SSD PCIexpress VS SATA

poruka: 4
|
čitano: 1.077
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
SSD PCIexpress VS SATA

Vidim naveliko se govori o SSD već nekoliko godina, a ja još na HDD pa mi sljedeće nije jasno.

Brzina SATA SSDa je u prosjeku oko 500 MB/s, a brzina SATA oko 3Gb/s što je 375 MB/s.  Ako spojimo na isti kabel više uređaja brzina je još i sporija.

Prema tome mi izgleda da se brzina SSDa ne iskoristi u potpunosti. PCIe ima dosta veću brzinu pa samim time to i ima smisla.

Jesam li ja nešto krivo razumija ili SSD na PATA stvarno nema previše smisla? Da li netko ima SSD na PCIe i kakva su iskustva s tim?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
SSD PCIexpress VS SATA

ukoliko želiš koristiti tih 500MB/s kod SSD diskova moraš imati na matičnoj podršku za SATA 6.

a SSD koji dolaze za spajanje na PCI sabirnicu iznimno su skupi, tj. osjetno skuplji od klasičnih SSD diskova.

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.1.2014 23:36 (sasa).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Re: SSD PCIexpress VS SATA
axos kaže...

Vidim naveliko se govori o SSD već nekoliko godina, a ja još na HDD pa mi sljedeće nije jasno.

Brzina SATA SSDa je u prosjeku oko 500 MB/s, a brzina SATA oko 3Gb/s što je 375 MB/s.  Ako spojimo na isti kabel više uređaja brzina je još i sporija.

Prema tome mi izgleda da se brzina SSDa ne iskoristi u potpunosti. PCIe ima dosta veću brzinu pa samim time to i ima smisla.

Jesam li ja nešto krivo razumija ili SSD na PATA stvarno nema previše smisla? Da li netko ima SSD na PCIe i kakva su iskustva s tim?

SSD-ovi se isključivo spajaju na Sata konekciju sa matičnom tako da možeš imati samo jedan disk na jednom kabelu a ne kao kod Pata hdd-a više njih na jednom kabelu.

SSD na PCI-e sučelje je izgleda smjer u kojem ce sve više proizvođača krenuti u budućnosti...

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.1.2014 3:06 (roby27).
15 godina
SSD PCIexpress VS SATA

Zahvaljujem. Isprika na dezinformaciji za SATA (1 kabel ide samo na 1 uređaj).

Sad vidim. Imam sata 2, a triba sata 3 za punu iskoristivost.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice