SETI - predavanje na zagrebačkoj zvjezdarnici

poruka: 6
|
čitano: 654
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

predavanje je sutra (srijeda, 30.4.2014.) u 20h, ulaz besplatan.

kratak pregled povijesti, dostignuća, i budućnosti SETI programa

(SETI - search for extraterestrial intelligence/potraga za vanzemaljskim inteligencijom)

http://www.zvjezdarnica.hr/index.php?option=com_content&task=view&id=412&Itemid=38

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.4.2014 23:01 (nixass).
Moj PC  
3 0 hvala 3
15 godina
neaktivan

Na žalost, smatram da se Drake-ova formula može primjeniti i kod nas da se pronađu osobe koje interesira ova tema.{#}

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
Re: SETI - predavanje na zagrebačkoj zvjezdarnici

ova tema je tehnološki povezana sa forumom.

SETI@home je jedan od prvih BOINC projekata uopće (donedavno su svi ovdje svršavali na BOINC) i jedan od najpopularnijih folding@home projekata ikad.

tema je izrazito zanimljiva.

astronomija/astrofizika je izrazito zanimljiva!

a oni koje ne zanima ne znam zakaj se uopće smatraju pozvanima komentirati..

btw, bilo je skroz popunjeno (iako dvorana nije neka velika) a neki su i iz hodnika slušali jer nije bilo mjesta..

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.4.2014 23:00 (nixass).
15 godina
neaktivan

Stvar je u tome što to mene zanima ( http://stats.free-dc.org/stats.php?page=userbycpid&cpid=eb5c7c4c1c25680b46ae9c270064c3f7 ) ali kad nekome nešto i provučeš kroz uši o tome gleda te blijedo i misli koja si ti budala. Evo primjer, nedavno ja jednoj ekipi onako usput u razgovoru objasnim ukratko na koji način se formiraju zvijezde i kako oslobađaju energiju. Ma, ne samo da su me ismijali, umalo sam izbjegao linč!

Naravno, Bog formira zvijezde......{#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.4.2014 23:03 (phoenix2003).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Re: SETI - predavanje na zagrebačkoj zvjezdarnici
phoenix2003 kaže...

Stvar je u tome što to mene zanima ( http://stats.free-dc.org/stats.php?page=userbycpid&cpid=eb5c7c4c1c25680b46ae9c270064c3f7 ) ali kad nekome nešto i provučeš kroz uši o tome gleda te blijedo i misli koja si ti budala. Evo primjer, nedavno ja jednoj ekipi onako usput u razgovoru objasnim ukratko na koji način se formiraju zvijezde i kako oslobađaju energiju. Ma, ne samo da su me ismijali, umalo sam izbjegao linč!

ja uglavnom ni ne pričam o tome u društvu jer misle da valjda serem gluposti i pravim se pametan.. a oni ignorantni.. no kaj ćeš, meni je super makar i sam o tome čitati/slušati..

astronomija/astrofizika su mi najzanimljivija područja znanosti i stvarno bi volio da se kod nas to malo više popularizira..

na mobitelu imam par desetaka epizoda "Andromede" od T. Devčić i A. Radonića i često si u gradu to pustim na slušalice kad sam u tramvaju/busu..

15 godina
neaktivan

Možeš misliti šta bi se desilo da takvim pričaš o fenomenima iz kvantne fizike kao Cassimir efekt, Heisenbergova nesigurnost i kvantno preplitanje. Ha, ha, sad mi pade na pamet..... zvali bi mi hitnu pomoć!{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice