Daj se nauci koristit tocku i zarez! Post ti izgleda ko kupus!
Ma sve igre stekaju o ovih zadnjih mj i po dana.
Stavim GTA SA steka stavim CS steka stavim COD 4 Steka svaka igra mi steka!!!
Nego ovo stosetice graficke kako na nju da stavim pastu na procesoru znam maknuti ventilator i staviti pastu,ali na grafickoj ne.
Pa ako neko moze pomoci i oko toga...Graficka mi je NVidia GeForce 7900.
EDIT:Evo prije ulazka u igru otiso sam Ctrl+alt+del pa na ovo di mi pokazuje rad procesora kretalo se izmedju 5,10% udjem u igru 47 do 58 i kad pocne stucato dodje na 100% pa do cega bi to onda moglo biti!!!
EDIT:Di u everestu da pogledam temperaturu trazio sam ali nisam naso!!!
Provjeri temperature sa Everestom i ako su normalne, ne trebaš dirat pastu. Ako su temp ok, onda provjeri grafičku u drugom kompu. Ako je ona ok, onda provjeri RAM sa Memtestom. Ako je i on ok, onda... Neznam što bi onda bilo.
Kakve su ti temperature? Jesi instalirao Everest?
Ak ti se neda s tim zezat, samo uperi ventilator u otvoreno kučište
, vjerojatno ti je grafička u banani jer da je pasta na procu nebi ti igre trzale nego bi jednostavno bio shutdown
meni je bio prvo zvučni signal doduše.
Dodje mi da uzmem kantu vode i da prolim PC xD
Gle radi sta oces ali ti si pitao nas za problem pa ti se neda radit ono sta ti mi kazemo,instaliraj everest i propusi kuciste od prasine i valjda ce bit ok,,pogledaj si prvo temeprature!..a ak ti se neda onda neznam svrhu sto si temu otvorio bezveze..BTW daj nauci pisat na tipkovnici
Gle radi sta oces ali ti si pitao nas za problem pa ti se neda radit ono sta ti mi kazemo,instaliraj everest i propusi kuciste od prasine i valjda ce bit ok,,pogledaj si prvo temeprature!..a ak ti se neda onda neznam svrhu sto si temu otvorio bezveze..BTW daj nauci pisat na tipkovnici
LOL Sam napiso gore da neznam di u everestu pogledati temperaturu ja sam trazio ali nisam naso!!!
pazite sad što je pomoglo-postavljanje AA na 2x. nakon toga sve radi normalno. neka mi to netko objasni jer to nema ni malo smisla.
Ako neznaš kao ti se komponente zovu i kao se koji program piše, i neznam kak bi ti digao hladnjak sa programom, nemaš pojmao čemu pišeš, onda se nebi čudio da neznaš stavit windowse i drivere te očistit komp od prašine
Dodje mi da uzmem kantu vode i da prolim PC xD
Kak ti misliš prolit PC, pa nije on u tekućem stanju
Koliko ti imaš godina i dali si završio prvi razred jer očito neznaš sročit rečenicu.
Ja sam isti problem imao i skužio da mi hladnjak nije bio dobro namješten na procesor i onda su isto tako slijedila štekanja nakon nekog vremena.
BTW: Provjeri temperature tako da: kad uđeš u everest otvori ikonu računalo i odi na senzor. Tamo će ti sve temperature ispisati.
Pošalji nam temperature u idleu i onda skini program Orthos i kreni s opterećivanjem procesora. Istovremeno neka je everest uključen da vidiš temperature procesora u loadu.
LOL Sam napiso gore da neznam di u everestu pogledati temperaturu ja sam trazio ali nisam naso!!!
Da si gledao pod "Senzor" možda bi i našao.
pazite sad što je pomoglo-postavljanje AA na 2x. nakon toga sve radi normalno. neka mi to netko objasni jer to nema ni malo smisla.
Reci koje djelove imas, koja igra i sl., meni ova sad grafa bolje radi u Cod2 na 1680x1050 nego na manjor rezoluciji, tj fps bolji.
ajde instaliraj riva tuner, i tam pogledaj, možda se tamo lakše snađeš
Ako neznaš kao ti se komponente zovu i kao se koji program piše, i neznam kak bi ti digao hladnjak sa programom, nemaš pojmao čemu pišeš, onda se nebi čudio da neznaš stavit windowse i drivere te očistit komp od prašine
LOL Tolka budala nisam!!!
nvidia geforce fx go 7300, ima 256mb memorije,a još 1250mb uzima od rama. vrti sve nove igre na min. postavkama i naravno antialiasingu 2X
Evo imo sam takav problem na laptopu to ti se dogodi zbog pregrijavanja(vjerovatno).
Naći ljepo izvadiš komp,otvoriš ga uzmes usisavač i POLAKO i OPREZNO usisaš prašinu.
Jesi probao srusiti windows? Ti problemi cesto nastaju kad dizes vistu pa onda opet xp itd.probaj srusit cijeli sistem i onda podic samo xp i
Jesi probao srusiti windows? Ti problemi cesto nastaju kad dizes vistu pa onda opet xp itd.probaj srusit cijeli sistem i onda podic samo xp i
Gluposti. Nema veze ako je srušio vistu pa stavio xp. Mogao je bit i OSX na disku prije xp, pa nebi imalo veze. Formatirao je disk već nekoliko puta tako da su softverski problemi isključeni.
Cini mi se da i je grafa....80°C a nije pod loadom.....ko zna dokle ode temperatura kad upali neku igru....
Za pocetak otvori kučište i pogledaj vrti li se uopće ventilator na grafičkoj kartici.
7900 je relativno starija kartica, do sada je vec mogla stati od prašine. Ako je prije radila dobro znači da ventilator ima snage hladiti,
zato pretpostavljam da je jednostavno stao ili značajno usporio. Provjera je dvije minute i znati ćeš što dalje.
Koji ventilator imaš na procesoru? 5300 okretaja, a temperatura 45 stupnjeva!!! Meni radi na 900 okretaja, (mini typhoon) i temp jezgri je 35 stupnjeva. Ja sam prije imao nvidiu XFX 7900 (clcokana) i temperatura u idle je bila oko 55-60 stupnjeva! Grafička definitivno ima preveliku temperaturu, a i sa brzinom ventilatora na CPU kompjuter će ti poletit...
Skini hladnjak sa grafe ako znaš, ako neznaš nediraj i očisti sve. Drugo rješenje je da odneseš grafu kod nekog frenda koji ima kompresor i dobro je ispuši, neka sva prašina izađe
Koji ventilator imaš na procesoru? 5300 okretaja, a temperatura 45 stupnjeva!!! Meni radi na 900 okretaja, (mini typhoon) i temp jezgri je 35 stupnjeva. Ja sam prije imao nvidiu XFX 7900 (clcokana) i temperatura u idle je bila oko 55-60 stupnjeva! Grafička definitivno ima preveliku temperaturu, a i sa brzinom ventilatora na CPU kompjuter će ti poletit...
on definitivno ima problema sa prašinom, treba to sve pod kompresor.
Ajde još uslikaj kućiše pa nam pokaži i onda će možda ova misterija doći na vidjelo (prašina). I svi će biti sretni izadovoljni...