Na radost svih obožavatelja (uključujući i mene
) ove odlične ratne simulacije Bohemia Interactive je najavila da igra stiže na ljeto 2012.
Objavljeni su prvi screenshotovi iz igre. Potvrđeno je da će Arma 3 kao i njezini prethodnici biti PC ekskluziva. Predviđa se da će se radnja odvijati negdje na Mediteranu te će i dalje sadržavati sve one "sitnice" zbog koje je volimo (sandbox način igre, MP itd.).
Objavljena je i konfiguracija za pokretanje, samo nije sigurno jeli to službena objava.
OS– Windows 7 / Vista
CPU– Intel Core i5 or AMD Athlon Phenom X4 or faster
GPU– Nvidia Geforce GTX 260 or ATI Radeon HD 5770, shader Model 3 and 896 MB VRAM, or faster
RAM– 2 GB
HDD– 15 GB free space
DVD– Dual Layer compatible
DirectX®– 10
To je to za sada. Uživajte u slikama :)

Inače slike izgledaju odlično

, prošao sam čitavu single player kampanju Cold War Crisis, čitavu Resistance ekspanziju i dobar dio Red Hammer ekspanzije. Dakle, mogu reći da sam veteran. I sve sam to prošao koristeći 2-3 osnovne zapovjedi dok sam vodio svoj odred u igri. I uvijek sam se pitao zašto, dovraga, moram pritiskati 24583938276 kombinacije brojeva da izdam jednu jednostavnu zapovjed. Karikiram, naravno, ali kužite poantu... To se još i moglo oprostiti u originalnom Flashpointu iz 2001. Pogotovo zato što nisam ni morao voditi svoj vlastiti odred sve do pred kraj igre. Ali 7-8 godina kasnije, u ArmA serijalu, opet isto?! I to sam još prisiljen boriti se s kretenskim kontrolama od samog početka igre?! A da i ne spominjem ostale "briljantne" ideje koje su tada uveli, kao npr. "motion blur" dok gledaš okolo ili trčiš... Što je previše, previše je! Pogotovo nakon što je jedna simpatična igra zvana Brothers In Arms u međuvremenu potpuno promijenila moj pogled na taktičke FPS-ove i postavila nove standarde u žanru. Ponajviše što se tiče kontrola, realnom pristupu akciji (traženje zaklona i sl.), umjetne inteligencije i fantastičnog načina zapovijedanja svojim suborcima.