Ubuntu predstavlja HUD

poruka: 2
|
čitano: 928
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Ubuntu predstavlja HUD

Prema najnovijim vijestima Ubuntu priprema aplikaciju koja će na kraju promijeniti način na koji korisnici koriste i pretražuju menu-e u aplikacijama.

Aplikacija funkcionira na način da "preuzima" kontrole nad fokusiranom aplikacijom (ako je HUD pokrenut). Dakle njome možete pretraživati history, menu-i itd u potrazi za željenom akcijom. U budućnosti HUD bi trebao podržavati glasovne kontrole, i tako podignuti doživljaj na sljedeći nivo.

Da ne laprdam previše pogledajte video:

Više na:

http://www.pcworld.com/businesscenter/article/248665/ubuntu_linuxs_new_hud_interface_will_do_away_with_menus.html

Biti ili mniti svemiropolisno

2 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Ubuntu predstavlja HUD

Fora je, ali me podsjeca jako na ideju koju Gnome gura... da menu-bar svake aplikacije nestane iz same aplikacije, i uvijek bude dostupan na vrhu ekrana. Zasad sam to vidio samo na iMacu, i malo je zbunjujuce, na prvu ruku - ali kad se naviknes, oslobadja prostor na ekranu.

Ovo sto Ubuntu gura je, cini mi se, denormalizirana lista svih izbora iz menija i dobar search.

U svakom slucaju, odlicno. Volio bi da to backportaju na sam Gnome3 koji se iovako ionako fura na tipkovnicu....

Set as I am in my ways and my arrogance, burden of proof tossed upon non-believers... You were my witness, my eyes, my evidence, Judith Marie, unconditional one...
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.1.2012 10:51 (Deus ex machina).

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice