Ne mogu proširiti D: particiju

poruka: 7
|
čitano: 3.032
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Ponestalo mjesta na D: koji mi služi kao skladište gdje su fileovi, uglavnom sve neinstalacijsko.

I sad ja lijepo odem u Disk management, smanjim C:, i da ću otići sa desnim klikom na D: i tamo na opciju "Extend volume", kad ono ništa. Uopće ne dopušta tu opciju. A opet, na C: dopušta. I sada imam 10GB Unallocated prostora. 

Zašo ne mogu to dati D:-u?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Ne mogu proširiti D: particiju

U built-in Disk Managementu particije možeš proširivati samo na slobodan prostor ''nakon'' particija.

Jedini način je obrisati particiju i napraviti novu na cijelom slobodnom prostoru.

Za nešto više ,treba ti ipak nešto malo jače: MiniTool Partition Wizard Home - free i radi baš to kaj ti treba.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.12.2012 18:07 (kizo2703).
15 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

U built-in Disk Managementu particije možeš proširivati samo na slobodan prostor ''nakon'' particija.

Jedini način je obrisati particiju i napraviti novu na cijelom slobodnom prostoru.

Za nešto više ,treba ti ipak nešto malo jače: MiniTool Partition Wizard Home - free i radi baš to kaj ti treba.

Znači format i gubitak svega?

16 godina
neaktivan
the_dammed kaže...

Znači format i gubitak svega?

Ne format ,nego Delete. I da naravno ,gubitak svega na D particiji.

Zato instaliraj predloženi program i s njim možeš s particijama raditi kaj hoćeš.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
16 godina

-ne možeš je je MSov disk manager vrlo ograničen.

-samo susjedne particije se mogu shrik-resizati, ali moraju biti istog tipa (primary ili extended ne međusobno) uz moguću prazninu (alignment) koji se zbog clustera bla-bla, ...

-daleko fleksibilnije i preglednije (ima više korinsih informacija) je s drugim alatima kao što kaže kizo ili Easusom. npr MS ne mova ako se na tom dijelu nalazi neki sys file, dok ostali jednostavno pomaknu.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan

Uspio sam s tim programčićem, hvala!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
kizo2703 kaže...

Hvala ti puno,i ja sam uspio sa tim programcicem trebalo mi,na d miostalo samo 5gb,slobodno a na c 341gb slobodno..

Sada sam to rjesio!{#}

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice