Nestanak struje - sve otišlo u PM

poruka: 41
|
čitano: 9.211
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Prije par minuta je nestalo struje. Palim ja komp i dok se windowsi još nisu digli piše  "checking C:"

Mislio sam da će sve bit u redu, ali imao što vidit kad su se digli windowsi.

Tema u windowsima mi je originalna (bila je neka druga), svi programčići sa desne strane su promjenjeni, nema programa koje sam instaliro (mogu ih pronać na C: disku, ali nemogu da odem npr. na neku datoteku i otvori sa, isto tako ih nema kada odem na all programs), sve lozinke izbrisane itd.

Uglavnom sve je oslo u PM. Jel zna netko jel moguće to vratit u stanje kakvo je bilo prije?

Sve mi dobro ide kazem hvala Bogu, oni sto me mrze nista mi ne mogu
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.7.2012 20:21 (cuspajz).

0 0 hvala 0
16 godina

system restore? jel radi?

Remember my friends, God is dead. Marx is also dead. But the market lives. The market must become your new God.
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Nestanak struje - sve otišlo u PM

system restore?

16 godina
moderator

da se nisi ulogirao kao neki drugi user?

vrati sa system restore...

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
16 godina
neaktivan

No restore points have been created on your computers system drive.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

pa koliko sam te shvatia, do podataka mozes doc, napravi backup bitnog i onda reinstaliraj... problem rjesen...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Izgleda da ću onda morat reinstalirat windowse...

0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

Kakvo napajanje imaš.To se nebi smjelo događati !

JEdino što mi trenutno pada napamet je zaštita od prednapona da izbjegneš ovakve događaje. Makar ni to nije 100% sigurno.

Slažem jelovnike,planove treninga,suplementaciju,uvod u sportsku farmakologiju i sve ostalo vezano uz BB----> cijena ovisi o kompleksnosti pitanja. Za više informacija javite se Privatnom Porukom
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.7.2012 10:23 (hrvoje_zg91).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
hrvoje_zg91 kaže...

Kakvo napajanje imaš.To se nebi smjelo događati !

MS-ovo napajanje

I prije mi je znalo nestat struje pa je poslje sve normalno radilo. Možda je sad stvar u tome da sam ga ja upalio nakon što je došla struja, i 5-6 sekundi nakon što sam ja pritisnio tipku da se upali je opet nestalo struje...

17 godina

Sasuo ti se datotečni sustav. Pretpostavljam da nisi radio check disk s vremena na vrijeme, pa kad je nestalo struje, o'šlo sve dovraga... :)
Mada, prije instalacije windowsa provjeri nema li ti disk bad sektore. 

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
cuspajz kaže...

MS-ovo napajanje

I prije mi je znalo nestat struje pa je poslje sve normalno radilo. Možda je sad stvar u tome da sam ga ja upalio nakon što je došla struja, i 5-6 sekundi nakon što sam ja pritisnio tipku da se upali je opet nestalo struje...

Hmm meni se znalo dogoditi kada nestane struje da nemogu uključiti računalo prvih 10 tak sekundi. (mislim na fizičko paljenje na gumb)

Tražio sam u manuelima da li je to nekakav osigurač izbacio ili nešto ali nisam mogao naći. Ako ne želiš slična iskustva a i bojiš se za pilu(imaš pilu nemaš pilu svejedno) kupi neku letvu. Letva će zaštititi ono što je na nju spojeno ali tako da taj prenapon preko uzemljenja "pošalje" ostalim uređajima koji su spojeni na istu tu instalaciju.

Postoje i kvalitetnija riješenja od toga koja se ugrađuju u razvodni ormarić

Slažem jelovnike,planove treninga,suplementaciju,uvod u sportsku farmakologiju i sve ostalo vezano uz BB----> cijena ovisi o kompleksnosti pitanja. Za više informacija javite se Privatnom Porukom
17 godina
neaktivan

ma kakva vas zastitna letva spopala??? jedino rjesenje protiv naglih nestanaka struje je UPS, koji (vidi cuda) i ne kosta nesto puno skuplje od zastitne letve... kupovat zastitnu letvu je glupost - pametnije je odabrat kvalitetnije napajanje samog racunala koje u pravilu ima prenaponske zastite i filtriranje u samom napajanju. ipak, UPS-u nema zamjene... daje vam dobrih 10-20 minuta da se sve pospremi kako triba i normalno ugasi...

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Postoji važna pravila za sve kompjutera ako se nestane struje gube se podaci ako se radilo npr igrao igru , pisao dokumente jer od nestanka struje obično gube podaci i nemože se vratit. To je gotovo izgubljeno i nepovratno.

Jedina šansa da instaliraš sve novo i da savjetujem da nakon instalacije napravite backup pa ako slučajno nestane struje jer backup koji spremljen bilo na DVD, Usb i sl, sve vraća kao što je i bio.

Kod većine koji je u laptop ima baterije a nije vađena a ukopćen na struju tj na punjaču taj je puno sigurnije od gubitak podataka tj kad nestane struje laptop se automatski prebaci na bateriju a kod kompjuter druga priča...

Nenad
Moj PC  
0 0 hvala 2
16 godina
neaktivan
wifi kaže...

ma kakva vas zastitna letva spopala??? jedino rjesenje protiv naglih nestanaka struje je UPS, koji (vidi cuda) i ne kosta nesto puno skuplje od zastitne letve... kupovat zastitnu letvu je glupost - pametnije je odabrat kvalitetnije napajanje samog racunala koje u pravilu ima prenaponske zastite i filtriranje u samom napajanju. ipak, UPS-u nema zamjene... daje vam dobrih 10-20 minuta da se sve pospremi kako triba i normalno ugasi...

Točno, UPS je najbolja rješenje ako se nestane struje i on se automatski upali ali ima kratki vremenski da se što prije pospremi podataka i ugasiti.

Nenad
17 godina
neaktivan
Nello kaže...
wifi kaže...

Točno, UPS je najbolja rješenje ako se nestane struje i on se automatski upali ali ima kratki vremenski da se što prije pospremi podataka i ugasiti.

pa ovisi sto je tebi kratko... 10-20 minuta (ovisno o konfiguraciji) je sasvim dovoljno da se pospreme i najveci projekti, pa cak i zavrse zapocete instalacije programa... i ovo govorim iz iskustva jer IMAM UPS vec 10tak godina i dosad sam samo jednom mijenja bateriju, a stvar i dalje radi i radi i radi...

14 godina
neaktivan
wifi kaže...

Nisam ja rekao da nije bolje. Ja sam samo ponudio jednu od mogućnosti. :) 

16 godina
neaktivan

A da probam opet isključit struju, jel postoji mogućnost da mi se vrati komp na staro?

? ?

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ne. Možeš napraviti samo još veće sranje.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
14 godina
neaktivan

Kupi bolje napajanje, taj MS nema nikakve zastite i, kako je rekao jednom kolega s foruma, kad krepa povuci ce i televiziju za sobom {#}

clock2much

0 0 hvala 0
17 godina
wifi kaže...

Brkaš kruške i jabuke ko obično,{#} jer mnogima UPS zapravo nije potreban u praksi a ko drugo nemaju svi struju tj strujnu mrežu iz doba Franje Josipa.{#}Ko drugo niti jedno napajanje kolko tolko, ugodne cijene nema prenaponsku zaštitu normalno ona brutalno skupa napajanja ne računam jet to vrlo malo ljudi ima normalno.{#}

Tak je da danas UPS nije skup ali opet ista priča, niti jedan jeftiniji UPS nema kvalitetnu prenaponsku zaštitu tj ne može puno izdržat.Upravo je to problem jeftiniji UPS sa slabom prenaponskom zaštitom, i kad te opali grom po telefonskoj liniji i onda eto velikih problema ode sve vrit.Kupit jeftiniji UPS obično znači loša kupnja itekak, osim ak se ne zove APC pa za manju cijenu dobiješ malu snagu ali je i dalje sve vrlo kvalitetno to treba imat u vidu itekak.{#}

Jeftin UPS koji ne nosi zvučno ime, treba kombinirat sa ovim dole to je vrlo kvalitetna prenaponska zaštita APC normalno i onda nema problema.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/grom-posljedice/102421.aspx?page=0&jumpto=1977879&sort=asc&view=flat

Da ne bi bilo zabune jel onak usput, niti ovo vrhunsko napajanje ispod vrlo neugodne cijene nema neku posebnu prenaponsku zaštitu.Normalno ima svu moguču ostalu zaštitu, ali prenaponsku posebnu zaštitu nema to sigurno ko ne vjeruje nek Googla za testom tog napajanja itd.{#}

http://www.protis.hr/products/details/napajanje-400w-seasonic-ss400fl/37961

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
14 godina
neaktivan
rambox kaže...

Ko drugo niti jedno napajanje kolko tolko, ugodne cijene nema prenaponsku zaštitu normalno ona brutalno skupa napajanja ne računam jet to vrlo malo ljudi ima normalno.{#}

Varas se rambox, danas cak gotovo sva mid-end napajanja imaju zastite (npr. zastita od kratkog spoja, etc.). Primjer: LC GP3 460W, gledaj koje sve zastite ima KLIK a kosta stvarno sitno.

OVP je prenaponska, ne?

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.7.2012 14:29 (mate960).
15 godina
odjavljen

Je, ali samo za izlaz, na ulazu nema zaštite. To nije tako jednostavno za izvesti, jer da je imala bi sva napajanja. Zato se uzimaju letve.

Svi smo mi Mentalist.
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.7.2012 14:55 (Jakovp).

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Jakovp kaže...

Je, ali samo za izlaz, na ulazu nema zaštite. To nije tako jednostavno za izvesti, jer da je imala bi sva napajanja. Zato se uzimaju letve.

Yebiga napajanje krepa, komponente ostaju zive. 

clock2much
15 godina
odjavljen

Meni se sad dogodila zanimljiva situacija, imam letvu sa zaštitom, i grom ej dobro lupio, čuo sam prasak i vidio bijeli bljesak iz sobe, i kad dođem sve ledice rade, sve svijetli, (tv, zvučnici, monitor, komp).

Upalim komp, nema interneta, ruter radi, ali mrežna kartica niše ne postoji... Poanta, treba provuć i lan kabel kroz letvu, ako se može. 

Može crknuti samo napajanje, ali postoji i jako mala vjerojatnost da još nešto crkne, jer tako vison napon prolazi kroz sve.

Svi smo mi Mentalist.

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Jakovp kaže...

Cudno da ruter nije krepao. buduci da je takav napon kroz njega prosao (preko telefonskog kabla). Inace mrezne kartice se kod takvih visokih napona ponekad samo zblesiraju, odes u device manager, disableas ju i ponovo enableas (radi u ~50% slucajeva, u ostalima bas krepa)

clock2much
15 godina
odjavljen

Da, čudno je.

Mrežne više ni nema u device manageru {#}

Svi smo mi Mentalist.

1 0 hvala 0
17 godina
Jakovp kaže...

Meni se sad dogodila zanimljiva situacija, imam letvu sa zaštitom, i grom ej dobro lupio, čuo sam prasak i vidio bijeli bljesak iz sobe, i kad dođem sve ledice rade, sve svijetli, (tv, zvučnici, monitor, komp).

Upalim komp, nema interneta, ruter radi, ali mrežna kartica niše ne postoji... Poanta, treba provuć i lan kabel kroz letvu, ako se može. 

Može crknuti samo napajanje, ali postoji i jako mala vjerojatnost da još nešto crkne, jer tako vison napon prolazi kroz sve.

To nije uopče zanimljiva situacija,{#} več vrlo jasna dobro si prošel jer nemaš prenaponsku zaštitu sa mrežnom DSL zaštitom.U praksi ti je to ko da nemaš ništa, kad te opali grom po telefonskim linijama a to se vrlo često događa ode komp na groblje ak nemaš sreče.{#}

Ne provlačiš mrežni kabel kroz prenaponsku, več telefonski priključak ili liniju pročitaj opet moj predzadnji post i pogledaj linkove koje sam okačil.{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
15 godina
odjavljen

Da, imaš pravo, imam tu mogućnost na letvi, samo moram spojiti. Trebao sam ranije.

Svi smo mi Mentalist.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
rambox kaže...
wifi kaže...

Brkaš kruške i jabuke ko obično,{#} jer mnogima UPS zapravo nije potreban u praksi a ko drugo nemaju svi struju tj strujnu mrežu iz doba Franje Josipa.{#}Ko drugo niti jedno napajanje kolko tolko, ugodne cijene nema prenaponsku zaštitu normalno ona brutalno skupa napajanja ne računam jet to vrlo malo ljudi ima normalno.{#}

Tak je da danas UPS nije skup ali opet ista priča, niti jedan jeftiniji UPS nema kvalitetnu prenaponsku zaštitu tj ne može puno izdržat.Upravo je to problem jeftiniji UPS sa slabom prenaponskom zaštitom, i kad te opali grom po telefonskoj liniji i onda eto velikih problema ode sve vrit.Kupit jeftiniji UPS obično znači loša kupnja itekak, osim ak se ne zove APC pa za manju cijenu dobiješ malu snagu ali je i dalje sve vrlo kvalitetno to treba imat u vidu itekak.{#}

Jeftin UPS koji ne nosi zvučno ime, treba kombinirat sa ovim dole to je vrlo kvalitetna prenaponska zaštita APC normalno i onda nema problema.{#}

Ka obicno, ne citas prvi post u temi... da jesi, vidia bi da je doslo do nestanka struje, i ma koliko to rijetko bilo, kada se desi u nezgodnom trenutku, posljedice su vidljive (opet iz prvog posta). Nikakva zastitna letva ni napajanje tu nece pomoc jer vrijeme zadrzavanja napajanja mjeri se u ms, a ne minutama.

sto se tice prenaponske zastite, sva moderna brand name napajanja u pravilu imaju jedan varistor u svom ulaznom filterskom dijelu napajanja, i to je razlog zbog kojeg u pravilu kad takvo napajanje crkne zbog ulaznog napona, ne povuce za sobom sve ostalo. prenaponske letve umjesto jednog, imaju najmanje tri varistora, i to izmedju faze-nule, nule-zemlje i faze-zemlje, za razliku od napajanja koje imaju samo pokriveni prenapon faza-nula.

btw, obicno u upustvima UPS-a izricito se navodi da se ne triba (ne smije) kombinirati sa prenaponskim letvama.

sad kad sam se OPET zakacia na prepucavanje, ovo mi je (nadam se) vise-manje dovoljno... nek svako kupuje sto misli da mu triba...

14 godina
protjeran

Pa znate kakav bi meni trebao UPS za Seasonic X-750. Od 800e.

Kakav UPS, dobar APC onaj od 40e negde, dobro napajanje od oko 150-160e i dobra ploca, onda kada nestane struje ne sokira ga odmah potpunim nestankom nego zadrzi malo struje na ploci.

Jeste ugasi se komp odmah ali jos lampice na ploci svetle oko 10sec kada prekine se dovod struje u napajanje.

A ne totalni sock ploca za sek bez struje skroz CAK.

Zamislite neko ko ima CORSAIR AX 1200, kakav mu UPS treba za to. 

Kao ceo komp. 

Bitno je i onda sve poiskljucivati kada dodje struja da se ne pali odmah, sacekati malo jel se cesto desi da dodje pa nestane ponovo odmah i tako 2-3 puta ili ako popravljaju nesto da struja bude malo zeznuta. 

Sacekati lepo 10-15min pa onda upaliti. 

Kod mene je napajanje samo 2 puta ugasilo komp, ja reko sta je sada i posle nastavim da koristim normalno, medjutim kada sam silazio vidim oni cackaju po struji u zgradi.

Verovatno je bilo nesto nestabilnije i ono je ukljucilo protection a ne da pusta da prolazi sta hoces u plocu.

EVGA Classified Engineered For Extreme OC
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.7.2012 19:59 (Vlada011).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice