Simboli u wordu

poruka: 8
|
čitano: 16.152
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Simboli u wordu
pitanje

Ako moze mala pomoc u vezi simbola u wordu... Trebaju mi simboli za hrvatski jezik (kratkosilazni,kratki,dugosilazni,kratkouzlazni...) nemam ih sve u simbolima u wordu pa me zanima samo zna li netko postoji li kakav program da instaliram da dobijem dodatne simbole za word? Koristim word 2003 Hrvatsku verziju.

Hvala na odgovoru!

T.V.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Simboli u wordu

Probaj si instalirati novi word.

Zaj*ebali Rusi klimu umjesto ljeta šalju zimu!
17 godina
neaktivan
tomodu kaže...

Ako moze mala pomoc u vezi simbola u wordu... Trebaju mi simboli za hrvatski jezik (kratkosilazni,kratki,dugosilazni,kratkouzlazni...) nemam ih sve u simbolima u wordu pa me zanima samo zna li netko postoji li kakav program da instaliram da dobijem dodatne simbole za word? Koristim word 2003 Hrvatsku verziju.

Hvala na odgovoru!

Misliš na naglaske? Ne koriste ti puno ak ih ne znaš niti pravilno nabrojati, al svejedno, imaš ih u onoj karti znakova.
Einstein : Science is a powerful instrument. How it is used depends on man himself not on the instrument. A knife is useful for the lives of human beings, but it can also be used to kill.
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.10.2008 20:54 (Horagio).
17 godina
neaktivan
autorov komentar

a kako si mi pametan.... 

T.V.
16 godina
neaktivan

Standardni način za dodavanje slova i simbola koji se ne nalaze na standardnoj tipkovnici je pomoću mape znakova (character map) koju dobiješ odabirom Symbol iz menija Insert (pretpostavljam da je u hr verziji to Umetni -> Simbol). U mapi znakova su navedeni svi znakovi koje odabrani font (oblik slova) sadrži.

Postoje dvije verzije fontova koji se koriste u WinXP - TrueType (stariji oblik) i OpenType (noviji oblik). OpenType fontovi sadrže širi raspon znakova od TrueType, pa i slova sa različitim naglascima.

Pitanja su - koji font koristiš i na kojim ti slovima nedostaju naglasci?

Programi koji dodaju simbole ne postoje - rješenje je (ako odabrani font ne sadrži naglaske koji ti trebaju) da promijeniš font ili da fontu sam dodaš nedostajuće znakove nekim od uređivača fontova (npr. FontForge - IMHO jedini besplatni uređivač koji postoji).

16 godina
neaktivan

Pozdrav svima.

Zanima me gdje i kako u tipkovnici da ukucam mali "križ" (ne plus) baš križ

kojim redosljdeom ga je moguce dobiti? Hvala.

17 godina
miky moj kaže...

Probaj si instalirati novi word.1

to se moglo i pred 8 godina na wordu 2000!
17 godina
tomodu kaže...

Hvala na odgovoru!

pozdrav,
takvi znakovi se postižu kombinaciujom ALT GR + 7 i ALT GR + 9 -> ali 7 i 9 iznad slova, a ne na numeričkom dijelu.
procedura:
1. ALTGR + 7
2. neko slovo
3. dobiješ rezultat

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice