Print screen

poruka: 4
|
čitano: 16.728
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Print screen

Upomoć!!

Imam XP Pro i HP photoprinter koji je spojen USB-om. Pokušao sam koristiti PrtSc tipku, zajedno sa Alt tipkom, kako Windows kaže, ali ništa se ne događa. Da li netko zna što bih trebao napraviti da mi radi Print Screen.

Na Windows helpu tvrde da mogu screen zacrniti, i sa Copy - Paste prebaciti u Paint, ali to nisam uspio jer Paint ne šljivi Paste komandu.

Unaprijed hvala

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Print screen

Moraš print screen bez alta

My car sucks, the brakes do not brake, the accelerator will not accelerate and the pistons will not piss
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Print screen
žaki kaže...

Upomoć!!

Imam XP Pro i HP photoprinter koji je spojen USB-om. Pokušao sam koristiti PrtSc tipku, zajedno sa Alt tipkom, kako Windows kaže, ali ništa se ne događa. Da li netko zna što bih trebao napraviti da mi radi Print Screen.

Na Windows helpu tvrde da mogu screen zacrniti, i sa Copy - Paste prebaciti u Paint, ali to nisam uspio jer Paint ne šljivi Paste komandu.

Unaprijed hvala

Mada se tipka zove "Print Screen" ona ne služi printanju sadržaj ekrana, nego ga sprema u međuspremnik (clipboard). Sadašnje tipkovnice su nastale u vrijeme dok su računala koristila crno-bijele monitore na kojima se prikazivao samo tekst. "Print Screen" je služio izravnom slanju sadržaja ekrana na printer. Kada su se pojavili Windowsi postalo je nepraktično isprintati cijeli sadržaj ekrana, jer se osim teksta pojavila i grafika, tako da je Microsoft promijenio ulogu ove tipke, pa bi bilo logičnije da se sada zove Capture, a ne Print .

Kao što ti je već rečeno sadržaj cijelog ekrana snimiš tako da pritisneš samo Prt Sc bez Alta, a ako želiš snimiti samo aktivni prozor, onda stisneš Prt Sc i Alt. 

Paint šljivi Paste naredbu, samo trebaš napraviti jedno od ovo dvoje:
1. Najprije klikneš na jednu od dvije najgornje ikone koje se nalaze sasvim lijevo (odmah ispod File   Edit), pa onda klikneš desnom tipkom miša i odabereš Paste
ili
2. Otvoriš padajući izbornik Edit i klikneš na Paste 

Sada iz Painta možeš tu sliku poslati na printer.
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.11.2008 21:42 (klimama).
17 godina
Print screen

Hvala!

Radi bez greške!!

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice