Tizen - potpuni promašaj

poruka: 11
|
čitano: 6.785
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Tizen - potpuni promašaj

http://arstechnica.com/gadgets/2015/02/samsung-z1-review-the-first-tizen-smartphone-still-feels-like-plan-b/

Vrlo detaljno objašnjeno. Ono što ja primjećujem jest dodatno, još ogroman manjak prilagodljivosti - recimo ne može se downloadirati drugi launcher, sve je to prilično zatvoreno (pa i closed source).

1 Tizen je najbolji mobilni OS
10 Tizen je prilično dobar
1 Tizenu fali par nadogradnji
0 Tizen je razočaravajuć
20 Tizen je potpuni promašaj
One child dies every five seconds. Dirty water KILLS 6000 children per day. 45.000 people die in the US annually because they don't have health care. US spends $18 BILLION a WEEK on Iraq.
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
Re: Tizen - potpuni promašaj
Njima je to pun pogodak, htjeli su svoj OS...inace ako radi ko Meego (inace meni i dalje najdrazi OS, ali eto sve sta je lijepo kratko traje) bit ce super.

Pa taj Meego je izgledao super, radio fenomenalno, a trosio minimalno resursa. Idealan konkurent iOSu. I jos je bio open source.
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://skyview.com.hrhttp://500px.com/mihovilm
17 godina
odjavljen
Tizen - potpuni promašaj

Nemam pojma kakav je Tizen, ali jedno je sigurno - Samsung ne zna dizajnirati.

Kao da su dali djeci iz vrtica da im nacrtaju sucelje. Likovi kao da se natjecu u losem dizajnu.

Procitavsi gore linkani txt, ne cudi mi sto su popljuvali Tizen toliko. Ipak je Sammy pisao taj software, a njihov TW je poznat po optimiziranosti i fluidnosti.

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Mitch kaže...
Njima je to pun pogodak, htjeli su svoj OS...inace ako radi ko Meego (inace meni i dalje najdrazi OS, ali eto sve sta je lijepo kratko traje) bit ce super.

Pa taj Meego je izgledao super, radio fenomenalno, a trosio minimalno resursa. Idealan konkurent iOSu. I jos je bio open source.

Imali su i Bada OS :P

Kakve ti koristi od vlastitog OS-a kada se isti neće raširiti unatoč lošem dizajnu (ne (isključivo) vizualnom)?

One child dies every five seconds. Dirty water KILLS 6000 children per day. 45.000 people die in the US annually because they don't have health care. US spends $18 BILLION a WEEK on Iraq.
13 godina
Tizen - potpuni promašaj

Promasaj? Apsolutno ne, i dan danas se koriste telefoni od Samsunga sa Bada OS, na istocnom trzistu. Problem je sto su ljudi dobili "previse" slobode sa androidom, ali ta sloboda ne dolazi jeftino, nepostojeca optimizacija i nestabilost uredjaja je glavni problem.

Ne znam za vas meni ovo izgleda zanimljivo i volio bih vidjeti bar kad kupujes samsung telefon da biras koji ces OS, android ili .....Tizen :)

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
odjavljen
Tizen - potpuni promašaj

Na stranu OS, ali primjetio sam da je ovo već XYZ put da neki proizvođač kao prvi uređaj sa novim OS-om predstavlja low-end/mid-end uređaj. FF OS, Ubuntu, Tizen...

Umjesto da se potrude i isprse i sa specifikacijama i sa dizajnom uređaja i tako daju korisnicima do znanja da je stvoreno nešto novo, nešto brže i bolje, oni OS na ovaj način prezentiraju kao jeftinu zamjenu Androidu.

Ovako se ostavlja dojam: " Mi smo spremni, mi bi napravili nešto, ali za svaki slučaj još i dalje idemo po starom"

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Tizen - potpuni promašaj

Jeftini uređaji su način da se najbrže dobi barem neka baza korisnika.
I prvim androidima je marketing išao ovako:"Hej,mi smo jeftilen!"

Jedino Apple uspijeva svoje proizvode odmah lansirati u hugh end.

Vječni izazivač na gostujućem terenu.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/ Svi smo mi jedna velika obitelj sa prezimenom Čovječanstvo
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Tizen - potpuni promašaj

Za mobitele teško da će neki veći uspjeh postići, jednostavno su predaleko iza velikih. Čak ni Microsoft s Windows Phone ne može parirati Androidu i iOS-u, a gdje će Samsung s Tizenom.

Možda će biti ok za Smart TV-e.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Jesper kaže...

Za mobitele teško da će neki veći uspjeh postići, jednostavno su predaleko iza velikih. Čak ni Microsoft s Windows Phone ne može parirati Androidu i iOS-u, a gdje će Samsung s Tizenom.

Zapravo trećina svih androdia su Samsunzi.Mislim,isto kao i sa Ubuntu touchom,pričekajte par verzija još.

Vječni izazivač na gostujućem terenu.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/ Svi smo mi jedna velika obitelj sa prezimenom Čovječanstvo
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.2.2015 16:49 (g12356).
17 godina
odjavljen
g12356 kaže...
Jesper kaže...

Zapravo trećina svih androdia su Samsunzi.Mislim,isto kao i sa Ubuntu touchom,pričekajte par verzija još.

Trecina, uskoro cetvrtina, pa onda jos manje. Jer sammy dobrano opada, i ne nazire se kraj tom padu.

Ali nije vazan udio na trzistu, vec koliko zaradjujes. A zaradjuje se jedino na high endu. Sammya su tu pojeli Xiaomi, LG, Apple, itd.

A u nizem i srednjem segmentu im jos manje cvjetaju ruze. Ukratko, koliko god da drze trzista, gori im pod nogama trenutacno. A Android ih je i dove tu gdje jesu. Sta mislis, da ce neki note fan uzeti eventualni Note 5 sa tizenom? Jea rajt.

15 godina
neaktivan
Tizen - potpuni promašaj

U vrijeme galaxyja s3 je samsung dobrano žario i palio high endom.

Ali zamisli da se Samsungovi uređaji prodaju više nego WP uređaji zajedno.Zamisli samo što bi Samsung mogao na horuk napravit....Plus tizen ima compatibility layer za android aplikacije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice