Opera 15

poruka: 44
|
čitano: 8.340
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Opera 15

change log:

Fixes and stability enhancements
* General and User Interface
- New rendering engine based on WebKit
- New user interface
- New capabilities
- New features
- Improved site compatibility
- Silent auto updates
# New features
* Combined address and search bar
- combines the address and search bar, allowing for multiple predictive results that can be filtered by search engine. This bar includes options for adding current pages to Opera's Speed Dial or Stash, and expandable page information.
* Enhanced Speed Dial
- allows you to combine Speed Dial entries into groups, and introduces a search function that filters through entries.
* Stash
- introduces Stash - a feature that records the location, meta data, and a screenshot of a page. It places this information into a collapsable list entry on the browser's Start Page, that can be searched by keyword and/or scanned visually by screenshot.
* Discover
- A recommender service is included with Opera 15. Discover displays news and topical content that can be filtered by category or location/language.
* Off-Road mode
- adopts the server-side compression technology used by Opera Mobile.
# Improvements since Opera 15 Next
* Stability enhancements
* Reintroduction of mouse gestures
* Improved address field behavior
* Improved proxy support
* Performance improvement for retina display on Mac
* Support for 64-bit versions of Windows Vista and XP
* Support for migrating Opera 12 profile data

http://www.filehippo.com/download_opera/download/6eff33933af2830f32c1619e05c74272/

http://www.soundstream.com/
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.7.2013 19:44 (soundstream).

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Opera 15

Stara vijest,ovo je tek novi preview opere next.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.7.2013 18:45 (g12356).
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Opera 15

Pa nije s Next kanala, na stable kanalu je?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Opera 15
dokis kaže...

Pa nije s Next kanala, na stable kanalu je?

Neznam,ali meni daje download verzije 12.15.

Edit:ovaj link sada daje verziju 15,ali mi .exe ništ ne znači,trebam .deb

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.7.2013 21:19 (g12356).
17 godina
neaktivan
Opera 15

Neki pametnjakovic je odlucio izbaciti:

* Bookmarkse

* Notes

* Ekstenzije

* Opera Link

* Nemozes podesiti home page (bar ja nisam pronasao)

* Ne mozes stelati browser cache

* ne, ne, ne

Idem se prevaspitiavati kako bi se lakse prebacio na FF ili Chrome (fuj!)

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Neki pametnjakovic je odlucio izbaciti:

* Bookmarkse

* Notes

* Ekstenzije

* Opera Link

* Nemozes podesiti home page (bar ja nisam pronasao)

* Ne mozes stelati browser cache

* ne, ne, ne

Idem se prevaspitiavati kako bi se lakse prebacio na FF ili Chrome (fuj!)

I Linux podršku.

Želim ostati na Operi,ali ovo se meni osjeća kao nož u leđa.Vele da če se Linux podrška vratit u slijedećim verzijama,ali neznam dali će mi se dati toliko čekati...Chromiume,dolazim.

13 godina
Opera 15

Jesam li slijep ili ne vidim opciju sta da mi pokrene kad pokrenem operu ?

Tj - speed dial, home page, last page visited..blabla ?

Treba mi i menu bar.

Bas su windows like..ono: "evo ti, to je to, svidja ti se ili ne svidja, to je to"..promijenit ce oni stvari, osim ako ne ciljaju na chrome populaciju, onda su potrefili, browser je chromstatican

ja

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
bender_007 kaže...

Jesam li slijep ili ne vidim opciju sta da mi pokrene kad pokrenem operu ?

Nisi

Sve su izbacili

15 godina
neaktivan
Opera 15

Nego dali u operi next ima već neka novija verzija ili ?

Btw.Operu mail sada možete imati kao samostojeći program.

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.7.2013 16:15 (g12356).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Opera 15

Nisu jos nista izbacili za Operu Next. A danas je dosla nova verzija za stabilnu. 15.0.1147.138. Prva stabilna je bila .130. Sljedeca Next ce vjerovatno biti 16.

A u medjuvremenu je izasla 15 i za Android.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Opera 15

Ponovno sam instalirao windowse danas i kad sam instalirao Operu 15 dočekalo me prilično neugodno iznenađenje!

Vrlo sam razočaran i mislim da ću prijeći na firefox.

Izbacili su email klijent koji mi je bio vrlo važna i korisna stvar i odvojili ga u zasebnu aplikaciju!!!Zašto?!!Koji je idiot napravio ovakve promjene.Pola stvari mi fali.

Gdje je bookmarks??

The only thing I feel when I kill is the recoil from my rifle
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
NFSPredator0010 kaže...

Ponovno sam instalirao windowse danas i kad sam instalirao Operu 15 dočekalo me prilično neugodno iznenađenje!

Izbacili su email klijent koji mi je bio vrlo važna i korisna stvar i odvojili ga u zasebnu aplikaciju!!!Zašto?!!Koji je idiot napravio ovakve promjene.Pola stvari mi fali.

Gdje je bookmarks??

Možda dođe u verziji 16.

http://my.opera.com/desktopteam/blog/2013/07/19/opera-next-16

Rekli su da će sve stvari čim prije vraćati.

13 godina
protjeran
g12356 kaže...
NFSPredator0010 kaže...

Gdje je bookmarks??

Možda dođe u verziji 16.

Ne sve. Dosta stvari, ali cak se usudim reci ne vecinu, vec samo dosta. A sto je najgore, nisu cak ni oni sigurni.

Primjerice, prvo su rekli da nema sanse da ponovno implementiraju bookmarkse, a sad su ih ipak odlucili ubaciti. Jedino sto je sigurno je da maila unutar browsera vise nema. I to je definitivno.

Za sve ostalo valjda ni sami oni ne znaju. No i da odluce bas svaku stavku vratiti, potrajat ce sve to. I to poprilicno. Do tad cu koristit O12 i kad zastari prebacit se na FF.

15 godina
neaktivan
jumboY kaže...
g12356 kaže...
NFSPredator0010 kaže...

Gdje je bookmarks??

Možda dođe u verziji 16.

Ne sve. Dosta stvari, ali cak se usudim reci ne vecinu, vec samo dosta. A sto je najgore, nisu cak ni oni sigurni.

Primjerice, prvo su rekli da nema sanse da ponovno implementiraju bookmarkse, a sad su ih ipak odlucili ubaciti. Jedino sto je sigurno je da maila unutar browsera vise nema. I to je definitivno.

Za sve ostalo valjda ni sami oni ne znaju. No i da odluce bas svaku stavku vratiti, potrajat ce sve to. I to poprilicno. Do tad cu koristit O12 i kad zastari prebacit se na FF.

Sjeti se da su obećali novu verziju svaka 2 mjeseca.Sada kada se manje moraju koncentrirati na sam engine,mogu više vremena posvetit featureima.

12.16 još uvijek dobiva nadogradnje i neće zastarit još neko vrijeme.

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.7.2013 18:03 (g12356).
15 godina
neaktivan
Opera 15

Zapravo drago mi je što je sve ispalo tako jer sam kad sam prešao na Mozillu mogu samo reći WOW!

Prije sam ju izbjegavao i nije mi se nikada baš sviđala,ali sada vidim da je to najbolji browser,čak i bolji od minimalističkog Chromea(Daj mi opcije,nemoj mi ih oduzimati!).

Svakako toplo preporučam Mozillu i instalirajte si addon FVD speed dial koji je isto puno bolji nego u Operi.

A što se tiče odvojenog email clienta u Operi,da sam to htio instalirao bi si Mozillu Thunderbird koja je puno superiornija,što sam sada i bio prisiljen učiniti.

Na kraju je sve još bolje ispalo.Jedino što me zapravo i držalo na Operi je bio taj integrirani email klijent koji je bio stvarno praktičan i speed dial.

Sve ostalo je bolje odrađeno u drugim browserima.

Vidi se da Firefox ne cilja na minimalizam nego na pregršt opcija što svakako podržavam,s time da su one najvažnije uvijek lako dostupne bez nepotrebnog prčkanja i dodatnih koraka.

The only thing I feel when I kill is the recoil from my rifle
Moj PC  
2 2 hvala 0
13 godina
Opera 15

Ubaci :"za mene" ili "po meni" itd.

Osobne preferencije su i osobna stvar :), meni osobno firefox sux cox.

Mozilla != firefox

seamonkey... ?

http://www.oldapps.com/mozilla.php    ovo je mozilla.

ja
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.7.2013 19:57 (bender_007).

0 0 hvala 0
13 godina
Opera 15

http://my.opera.com/desktopteam/blog/2013/08/08/opera-17-first-developer-stream-preview :)

- On startup : Continue where I left off ///// Open the Start Page ///// Open a specific page or set of pages 

- Start Page : Preload Discover contents - on/off ...

I jos promjena. Tj "dodataka". Meni se svidja ovo on startup..

ja
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.8.2013 21:03 (bender_007).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Opera 15

Jel zna netko kako maknuti opciju da mi se ne otvaraju zatvoreni tabovi čim pokrenem browser? Mislim na ono kada zatvorim browser, pa mi se uključuju stranice u tabovima na kojim sam stao. 

My PC Security: ✓ No-AV :) ✓ Windows Firewall ✓ Norton DNS ✓ WOT ✓ Emsisoft Emergency Kit

0 0 hvala 0
13 godina
Opera 15

Ako ces na developers edition onda bi trebalo biti

- On startup : Open the Start Page

ja

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Opera 15

Imam zadnju stabilnu verziju Opere. 

My PC Security: ✓ No-AV :) ✓ Windows Firewall ✓ Norton DNS ✓ WOT ✓ Emsisoft Emergency Kit

0 0 hvala 0
13 godina
Opera 15

Mislim da regularno ne mozes namjestiti to.

ja

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Opera 15

Prebacio sam se na Developer verziju i sada sve radi kako treba {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.8.2013 18:33 (Marko :D).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Opera 15

PUn kur** ljudi im se na službenom blogu raspituje kada će Linux verzija(uključujući mene) i jedina informacija koju daju je da će nekada doći.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Opera 15

Iako mi se sviđa nova Opera, mislim da je Opera 15 trebala još uvijek biti u beti jer nije dovršena. Puno opcija fali. Najviše mi fali opcija za namještanje početne stranice, home button i još doata toga...

3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Opera 15

Inače,ako koga zanima u Operi 17(dev preview) već imaju cijelu podlogu završenu za Bookmarkse,još samo neznaju kakvo će im sučelje biti.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
g12356 kaže...

Inače,ako koga zanima u Operi 17(dev preview) već imaju cijelu podlogu završenu za Bookmarkse,još samo neznaju kakvo će im sučelje biti.

Ajd više da i to vrate. Žalost što se jedni bookmarksi čekaju kao neznam što.

Mašta je puno važnija od znanja. Znanje je ograničeno. Mašta okružuje svijet.
12 godina
protjeran
g12356 kaže...

Več je izašla Opera 17 pa nema ni mjesec dana kako je izašla 15. Čitam neki dan da je izašla 16 

12 godina
neznamja99X kaže...
g12356 kaže...

Več je izašla Opera 17 pa nema ni mjesec dana kako je izašla 15. Čitam neki dan da je izašla 16 

Mah, nisu ni usavršili staro a kamoli novo, opera je prešla na chrome u 14-ici, a još dan danas u 17-ici nema Bookmark Importa,Synch., i dostojan bookmarks nego nekakve stashe. . .

15 godina
neaktivan
neznamja99X kaže...
g12356 kaže...

Nisu izašle,nego su u testiranju.

A opera 14 i 13 nikad nisu bile na desktopu pa ih ne brojim.

12 godina
protjeran
Marko :D kaže...

Jel zna netko kako maknuti opciju da mi se ne otvaraju zatvoreni tabovi čim pokrenem browser? Mislim na ono kada zatvorim browser, pa mi se uključuju stranice u tabovima na kojim sam stao. 

Pa ja pre nego zatvorim Operu . Otvorim brzo biranje. Znači ako sam npr ovdje il gmailu nekom portalu. I više neželim bit na internetu.Odem na brzo biranje i onda zatvorim preglednik. Tako kada sledeći put dođem na Operu otvori mi BRZO BIRANJE

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice