Access2010-kućni proračun

poruka: 4
|
čitano: 1.672
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Jel se može napraviti baza podataka od ovog: tablica1=Početno stanje(1 stupac i 1 redak), tablica2=ID, Datum, Iznos, Opis(znači 4 stupca-polja a proizvoljan broj redaka gdje će se unositi podaci) i tablica3=isto kao i ova druga, znači jedna tablica je Prihod a druga se zove Rashod.

1.) E sad, zanimam se za praćenje potrošnje(rashoda) i onog stupca 'Opis'; bi li se dalo napravit Upit da mi npr. zbroji ukupni iznos rashoda za 'Kino Ulaznica(Opis)' za veljaču??

2.) Upit ili izvještaj, za razliku Prihodi minus Rashodi?

3.)Jel se može u Access-u zbrajati pojedini redovi u tablici a ne samo stupci(Sum)??

Ovo sve je 'izvedivo' u Excelu(valjda), ali bih želio tražiti i zbrajati(oduzimati, prosjek) iznose za pojedine 'Opise'.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Koja ludorija. Ne radi AltGr+F umjesto tog Alt+91 {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Access2010-kućni proračun
Žohar kaže...

Jel se može napraviti baza podataka od ovog: ..............

Ovo sve je 'izvedivo' u Excelu(valjda), ali bih želio tražiti i zbrajati(oduzimati, prosjek) iznose za pojedine 'Opise'.

Naravno da može ako znaš ili imaš nekoga tko zna programirati u Accessu

Ovo sve uz dobru organizaciju možeš odraditi u Excelu. Grupiraš prihode i rashode u grupe (hrana, luksuz, odjeća, higijena, voće, povrće itd itd). Što više grupa to bolje. Ove grupe staviš u Padajuću listu

Filtriranjem vrlo brzo dođeš do podataka a uz to imaš i PivotTable

Web tutoriali za početnike, Visual Basic, Autocad, Windows, Excel, Word, FrontPage, PowerPoint, Home Network
16 godina
neaktivan

Ma odradit ću u Access-u. U polje(stupac) 'Opis' bit će svega. Shvatio sam kako zbrojiti iznose pojedinih redova, još me muči f**king polje(stupac) 'Opis'. Zadao sam mu 255 znakova sa razmacima i ostalim...(@;&) Ali mi neće da traži. Čak sam probao maknuti naše kvačice, zareze, točke, brojeve iz 'Opisa'(da dobro ste pročitali, nije Memo)....{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice