ja ne vidim smisao u korištenju mikrosoftovog officea koji košta ko svetog petra kajgana kad je Open Office koji je po meni puno bolji,pogotovo za pisanje matematičkih formula,potpuno besplatan.trenutno doma vrtim ubuntu i open office i nemogu vjerovat da ljudi masovno ne koriste linux nego komercijalni,crvljivi windows.tko jednom proba linux nikad se ne vraća na win
Jesi siguran u ovo sto pises!? Recimo koristim tri OS-a.....Ubuntu 9.10 x64, Win7 x64 i XP Pro + SP3. Da mi Linux radi kako treba i da mi rade svi alati koji mi trebaju ne bih nikada vise ni pogledao niti jednu verziju Windowsa, ali na zalost situacija je totalno drugacija. Koliko god Linux danas bio pristupacan korisnicima i dalje je nekompatibilan sa morem alata koje ljudi koriste tj. koji ne koriste komp samo za piskaranje, net i sl. stvari.
Bas prije par dana sam sa jednoga netbooka morao micati Ubuntu posto sam isao na teren, a trebao mi je alat kojega nema za Linux......
Ista stvar sa Open Office-om.....i dalje je MS Office bolji. Gle, gledam to sa svoje strane jer bih bio prvi koji bi presao kompletno na Linux da mi sve radi na njemu.....ali ne radii zato moram koristiti Windowse.
Ne znam koliko koristis Office.....a da ga koristis malo intenzivnije i da sjedis pred kompom cca 16-ak sati dnevno onda bi skuzio da ipak taj Open Office nije toliko dobar kao Office od Microsofta. Napominjem, mrzim Microsoft.....ali svjestan sam cinjenice da neke stvari na Linuxu NE rade i da MS Office je i dalje bolji od Open Office-a.
I da.....ipak sam vidio puno vise ljudi koji su sa Windowsa presli na Linux da bi za par dana glavom bez obzira opet stavljali gore Windowse iz opet istoga razloga.....ne rade im programi i odredeni alati koji im trebaju, a alternativna rijesenja u nekim stvarima nisu ni priblizno dobra kao "prava stvar".