Evo danas me Razer jako ugodno iznenadio.
Na svojoj Facebook stranici objavili su kako protestuju protiv izlganja SOPA-e na CES-u. Vjerojatno ima onih koji čuju za SOPA-u prvi put, a među njima sam i ja.
Razeru su se u štrajku pridružile i neke firme koje proizvode igre kao Riot Games i Team Red kako bi pokazali da ovaj način nikako nije najbolji.
Razer je također naglasio da ne podupire piratstvo, ali da ovaj način borbe šteti zajednici, a da je njihov moto imati što bolju zajednicu. Također su najvali da će 18. imati ugašen site kako bi pokazali što će biti česta slika ako SOPA uspije svoje riječi sprovesti u dijelo. Rekli su da će to imati lagani udarac na njihovo poslovanje, ali žele pokazati što bi se moglo događati.
Također bi bilo odlično ako bi netko od Bugovaca koji su na CES-u malo detaljnije izvjestio o ovim događanjma :)
By drnde: SOPA ili Stop Online Piracy Act je predložak zakona koji bi proširio ovlasti amričkog zakonodavstva i vlasnika autorskih prava nad "internetom". PIPA je (u biti ista stvar kao SOPA) verzija koja je predložena u senatu dok će se SOPA izglasavati unutrar zastupničkog doma.