Razer protiv SOPA-e

poruka: 13
|
čitano: 1.878
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Razer protiv SOPA-e

Evo danas me Razer jako ugodno iznenadio.

Na svojoj Facebook stranici objavili su kako protestuju protiv izlganja SOPA-e na CES-u. Vjerojatno ima onih koji čuju za SOPA-u prvi put, a među njima sam i ja.

Razeru su se u štrajku pridružile i neke firme koje proizvode igre kao Riot Games i Team Red kako bi pokazali da ovaj način nikako nije najbolji.

Razer je također naglasio da ne podupire piratstvo, ali da ovaj način borbe šteti zajednici, a da je njihov moto imati što bolju zajednicu. Također su najvali da će 18. imati ugašen site kako bi pokazali što će biti česta slika ako SOPA uspije svoje riječi sprovesti u dijelo. Rekli su da će to imati lagani udarac na njihovo poslovanje, ali žele pokazati što bi se moglo događati.

Također bi bilo odlično ako bi netko od Bugovaca koji su na CES-u malo detaljnije izvjestio o ovim događanjma :)

By drnde: SOPA ili Stop Online Piracy Act je predložak zakona koji bi proširio ovlasti amričkog zakonodavstva i vlasnika autorskih prava nad "internetom". PIPA je (u biti ista stvar kao SOPA) verzija koja je predložena u senatu dok će se SOPA izglasavati unutrar zastupničkog doma.

Koristite blage riječi i jake argumente BF3 nick: Dorjan_CRO
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.1.2012 15:51 (Dodinho).
Moj PC  
23 0 hvala 7
14 godina
neaktivan
Razer protiv SOPA-e

Pa logično je da Razer neće podržavati SOPA-u, zato što ne proizvodi softver. Da proizvodi softver kao npr. Microsoft i da godišnje izgubi dosta novca zvog piratstva bila bi već druga priča. Inače svaka čast Razeru.

Moj PC  
0 7 hvala 0
16 godina
Razer protiv SOPA-e

Nema veze sta proizvodis....ljudi imaju svoj stav. Pogledaj vijest naa gamesmasteru "mojang radi na tri projekta" i procitaj citat na dnu, sta Notch kaže na piratstvo.

There is a troll in all of us!
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Razer protiv SOPA-e

Aj probaj zamisliti ovakvu situaciju.

Ulični si svirač i sviraš na trgu

a) Čekaš da ti netko plati da odsviraš nešto

b) Sviraš cijelo vrijeme i onome kome se svidi ubacit će novac

E sad, u kojem ćeš slučaju više zaraditi?

Pa da nije piratstva, nebi ni ovi toliko zarađivali. Nebi se toliko pričalo o igrama, nebi bilo toliko filmića na youtubu niti bi ti sad svi prijatelji imali tu igru pa da moš s njima raspravljat o njoj. Sad sam uzeo za primjer igru, ali može i neki drugi komad softwarea...

6 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Razer protiv SOPA-e
Dodinho kaže...

Evo danas me Razer jako ugodno iznenadio.

Na svojoj Facebook stranici objavili su kako protestuju protiv izlganja SOPA-e na CES-u. Vjerojatno ima onih koji čuju za SOPA-u prvi put, a među njima sam i ja. To je organizacija koja se bavi agrsevnom borbom protiv piratstva (Stop Online Piracy Act), jedan od sredstava kojom se žele boriti je i potpuna kontrola Interneta i potpuno odumiranje Interneta kakvog danas znamo.

Razeru su se u štrajku pridružile i neke firme koje proizvode igre kao Riot Games i Team Red kako bi pokazali da ovaj način nikako nije najbolji.

Razer je također naglasio da ne podupire piratstvo, ali da ovaj način borbe šteti zajednici, a da je njihov moto imati što bolju zajednicu. Također su najvali da će 18. imati ugašen site kako bi pokazali što će biti česta slika ako SOPA uspije svoje riječi sprovesti u dijelo. Rekli su da će to imati lagani udarac na njihovo poslovanje, ali žele pokazati što bi se moglo događati.

Također bi bilo odlično ako bi netko od Bugovaca koji su na CES-u malo detaljnije izvjestio o ovim događanjma :)

SOPA nije organizacija, SOPA ili Stop Online Piracy Act je predložak zakona koji bi proširio ovlasti amričkog zakonodavstva i vlasnika

autorskih prava nad "internetom". PIPA je (u biti ista stvar kao SOPA) verzija koja je predložena u senatu dok će se SOPA izglasavati

unutrar zastupničkog doma. 

SOPA (wikipedia)

PIPA (wikipedia)

http://vimeo.com/31147134 (kratki video o PIPA-u)

Naravno da je Razor protiv SOPA-e, nebi imala nikakav utjecaj na njih ni da prođe a ovako dobiju besplatnu reklamu jer je trenutno in

biti protiv cenzure interneta. Međutim mislim da je ipak bio ispravan korak od njih, koga briga što su kurve, glavno da pomažu.

SOPA vs PIPA SOPA vs PIPA
All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.1.2012 12:53 (drnde).
15 godina
protjeran
Razer protiv SOPA-e

Dajmo amerikancima pravo da legalno kontroliraju cjeli internet i mozemo se svi skupa uhvatit za ruke i skocit u provaliju.

2 0 hvala 0
17 godina
drnde kaže...

SOPA nije organizacija, SOPA ili Stop Online Piracy Act je predložak zakona koji bi proširio ovlasti amričkog zakonodavstva i vlasnika

autorskih prava nad "internetom". PIPA je (u biti ista stvar kao SOPA) verzija koja je predložena u senatu dok će se SOPA izglasavati

unutrar zastupničkog doma. 

SOPA (wikipedia)

PIPA (wikipedia)

http://vimeo.com/31147134 (kratki video o PIPA-u)

Naravno da je Razor protiv SOPA-e, nebi imala nikakav utjecaj na njih ni da prođe a ovako dobiju besplatnu reklamu jer je trenutno in

biti protiv cenzure interneta. Međutim mislim da je ipak bio ispravan korak od njih, koga briga što su kurve, glavno da pomažu.

Hvala na pojašnjenju, evo sad sam uredio svoj post.

Koristite blage riječi i jake argumente BF3 nick: Dorjan_CRO
14 godina
neaktivan
Razer protiv SOPA-e

hah, nema sopa sta radit, ako se dignu ruski hakeri jeb3s sopu

Moj PC  
4 0 hvala 1
15 godina
#GaMerr kaže...

hah, nema sopa sta radit, ako se dignu ruski hakeri jeb3s sopu

Slažem se!

Ali slažem se da je vrijeme da se korisnici Interneta izbore za svoja prava.
Drago mi je što se ovako pokrenulo sve.
Naglo, kako i treba.

Đubrad Američka. 

Ako se slažeš, ne košta te ništa TU. Ako sam ti uz to pomogao, neka ti ne bude mrsko stisnuti i HVALA! ;)
16 godina
neaktivan
Razer protiv SOPA-e

Jel postoji nacin kak se mi obični smrtnici mozemo botiti protiv toga??Potpisat cu 1000 peticija ak treba sam da zaustave ta govna smrdljiva.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.1.2012 9:26 (kach).

2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
kach kaže...

Jel postoji nacin kak se mi obični smrtnici mozemo botiti protiv toga??Potpisat cu 1000 peticija ak treba sam da zaustave ta govna smrdljiva.

Ovo kaže Wikipedia:

What can users outside of the U.S. do to support this effort?

Readers who don't live in the United States can contact their local State Department, Ministry of Foreign Affairs, or similar branch of government. Tell them that you oppose the draft U.S. SOPA and PIPA legislation, and all similar legislation. SOPA and PIPA will have a global effect - websites outside of the U.S. would be impacted by legislation that hurts the free and open web. And, other jurisdictions are grappling with similar issues, and may choose paths similar to SOPA and PIPA.

16 godina
neaktivan
kach kaže...

Ima ode neka peticija.

BF3: ALIEN464
17 godina
neaktivan
Unix kaže...

What can users outside of the U.S. do to support this effort?

Readers who don't live in the United States can contact their local State Department, Ministry of Foreign Affairs, or similar branch of government. Tell them that you oppose the draft U.S. SOPA and PIPA legislation, and all similar legislation. SOPA and PIPA will have a global effect - websites outside of the U.S. would be impacted by legislation that hurts the free and open web. And, other jurisdictions are grappling with similar issues, and may choose paths similar to SOPA and PIPA.

VAPOR-X kaže...

Ima ode neka peticija.

Meehehe, vec vidim kako bi to išlo kad našeg ministarstva, evo jedan home-hand made nabrzinu:

War vs Us: http://www.youtube.com/watch?v=1tyhN7Us-F8&feature=related /// - REVOLUTION -
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice