Ssd ide

poruka: 9
|
čitano: 2.612
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Ssd ide

Radi se o Vertex 4 SSD-u,znaci kada stavim u BIOS-u Sata mode na IDE, SSD se ocita u BIOSU,ali kada stavim na AHCI, ssd se ne ocitava BIOSU...sve sam pokusao sta sam nasao na google-u..i jedino mogu instalirat windows-e na ssd kada je u IDE-modu...moze mala pomoc? zahvaljujem... ako treba jos slika ili neceg da pojasnim situaciju javite...

ide mode ide mode
prepoznaje hdd i sdd prepoznaje hdd i sdd
ahci mode prepoznaje samo hdd ahci mode prepoznaje samo hdd
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.1.2013 20:08 (zvijerka).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
13 godina
Re: Ssd ide

jesam vidio sam...ali zaboravio sam spomenut ni na hdd-u ni na ssd-u nema windowsa

13 godina
Ssd ide

evo  upravo  stavio  win7  gore  na  IDE  i  kad  sve  napravim  u  windowsu  da  prebacim  na  ahci  dobijem  disk  boot  failure  ii  opet  mi  bios ne vidi ssd...ideja?...ajmo  ekipa

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

moras stavit na ahcl i opet ponovno ins windows tako sam ja morao jel i meni prvo ins bez ahcl -a kad prebacim ne boota dakle prebacis i opet nasnimis cistu ins windowsa

13 godina

ma kakvi probao sam sve moguce opcije,problem je sto ga bios ne prepoznaje...recimo instaliram na ide,pa stavim sve drivere itd,pa u regeditu prebacim da mi cita ahci...i opet kad u biosu stavim na ahci nema diska...a kad sam recimo instalirao windowse na hdd u ahci-u,u biosu opet nema ssd-a nego ga pokaze u widnowsima...

14 godina
neaktivan

probaj flashat bios ako vec nisi!!

15 godina
Ssd ide

Probaj stavit novi bios ko što je čovik gori reka i probaj još novi firmware ako već nije unutra.

Zadar živi vječno!
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
Ssd ide

bios sam flashao najmanje 3 puta tj stavljao najnoviji p07 je od foxconn-a blackops-a,i najnoviji firmwire je na ssd-u...tako da nije ni do tog,poslao sam mail u foxconn,objasnio im problem do najsitnijih detalja i slike sam im poslao itd.,a oni mi posalju da stavim u bios-u ahci mode...strasno nesto...hvala decki na pokusajima,ali sve sam to vec napravio...jos neka ideja?

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.1.2013 1:37 (zvijerka).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice