Outlook ne šalje poruke

poruka: 18
|
čitano: 13.093
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Outlook ne šalje poruke

Bok svima! Tek sam sada primijetio da nemogu slati poruke. Primati ih mogu. Šaljem fotku povratne poruke. Može pomoć?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Outlook ne šalje poruke
žoss-2 kaže...

Bok svima! Tek sam sada primijetio da nemogu slati poruke. Primati ih mogu. Šaljem fotku povratne poruke. Može pomoć?

Na koji Outlook točno misliš? Outlook kao program koji se dobije u paketu MS Office ili Outlook kao mail (bivši Hotmail)? Budući da sada imaju dva Outlooka trebao bi biti malčice precizniji.

Pogledaj jesu li ti SMTP podaci točni u postavkama mail clienta.

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.1.2015 17:45 (Marko :D).
10 godina
neaktivan
Outlook ne šalje poruke

MS Office 2007

gdje je Mail client i što su to SMTP podaci

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.1.2015 17:49 (žoss-2).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
žoss-2 kaže...

MS Office 2007

Pogledaj jesu li ti SMTP podaci ispravno unešeni.

10 godina
neaktivan
Outlook ne šalje poruke

Gdje su SMTP podaci i što je to?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
žoss-2 kaže...

SMTP je protokol za slanje mailova. Da vidiš koji je otvori MS Outlook -> Tools -> Account Settings -> Klikni na mail pa na gumb Change.

Priloži mi sliku dijela "Server Information". Koji mail koristiš u clientu?

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.1.2015 17:58 (Marko :D).
16 godina
žoss-2 kaže...

MS Office 2007

-google + outlook + ISP .. = ?? za 3,7sec imaš odgovor.

ulazni (incoming) POP3 = pop3.ht.hr i izlazni (outgoing) SMTP = mail.ht.hr (ili roaming.ht.mail) serveri tj autorizacije su potrebne + ovisno o SSL/TSL i odgovarajući port. 25-465-587... 995

-sad ima i MSov server inače koristiš podatke ISPa-hosta na kojem ti je mail, poslovnjaci obično imaju i svoju domenu itd.. (zgodno ako se mijenja linija npr s notebookom ili mobitelom jer tad se ne ovisi o ISPu).

Primati možeš, ali slati samo ako je autorizirano (unazad par godina zbog spama).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.1.2015 19:09 (ihush).
10 godina
neaktivan
Marko :D kaže...
žoss-2 kaže...

SMTP je protokol za slanje mailova. Da vidiš koji je otvori MS Outlook -> Tools -> Account Settings -> Klikni na mail pa na gumb Change.

Priloži mi sliku dijela "Server Information". Koji mail koristiš u clientu?

Ježi ga, neznam ti poslati taj dio.

Incoming mail server: pop.t-com.hr

Outgoing mail server(SMTP): smtp.t-com.hr

Test account settings... Errors  Send test e-mail message: The server responded: 554 5.7.1 <78-1-177-68.ad

10 godina
neaktivan
Outlook ne šalje poruke

Išao sam na More settings>Outgoing server>zakvačkao My outgoing server(SMTP) reqires authentication i obilježio Use same settings as my incoming mail server i sada radi. Hvala na pomoći i unaprijed se bilježim za daljnju pomoć u slučaju novih problema.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
ihush kaže...
žoss-2 kaže...

MS Office 2007

-google + outlook + ISP .. = ?? za 3,7sec imaš odgovor.

ulazni (incoming) POP3 = pop3.ht.hr i izlazni (outgoing) SMTP = mail.ht.hr (ili roaming.ht.mail) serveri tj autorizacije su potrebne + ovisno o SSL/TSL i odgovarajući port. 25-465-587... 995

-sad ima i MSov server inače koristiš podatke ISPa-hosta na kojem ti je mail, poslovnjaci obično imaju i svoju domenu itd.. (zgodno ako se mijenja linija npr s notebookom ili mobitelom jer tad se ne ovisi o ISPu).

Primati možeš, ali slati samo ako je autorizirano (unazad par godina zbog spama).

i sada ja to čitam i nikako ne kužim, kad samo ovo pročitam, moran opravdat nick ne, sada ako može odg, ja nisam nikad to koristia, sada bi volia, iman mail na t comu i naravno google, ovaj od tcoma (komunikator) bi volia staviti na outlook, šta mi za početak treba, dali mi trebaju podaci koje sam dobio prije 15 godina kada sam od tcoma dobio taj mail? jer teško da ću naći, bi mi ih dali u tcomu? 

16 godina
smotaniveliki kaže...
.. sam dobio prije 15 godina kada sam od tcoma dobio taj mail? jer teško da ću naći, bi mi ih dali u tcomu? 

-ajmećasismotan...

jesil ikad uguglao nešto? Možeš zvati tcom, oni ti mogu dati podatke za tcom (ne za MS, gmail..) ali ako dobiješ prosječnog SZKovca kao da si dobio kineza.. (ili mene).

-podaci koje si dobio prije 15 god, da to su takvi podaci, .. + izmjene, npr izumrli su dinosauri (za PC je to slično).

-zato, google + pitanje i nakon 2sec imaš sve pred sobom. (kao i oni linkovi gore).

Kad to vidiš, kreneš (ne boj se ima i slika..) i ako zapneš pitaš.. pa ti ja opet kažem čitaj s ekrana.. itd. :))

10 godina
neaktivan

sam ja da smotam sam, ča se tega tiče malo se zgubim ja u svim tim ipt isp itd itd, i nakraju kad to provam storit piše unesite to i to a meni na papiru tega ni (papir od t-com.a) al imam ono ča rabi samo ne piše isto... ajde za početak mi samo reči (google je ša na marendu) ča mi rabi od podataka (ča se t-com tiče) strah me dobivanju sejnih jer od 3 telefona i neta sad niman već nič poli njih :D ovo je za ihush.a  ako je neki dalmatinac :D

prijevod:

jesam da smotam jesam, šta se toga tiče malo se izgubim da u svim tim ipt isp itd itd, i na kraju kada to probam napraviti piše unesite to i to a meni na papiru toga nema a ima ono šta treba samo ne piše isto, ajde za početak mi samo kaži (google je išao na gablec) šta mi treba od podataka (šta se tiče t-coma) bojim se dobivanju istih jer od 3 telefona i neta sada nemam više ništa kod njih

16 godina

idi redom po slikama...

na kraju može tražiti SSL/TSL .. (enkripcija) u primjeru je bez enkripcije... jer je primjer iz 2011te, postupno su uvođene sigurnosne stvari i ovise o ISPu tj koji server imaju (ne mora biti isto tcom, iskon, amis, bnet..). (vidi stariji post)

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.1.2015 13:53 (ihush).
16 godina
odjavljen
smotaniveliki kaže...
jesam da smotam jesam, šta se toga tiče malo se izgubim da u svim tim ipt isp itd itd, i na kraju kada to probam napraviti piše unesite to i to a meni na papiru toga nema a ima ono šta treba samo ne piše isto, ajde za početak mi samo kaži (google je išao na gablec) šta mi treba od podataka (šta se tiče t-coma) bojim se dobivanju istih jer od 3 telefona i neta sada nemam više ništa kod njih

Ako pokušavaš osposobiti Tcomovu adresu koju si imao prije a sad više nisi na Tcomu, zaboravi.

Osim ako nisi posebno zatražio kod prebacivanja na novog operatera da ti zadrže tvoju imeprezime@xx-tcom.hr, onda je odavno nema. Obrisana.

My name is Legion... For we are many!
10 godina
neaktivan

probat cu s googlom i s slikama al najprije da riješimo to da ne provivam bezveze i zajebem ča :D

neznam dali dobr pratim pa, bio sam na tcomu oduvijek, sada više nisam al email kod njih mi šljaka (valjda), značim iman mail koji redovito koristim na tportalu za koji sam lozinku i username dobio kada sam uzeo adsl davne 2005 ili prije još (ako se ne varam jer znam da sam pruzeo dvd player s nogom u gipsu pa...) to je bilo na firmu mi i taj mail zasad radi

16 godina
odjavljen

Ako je na firmu, onda je druga stvar. Googlaj za dalje...

Ali ja sam poprilično siguran da za odlazne moraš naštimati smtp.tvojtrenutniprovider.hr....

My name is Legion... For we are many!
16 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Ali ja sam poprilično siguran da za odlazne moraš naštimati smtp.tvojtrenutniprovider.hr....

.. zato je zgodan (gore linkan) MSov mail server. Prednost ljudovima koji iz firme-kuće (razni provideri) trebaju mail a nemaju svoj mail server (hosting)..

za juzere, ISPov izlazni mail, dozvoljava slanje svojim juzerima, kad promjenite liniju (providea, npr kafić, kuća, posao..) i to se mijenja.. i tad nema slanja (ali primanje maila radi).

Da bi radilo preko bilo koje linije mora postojati autentifikacija ili neovisni server (ne ISPov).

10 godina
neaktivan
ihush kaže...
Sum_of_all_fears kaže...

.. zato je zgodan (gore linkan) MSov mail server. Prednost ljudovima koji iz firme-kuće (razni provideri) trebaju mail a nemaju svoj mail server (hosting)..

za juzere, ISPov izlazni mail, dozvoljava slanje svojim juzerima, kad promjenite liniju (providea, npr kafić, kuća, posao..) i to se mijenja.. i tad nema slanja (ali primanje maila radi).

Da bi radilo preko bilo koje linije mora postojati autentifikacija ili neovisni server (ne ISPov).

sad cu morat to dobro proucit pa krecem s instalacijom svega tega

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice