Gmailu je odzvonilo, evo zašto

poruka: 20
|
čitano: 3.036
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

A ni Google to još ne zna

Recite zbogom neposredovanom svijetu RSS-a, e-maila i manualnog surfanja webom. Bilo je lijepo dok je trajalo. No, tu jednostavno nema novaca.

http://tehnoklik.net.hr/vijesti/gmailu-je-odzvonilo-evo-zasto

1 26 hvala 0
15 godina
neaktivan

U posljednih par godina (od ekonomske krize) pojavila se hrpa kvaziznalaca-pesimista koji, vođeni onom narodnom "I ćorava koka zrno ubode", pokušavaju da se nametnu proročanstvima tipa ovog ili npr. da će Microsoft do 2017 biti nevažan na tržištu ili da će ponovo recesija daleko gora već što je bila ili da ameri prikrivaju podatke o broju nezaposlenih ili, ili, ili......

Najlakše je lupati da će biti  propast a to može i moja baba koja nema ni osnovnu školu. Imajte muda i smislite šta će se stvarno desiti! U ostalom, da ste sposobni, znali biste ispravno predvidjeti budućnost i na račun toga se obogatili a ne lupali pesimističke gluposti po internetu.

P.S. Ovo se odnosi na ove glupane što lupaju a ne na autora ove teme.{#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.10.2014 6:20 (phoenix2003).
Moj PC  
15 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Hm. Misliš da se takav scenarij ne bi mogao ostvariti? Mene uopće recimo ne bi čudio.

Te porez na surfanje, te naplaćivanje sadržaja, te posrednici kod tog surfanja...... A sve u cilju toga a zašto bi oni tek tako okolo surfali. Da ne bi.

Naravno da to meni ne odgovara e sada je pitanje a tko je zaista vlasnik ovog interneta a da si to može dopuštati?

0 0 hvala 0
15 godina

Svašta je moguće, ali ne vjerujem da će uspjeti smisliti neku alternativu e-mailu. Možda jedino da naprave kao aplikaciju za gmail, pa da se sastrane vrte reklame.

http://www.youtube.com/user/Brzi559
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Članak je kvazi retardirano glup, zapazimo sledeće rečenice:

"Operateri odbijaju postati "glupe cijevi" jer tu nema novaca." - Ovo je totalna glupost, operateri baš žele postati "glupe cijevi" i time naplaćivati sam Internet i otarasiti se silnog održavanja email servisa, web hosting servisa, games servisa itd itd. Naplatiš vezu 5/1 a ti proturaj kroz tu cijev što želiš. Tpičan primjer jeste najmoćnija kompanija u BiH a ona je upravo IT kompanije tj. BHTelecom. Da je razlog zatšo oni baš vole da budu "glupe cijevi" jeste da njih zaboli šta smo mi kroz uTorrent srknuli, zatim njihov email koristi otprilike 0,01% korisnika ima tu joiš nekih servsa ali u glavnom oni vole da budu ta "glupa cijev". Oni meni samo naplate račun od 19,90 KM i ja imam 5/1 Mbps Internaet i voila.. ako ti je po volji, srkni svih 988 GB mjesečno.

"E-mail je verzija "glupe cijevi" komunikacijske tehnologije, što je razlog zašto je i dalje popularan. Ideja e-maila je da je to neposredan komunikacijski medij. Nekome pošaljete poruku. On ili ona dobije tu poruku." - I ovaj dio baš i nije najbolje objašnjeno. Ako nekome pošaljem poruku, ne mogu ju direktno učiti "iz ruke u ruku", nego ta poruka mora negdje leći, pa taj drugi On ili Ona, će kada ubde imala priliku pokupiti tu poruku. A to baš godi Googlu, ako miliajrde poruka sjede on samo čita i između redova i ubacuje mi reklamu za pastu za zube jer smo kroz e-mamil dopisivanje pričali baš o izbjeljivanju zuba.

"Primijetit ćete da je Google imao više pokušaja da zamijeni "glupu cijev" Gmail s nečim pametnijim. Pokušali su Google Wave. To nije uspjelo. Nadali su se da će ljudi koristiti Google+ kao zamjenu za e-mail. Ni to nije uspjelo." - O bože idiotskog razmišljanja. Wave da zamjeni email, pa koliko znam to je bila konkurencija MS-ovom Windows Live MSN-u. G+ da zamjeni Gmail, ooj ovdje mi mrak pada na oči, pa to je direktno konkurisanje socijalnim mrežama, konkretno Faceeboku. I nije ni malo loša, za prosječnog korisnika jeste, ali u organizaciji u kojoj sam ja imam preko 300 prijetelja, i svi su praktično skinuti sa FB-a. Tu G+ sjaji naspram preopterećenog FB-a.

"Google postoji kako bi medijatizirao nemedijatizirano. To je ono što on čini." - Ne znam što čini ali ja nemam blage veze šta ovo znači.

I na kraju samo da dodam malu fusnotu. A to je da Gmail nije jedini e-mail servis. Po mom skormnom mišljenju, postoji jedan bolji, stariji, koji je puno imena promjenio a zadnje mu je ime Outlook.com ili jedan žilavi stara koji još ne odbija umrijeti a zove se Yahoo + jedno trilijardu lokalnih provajdera kojima se milioni ljudi služe.

Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Yepp. Predvidjanja. Analize. PC je mrtav Gartner tvrdi vec godinama. Email je mrtav je ustvrdio Mike. I to ne bilokoji mail nego gmail, jedan od najvecih, ako ne i najveci mail servis. Mrtav. Odzvonilo mu je. Sad ce svi s gmail accountom vidjeti cija nana crnu vunu prede ...

Mos mislit ...

Odgovorno tvrdim da je Mike idiot i panj zeljan malo paznje.

*dobitnik i7-4790K!
Moj PC  
9 0 hvala 1
17 godina
Re: Gmailu je odzvonilo, evo zašto
Bastardo kaže...

Yepp. Predvidjanja. Analize. PC je mrtav Gartner tvrdi vec godinama. Email je mrtav je ustvrdio Mike. I to ne bilokoji mail nego gmail, jedan od najvecih, ako ne i najveci mail servis. Mrtav. Odzvonilo mu je. Sad ce svi s gmail accountom vidjeti cija nana crnu vunu prede ...

Mos mislit ...

Ovdje je bitno uočiti razliku između termina Gmail i mail.

Z Gmail je jasno zašto nema neku budućnost, mail tu nije u igri.

15 godina
neaktivan
Oldy kaže...

Recite zbogom neposredovanom svijetu RSS-a, e-maila i manualnog surfanja webom. Bilo je lijepo dok je trajalo. No, tu jednostavno nema novaca.

Meni ni najmanje nije jasno zašto re-postaš neke senzacionalističke članke koji su i tako ovi sa tehnoklika iskopirali bez ikakvog razumjevanja.

15 godina
neaktivan
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Bastardo kaže...

Mos mislit ...

Odgovorno tvrdim ono što je na par mjesta napisano u članku:

"Glupe cijevi" su upravo ono što korisnici žele.

A Mike je panjina koja ne zna šta hoće čak ni u članku koji piše.

Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend !
16 godina
Bastardo kaže...

..

{#} .. ali pažnju je privukao, nostardamus, nebi bio zanimljiv da nema 'smaka svijeta' ili nečeg, u obom slučaju (g)maila...

Old Iggy kaže...
.

Ovdje je bitno uočiti razliku između termina Gmail i mail.

Z Gmail je jasno zašto nema neku budućnost, mail tu nije u igri.

da i ne.. jer gmail je 'samo' jedna od googleovih poluga, usporediti npr s MSovim DirectXom, tad je MS nezamjenjiv, jednako gmail.. tad je bilo što googlovo 'nezamjenjivo'. Ili da nema gmaila (ili same tražilice) sve ostalo što bi jednog dana google želio progurati (trenutno razni oblačasti officei) bi bilo teže. Da je u pitanju profit od same mail usluge, google nikad nebi ni bio u tome ili povećavao kapacitet (dok to ISPovi kojibtw i naplaćuju uslugu) škrtate kd povećanja inboxa i sl. .. Ovo je jedna od blentavijih analiza, gmail je tu, ostat će tu. Brojke su bitne a one su milijunske (korisnici) i to svaka kompanija želi.

-jedini moguć problem je relativno svježa situacija, oko servera-podataka-jurisdikcije.. to bi moglo biti uzrok, ali će prije google otvoriti farmu u npr dojčlandu nego ugasiti gmail. To btw nije u 'analizi stručnjaka' ni zagrebeno... ne glupa cijev, nego kontrola (server) podataka je trenutno u igri, to 'stučnjak' (ili ćorava koka) uopće ne doživljava. Koliko ponavljanja 'glupa cijev'.. al' u glupoj analizi je i cijev dobila osobine, koje nedostaju autoru.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan

Mailovi se koriste preko 10 god, i sluše svrsi. Uopće ne vidim razlog zašto bi išta propadalo. Čak, volio bih da ne propadne, jer mi idu na k alternative. There aint school like old school. 

I potpisujem što ljudi kažu da je tip panjevina, i to na kvadrat. 

Optimizam je nedostatak iskustva.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Zura kaže...

Odgovorno tvrdim ono što je na par mjesta napisano u članku:

"Glupe cijevi" su upravo ono što korisnici žele.

A Mike je panjina koja ne zna šta hoće čak ni u članku koji piše.

"Glupe cijevi" i nisu baš ono što veliki dio korisnika želi, jer u praksi ipak žele usluge (sam promet je relativno bitan, ali je usluga bitnija). Znači, nekakav mail, nekakav fejsbuk, informacije, portali i slično. Samim time "cijevi" postaju relativan pojam.

ihush kaže...
 da i ne.. jer gmail je 'samo' jedna od googleovih poluga, usporediti npr s MSovim DirectXom, tad je MS nezamjenjiv, jednako gmail.. tad je bilo što googlovo 'nezamjenjivo'. Ili da nema gmaila (ili same tražilice) sve ostalo što bi jednog dana google želio progurati (trenutno razni oblačasti officei) bi bilo teže. Da je u pitanju profit od same mail usluge, google nikad nebi ni bio u tome ili povećavao kapacitet (dok to ISPovi kojibtw i naplaćuju uslugu) škrtate kd povećanja inboxa i sl. .. Ovo je jedna od blentavijih analiza, gmail je tu, ostat će tu. Brojke su bitne a one su milijunske (korisnici) i to svaka kompanija želi.

Nije bitno je li korisnik nešto želi već provider. Meni je svaki free based mail OK, bio Gmail ili Tcom, da ne govorim o "unutarkućnim" rješenjima bez baziranja na cloud/vanjsku uslugu. No provider radi investiciju i bitan je povrat iste te zarada, a tu Gmail i nije nešto.

17 godina

Sve u svemu, prilicno glup clanak...

Object reference not set to an instance of an object
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Oldy kaže...

12 godina
protjeran
Envy kaže...

I na kraju samo da dodam malu fusnotu. A to je da Gmail nije jedini e-mail servis. Po mom skormnom mišljenju, postoji jedan bolji, stariji, koji je puno imena promjenio a zadnje mu je ime Outlook.com ili jedan žilavi stara koji još ne odbija umrijeti a zove se Yahoo + jedno trilijardu lokalnih provajdera kojima se milioni ljudi služe.

Yahoo sux big time, mislim da i Hotmail/Windowslive/Outlook ili kako će u budućnosti Microsoft nazvati svoju e-mail uslugu se slično ponaša. Ukoliko se nisi logirao neki dulji vremenski period, Yahoo ti gasi račun, ne možeš se više logirati na svoj račun, niti si ga u mogućnosti povratiti (možda uz neku novčanu nadoknadu), u boljem slučaju, možeš se logirati ali sva prijašnja pošta je izbrisana, da ne govorim da nema mogućnost IMAP-a (osim uz plaćanje) i sličnih divota (veliki prostor) koje Gmail pruža bez naknade.

15 godina
neaktivan
user2013 kaže...

da ne govorim da nema mogućnost IMAP-a (osim uz plaćanje)

Koliko vidim ima:

https://help.yahoo.com/kb/mobile/imapnbspsettings-yahoo-mail-sln4075.html

Business mail (ono što se, pretpostavljam, plaća), koristi drugi outgoing server.

A C program is like a fast dance on a newly waxed dance floor by people carrying razors.
17 godina
Life is too short to remove USB safely

1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Oldy kaže...

Hm. Misliš da se takav scenarij ne bi mogao ostvariti? Mene uopće recimo ne bi čudio.

Te porez na surfanje, te naplaćivanje sadržaja, te posrednici kod tog surfanja...... A sve u cilju toga a zašto bi oni tek tako okolo surfali. Da ne bi.

Naravno da to meni ne odgovara e sada je pitanje a tko je zaista vlasnik ovog interneta a da si to može dopuštati?

Pa sto moras surfat svaki dan, citaj knjigu.

12 godina
protjeran
rustweaver kaže...
user2013 kaže...

da ne govorim da nema mogućnost IMAP-a (osim uz plaćanje)

Koliko vidim ima:

https://help.yahoo.com/kb/mobile/imapnbspsettings-yahoo-mail-sln4075.html

Business mail (ono što se, pretpostavljam, plaća), koristi drugi outgoing server.

Nisam znao za te novosti jer Yahoo mail rijetko koristim i nisam bio u toku s uvedenim promjenama.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice