Microsoft Office

poruka: 46
|
čitano: 20.847
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
RE: Microsoft Office
Ratten kaže...

ja ne vidim smisao u korištenju mikrosoftovog officea koji košta ko svetog petra kajgana kad je Open Office koji je po meni puno bolji,pogotovo za pisanje matematičkih formula,potpuno besplatan.trenutno doma vrtim ubuntu i open office i nemogu vjerovat da ljudi masovno ne koriste linux nego komercijalni,crvljivi windows.tko jednom proba linux nikad se ne vraća na win

Jesi siguran u ovo sto pises!? Recimo koristim tri OS-a.....Ubuntu 9.10 x64, Win7 x64 i XP Pro + SP3. Da mi Linux radi kako treba i da mi rade svi alati koji mi trebaju ne bih nikada vise ni pogledao niti jednu verziju Windowsa, ali na zalost situacija je totalno drugacija. Koliko god Linux danas bio pristupacan korisnicima i dalje je nekompatibilan sa morem alata koje ljudi koriste tj. koji ne koriste komp samo za piskaranje, net i sl. stvari.

Bas prije par dana sam sa jednoga netbooka morao micati Ubuntu posto sam isao na teren, a trebao mi je alat kojega nema za Linux......

Ista stvar sa Open Office-om.....i dalje je MS Office bolji. Gle, gledam to sa svoje strane jer bih bio prvi koji bi presao kompletno na Linux da mi sve radi na njemu.....ali ne radii zato moram koristiti Windowse.

Ne znam koliko koristis Office.....a da ga koristis malo intenzivnije i da sjedis pred kompom cca 16-ak sati dnevno onda bi skuzio da ipak taj Open Office nije toliko dobar kao Office od Microsofta. Napominjem, mrzim Microsoft.....ali svjestan sam cinjenice da neke stvari na Linuxu NE rade i da MS Office je i dalje bolji od Open Office-a.

I da.....ipak sam vidio puno vise ljudi koji su sa Windowsa presli na Linux da bi za par dana glavom bez obzira opet stavljali gore Windowse iz opet istoga razloga.....ne rade im programi i odredeni alati koji im trebaju, a alternativna rijesenja u nekim stvarima nisu ni priblizno dobra kao "prava stvar".

17 godina
neaktivan
neno20 kaže...

da li netko zna kako da pretvorim datoteke worda u pdf? znači da li je moguće pošto je njih više spojiti u jedan pdf?

PDF creator moze upravo to sto ti trazis. I to moze iz svakog programa. Jednostavno se instalira kao printer i iz svakog programa iz kojeg mozes printati mozes i spremiti u pdf i  isto tako mozes spremiti vise dokumenata u jedan pdf i to iz razlicitih programa. Za to sluzi ocpija wait and collect.

15 godina
logic kaže...
neno20 kaže...

da li netko zna kako da pretvorim datoteke worda u pdf? znači da li je moguće pošto je njih više spojiti u jedan pdf?

PDF creator moze upravo to sto ti trazis. I to moze iz svakog programa. Jednostavno se instalira kao printer i iz svakog programa iz kojeg mozes printati mozes i spremiti u pdf i  isto tako mozes spremiti vise dokumenata u jedan pdf i to iz razlicitih programa. Za to sluzi ocpija wait and collect.

Istina...i meni je jucer prvi puta tako nesto trebalo i navedeni program je u sekundi obavio taj posao + free je. Svaka preporuka!

15 godina
neaktivan
Istina da je MS Office napredniji malo, kao što su Windowsi napredniji od Linuxa, ali Linux sam posebi postoji tek nekih 10-tak godina i svaka mu čast sto se probio tako visoko, po meni Linux je rješenje za svako računalo pogotovo za pocetnike jer je puno zasticeniji od windowsa (sto se tice virusa i tih stvari). A i same firme bi ustedjele na instalaciji free OS-a. OpenOffice je prakticki ista stvar kao i MS Office, isto kao njegov calc i MS-ov excel gdje su im funkcije prakticki iste (prednost OO-a je ta sto se, kad se radi u njemu, odma u pocetku moze spremiti kao MS-ov dokument). Ja sam dao kolegije za obadva OS-a i prakticki Linux bi trebao dominirat nad Windowsima, ali kako izgurat vodecu kompaniju na svijetu? S mog gledista ja koristim obadva sistema i to istovremeno....370 MB-a za virtualnu mašinu i 2 GB-a za UBUNTU sto je zanemarivo za danasnje kapacitivne sposobnosti diskova. Jos jedna prednost OO-a je ta sto se godinama sucelje ne mjenja dok kod npr. 2003 i 2007 MS+ vidi znatna razlika u sucelju i preglednosti sto usporava prelazak s trojke na sedmicu
15 godina
neaktivan
jos bi dodao da je OO izraden na cross platformi te ga se moze instalirat gotovo na svakom OS-u.
15 godina
neaktivan
Microsoft Office

Može li se uz MS office 2003 instalirati i MS office 2007?? Isprobao bih office iz 2007 a da ne brišem ovaj stari....

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Microsoft Office
scenesports kaže...

Može li se uz MS office 2003 instalirati i MS office 2007?? Isprobao bih office iz 2007 a da ne brišem ovaj stari....

Mislim da može, nekad davno sam imao oba na pc-u.

https://twitter.com/#!/Mario1990_Bug
14 godina
neaktivan
Microsoft Office

Sad sam dowlodao microsoft office sp3 nisam ga dugo koristio pa  mislio sam da ga imam na racunaru i ono nema ne znam kako to {#}

i kad hocu da udjem u instalaciju izbaci mi ovo moze neko da mi pomogne da resim ovaj problem treba mi hitno za skolu

Repent the end is near!
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.3.2013 19:18 (Scarfaceee).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

To što pokušavaš instalirati je samo zakrpa za Office 2007, pa ti javlja grešku da odgovarajući Office nije instaliran.

Ako ti je hitno potreban baš Microsoft Office, a nemaš instaliran nikakav na računalu, možeš na Microsoftovim stranicama preuzeti besplatnu šezdesetodnevnu probnu inačicu. (Klikneš na Try free for 60 days ispod Buy now)

Trebat ćeš napraviti besplatni Windows Live ID račun, ako već nemaš Hotmail.

14 godina
neaktivan
Microsoft Office

Moze neko da mi posalje gde mogu da skinem celu verziju microsoft office ?

Repent the end is near!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Scarfaceee kaže...

Problem je što je škola dobila novce iz državnog proračuna za kupnju MS Office-a pa i od drugih očekuju da imaju Word, Excel...

Vjerojatno nastavnici nemaju pojma da postoji nešto drugo osim Worda i Excela. Imaš besplatni LibreOffice...

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.3.2013 8:03 (zOOm).
15 godina
Scarfaceee kaže...

Ovo je oficijelni MS izvor, moraš se registrirati i onda možeš skinuti Office.

Stručnjak za odmaganje...
14 godina
neaktivan
Microsoft Office

Ali ljudi meni ne treba to meni treba microsoft office 2007. trebam praviti neke prezentacije za skolu

Repent the end is near!

0 0 hvala 0
15 godina
Scarfaceee kaže...

Ali ljudi meni ne treba to meni treba microsoft office 2007. trebam praviti neke prezentacije za skolu

Onda odi na ninite.com, tamo imaš office 2007.

Stručnjak za odmaganje...
15 godina
neaktivan

Koristim office 2010 ... E sad pokušavam si uključiti gramatički pregled teksta na hrvatskom jeziku. Kad odem pod opcije kod Proofing mi za Hrvatski kaže da nije instaliran, kliknem na to i odvede me na njihovu stranicu i ja skinem taj file, instaliram i sve, ali opcija se ne promjeni, na kraju mi opet piše Not installed .. Može pomoć da to osposobim ??

Samsung Galaxy SIII mini :)
17 godina
neaktivan
goranbm kaže...

Koristim office 2010 ... E sad pokušavam si uključiti gramatički pregled teksta na hrvatskom jeziku. Kad odem pod opcije kod Proofing mi za Hrvatski kaže da nije instaliran, kliknem na to i odvede me na njihovu stranicu i ja skinem taj file, instaliram i sve, ali opcija se ne promjeni, na kraju mi opet piše Not installed .. Može pomoć da to osposobim ??

idi na file>options pa language i tam postavi hrvatski za glavni editing jezik. naravno moraš imati instaliran language pack za hrvatski

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.6.2013 12:24 (Wolverine).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice