SSD-škola izdvojena tema

poruka: 3.091
|
čitano: 771.453
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: [How to] Secure Erase SSD
17 godina
SSD-škola

E da se zene mogu flashat lako kao BIOS-i {#}

Steam profile: Virty
Moj PC  
7 0 hvala 0
14 godina
SSD-škola

Evo jucer navecer sam stavio novi ssd Samsung 840 120gb u biosu namjestio na AHCI i instalirao win7. Prvi i jedini program koji sam instalirao je onaj Samsungov Wizard i tamo mi pise da je u IDE modu a ne u AHCI modu. U biosu mi i dalje stoji AHCI. Jer moguce da wizard krivo ucitava ili sam ja nesto pobrkao? I koja je procedura ako koristim dva harda? Jedan gore spomenuti ssd i jedan 1TB HDD? Jer jos nesto trebam mjenjati u biosu ili?

Ako sam ti pomogao opali TD!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
SSD-škola

Vjerovatno program krivo očitava, tako je i meni recimo kod SSD Fresha, skini si taj SSD fresh da ti podesi OS, isključi nepotrebne stvari i tako. Kad to napraviš skini si SSD life i Chrytal Disk Mark benchmark, podesi TEST DATA na 0 FILL i pokreni test, postaj slike s brzinama iz benchmarka na forum.

Valentin

0 0 hvala 1
15 godina
SSD-škola

evo moj benchmark, jos trebam update win napravit. dali je ok?

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.4.2013 19:59 (marxone).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Re: SSD-škola
SVe ti je tip-top
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao | Imam problema s laptopom HP 6715 - Crni ekran? - POMOC!
14 godina
SSD-škola

Da je bolje, ne bi valjalo.{#}

Valentin

2 0 hvala 1
16 godina
SSD-škola

Na vaše preporuke nabavio sam OCZ vertex 4 128gb..

Danas sam instalirao win7 64bit na njega. Nekad za bootat mu treba malo više od 30sec, a nekad oko minute.

Ne kuzim zasto tako dugo, ipak je to ssd (mislim na ovo nekad oko minute)? Prema usporedbi da sam bootao s HDD-om za 60-70sec.

Lik šta mi je prodao ssd kaze da mu je bootalo za manje od 10sec, dali je to uopce moguce? :D

I da, IDE legacy mi je postavljeno u biosu, a ne AHCI (šta bi valjda trebalo biti) zato jer kad idem stavit AHCI onda mi ne boota winse, nego dode do one 

"animacije" i zaustavi se na pola i restarta...U cemu je problem ? :/

Windows Phone FTW
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
SSD-škola

probaj stavit na ahci i onda friško instalirat winse ili koristi neki tweak sa registryjem da ti se restart (meni je bilo bsod) ne dešava

0 0 hvala 1
16 godina
peace_of_cake kaže...

probaj stavit na ahci i onda friško instalirat winse ili koristi neki tweak sa registryjem da ti se restart (meni je bilo bsod) ne dešava

Znaci na AHCI stavit i opet isto instalirat? pff, nema neki drugi nacin?? Da opet sve ne instaliravam...

Windows Phone FTW
13 godina
SSD-škola

pa rekao sam da ima neki štos sa registryjem tj samo se neka vrijednost promijeni u njemu

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
DommY kaže...
peace_of_cake kaže...

Znaci na AHCI stavit i opet isto instalirat? pff, nema neki drugi nacin?? Da opet sve ne instaliravam...

Našao sam ti kolega video prikaz postupka.

Ukoliko ne razumijete dolje napisano recite i prilagodit ću tekst. Na drugi pogled, postupak i dalje izgleda strašno, ali nije:)

U Biosu pod opcijama za HDD, navedite da HDD/SSD(vrijedi za oba, samo sata konektor) radi u AHCI mode-u. 
Ukoliko već imate instaliran OS tada je vrlo vjerovatno da dobijete BSOD(eng. Black/Blue Screen of Death), famozni plavi ekran, tada učinite slijedeće: 

Upute:

1. Startup "Regedit" 
2. Open HKEY_LOCAL_MACHINE / SYSTEM / CurrentControlset / Services 
3. Open msahci 
4. In the right field left click on "start" and go to Modify 
5. In the value Data field enter "0" and click "ok" 
6. exit "Regedit" 
7. Reboot Rig and enter BIOS (typically hold "Delete" key while Booting) 

U Biosu odaberite "Integrated Peripherals" i OnChip PATA/SATA Devices, promijenite SATA Mode iz IDE u AHCI. 

Dakle:

pokrenut registry>utipkat gore navedno>zatim resetirati računalo i uči u BIOS i podesiti u AHCI mod

Video koji prati gore napisane postupke:

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.4.2013 2:52 (Wuk19).
17 godina
SSD-škola

Je li ovo ok?

SSD Life SSD Life
CDM CDM

AS SSD AS SSD

Disk je Kingston SSDNow V300 120GB spojen na SATA II.

OS Windows 8. Ne znam zašto SSD Life kaže 99%, svi S.M.A.R.T. statusi su OK...

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 2 hvala 0
14 godina
SSD-škola

Evo slika Crystal  Marka. Znaci bootao sam preko starog harda jer preko ssd nemogu na net(izgubio pass od carneta). Prikljucio sam ih u obican sata prikljucak a ne u marvellov. Pogledao u bios i opet je sve na AHCI.

EDIT: Nezeli prebacit slike, prevelika je a Silverlight j^&e. Rezultati su gore kao u kolege @marxone postavljeni

READ(MB/s)     WRITE(MB/s)

530.1          56.14

459.14         42.81

29.26          1.134

278.6          6.691

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.4.2013 3:29 (FuzzyBrain).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
191x7 kaže...

Je li ovo ok?

Znači tebi je degradacija SSDa već lagano počela, a zapisao si samo cca. 200GB, pad sa 100% na 99% je zanemariv, ali ako ga usporediš recimo sa mojim Intel 330 120GB na koji sam zapisao nešto manje od 10TB, i health i dalje stoji na 100%, razlika je ipak vidljiva. Inače brzine su ti OK.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.4.2013 10:14 (Valentin17).
12 godina

Čudno je da mu nakon svega 100 sati rada i 200GB već life počinje padati. Meni nakon cca 600 sati i 5-6TB još stoji na 100%. Prije toga sam imao vertex 60GB i preko 4000 sati rada bilo sve tip top. Ovo mi se čini prebrzo iako kako je kolega rekao zanemarivo trenutno.

Kasnije okačim slike :).

Gadget freak
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.4.2013 9:06 (TKScump).
17 godina
191x7 kaže...

Je li ovo ok?

Skini ovo i provjeri sa ovim softwerom, možda je samo krivo očitanje 

http://www.kingston.com/en/support/technical/downloads?product=SV300S3&filename=SV300S3Toolboxv1

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
17 godina
Patrick_cro kaže...
191x7 kaže...

Je li ovo ok?

Skini ovo i provjeri sa ovim softwerom, možda je samo krivo očitanje 

http://www.kingston.com/en/support/technical/downloads?product=SV300S3&filename=SV300S3Toolboxv1

I taj softver kaže 99% za Lifetime, gledao sam pod S.M.A.R.T. Čudno.

17 godina
daj ga onda na reklamaciju
17 godina
Patrick_cro kaže...
daj ga onda na reklamaciju

Mislim da to ne podliježe reklamaciji, s diskom je sve uredu.

17 godina
Probaj ih ipak kontaktirati za info.
17 godina
17 godina
SSD-škola

A jeste me naplašili za bezveze, s diskom je sve uredu.

Za očitanja "zdravlja" ima deltu od 1-2% dakle disk s 100% zdravlja može prikazivati 98-99-100% a recimo s 98% može prikazivati 96-97-98-99-100%.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
191x7 kaže...

A jeste me naplašili za bezveze, s diskom je sve uredu.

Za očitanja "zdravlja" ima deltu od 1-2% dakle disk s 100% zdravlja može prikazivati 98-99-100% a recimo s 98% može prikazivati 96-97-98-99-100%.

Problem može doći od FW, npr. Intel je imao problema sa 330 serijom gdje je MWI konstantno bio 100 tj. nije padao sa korištenjem, također moguće da je tvoj SSD već testiran u tvornici na izdržljivost te da mu je zbog toga pao MWI. 

Ali backup svih bitnih podataka je obavezan bez obzira o stanju SSD-a

14 godina
SSD-škola

Evo rijesio svoj problem. SSD sam prikljucio na Marvellov kontroler a ne na Intelov. Sad sve sljaka. Medjutim zasto su brzine za write tako male?

Edit: krivo rekao. Bio sam na marvellu ovo je sada na intelu!

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.4.2013 19:32 (FuzzyBrain).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
zato sta si na marvelu
15 godina
Valentin17 kaže...
191x7 kaže...

Je li ovo ok?

Znači tebi je degradacija SSDa već lagano počela, a zapisao si samo cca. 200GB, pad sa 100% na 99% je zanemariv, ali ako ga usporediš recimo sa mojim Intel 330 120GB na koji sam zapisao nešto manje od 10TB, i health i dalje stoji na 100%, razlika je ipak vidljiva. Inače brzine su ti OK.

Ma milsim da to nije tocno ocitanje, nema smisla da je nakon 200gb degradirao. Moze bit neka greska.

TKScump kaže...

Čudno je da mu nakon svega 100 sati rada i 200GB već life počinje padati. Meni nakon cca 600 sati i 5-6TB još stoji na 100%. Prije toga sam imao vertex 60GB i preko 4000 sati rada bilo sve tip top. Ovo mi se čini prebrzo iako kako je kolega rekao zanemarivo trenutno.

Kasnije okačim slike :).

Nego kako si u 600 sati uspio zapisat 6Tb ? Meni je hyperX blizu toga nakon 10k radnih sati. 

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina
SSD-škola

Evo mog diska kupljenog u 12. mjesecu 2011

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao | Imam problema s laptopom HP 6715 - Crni ekran? - POMOC!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
SSD-škola

Moze  mala pomoc, sto trebam uciniti prije nego ubacim ssd, ima li kakva procedura, kad ga ubacim samo ga formatiram i instaliram winse? ima li nesto na sto moram paziti a razlikuje se od instalacije winsa  i koristenja hdda kao sistemske particije..

ploca je GA_990XA-UD3, sdd HyperX 3k...

HVALA!!!

Ne pravim se lud, pravim se da nisam.
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.4.2013 13:07 (plug-in).

0 0 hvala 0
16 godina
plug-in kaže...

Moze  mala pomoc, sto trebam uciniti prije nego ubacim ssd, ima li kakva procedura, kad ga ubacim samo ga formatiram i instaliram winse? ima li nesto na sto moram paziti a razlikuje se od instalacije winsa  i koristenja hdda kao sistemske particije..

ploca je GA_990XA-UD3, sdd HyperX 3k...

Ovo i ovo bi ti trebalo pomoći u svemu. Dosta je detaljno objašnjeno.

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
13 godina
SSD-škola

evo ljudi, nabavil i ja SSD :D
Vertex3 60GB
jel ovo sve u normali ili bi moglo jos brze? pitam da znam dalje postupat... hehe

hvala! 

Vertex3 60GB Vertex3 60GB
Moj PC  
1 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: [How to] Secure Erase SSD
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice