Imam WD My Passport 070A USB Device, i sve je radilo do prije neki dan kada sam u disk managmentu nasao 96MB ne-particioniranog mjesta za koje pise da pripadaju tom disku, i ja isao particiionirati tih 96MB iz znatiželje, kad ono odjednom neželi otvorit ni prvu ni drugu particiju.
Inače s HDDom sam imao samo jedan problem a to je da je gubio kontakt na micro USB priključku na elektronici.
To mi se dogadjalo stalno, stalno, iritirauće.
I sad imam "krasan" problem, kada se disk priključi u komp prvo moram namjestiti položaj da na micro USB priključku "ulovi" kontakt.
Nakon toga, mu treba oko 5-10min da se disk učita, a nakon toga mi traži da formatiram particije.
I stavim ja formatirat glavnu particiju, da bar probam povratiti najvaznije podatke nakon formatiranja, i idem Quick format, koji je potrajao dobrih pola sata, brzina zapisivanja i pisanja na disk je katastrofalna sad, 50-100kb/s a bilo je 25-35MB/s, i idem probat povratiti podaktke ali EASEUS Data Recovery jednostavno ide PRESPORO,
kao na screenshotu.
Šta da radim, kako spasiti podatke ili disk? Inače se bavim programiranjem i na njemu mi je oko 2+ GB mojih projekata, web dizajnova i aplikacija itd.
To mi je najbitnije spasiti.
A budala sam samo na tom disku čuvao jer mi je bilo zgodno za prezentacije rada programa samo ponesem disk.
Očajan sam! Tih 2GB+ podataka mi hitno treba....
A svi su na disku koji neželi raditi kako treba.
Samo bih htio osposobiti disk ili bar povratiti podatke.
-Detalji-
Kontroler: WD My Passport 070A USB Device
HDD 2.5": WDC WD2500BMVV-11A1PS0 (WD-WXC0AC914669) - 250GB