Reinstall Windowsa ili ne?

poruka: 12
|
čitano: 1.758
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav!

Uzimam novu maticnu, procesor, memoriju, graficku i napajanje i zanima me da reinstaliram os ili ne.

Imam 64 bitni 7 na SSDu oz treceg mjeseca.

Reinstalirao bih i drivere.

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Reinstall Windowsa ili ne?
chutac kaže...

Pozdrav!

Uzimam novu maticnu, procesor, memoriju, graficku i napajanje i zanima me da reinstaliram os ili ne.

Imam 64 bitni 7 na SSDu oz treceg mjeseca.

Reinstalirao bih i drivere.

U principu ,ne moraš. Dovoljno je deinstalirati drivere i software od stare grafičke ,počistiti sistem i napraviti sysprep.

Onda samo premjestiš disk u novu konfiguraciju.

Pogotovo pošto si radio instalaciju prije samo 6 mjeseci.

Drivere moraš instalirati tak i tak ,ali većinu toga će ti sistem napraviti sam.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.9.2014 0:42 (kizo2703).
16 godina

-problem za sysprep.. ne štediš vrijeme, tad je clean install ipak bolji izbor. Nešto sasvim drugo je na radnom PCju s hrpom soft, postavki i nedostakak vremena .. tad bi sysprep imao nekog smisla ali samo za taj dio podešavanja (ne OS-driver dio).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
chutac kaže...

Pozdrav!

Ma reinstall ako ti se ne da zaje... s sysprep.

Ne obaziri se na TD, to su samo TD Trollovi, nemaju pojma o ničemu, pa moraju zaje... one koji nešto znaju. ;-))))))) (i3 4130 pojede ovaj tvoj i3 3240 za doručak) :D OMG.
Poruka je uređivana zadnji put ned 31.8.2014 21:13 (Valentin17).
15 godina
neaktivan

Ne da se meni zayebavat ni s jednim ni s drugim :)

Koje će uopće biti razlike u OS-u instaliranom na drugom kompjuteru? Zar nije OS "univerzalan", a ono što čini razliku su driveri?

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
ihush kaže...

-problem za sysprep.. ne štediš vrijeme, tad je clean install ipak bolji izbor. Nešto sasvim drugo je na radnom PCju s hrpom soft, postavki i nedostakak vremena .. tad bi sysprep imao nekog smisla ali samo za taj dio podešavanja (ne OS-driver dio).

Kompletna operacija sa deinstaliranjem starih drivera i softwarea ,pokretanjem sysprepa i onda prebacivanjem u ''novi PC'' te paljenjem i podešavanjem na njemu traje otprilike sat vremena.

Kak ne štedi vrijeme?

chutac kaže...

Koje će uopće biti razlike u OS-u instaliranom na drugom kompjuteru? Zar nije OS "univerzalan", a ono što čini razliku su driveri?

Da ,driveri jesu razlika. E sad ,ako se tebi da potrošiti dan ili dva na clean install ,instalaciju drivera ,svih updatea1 i onda svih programa i podešavanje ,samo daj.

Naravno da uvijek ,u svakom slučaju ,može doći do problema - ali ,zato valjda radiš backup sistema.

E sad ,tu je još jedna stvar: ako je nova ploča UEFI ,a stara BIOS ,za punu funkcionalnost svega najbolja opcija je clean install.

Tvoj izbor - ja sam samo predložil opciju.

1. Nedavno sam radil clean install Sedmice i samo instalacija updatea je trajala 6 i pol sati!!

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put ned 31.8.2014 22:06 (kizo2703).
14 godina
kizo2703 kaže...
1. Nedavno sam radil clean install Sedmice i samo instalacija updatea je trajala 6 i pol sati!!

Loša ti kopija bila, nabavi bolju. {#}

Ne obaziri se na TD, to su samo TD Trollovi, nemaju pojma o ničemu, pa moraju zaje... one koji nešto znaju. ;-))))))) (i3 4130 pojede ovaj tvoj i3 3240 za doručak) :D OMG.
16 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...

Loša ti kopija bila, nabavi bolju. {#}

Od 2011. i SP1 do danas ,izdano je preko 4 GB updatea ,bez Office i ostalih updatea (recimo ,za .Net i ostale sitnice).

Zato ,molim te ... {#}

---------------------------------------------------------------------------------------------

I koji to kreten lupa TD-ove ko mahnit?! {#} To sranje stvarno treba ili ukinuti ili vratiti na staro!

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.9.2014 11:56 (kizo2703).
16 godina
kizo2703 kaže...
ihush kaže...

Kompletna operacija sa deinstaliranjem starih drivera i softwarea ,pokretanjem sysprepa i onda prebacivanjem u ''novi PC'' te paljenjem i podešavanjem na njemu traje otprilike sat vremena.

Kak ne štedi vrijeme?

..

- tako, jer clean je gotov za 15min, driverski dio je opet jednak ... pa računaj. (čak je i SP ili 7-na-8 i sl. sporiji upgrade nego clean).

- ako je na starom bilo više app tad se uštedi vrijeme za njihovu instalaciju+podešavanje, ali se potroši za korak prije (backup! jer je obavezan). Pošto podataka o app nemamo, nemamo razloga špekulirati da bi to bilo neka ušteda vremena, uz recimo da imam za sad prednost pola sata u odnosu na tvojih sat sysprepanja...

- dodatno, razlika je kako je bio prije podešen PC (particije, podaci-userski folderi..), kod pametng rasporeda ni backup nije nužan, pa je clean u većoj prednosti jer se ne mora brinuti o juzerskim podacima banalno kao favoriti i shortcuti na desktopu za neku app i sl. (jer ne mora sve na radnom PCju biti install, opet razlika za kućnog i gamerskog juzera.. da ne uspoređujem s npr domain gdje s loginom ima sve..)

Clean je ipak clean. (+stvar izbora za konkretnu situaciju ovisno o juzeru... ovaj je ipak obavio clean, vjerojatno optimalnije).

kizo2703 kaže...
..

I koji to kreten lupa TD-ove ko mahnit?! {#} To sranje stvarno treba ili ukinuti ili vratiti na staro!

(mene promašilo  ovaj put..) {#} -neki td-warrior u osvetničkom pohodu. Baš fali obvezni argument za TD.

edit:

chutac kaže...

-khmmm.. -da. (i naravno ne.).

jer, sam MS ne želi zbog licence da to bude jednostavno kao copy-paste. Drugi (teh.bolji razlog) je što install procedura prilagodi OS-SW konkretnom HWu. Promjenom HWa imaš 'problem', manji-ili-veći, npr driver i nemogućnost paljenja OSa... sysprep je samo 'čistač' tih sitnica ali je usput i on (namjerno) zaguljen, hint miniPE/liveboot i interesi+licence. Sve se može kad se zna i ima alat, bez tog je teško i tad je clean univerzalno 'bolji' odgovor.

Dali je jednako kad od drveta ispiliš daske po mjeri za namještaj ili cigle za zid, to isto reciklirati za novo? Može se, ali teoretski (idealni slučaj) je jednako cleanu, u svim ostalima je lošije (neko smeće-problem, pa do same paranoje vlasnika SWa jer on primarno štiti svoje interese, nema garancije da će npr aplikacija/igra raditi jer može postojati neka interna zaštita povezana npr s CPU-ID/MBO/HDDsn itd., win vjerojatno hoće jer to obavi sysprep, ali nije smisao OSa sam OS, nego aplikacije-korištenje).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.9.2014 12:05 (ihush).
15 godina
neaktivan

Napravit ću backup i probat sa sysprepom i valjda će raditi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Dakle, imam na kompu original win 7(ultimate).
Međutim, nemam taj cd s windowsima ni nikakve pristupne kodove jer sam to dobio ko poklon iz bivse firme.

E sad naravno imam gadan problem na laptopu i trebam reinstalirati OS.
Naravno uz sve to zelim zadrzati original windowse pod svaku cijenu.

Pitanje: Hocu li pri reinstalicji trebati kodove i cd ili ce sve teci glatko ?!
Hvala

Coca-Cola je Najpoznatije piće, a ujedno i druga najpoznatija riječ na svijetu - odmah poslije riječi OK.Njezina je formula jedna od najvećih svjetskih tajni.U Brazilu se smatra da je Cola afrodizijak
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.10.2014 18:53 (meluka).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
meluka kaže...

Dakle, imam na kompu original win 7(ultimate).
Međutim, nemam taj cd s windowsima ni nikakve pristupne kodove jer sam to dobio ko poklon iz bivse firme.

E sad naravno imam gadan problem na laptopu i trebam reinstalirati OS.
Naravno uz sve to zelim zadrzati original windowse pod svaku cijenu.

Pitanje: Hocu li pri reinstalicji trebati kodove i cd ili ce sve teci glatko ?!
Hvala

windows product key možeš doznati na nekoliko načina, pogledaj link

http://www.sevenforums.com/tutorials/153626-product-key-number-windows-7-find-see.html

kad vidiš koji je key, zapiši ga i možeš krenuti s reinstalom windowsa

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice