Excel - popunjavaje stupca

poruka: 9
|
čitano: 2.689
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran
Excel - popunjavanje stupca

Zanima me da li postoji način da direktno preko neke formule popunim prvih 100 redova nekog stupca s vrijednostima 1-100:

1

2

3

.

.

.

100

Znam da se može preko macro-a (VBA) ali to mi ne pomaže.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.3.2009 10:39 (Tracer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Pa ako ti pomogne, napišeš u prvu ćeliju 1, a nakon toga u drugu napišeš (=[prva_ćelija]+1), pa to onda razvućeš (kopiraš do 100)...

"Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way." Charles Bukowski

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Excel - popunjavaje stupca
ma nikakva formula. u prvu napises 1 u drugu 2 oznacis te dvije i razvuces tako da uhvatis za rub druge ćelije kako je pokazao dado2202 na svojoj slici
17 godina
mdax kaže...
ma nikakva formula. u prvu napises 1 u drugu 2 oznacis te dvije i razvuces tako da uhvatis za rub druge ćelije kako je pokazao dado2202 na svojoj slici
 A vidiš vraga, možeš i tako Smijeh. Znal sam da to funkcionira s datumom, ali nisam znao da i s brojevima. Hvala
"Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way." Charles Bukowski
17 godina
protjeran

Stvar je ovakva. Pišem aplikaciju koja sama otvara Excel i piše unutra podatke. Ako taj moj program u svaku od tih ćelija mora pisati podatak (konstantu) ili formulu gubim jako puno vremena jer dok on zapiše npr. 10 000 ćelija to traje do 10ak sekundi. Stoga me zanima da li se može u jednoj operaciji sve to popuniti (preko neke excel forume), a ne da moram za N podataka izvršiti N operacija.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

dragi kolege ima i puno pametniji način!  Namigiva

upišeš 1 i potvrdiš sa enter

vrati se u tu ćeliju i onda

edit->fill->series

odaberi columns, linear, step value 1 i stop value 100

ok

i to je to!

ranije navedenim metodama se neces usreciti ako imas duge popise (iako nisu lose za manje popise)

pozdrav svima od ljubitelja excela!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Excel - popunjavanje stupca

evo da i ja dodam još jedan način.

1. U prvu ćeliju upišeš neki broj

2. selektiraš ćeliju

3. pozicioniraš pokazivač miša u desni donji kut ćelije da se pojavi križić

4. klik DTM ( desnom tipkom miša ) na križić, zadrži pritisnutu tipku i "razvuci" tj. povuci miša prema dolje do ćelije koju želiš kao zadnju

5. otpusti tipku miša i klikni na naredbu Stvaranje niza.

slikoviti primjer ovdje na linku http://www.ic.ims.hr/office/excel2003/excel19.html

17 godina
Tracer kaže...

Stvar je ovakva. Pišem aplikaciju koja sama otvara Excel i piše unutra podatke. Ako taj moj program u svaku od tih ćelija mora pisati podatak (konstantu) ili formulu gubim jako puno vremena jer dok on zapiše npr. 10 000 ćelija to traje do 10ak sekundi. Stoga me zanima da li se može u jednoj operaciji sve to popuniti (preko neke excel forume), a ne da moram za N podataka izvršiti N operacija.

tracer,

moja iskustva sa vba su slijedeca:

najbolje je sve napraviti u kodu (ti u svojoj aplikaciji sve izracunaj), a onda samo sa petljom prodi kroz celije i popuni, jer ako pises u svaku od celija formulu koju onda excel racuna do ti dramaticno uspori aplikaciju (cak i nije jako sporo ukoliko je malo podataka, ali na tvojih 10.000 je jako sporije).

eventualno da podatke stavis u polje pa puatis kroz petlju da se podaci iz polja "utrpaju" u celije -> excel dosta brzo popunjava podatke koje prima iz polja (meni je upotreba polja dramaticno ubrzala jean dio u zadnjoj vba aplikaciji koji sam radio - na moje veliko iznenadenje).

u cemu to razvijeas? c++/vba/c#...

17 godina
protjeran

Radim u C++. Točnije, već sam napravio. Ako se ćelije popunjavaju petljom jedna po jedna uvijek je sporo, bez obzira što se unutra upisivalo (konstanta ili formula). Jedino rješenje koje sam napravio jest multithreading. Po 500 threadova koje popunjavaju svaka svoju ćeliju, i to već radi jako brzo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice