Namjeravam kupiti WD Caviar Green 2TB WD20EARS i ocu ga ugradit kao 3. disk za storage. Taj disk ima 4 KB sektore i citao sam da Win 7 rade bez problema sa 4 KB a ja bi koristio taj disk pod Win 7 i pod Win XP pa dal se to moze koristit istodobno za oba Win ili treba svaki put formatirat disk(odma izgubim podatke) , promjenit jumprere ili nest trece??
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Namjeravam kupiti WD Caviar Green 2TB WD20EARS i ocu ga ugradit kao 3. disk za storage. Taj disk ima 4 KB sektore i citao sam da Win 7 rade bez problema sa 4 KB a ja bi koristio taj disk pod Win 7 i pod Win XP pa dal se to moze koristit istodobno za oba Win ili treba svaki put formatirat disk(odma izgubim podatke) , promjenit jumprere ili nest trece??
Nadam se da će pomoći...
formatiraj (particioniraj) ga u windowsima 7 i nebi trebao imati problema poslije u XPeima.
Moj WD20EARS ima i dalje 512kb sektore.
Advanced format imaju diskovi preko 2TB tj. WD Green od 2,5 i 3TB-
Djelomično je vezano uz ovu temu:
Kada sam išao formatirati WD green od 2GB (EARS), windowsi su mi ponudili 2 opcije: formatirati kao GPT ili klasični MBR.
Izabrao sam MBR jer disk nije veći od 2GB.
Pitanje: ima li tko iskustva u vezi dobrih ili loših strana da sam ga formatirao kao GPT? Nije mi se dalo igrati s tim, a sad je previše natrpan podacima da eksperimentiram.
GPT ti neće čitati neki televizori, neki playeri (sve preko USB-a) i Win XP.