Opera 11.10 - “Barracuda”

poruka: 85
|
čitano: 9.586
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

neznam za vas, ali meni ova nova verzija Opere pravi puno muke (od blokanja, trzanja, nepotpuno učitavanje stranice, jednostavno ne mogu browsati više normalno! Probao sam riješiti problem i danas cijeli dan se hebem, i opet ništa! Pa sam htio pitati, dali vi imate problema sa novom operom?

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Opera 11.10 - “Barracuda”
Cevi kaže...

neznam za vas, ali meni ova nova verzija Opere pravi puno muke (od blokanja, trzanja, nepotpuno učitavanje stranice, jednostavno ne mogu browsati više normalno! Probao sam riješiti problem i danas cijeli dan se hebem, i opet ništa! Pa sam htio pitati, dali vi imate problema sa novom operom?

Ja nemam nikakvih problema sve dobro radi.

I'm rapper. Screamer. Singer. I'm the dopest.
15 godina
neaktivan
Aliser kaže...
Cevi kaže...

Onda je valjda do mene :( Čekam još potvrda, i bacam se na reinstall Windowsa!

15 godina
neaktivan
Cevi kaže...
Aliser kaže...
Cevi kaže...

A jesil pokusao da izbrises skroz operu (preporucljivo sa revo uninstaller) i da ponovo instaliras?

15 godina
neaktivan
Aliser kaže...
Cevi kaže...
Aliser kaže...
Cevi kaže...

A jesil pokusao da izbrises skroz operu (preporucljivo sa revo uninstaller) i da ponovo instaliras?

Nisam, ali ne briše li to i sve ekstenzije, passworde i postavke? Jer ja imam dosta dodanih gumba za operu, a to se ne može exportirati! U ostalom, pogledaj mi desktop hehe. Di je sad magic wand kad ga tribam!

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.4.2011 0:22 (Cevi).
15 godina
neaktivan
Pa da brise sve to.

No sacekaj da ti se jave ostali.
17 godina
neaktivan

Postavke su ti u > C:\Users\Cevi\AppData\Roaming\Opera  < a mejlovi cache i sve nepotrebno u C:\Users\Cevi\AppData\Local\Opera

Nemas potrebe backupirati Opera folder u Program Files. Inace dva fajla koje ne zelis izgubiti su bookmarks.adr i wand.dat (passworde) ostalo se manje vise nadoknadi sa stelanjem

pre nego sto pocnes obrisi DND cache. Upisi u command promt (kao admin) ipconfig /flushdns

Valjda znas da prvo trebas instaliratu Barracudu pokrenuti je i ugasiti pa tek onda vracati sadrzaj onih foldera gore

PORTOVA ima 65536 komada - Aner Begovic..haker iz Bosne
15 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Postavke su ti u > C:\Users\Cevi\AppData\Roaming\Opera  < a mejlovi cache i sve nepotrebno u C:\Users\Cevi\AppData\Local\Opera

Nemas potrebe backupirati Opera folder u Program Files. Inace dva fajla koje ne zelis izgubiti su bookmarks.adr i wand.dat (passworde) ostalo se manje vise nadoknadi sa stelanjem

pre nego sto pocnes obrisi DND cache. Upisi u command promt (kao admin) ipconfig /flushdns

Valjda znas da prvo trebas instaliratu Barracudu pokrenuti je i ugasiti pa tek onda vracati sadrzaj onih foldera gore

E hvala, probat ću to sutra (tojest danas :), jer se moram dizati rano, pa javim kako je prošlo!

17 godina
neaktivan

Eh da! I brisanje sa revo Uninstallerom je dobro ali nema se puno brisati ...pre bih rekao moguce je da prouzrocite nedace sto se tice registrya nego li sami sebi pomocu. Brisanje Opera foldera u AppData/Local i AppData/Roaming su sasvim dovoljni. Naravno brisanje i Opera foldera u program filesu  nakon deinstalacije

Sutra potrazim program Opera Backup. Prva verzija je bila besplatana ali majmun koji je to programirao je postao pomalo pohlepan i sad naplaciva to. Trazite i vi neki freeware program ove namene. Mora da ima takovg :)

0 0 hvala 1
14 godina

Moram se javiti obzirom mi je safari maločas počeo nešto šteket, pa slučajno onako, ajdmo vidjeti Operu kao browser.

Moram priznati da je za nju Safari, SPOR, jednostavno rečeno, stvarno sam ugodno iznenađen kvalitetom jednog browsera.

Obzirom ovdje pričate o "nekim stvarima" koje su za mene ipak malo veća novost, molim lijepo, pišite ipak malo opširnije o svemu i s koliko toliko plastičnijim opisom što i kako učiniti si život lakši uz Operu.

Hvala, pozdrav svima koliko vas ima!!

ATJ Lučko
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Cevi kaže...
Aliser kaže...

Nisam, ali ne briše li to i sve ekstenzije, passworde i postavke? Jer ja imam dosta dodanih gumba za operu, a to se ne može exportirati! U ostalom, pogledaj mi desktop hehe. Di je sad magic wand kad ga tribam!

Odeš u mapu C:\Users\KorisničkoIme\AppData\Roaming\Opera\Opera i presnimiš datoteke:

- bookmarks.adr

- wand.dat (šifre)

- speeddial

- operaprefs

i mapu toolbar

Nakon brisanja i ponovne instalacije samo u ovu istu mapu vratiš ovo što si spremio i imat ćeš sve postavke i šifre kao i prije uklanjanja Opere.

17 godina

11.10 verzija je katastrofa..

ponajprije zbog samog startup-a opere koji se produžio a kad se i upali, cijeli speed dial se refresha (ili loada??) neobično dugo..

također, kad odem na new tab i speed dial se otvori, opera ima prevelik delay i izgubila je fluidnost koju je imala prije :(

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
17 godina
neaktivan
nixass kaže...

11.10 verzija je katastrofa..

Mozda je, ali ja nikad nisam koristio speed dial vec nickname za bookmark. Na primjer  b mi je sa BUG,  mod za router itd.

Imam utisak da su bete bile mnogo, mnogo brze od finalne. Ruku na srce nisam primjetio usporavanja ali ni ubrzanja

Uostalom, bar prema meni, Speed Dial nema nikakvu funkcionalnost. Sa lijeve strane uvijek imam otvoren panel sa bookmarksima. Mozda tebe usporava neki skin ili si blokirao previse stranica? Mozda ekstenzija?

17 godina
Lazarus Long kaže... 

Mozda je, ali ja nikad nisam koristio speed dial vec nickname za bookmark. Na primjer  b mi je sa BUG,  mod za router itd.

Imam utisak da su bete bile mnogo, mnogo brze od finalne. Ruku na srce nisam primjetio usporavanja ali ni ubrzanja

Uostalom, bar prema meni, Speed Dial nema nikakvu funkcionalnost. Sa lijeve strane uvijek imam otvoren panel sa bookmarksima. Mozda tebe usporava neki skin ili si blokirao previse stranica? Mozda ekstenzija?

Ja sam također razočaran novom verzijom Opere... Prvenstveno, najviše mi problema zadaje Speed Dial. Nikako ga ne mogu namjestiti da mi prečaci budu na fiksnim mjestima. Čak i kada to jednom napokon uspijem, Opera se odjednom smrzne i sve moram ispočetka.

Primjetna je manja brzina od prethodnih beta. Ne koristim nikakve ekstenzije pa me je to još više zabrinulo. Nekako, imam osjećaj da bi iza ove verzije vrlo brzo mogla uslijediti verzija 11.11.

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
16 godina

Speed Dial mi je uzasan ovaj novi, stvarno su ga maximalno zasrali.

To mi je bio jedan od najkorisnijih alata, i namjestio sam si 3x4 format, taman kako mi pase i sad ovo... strava.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
KingNothing kaže...

Speed Dial mi je uzasan ovaj novi, stvarno su ga maximalno zasrali.

To mi je bio jedan od najkorisnijih alata, i namjestio sam si 3x4 format, taman kako mi pase i sad ovo... strava.

A kažu da će sredit to, nego ako te mući zoom na speed dialu imaš gore objašnjeno kako to rješiti

da bog da crk'o rock'n'roll, kad ga svako svira
15 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Evo, probao sam obrisati Operu skroz, i opet isto :( Za sada mi nema druge nego da koristim FF dok ne isprave probleme. Kako su zahebali ovu verziju{#} nevjerovatno! A taman sam naoruža operu kako spada{#}

17 godina
neaktivan

Kakvim vam se čini ovaj novi Speed Dial? Ja sam stavio zoom na 90%, ali ovo im stvarno nije trebalo. Stari Speed je bio koristan alat, a ovo je čisto nepotrebna šminka. Tko zna možda mi samo treba malo vremena da se naviknem na njega.

Ovako to izgleda kod mene Ovako to izgleda kod mene
DA STATUS REPORTA IS BUSTED
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.4.2011 16:20 (MegaMass 2000).

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Problem rješen! Nije Opera kriva nego Firewal Online Armor, preciznije uključena opcija Web Shield je uzrokovala probleme! Sad zbog firewalla sam izgubio Custom buttons{#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Cevi kaže...

sam izgubio Custom buttons{#}

Jesi li siguran da je zbog firewalla (custom Buttons)? Oni se obicno izgube kada promjenis skin

15 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...
Cevi kaže...

sam izgubio Custom buttons

Jesi li siguran da je zbog firewalla (custom Buttons)? Oni se obicno izgube kada promjenis skin

Firewal je kriv, jer sam deinstalirao operu uvjeren da je ona krivac pa sam spremio sve postavke i ekstenzije, samo nisam mogao naći gdje gumbi završavaju u operinom folderu. Evo slike:

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.4.2011 18:26 (Cevi).
17 godina
neaktivan
Cevi kaže...
  Evo slike:

Ne zavrsavaju u folder, oni "zavrsavaju" u  standard_toolbar.ini datoteci :)

Otvori je u notepadu ali je nemoj dirati dok Opera radi. Procesljaj i ako si sve vratio kako spada onda ces naci i svoje button unose

15 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...
Cevi kaže...
  Evo slike:

Ne zavrsavaju u folder, oni "zavrsavaju" u  standard_toolbar.ini datoteci :)

Otvori je u notepadu ali je nemoj dirati dok Opera radi. Procesljaj i ako si sve vratio kako spada onda ces naci i svoje button unose

Otišlo je to sa deinstalacijom. Hebiga, ja sam spremio cijeli AppData\Roaming\Opera folder, i ekstenzije, a nisam znao gdje sprema gumbe.

17 godina

Neznam kako je kod vas, ali ja sam primjetio da nema više reload every opcije. Zna li netko kako ju mogu vratiti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mind_challenge kaže...

Neznam kako je kod vas, ali ja sam primjetio da nema više reload every opcije. Zna li netko kako ju mogu vratiti?

Kod mene ima >.>

17 godina

kod mene je ima, nije ništa prčkano po nikakvom .ini fajlu..

izgleda da ova verzija radi svakakve nerede

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
17 godina
neaktivan

Na speed dialu ili...?

Pih, zaboravio refreshat stranicu {#}

Time is what happens between mistakes
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.4.2011 22:51 (D4RKL1NG).
17 godina
nixass kaže...

kod mene je ima, nije ništa prčkano po nikakvom .ini fajlu..

izgleda da ova verzija radi svakakve nerede

ma ne vrijedi ni prčkat, nigdje nisam našao tu opciju

vjerojatno nisam dovoljno čačkao, čekam nekog pametnijeg

17 godina
neaktivan

Valjda je pametno da ovo ovdje pitam posto na drugom mjestu cu dobiti hint kao:  editiraj HOSTS :)

Dakle, kako da blokiram one proklete smajlije na nekim web stranama koji vicu SAY SOMETHING ? Ide mi da udarim sakom u monitor. Mater im!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Valjda je pametno da ovo ovdje pitam posto na drugom mjestu cu dobiti hint kao:  editiraj HOSTS :)

Dakle, kako da blokiram one proklete smajlije na nekim web stranama koji vicu SAY SOMETHING ? Ide mi da udarim sakom u monitor. Mater im!

Pa što se ne mogu maknuti sa Operinom Content Blockerom?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice