Redovi u Zagrebu za novi model iPhonea

poruka: 123
|
čitano: 12.278
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
RE: Redovi u Zagrebu za novi model iPhonea
Stoja kaže...
Perfeshunul kaže...

Nisam Apple fan, al fakat neznam kad je Nokia ili Samsung ili SE bio konkurencija iphone-u. Po prodaji Nokia - možda nekad!

Realno gledano bolji je od konkurencije ovisno o uređaju, a konkurenti su Galaxy S, HTC Evo 4G i to bi bilo to ...

Zašto se uvijek uzima prodaja kao neki argument? Zašto je nešto automatski dobro ako puno ljudi to kupi ili konzumira nešto? Dali ako većina ljudi u svijetu gleda big brother od dokumentaraca znači da je on i bolji? Ili ako milijuni igraća igraju wow da je bolje od neke druge igre? Apple ima uređaj koji je dobar i koji zadovoljava većinu korisnika zbog svoje jednostavnosti a opet nudi puno više mogućnosti od običnog dummy phone-a. I plus uzmimo u obzir da je u pretplati iphone dosta povoljan i eto ti dobitne kombinacije. 

tako je...to su u pitanju samo brojke..nikako ne odražava pravo stanje stvari...ja otpočetka imam Nokiu...i uvijek ću je imati...kad ajfon izdrži fiziku torturu koju su predurale sve moje nokije...nek se javi...no ajfoun i nije tip uređaja za hard duty use...dok bi popušila jednostavni pad s metra visine na pločice,vrisnula bi u 1000 komadića...meni mobi ne služi da bi sve vrijeme ga gledao i čuvao,i bio u transu što ga imam,meni uređaj služi,ne ja njemu..ako ću biti fokusiran 90% vremena na divljenje i čuvanje..hej...kako ću zaraditi novac...priče o lakoći korištenja,efikasnosti,fensi-šmensi dizajnu i povrh svega nadmoćnoj tehnologiji su priče za tipični potrošači um...BUY,BUY,BUY....meni je bitno da uređaj odradi ono za što služi ...nijedan mobitel,nijedan smart nisu izmislili niti Stivica niti itko drugi,postojali su davno prije toga u STAR TREK-U...toliko o ejplovoj "domišljatosti i kreativnost.."

15 godina
neaktivan
linuxjuzer kaže...
Stoja kaže...
Perfeshunul kaže...

Nisam Apple fan, al fakat neznam kad je Nokia ili Samsung ili SE bio konkurencija iphone-u. Po prodaji Nokia - možda nekad!

Realno gledano bolji je od konkurencije ovisno o uređaju, a konkurenti su Galaxy S, HTC Evo 4G i to bi bilo to ...

Zašto se uvijek uzima prodaja kao neki argument? Zašto je nešto automatski dobro ako puno ljudi to kupi ili konzumira nešto? Dali ako većina ljudi u svijetu gleda big brother od dokumentaraca znači da je on i bolji? Ili ako milijuni igraća igraju wow da je bolje od neke druge igre? Apple ima uređaj koji je dobar i koji zadovoljava većinu korisnika zbog svoje jednostavnosti a opet nudi puno više mogućnosti od običnog dummy phone-a. I plus uzmimo u obzir da je u pretplati iphone dosta povoljan i eto ti dobitne kombinacije. 

tako je...to su u pitanju samo brojke..nikako ne odražava pravo stanje stvari...ja otpočetka imam Nokiu...i uvijek ću je imati...kad ajfon izdrži fiziku torturu koju su predurale sve moje nokije...nek se javi...no ajfoun i nije tip uređaja za hard duty use...dok bi popušila jednostavni pad s metra visine na pločice,vrisnula bi u 1000 komadića...meni mobi ne služi da bi sve vrijeme ga gledao i čuvao,i bio u transu što ga imam,meni uređaj služi,ne ja njemu..ako ću biti fokusiran 90% vremena na divljenje i čuvanje..hej...kako ću zaraditi novac...priče o lakoći korištenja,efikasnosti,fensi-šmensi dizajnu i povrh svega nadmoćnoj tehnologiji su priče za tipični potrošači um...BUY,BUY,BUY....meni je bitno da uređaj odradi ono za što služi ...nijedan mobitel,nijedan smart nisu izmislili niti Stivica niti itko drugi,postojali su davno prije toga u STAR TREK-U...toliko o ejplovoj "domišljatosti i kreativnost.."

Ma fine ako želiš koristit Nokiju OK koristi ju tvoj odabir, tvoji novci. Što se tiće hard testa iPhona i pada s metar visine potvrđujem da se ništa ne desi, ali opet ne bih to želio ponoviti :) 

Drugo kada spominješ ST onda valjda znaš da su i klizna vrata pokupljena iz ST-a , a što se tiće mobitela tu si u pravu, nego nije Apple prvi izmislio mobitel, nego ga je doveo do savršenstva, a činjenica je da nakon Apple-a svi drugi kopiraju i na manje više kvalitetan naćin žele napraviti klonove njihovih proizvoda.

Znaći cjela prića ide otprilike ovako, Apple primjeni izum miš dovede ga do savršenstva svi kasnije vide da to radi i kako radi te onda kreću s kopiranjem, Apple primjeni izum GUI, svi vide kako to radi, opet svi počnu kopirat , Apple usavrši mobitel, svi počnu kopirat isto, a sad da ne počnem o iTunes-u i revoluciji distribucije glazbe itd..... 

Činjenica je ako želiš koristit nešto orginalno i dovedeno do savršenstva onda koristiš Apple proizvode, ako želiš polupokošaje prlagijatora onda koristiš druge i to je to .

http://www.basketballhoopjam.com
17 godina
woodgamesfx kaže...

Ma fine ako želiš koristit Nokiju OK koristi ju tvoj odabir, tvoji novci. Što se tiće hard testa iPhona i pada s metar visine potvrđujem da se ništa ne desi, ali opet ne bih to želio ponoviti :) 

Drugo kada spominješ ST onda valjda znaš da su i klizna vrata pokupljena iz ST-a , a što se tiće mobitela tu si u pravu, nego nije Apple prvi izmislio mobitel, nego ga je doveo do savršenstva, a činjenica je da nakon Apple-a svi drugi kopiraju i na manje više kvalitetan naćin žele napraviti klonove njihovih proizvoda.

Znaći cjela prića ide otprilike ovako, Apple primjeni izum mišdovede ga do savršenstva svi kasnije vide da to radi i kako radi te onda kreću s kopiranjem, Apple primjeni izum GUI, svi vide kako to radi, opet svi počnu kopirat , Apple usavrši mobitel, svi počnu kopirat isto, a sad da ne počnem o iTunes-u i revoluciji distribucije glazbe itd..... 

Činjenica je ako želiš koristit nešto orginalno i dovedeno do savršenstva onda koristiš Apple proizvode, ako želiš polupokošaje prlagijatora onda koristiš druge i to je to .

Teske rijeci koristis...

I'm going woo woo
15 godina
neaktivan
A reci da nije tako :)

0 1 hvala 0
17 godina
woodgamesfx kaže...
A reci da nije tako :)

Nije tako :)

I'm going woo woo
15 godina
neaktivan
OK reci mi jednu kompaniju danas u svijetu koja na sličan način ulaže u razvoj ( izuzevši Samsung ), te ima nešto barem slično za pariranje Apple-u ?

0 2 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nekoć davno je ulagala motorola i nokia a danas se u principu uvijek čeka da netko jači nešto napravi onda to drugi za manje para prekopiraju kako bi ti rekao......ja volim apple u svakom pogledu malo me ljuti cijena kod nas njihovih proizvoda ali u konačnici imaju odlične proizvode,što se tiče iPhona 4 koliko ja znam prvi smartphone u bliskoj prošlosti je bio SE r380....a prvi ako se nevaram još 91/92 od IBM-a ali neznam ime...........pa sad vidi tko tu koga u toj tehnologiji kopira

!SPREMAN SAM NA INVAZIJU....KUPIO SAM PUNO KONZERVI!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Neznam za novi 4, al moj 2g je pao na sve moguće podloge, te još uvijek drži, je da je malo skršen al "dela"!

15 godina

Pariranje Apple-u? Uuuu bokte sad je odjednom Apple postao referentna vrijednost za sve. Daj molim te. Kad ce ljudi vise shvatit da je sve to samo marketing i da nema neke velike razlike, sa svakim mozes obavljat iste stvari samo na drugaciji malo nacin.

P.S. Daj odi gledat stranice u flashu...

http://bfbcs.com/stats_pc/agent_00klc
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.9.2010 10:44 (agent_00klc).
15 godina
protjeran
woodgamesfx kaže...

Znaći cjela prića ide otprilike ovako, Apple primjeni izum miš dovede ga do savršenstva svi kasnije vide da to radi i kako radi te onda kreću s kopiranjem, Apple primjeni izum GUI, svi vide kako to radi, opet svi počnu kopirat , Apple usavrši mobitel, svi počnu kopirat isto, a sad da ne počnem o iTunes-u i revoluciji distribucije glazbe itd..... 

Da, ako su doveli mobitel do savršenstva, zašto svake godine izađe nova generacija? Apple dovede miš do savršenstva? Zašto danas jako, jako malo ljudi koristi njihov miš? iTunes i MacOS stvarno jesu dosta napredni, ali ništa neviđeno.

Slobodno klikni hvala ako sam ti pomogao.
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.9.2010 10:48 (lukavg).
16 godina
neaktivan

Bravo agent.......... poznato je da je uvaženi g.Steve maher za marketing

!SPREMAN SAM NA INVAZIJU....KUPIO SAM PUNO KONZERVI!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
skyreeper kaže...

I nove ideje :)

17 godina
woodgamesfx kaže...
skyreeper kaže...

I nove ideje :)

I revolucionarne izume

Inter pedes virginum gaudium est iuvenum
15 godina
neaktivan
lukavg kaže...
woodgamesfx kaže...

Da, ako su doveli mobitel do savršenstva, zašto svake godine izađe nova generacija? Apple dovede miš do savršenstva? Zašto danas jako, jako malo ljudi koristi njihov miš? iTunes i MacOS stvarno jesu dosta napredni, ali ništa neviđeno.

Pa Mac-ovci koriste Mighty Mouse :) 

Zašto izađe nova generacija, zato jer izađe nova ideja :)

15 godina
protjeran
woodgamesfx kaže...

Mnogi ga i ne koriste.

Izađe nova ideja - naprimjer touchscreen koji je postojao i prije više od 10 godina, ili je to možda kamera za video poziv koja postoji već pet godina, ili je to možda amaizing kamera dok konkurenti imaju duplo više mpx, bolji zum? Također je nova, tek nastala ideja o korištenju više aplikacija odjednom došla tek u 2010 - i nije punokrvni multitasking već samo spremanje u radnu memoriju radi bržeg otvaranja. Kod konkurenata je tu od 2002. godine.

I snimanje videa je bila glavna novost 2008. iako postoji od 1885. godine.

16 godina
woodgamesfx kaže...
lukavg kaže...
woodgamesfx kaže...

i za mjesec dana tu novu ideju vidiš u nekom HTCu(ili Samsungu, Nokia-i, LGu...), i onda kažu da je HTC inovativan.

koji je mobitel imao digitalni kompas prije 3GSa, a koji ima žiroskop osim četvorke. ima još takvih stvari.

Volim jabuke :)
16 godina
neaktivan
LoL
Otkad Nokia ima kompas....
[=XII=] (_.:BRUNO:._) /////// Don't argue with trolls - it means that they win.
15 godina
neaktivan
lukavg kaže...
woodgamesfx kaže...

Mnogi ga i ne koriste.

Izađe nova ideja - naprimjer touchscreen koji je postojao i prije više od 10 godina, ili je to možda kamera za video poziv koja postoji već pet godina, ili je to možda amaizing kamera dok konkurenti imaju duplo više mpx, bolji zum? Također je nova, tek nastala ideja o korištenju više aplikacija odjednom došla tek u 2010 - i nije punokrvni multitasking već samo spremanje u radnu memoriju radi bržeg otvaranja. Kod konkurenata je tu od 2002. godine.

TouchScreen i MultiTouch je nebo zemlja razlika. Probaj držat u ruci uređaj sa touch screenom i multitouch. 

15 godina
neaktivan

Kak ljudi novce bacaju pa to je strasno.Ajde da iphon 4 dodje jeftinije,recimo ko neki normalni android telefoni bio bi onda prihvatljiv,al ovo tu je previse!Das tolke pare a ne dobis nikakve nove mogucnosti ko bilo koj android telefon.Jednostavno nije u ravnoteži sa nekom realnom cijenom kakva bi mu trebala bit i to me zivcira!Nabili su mu tolku cijenu koda ima ugrađen projektor u sebi,i sad on moze pustati video na nekom zidu haha,e u to slucaju da ima takvu tehnologiju odna bi priznao tu njegovu trenutnu cijenu,barem po necemu a ne po video pozivima hahaa i ko zna jos kakvim glupostima kaj svi ostali drugi telefoni vec imaju za puno jeftinije novce.Ponavljam još jednom,iphon 4 je ok telefon al pre pre pre cijenjen i to mu je najveca mana.

0 0 hvala 0
16 godina
lukavg kaže...
woodgamesfx kaže...

Mnogi ga i ne koriste.

Touchscreen je postojao, ali nikada ga nije bilo toliko ugodno koristit, a i ne znam koji je mob imao kapacitivni ekran prije iPhonea.

Megapixeli nisu mjerilo kvalitete, 3GS ima 10x bolju kameru od Viewtya koji ima 5Mpx ili SE C905 koji ima 8Mpx.

Neka nije pravi multitasking, ako radi bolje od "pravog". Kad na Nokiji 5800 ostane Garmin upaljen potroši bateriju za 2 sata, ovdje određuje lokaciju svakih 15min i troši puno manje baterije, a radi jednako

Za video je istina, ali isto snimke ispadaju odlično.

Volim jabuke :)
15 godina
protjeran
woodgamesfx kaže...
lukavg kaže...

Mnogi ga i ne koriste.

TouchScreen i MultiTouch je nebo zemlja razlika. Probaj držat u ruci uređaj sa touch screenom i multitouch. 

X10 nema multitouch, iphone ima, ja razliku niti ne primijetim. A ovo drugo smatraš da sam u pravu? ;) Naravno da ne, ti si apple funboy i apple je najbolji tako da odmah moji argmenti padaju u vodu i iphone je par svjetlosnih godina ispred svih i doveden je do savršenstva. Doveden je do savršenstva ako naučiš pravilnu tehniku držanja.

15 godina
neaktivan
Da i ima HD kameru :) i display da se smrzneš i vijek baterije produžen, i A4 chip i ekran neosjetljiv na grebanje i pozadinu ne osjetljivu na grebanje, i čelićni oklop okolo, i najvažnije od svega jabuku odstraga :)

0 1 hvala 0
15 godina
protjeran
Koda ga besplatno dijele...
Udri brigu na veselje
15 godina
protjeran
Kečko kaže...
woodgamesfx kaže...
skyreeper kaže...

NIK rules :)

Joj a isti je objavio iPhone aplikaciju ( toćnije izradila je neka firma u Hr ) i prvi puta su mu ju odbili zbog neprimjerenog sadržaja :) , tko tu koga je*e ? 

Eto upravo o tome pričamo, nedaj bože da neko veli bilo što protiv applea, hahahha koji leminzi :D

koji leminzi???..oni su simpa stvorenja...

ovi su...

15 godina
neaktivan
Sad već vidim SE sa HD kamerom i video editingom, Nokiju sa gyro-om i naravno HTC sa retina displayem , eto kada plagijatori krenu nema nazad, a onda tko zna što će biti u iPhone-u 6 , pa opet iznova JOJ što je to Apple opet izumio, pa vidi to ima i SE ne radi baš dobro, ali ima :)

2 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
power_user kaže...
woodgamesfx kaže...
lukavg kaže...
woodgamesfx kaže...

i za mjesec dana tu novu ideju vidiš u nekom HTCu(ili Samsungu, Nokia-i, LGu...), i onda kažu da je HTC inovativan.

koji je mobitel imao digitalni kompas prije 3GSa, a koji ima žiroskop osim četvorke. ima još takvih stvari.

digitalni kompas? a koji nije imao? haha lol

žiroskop?

c902 prije 4-5 godina još možda, za njega znam jer sam a imao, a čisto sumnjam da je prvi mob s žiroskopom :D ma stevina telad je najjača :D oni sve znaju, oni su sve izmislili, da da da :D

15 godina
protjeran
power_user kaže...

Touchscreen je postojao, ali nikada ga nije bilo toliko ugodno koristit, a i ne znam koji je mob imao kapacitivni ekran prije iPhonea.

Megapixeli nisu mjerilo kvalitete, 3GS ima 10x bolju kameru od Viewtya koji ima 5Mpx ili SE C905 koji ima 8Mpx.

Neka nije pravi multitasking, ako radi bolje od "pravog". Kad na Nokiji 5800 ostane Garmin upaljen potroši bateriju za 2 sata, ovdje određuje lokaciju svakih 15min i troši puno manje baterije, a radi jednako

Za video je istina, ali isto snimke ispadaju odlično.

Ovo prvo je istina, zato što je malo ljudi uopće koristilo touch, a iphone je bio prvi full touch telefon. Ovo drugo je potpuno nebitno kada je rezistivni ekran čak i bolji od kapacitativnog.

SE c905 radi bolje slike od iphonea, i kako možeš uspoređivati mobitel star 2 godine koji danas ne vrijedi ni 1000kn sa iphonom koji u slobodnoj prodaji košta 6000-7000kn.

Radi bolje od pravog ako ga uopće ne koristiš. Garmina ugasim na svojoj nokiji, nisam imbecil tako da mi to nije neki problem, a na iphoneu se baterija isprazni za 1 dan tako da vam je tu bolje šutjeri.

Kada (ako) poništite ove moje argumente, prelazimo na flash i bluetooth. Cool

15 godina

Hahaha!!!! Pa nije apple sve to izumio sto si ti naveo. Apple je samo implementirao i prilagodio za mobilni uređaj isto kao sto to i drugi rade. Sve su to vec poznate stvari. Ti uopce neznas koji je tijek tehnike i tehnologije. Prvo se koristi u vojne svrhe pa u industrijske e tek onda u komercijalne (kad sve pojeftini, pretpostavi se da bi postojala potraznja za time i uspjesno se implementira). Apple je izumio moš mislit. Njihov kao i ostali razvojni timovi rade na implementaciji i osmišljavaju riješenja koja patentiraju.

http://bfbcs.com/stats_pc/agent_00klc
16 godina
woodgamesfx kaže...
Sad već vidim SE sa HD kamerom i video editingom, Nokiju sa gyro-om i naravno HTC sa retina displayem , eto kada plagijatori krenu nema nazad, a onda tko zna što će biti u iPhone-u 6 , pa opet iznova JOJ što je to Apple opet izumio, pa vidi to ima i SE ne radi baš dobro, ali ima :)

A ti neznaš da SE dummy phonovi su još pred 4 godine imali videoeditor, ali to naravno nije bitno jer je apple je sada izbacio iMovie...i još ga naplaćuje za 5$(pardon 4,99$ ustvari...) 

A tko je pred 2 godine govorio kako nam multitasking nije potreban i sada ga uveo? Samsung možda? I tko je prije govorio kako velike rezolucije nisu potrebne i kako ona od 480x320 je sasvim dobra a mi koji smo uzeli sa 800x480 smo pali na marketinški trik proizvođača...a sada svima trubite kako je retina ekran THE EKRAN, a svi ostali ih samo kopiraju...

Stoja
15 godina
protjeran
woodgamesfx kaže...
Da i ima HD kameru :) i display da se smrzneš i vijek baterije produžen, i A4 chip i ekran neosjetljiv na grebanje i pozadinu ne osjetljivu na grebanje, i čelićni oklop okolo, i najvažnije od svega jabuku odstraga :)

HD kameru koji također ima n mobitela prije njega, neki čak i full hd (nisu poznati, ali barem postoje), o displayu još neću ništa pričati, vjerujem da je dobar, ali nikad ga nisam vidio (kao ni ti vrlo vjerojatno, ali fanboyevima je on već "da se smrzneš" jer je stevo rekao da je amaizing), vijek baterije produžen s jednog dana na dan i po, a4 chip je performansama sličan cortexu a8, plus što je u iphoneu downclockan na nepoznat takt (pretpostavlja se 600-700mhz). Ekran i pozadina neosjetljivi su na grebanje jer tako stevo kaže, ja bih ga mogao itekako ogrebati, samo mi ustupi svoj iphone na par minuta pa ćemo vidjeti amaizing neogrebivo staklo. Čelični oklop zbog kojeg ga moram držati u određenoj poziciji i najvažnije od svega zadnjom izjavom pokazuješ kakav si neobjektivni idiot koji bez razloga prati sve što stevo kaže.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice