Reinstalacija s dual boota

poruka: 5
|
čitano: 1.209
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Reinstalacija s dual boota

iman dva sustava na laptopu, windows 7 i windows 8...Zanima me kako cu maknut windows 7 na najbolji moguci način bez ikakvih posljedica. Jel treban samo makint particiju u kojoj je windows 7 ?? Gleda sam na nekon engleskom forumu i tamo kaze da treban prvo vidit di je bootmgr,  a neman pojma di cu to vidit??

Evo slike mog disk managementa

PS: na c je osmica, a na f disku je 7...prije sam ima sedmicu, pa sam instalira osmicu

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Reinstalacija s dual boota

Obično ,prvi instalirani OS ima svoju boot particiju - možeš ju prepoznati po oznakama ''System'' i ''Active'' u Disk Managementu.

Ako je Osmica instalirana nakon Sedmice ,upisala je svoj boot manager i sve što trebaš je formatirari particiju na kojoj je Sedmica.

Još bolja opcija je instalacija MiniTool Partition Wizarda ,Home edicije koja je free ,i s njim izbriši Windows 7 particiju i pomakni Windows 8 na prazno mjesto (jel se to ne može u Windows disk managementu) ,proširi ''New Volume'' koji je vjerojatno napravljen za podatke te odmah konvertiraj obje te particije u Primary.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.3.2013 14:15 (kizo2703).
12 godina
neaktivan

napravia kako si i kaza, samo kad palim komp još uvik postoji opcija za windows 7

Kako cu to maknit???

16 godina
neaktivan
Paraboy kaže...

napravia kako si i kaza, samo kad palim komp još uvik postoji opcija za windows 7

Kako cu to maknit???

Trebaš obrisati Sedmicu iz boot managera. Najbrže ćeš to napraviti ako u tražilicu upišeš msconfig

,klikneš na taj msconfig kad se pojavi i u Boot tabu izbrišeš sve osim Osmice.
Tražilicu na Osmici pokrećeš tako da odeš na Start Screen i jednostavno počneš tipkati slova!!

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.3.2013 23:50 (kizo2703).
12 godina
neaktivan

učinjeno. sad je sve kako treba, samo mi se čini da sad se malo sporije diže sustav

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice