uklonjeno
jooj koi blesavi video ... necu ni komentirat ovakve bedastoce
Upravo jesi... i ispao si glup..
vidi ovaj video sa ASUS-om je OK , ali ovaj sa ASROCKOM toliko su nisko pali, ocito nemogu prodat ploce pa onda moraju stavljat sve i svasta da prodaju, npr u servisu jednom u Zagrebu di sam bio bilo je uhuhu asrockovih ploca ko da su defektne
vidi ovaj video sa ASUS-om je OK , ali ovaj sa ASROCKOM toliko su nisko pali, ocito nemogu prodat ploce pa onda moraju stavljat sve i svasta da prodaju, npr u servisu jednom u Zagrebu di sam bio bilo je uhuhu asrockovih ploca ko da su defektne
Da, padaju sve niže...prema vrhu!
Da, kad staviš PEG3.0 i kad si korak ispred svih, onda su to "gluposti".
Kad je 890GX Ex3 imala USB3.0, svi su govorili "to je glupost, diže cjenu bezveze", isto vrijedi i za SATA3, glupost, mehanički diskovi su do 150Mb/s,
SSD-u su bili do 220Mb/s. Ali gle, nakon godinu dana, SSD-i idu preko 550Mb/s. sad više nije glupost?
Da, padaju sve niže...prema vrhu!
Da, kad staviš PEG3.0 i kad si korak ispred svih, onda su to "gluposti".
Kad je 890GX Ex3 imala USB3.0, svi su govorili "to je glupost, diže cjenu bezveze", isto vrijedi i za SATA3, glupost, mehanički diskovi su do 150Mb/s,
SSD-u su bili do 220Mb/s. Ali gle, nakon godinu dana, SSD-i idu preko 550Mb/s. sad više nije glupost?
Vidi ASROCK nikad nece bit PRVI to zaboravi to je ASUS furaj ti teorije koje oces XFAST lan ovo ono to ne drzi vodu, a ova metoda za 890GX EX3 pa pogledaj oces da ti dam 10 forumasa iskusnijih od tebe koi znaju kolko bugova ta ploca ima i slicno i kada dignes NAPON na 1.6 ploca cvili a na 1.7 krepe.
A i sta pa 90% 890 ploca ima Usb 3 kao i Sata 3 i esata 3, pomiri se sa istinom
Čuj, ja sam imao tu ploču, na 1.85V radi sasvim OK, ali uz vent koji puše po regulaciji,
jer ti naponi nisu za 24/7 nego LN2/DICE.
XFast Lan i XFast USB drže vodu, probaj pa vidi, nisi probao pa ne znaš.
90% 890 ima USB3.0? Ma nemoj, clap clap Sherlock, a prije godinu dana to nije bilo tako,
sjeti se, govorim kad je ploča izašla, drugi su bili u dubokom snu.
Za godinu dana ćeš reći "sve ploče imaju PEG3.0", a ja ću ti opet reći: ASRock je bio prvi, a ti si rekao da je to glupost.
PS - EVGA nije broj jedan proizvođač ploča, nije ni u top 5, po tome EVGA ne valja ni 1/5 kao ASUS, a zapravo radi bolje ploče od ASUS-a.
Po tome, ASRock kao treći proizvođač nije ni 1/3 kvalitete ASUS-a, a zapravu u mnogočemu su ispred drugih - a najbitnije od svega - po inovaciji.
Bitna je ideja, bez ideje nema napretka.
Čuj, ja sam imao tu ploču, na 1.85V radi sasvim OK, ali uz vent koji puše po regulaciji,
jer ti naponi nisu za 24/7 nego LN2/DICE.
XFast Lan i XFast USB drže vodu, probaj pa vidi, nisi probao pa ne znaš.
90% 890 ima USB3.0? Ma nemoj, clap clap Sherlock, a prije godinu dana to nije bilo tako,
sjeti se, govorim kad je ploča izašla, drugi su bili u dubokom snu.
Za godinu dana ćeš reći "sve ploče imaju PEG3.0", a ja ću ti opet reći: ASRock je bio prvi, a ti si rekao da je to glupost.
PS - EVGA nije broj jedan proizvođač ploča, nije ni u top 5, po tome EVGA ne valja ni 1/5 kao ASUS, a zapravo radi bolje ploče od ASUS-a.
Po tome, ASRock kao treći proizvođač nije ni 1/3 kvalitete ASUS-a, a zapravu u mnogočemu su ispred drugih - a najbitnije od svega - po inovaciji.
Bitna je ideja, bez ideje nema napretka.
Vidi problem je ti si u servisu i onda mozes ubost najbolji primjerak te ploce, to svi znamo, ko napisao si u neku temu Hybrid ACC nevalja pametniji ce dat par sto kuna vise i kupit quad, pa zasto ti onda nisi pametna, A kako ti znas da nisam probao, probao sam na N68S-C UCC i ono radi 10min i krepe toliko o tome, samo nemoj sad krenut da je to jedna ploca serija koa nevalja ... nepale te metode, ko i ona metoda neki lik uspije OC-nut proc na 6ghz sa 890gx ex3 a to samo jedan primjerak od milijun, ajde napravit cu IRC pa se spoi pa ces vidjet da 90% ploca ima te tehnologije a ne samo tvoja, AsRock je prvi predstavio ali nie prvi dosao na trziste sa njima, Sniper 2 je prva , a ti bome znas kakva je EVGA ili ASUS ili Gigabyte kad furas AsRock , pusti ti inovacije bas mi puno znaci inovacija najbitnije je kvaliteta , garancija i jos slicne stvari a ne naljepio ja xfast lan ili onaj sugavi video sa koim se qurce
LoL "ubosti najbolji primjerak ploče, a sve ploče su - iste".
Nisu to procesori, a ploče ne pravim ja nego proizvođač.
Evo dođi do mene, naručit ću DESET ploča iz EZY-a, neću ih ni pipnuti, ti ih otvori i isprobaj.
Ako ne budu valjale, ja ću ih nogom zgaziti.
A koliko vidim, tebi svako malo crkne neka "ASRock" ploča, ko za vraga. Očito si presmotan da ne znaš koristiti naprednu tehnologiju.
Drži se ti kamena i abaka, to je "računar" za tebe, to je manje vjerovatno da ćeš pokvariti.
LoL "ubosti najbolji primjerak ploče, a sve ploče su - iste".
Nisu to procesori, a ploče ne pravim ja nego proizvođač.
Evo dođi do mene, naručit ću DESET ploča iz EZY-a, neću ih ni pipnuti, ti ih otvori i isprobaj.
Ako ne budu valjale, ja ću ih nogom zgaziti.
A koliko vidim, tebi svako malo crkne neka "ASRock" ploča, ko za vraga. Očito si presmotan da ne znaš koristiti naprednu tehnologiju.
Drži se ti kamena i abaka, to je "računar" za tebe, to je manje vjerovatno da ćeš pokvariti.
Pa nie ih puno crklo ali dosta, najgora sta sam imao je ona Conroe koa nie mogla napon dignut od sramote a konkurencija nie mogla.
Piši ili hrvatski ili srpski da te ceo svet razume - ne razumijem "nie", "koa" itd, to si ostavi za svoje vršnjake iz osnovne.
Objasnio sam ti, tri jezgre, asinkrono punjenje, 3+1 faza - preveliko opterećenje zbog asinkrozacije.
Da je dvojezgreni/četverojezgreni, radilo bi super, jer se nebi morala gubiti faza, odnosno unositi prazni hod,
što je u biti najgore za ploču.
Ali ne, tebi je lakše to sve ignorirati, umjesto da nešto i naučiš.
Tebi je lakše utjerati 22cm u dupe nego 1cm u glavu.
Piši ili hrvatski ili srpski da te ceo svet razume - ne razumijem "nie", "koa" itd, to si ostavi za svoje vršnjake iz osnovne.
Objasnio sam ti, tri jezgre, asinkrono punjenje, 3+1 faza - preveliko opterećenje zbog asinkrozacije.
Da je dvojezgreni/četverojezgreni, radilo bi super, jer se nebi morala gubiti faza, odnosno unositi prazni hod,
što je u biti najgore za ploču.
Ali ne, tebi je lakše to sve ignorirati, umjesto da nešto i naučiš.
Tebi je lakše utjerati 22cm u dupe nego 1cm u glavu.
Mah zaboli mene za te tvoje cake sta asrock neradi normalno sa drugim procovima, jedan ASUS ili GIGABYTE si to nebi dopustili
ASUS i Gigabyte neće tako duboko ići za podršku novih procesora, radije će prodati novu ploču i tako iznevjeriti svoje kupce,
već ploče 3 godine stare zaborave, ako ne i prije.
ASUS je 790 based ploče ostavio bez Phemom II podrške, pa su se bunili korisnici, da dobije za nove Thubane.
Uostalom, nemamo mi više šta razgovarati, ideš na ignore listu jer si nepismen. Piše se "ne radi". Punk
ASUS i Gigabyte neće tako duboko ići za podršku novih procesora, radije će prodati novu ploču i tako iznevjeriti svoje kupce,
već ploče 3 godine stare zaborave, ako ne i prije.
ASUS je 790 based ploče ostavio bez Phemom II podrške, pa su se bunili korisnici, da dobije za nove Thubane.
Uostalom, nemamo mi više šta razgovarati, ideš na ignore listu jer si nepismen. Piše se "ne radi". Punk
Ma i ja cu tebe ignorirat, taku budaletinu nisam vidio, pa ja nisam nigdje vidio da se mora pisat gramaticki pisat tako da me zaboli za tebe i tvoju ogromnu ljubav za ASROCK. AL zanimljivo par frendova ima 790 ploču i nekim čudnim slucajem mogu Phenoma II stavit, Da tako nesto napises na OverClock.net ili eXtremeSystems. odma bis letio.
Na 1:23 u Computexu je prvi put viđena Z68 Extreme7,
ali bez novodizajniranog coolera i novih tematskih boja.
Sad mi je jasno zašto nisu htjeli odati boje i heatsinkove, da drugi ne prekopiraju odličan dizajn.
Samo me zanima gdje završavaju engineers sample ploče...
PS - Evo nešto i o softwareu koji će dolaziti bundliran sa novim (Intel) pločama (Za AMD još uvjek, kao i uvjek, nije ništa potvrđeno):
Stigle u Protis Z68 Extreme4 Gen3 i Fatal1ty Z68 Gen3.
Jel ima AM3+ ploča sa podrškom za PCI-E 3.0???
EDIT:moja greška mislio sam na AM3+
Jel ima AM3 ploča sa podrškom za PCI-E 3.0???
AM3 sumnjam, a AM3+ ako i nema, izaci ce.
AMD će čekati još malo, vjerovatno BD procesora i slijedeću generaciju chipseta, serija 9xx PEG3.0 nebi trebala imati, osim uz nekakav dodatni kontroler.
AMD će čekati još malo, vjerovatno BD procesora i slijedeću generaciju chipseta, serija 9xx PEG3.0 nebi trebala imati, osim uz nekakav dodatni kontroler.
I kako da ja sad kupim pošteni komp od 6-7 tisuća kuna kad je sve nepravilno , prvo bulldozer , pa PCI-E 3.0 ,pa DDR 4 , pa opet novi socket. Da li ce doci taj dan kada cu moci kupiti X8 Procesor i matičnu sa PCI-e 3.0 i DDR 4.
a šta će to sve tebi? žuljaju te pare? glavna faca u kvartu?
ko da sad nemožeš kupit pošteni komp za 4k kuna
Danas hardware opet ide ispred softwarea, i to je dobro...
Koja drama.
Nakon što je ASRock prvi predstavio PCI-E Gen3 ploče,
te nedugo nakon njega i MSI, Gigabyte je predstavio svoju "native" podršku.
Nedugo nakon toga MSI optužuje Gigabyte za "Fejk end gej" PCI-E Gen3.
Uglavnom da se skrati, ASRock i MSI su dodali kontrolere za Gen3 PCI-E za Ivy Bridge,
dok Gigabyte tvrdi da to sve nije potrebno, nego samo BIOS Update (lol).
Situaciju je sagledao ASRock i našalio se na "Fejk" ploče:
Aww... no love for the poor ole' Z68X-UD7 here
Bože ko djeca od par godina su, još kako se Apple i ovi tužibakaju bit će i RAT matičnih ,
Zanimljivo je to što GA priznaje poraz i izbacuje nove revizije ploče koje su zaista i PEG3 kompatibilne.
Dosta je prodavanja muda pod bubrege. VDrop je jedno ali muljanje konrisnika je druga stvar.
Baš zato su ASUS i MSI spušili sa svojim "AM3+ BIOS updateom", jer su i jedan i drugi makli
preko 10 ploča sa popisa BIOS upgradea. A i dalje je sve to u zraku.
890FXA-GX70 mi je pri ruci, kad dođe BD lako to isprobam dali radi ili ne.
Pa koliko vidim, gigabyte je upravu, nista nije muljao.
Ako ploca ima jedan PCI-e utor ili ako ima vise, ali se koristi samo jedan PCI-e utor, onda se nekoriste nikakvi svičevi i GEN3 bi trebao raditi bez ikakvih problema. (linije su iste, broj i debljina, PCI-e utor je isti...)
MSI i Asrock neka se sakriju negdje, po meni oni samo zele izvuc vise para s novim GEN3 za kojim su ocito svi poludili, a koji nema gotovo nikakve koristi. Dok dodju graficke koje ce biti sposobne namuciti GEN3 PCI-e vec ce na vratima biti i GEN4 i tko zna kakve ploce i procesori, a i graficke.
Dat cu ti TU, ali neslažem se 100% ali nesto da. Da se puno diskutirati o tim stvarima ali jednostavno ovaj forum nit je mjesto nit išta za takve stvari, otvorit cemo jedan IRC kanal i diskutirat :)
Ali da PEG 3 je marketinški trik niko ga netreba ni ove , a ni sljedece godine.
ABIT je uvjek bio par kopalja iznad ASUS-a i Gigabyte-a.
No ABIT-a je prebio DFI sa Lan Party serijama ploča, uzeo im najveći dio tržišta.
A onda taj isti DFI propadne.
Takva je sudbina velikih igrača.. Pojavi se netko novi, pa strepe. Pogledaj MSI.
Sve manje i manje ploča za AMD izdaju, za Intela još koliko-toliko..
Abit je bio Rolls Royce za ploce...imao sam 3 abitove ploce a sada smrcccc!!!